Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

zdrowy parkiet dla dziecka

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.03, 23:32
    Ostatnio kupiłam z meżem nowe mieszkanie. Było to konieczne ponieważ rodzina
    nam sie powiekszyła o małego Marcinka. Na nowym mieszkaniu kleiłam parkiet
    debowy nową technologia klejem proszkowym Bakit PPK firmy Kiesel i
    polakierowałam go lakierem poliuretanowym-wodnym firmy EUKULA. Po tygodniu
    moglismy się wprowadzić na nowy parkiet. Parkieciarz twierdził że ta
    technologia jest najbardziej ekologiczna w Polsce. Miał racje. Chemia pod
    parkietem i lakier nie emitują żadnych szkodliwych substancji. Kazałam to
    sprawdzic ponieważ sama pracuję w Sanepidzie i podobny problem miałam w
    nowym przedszkolu gdzie użyto innych klejów i lakierów i trzeba było tam
    parkiet zrywac. Ciesze się ze sa jeszcze ludzie którzy sprzedają zdrowie i
    prawdę. Mama z Wrocławia. tel 0600990206
    Obserwuj wątek
      • Gość: anna Re: zdrowy parkiet dla dziecka IP: *.itpp.pl 10.01.03, 10:53
        dzieki tego szukałam pozdrawiam anna
      • Gość: Virgin Re: zdrowy parkiet dla dziecka IP: 4.2.* / *.gdynia.mm.pl 10.01.03, 20:04
        ale blef, ciekawe ktory sklep sie tu reklamuje
      • Gość: J 23 Re: zdrowy parkiet dla durnia IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.03, 12:25
        To są jakieś głupstwa. Co parkieciarz wie o ekologicznych lakierach? Zasada
        jest prosta: eklogiczne (cokolwiek to znaczy - na ogół tak mówi się o
        rozcieńczanych wodą) są nietrwałe. Trwałe i twarde - poliuretanowe, uretanowe -
        śmierdzą do czasu jak diabli.
      • Gość: Parkieciarz Re: zdrowy parkiet dla dziecka IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.03, 16:16
        J 23 co ty wiesz o chemii pod parkiety. Ja juz lakierowałem lakierem
        ekologicznym jak jabłko z robakiem i twardym jak diabli. Sa to lakiery
        najnowszej generacji wodno-poliuretanowe. Możesz je kupic w Warszawie na
        brazowniczej w firmie Prodexpol. Lakier ten ma też aprobate ITB która
        potwierdza jego twardość . Poliuretanowe i uretanowe lakiery nie smierdzą
        mocno , chyba miałeś na myśli chemoutwardzalne lub te podobne do domaluksu.
        Pewnie jakiś parkieciarz wcisną tobie kit i sie jeszcze trujesz na tym
        parkiecie.
        • Gość: obi. Re: zdrowy parkiet dla dziecka IP: *.acn.pl / 10.70.1.* 11.01.03, 19:52
          Ciekawa z Ciebie postać, Parkieciarzu. Jednocześnie jesteś parkieciarzem, mamą
          i pracujesz w Sanepidzie. Kobieta pracująca, żadnej pracy się nie boi.
          • Gość: bankroot Re: zdrowy parkiet dla dziecka IP: proxy / *.pekao.com.pl 11.01.03, 20:22
            no chyba, że Parkieciarz to mąż mamy ...(tylko po co mama podaje telefon ?)
            mnie już nic nie dziwi

bankroot
            • Gość: obi. Re: zdrowy parkiet dla dziecka IP: *.acn.pl / 10.70.1.* 11.01.03, 22:03
              Gość portalu: bankroot napisał(a):

> no chyba, że Parkieciarz to mąż mamy ...

Możliwe :))) Treść postu mamy tego nie wyklucza :)))

> mnie już nic nie dziwi

Mnie też nie. Nieźle w tym kontekście brzmi ostatnie zdanie
              postu "mamy": "cieszę się, że są jeszcze ludzie, którzy sprzedają zdrowie i
              prawdę". No comments...

Pozdrawiam,
              obi.
              • Gość: parkieciarz II Re: zdrowy parkiet dla dziecka IP: *.plusgsm.pl 12.01.03, 16:21
                Ja juz tez lakierowalem parkiet lakierem poliuretanowym wodnym i jestem tez
                przekonany ze jest mocny jak diabli i zdrowy jak zielone jabłko z robakiem.
                Nie wiem czy maz mamy to parkieciarz ale jak tak to gratulacje za trafny
                wybór.\Pozdrawiam
                • Gość: bankroot Re: zdrowy parkiet dla dziecka IP: proxy / *.pekao.com.pl 12.01.03, 20:36
                  Gość portalu: parkieciarz II napisał(a):

> Nie wiem czy maz mamy to parkieciarz ale jak tak to gratulacje za trafny
                  > wybór.

gratulujesz wyboru męża czy lakieru ?
                  bankroot
                  • Gość: parkieciarz II Re: zdrowy parkiet dla dziecka IP: *.plusgsm.pl 12.01.03, 20:39
                    Gratuluje wyboru kleju i lakieru , gdyż nie będzie mial problemu z małym na
                    starosć
                • Gość: Wojtek Re: zdrowy parkiet dla dziecka IP: *.plusgsm.pl 12.01.03, 20:37
                  Każdy szanujący się parkieciarz pracuje dzisiaj na kleju proszkowym lub
                  żywicznym ale na bazie acetonu i lakierze poliuretanowo wodnym. Do nabycia u
                  dobrych producentów. Szkoda tylko że nie każdy inwestor o tym wie i
                  \parkieciarze wciskają im kit. Najlepiej gdyby inwestor na dzien dobry
                  zarządał aprobate techniczna ITB od razy odsieje smieci i może spac spokojnie.
                  Pozdrowienia dla mamy, marcinka i męża parkieciarza ten problem należało
                  wreszcie poruszyć.
                  • Gość: bankroot Re: zdrowy parkiet dla dziecka IP: proxy / *.pekao.com.pl 13.01.03, 08:42
                    Kolejny Dr. Jekyll i Mr. Hyde.
                    Że też chce Ci się raz nazywać parkieciarz II a innym razem Wojtek. Może masz
                    rozdwojenie jaźni ?

bankroot
      • Gość: J-23 Re: zdrowy parkiet dla dziecka IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.03, 08:38
        Gość portalu: Parkieciarz napisał(a):

> J 23 co ty wiesz o chemii pod parkiety. Ja juz lakierowałem lakierem
        > ekologicznym jak jabłko z robakiem i twardym jak diabli. Sa to lakiery
        > najnowszej generacji wodno-poliuretanowe. Możesz je kupic w Warszawie na
        > brazowniczej w firmie Prodexpol. Lakier ten ma też aprobate ITB która
        > potwierdza jego twardość . Poliuretanowe i uretanowe lakiery nie smierdzą
        > mocno , chyba miałeś na myśli chemoutwardzalne lub te podobne do domaluksu.
        > Pewnie jakiś parkieciarz wcisną tobie kit i sie jeszcze trujesz na tym
        > parkiecie.

Nawet nie będę komentował tego propagandowego bełkotu, z którego wynika
        jedynie, że osobnik podpisujący się na tym kryptoreklamowym wątku kilkoma
        pseudonimami w ogóle nie wie, o czym pisze. Cała jego wiedza bierze się z
        ulotki reklamowej.
        • Gość: Niestowarzyszony Re: zdrowy parkiet dla dziecka IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.01.03, 09:38
          Od wdychania oparow po lakierze i kleju pokrecilo wam sie juz w glowach.
          Jestem za ekologicznym klejem do parkietu i takimi samymi lakierami. Co Ty J
          23 możesz wiedziec o parkietach i chemii pewnie jestes małym biurokratą na
          panstwowym stanowisku lub stydentem nauk humanistycznych. Przeczytaj sobie
          lepiej komiks z kapitanem klosem i daj sobie spokoj z tymi dyskusjami.
          • Gość: J-23 Re: zdrowy parkiet dla dziecka IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.03, 21:23
            Gość portalu: Niestowarzyszony napisał(a):

> Od wdychania oparow po lakierze i kleju pokrecilo wam sie juz w glowach.
            > Jestem za ekologicznym klejem do parkietu i takimi samymi lakierami. Co Ty J
            > 23 możesz wiedziec o parkietach i chemii pewnie jestes małym biurokratą na
            > panstwowym stanowisku lub stydentem nauk humanistycznych. Przeczytaj sobie
            > lepiej komiks z kapitanem klosem i daj sobie spokoj z tymi dyskusjami.

Słuchaj łajzo! Jak chcesz coś reklamować, to znajdź uczciwszy sposób, niż
            podszywanie się pod mamę, parkieciarza itp. A jak nie przestaniesz szczekać, to
            przy najbliższym pobycie we Wrocławiu cię odnajdę - w końcu podałeś nr komórki.
            • Gość: bankroot Re: zdrowy parkiet dla dziecka IP: proxy / *.pekao.com.pl 14.01.03, 08:48
              Gość portalu: J-23 napisał(a):

> Gość portalu: Niestowarzyszony napisał(a):
              >
              > > Od wdychania oparow po lakierze i kleju pokrecilo wam sie juz w glowach.
              > > Jestem za ekologicznym klejem do parkietu i takimi samymi lakierami. Co Ty
              > J
              > > 23 możesz wiedziec o parkietach i chemii pewnie jestes małym biurokratą na
              >
              > > panstwowym stanowisku lub stydentem nauk humanistycznych. Przeczytaj sobie
              >
              > > lepiej komiks z kapitanem klosem i daj sobie spokoj z tymi dyskusjami.
              >
              Ale ku.wa (niestowarzyszony mamo-parkieciarz z Wrocławia)wytrwała !!!

potrafisz wsiarzu napsuć krwi

• hans44 Re: zdrowy parkiet dla dziecka 14.01.03, 13:28
        Ale jaja :))))))))))))
      • Gość: Virgin Re: zdrowy parkiet dla dziecka IP: 4.2.* / *.gdynia.mm.pl 15.01.03, 22:19

A ja i tak bylem pierwszy ze stwierdzniem, ze koles blefuje ;-)

V
        • Gość: bankroot Re: zdrowy parkiet dla dziecka IP: proxy / *.pekao.com.pl 16.01.03, 08:55
          Gość portalu: Virgin napisał(a):

>
          > A ja i tak bylem pierwszy ze stwierdzniem, ze koles blefuje ;-)
          >
          > V
          masz nosa ;) (pewnie dlatego, że nie lakierujesz parkietów)

bankroot
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka