Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

NIEUCZCIWE AGENCJE NIERUCHOMOŚCI-CD.

IP: 195.94.216.* 25.10.01, 11:02
    PRZESTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED KORZYSTANIEM Z USŁUG AGENCJI LEGER, W ZAKRESIE
    WYNAJMU MIESZKAŃ.POBIERAJĄ OPŁATĘ Z GÓRY,PODAJĄ KILKA PROPOZYCJI, NIE CHCĄ
    SPRAWDZIĆ CZY SĄ AKTUALNE, CHOCIAŻ 2 RAZY ZOSTAWIŁEM SWÓ TEL.KOM. MIŁA PANI
    MIAŁA SPRAWDZIĆ, CZY 2 ZAPROPONOWANE MI OFERTY SĄ AKTUALNE I CZY WŁAŚCICIEL
    ŻYCZY SOBIE DZIECI ITD. NIE DOCZEKAŁEM SIĘ TEL, NATOMIAST CAŁY CZAS NAMAWIANO
    MNIE NA WIZYTĘ NA UL.TOPIEL 15B/37(ADRES FIRMY) I ZAPŁACENIE Z GÓRY 100PLN. CZY
    KTOŚ MA JAKIEŚ INFO O TEJ AGENCJI?
    Obserwuj wątek
      • Gość: i Re: NIEUCZCIWE AGENCJE NIERUCHOMOŚCI-CD. IP: 193.0.117.* 26.10.01, 08:58
        Agencje nie mają stron www oraz e-mail.
        Znalazłam kilka takich, które jak mi się wydawało powinny mieć, bo na stronie
        fimy, która robi im takie strony - takie informacje były.
        Dotąd żadna nie odpowiedziała.
        Agencje są bardzo niesolidne, np. byłam zainteresowana mieszkaniami - czekałam
        na telefony - nic, nikt z agencji nie oddzwonił po tym jak prosiłam o
        sprawdzenie kilku rzeczy w oferowanym mieszkaniu.
        Panienka z Unikatu mówiła, że mają e-mail i miała przesłać oferty mieszkań
        nowych tylko ze szlichtą o określonym metrażu (takie zawężenie tematu - jest
        dla nich za trudne)
        Kilka umówionych mieszkań, które udało mi się zobaczyć - nie odpowiadało
        wcześniejszemu opisowi, CENA TEŻ BYŁA WYŻSZA NIŻ PODANA 2 GODZINY WCZEŚNIEJ !!!
        ( AGENCJA KOMES )
        DAŁAM SOBIE SPOKÓJ Z AGENCJAMI !!!
        OSTRZEGAM: LUDZIE NIE KORZYSTAJCIE Z USŁUG TYCH PASOŻYTÓW !!!
        • Gość: Joanna Re: NIEUCZCIWE AGENCJE NIERUCHOMOŚCI-CD. IP: 10.10.11.* / 213.76.128.* 26.10.01, 11:05
          Mój chłopak zaczął szukać nowego mieszkania przez różne agencje, ale po kilku
          rozmowach okazało się,że sami wiemy więcej na temat różnych inwestycji niż
          agencja nieruchomości. Przyznał to zresztą pracownik jednej z agencji. Nie
          pamiętam teraz nazw tych agencji, ale brak podstawowej wiedzy i żądanie ok.2,5%
          prowizji to żenada.A to agencja powinna zająć się sprawdzeniem na wylot
          developera, niestety ja nie zaufałabym żadnej.
        • Gość: Brand Re: NIEUCZCIWE AGENCJE NIERUCHOMOŚCI-CD. IP: *.g1.pl 27.04.02, 14:05
          Nie wiem z jakiego miasta piszesz, ale ja osobiscie doswiadczylem tego w
          Warszawie. Jest jedno mieszkanie, a agencja bierze prowizje od 10 ludzi. Wiec
          ktos musi na tym tracic.
          Wlasnie sie wyprowadzam z kawalerki na Woli (750 zl/mies) i zal mi to oddac
          agencji. Jesli ktos jest zainteresowany, prosze o kontakt na priv.
          Brand@hoga.pl
      • Gość: Karolina Re: NIEUCZCIWE AGENCJE NIERUCHOMOŚCI-CD. IP: *.waw.cdp.pl 26.10.01, 15:10
        Szukalismy działki w okolicach Wa-wy. Po dwóch miesiącach szukania
        postanowiliśmy zadzwonić do paru agencji, ktoś pisał na forum, że mają
        juz "zaklepane" najlepsze działki. W jednej agencji Panienka powiedziała, że w
        całych Markach nie znajdę działki taniej jak za 25$/m2, a my juz wtedy mieliśmy
        dwie po 20$/m2 tyle że szerokość 17 m nie pasowała do projektu naszego domu.
        Nie ma jak agencje :-)!
        • Gość: Raffix Re: Marki IP: *.braun.de 22.04.02, 15:10
          Gość portalu: Karolina napisał(a):
          (...)
          > W jednej agencji Panienka powiedziała, że w
          > całych Markach nie znajdę działki taniej jak za 25$/m2, a my juz wtedy mieliśmy
          > dwie po 20$/m2 tyle że szerokość 17 m nie pasowała do projektu naszego domu.
          (...)
          I jak, budujecie już w Markach?
          Zapraszam obecnych i przyszłych mieszkańców Marek na forum tego miasta:
          www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=450
          lub dojście poprzez link "kilkadziesiąt forów miejskich" z głównego katalogu
          forum gazety
        • cdpartner Re: Agencje nie są takie złe ! 22.04.02, 19:33
          Poprostu należy korzystać z usług agencji poleconych nam przez rodzinę lub
          znajomych, wyrobić licencję nie jest trudno, ale pracować solidnie na prowizję
          to już gorzej.
          • Gość: grzegorz Cos o Unikacie IP: *.natned.com.pl 23.04.02, 09:44
            NIEDAWNO SZUKAJAC MIESZKANIA DLA SIEBIE KORZYSTALEM Z USLUG AGENCJI UNIKAT

Ktoregos razu podczas wieczornego ogladania kilku mieszkan w terenie, razem z
            przedstawicielem agencji, nabralem ochoty na obejrzenie kolejnego mieszknia w
            tej samej okolicy (ktorym wczesniej nie bylem zainteresowany i gdzie nie
            bylismy umowieni).
            Agent mial w swoim kalendarzu kontakt do wlascicieli mieszkania.
            Jednak otwarcie powiedzial mi, ze nie chce korzystac ze swojego telefonu
            komorkowego bo bedzie na tym stratny.
            Zaproponaowal abysmy skorzystali z mojego telefonu.
            I to ma byc profesjonalizm ???????????/

Z moich doswiadczen wynika,
            ze w ramach prowizji (ok. 3%) agencje nie gwarantuja zadnej gwarancji
            bezpiecznstwa, ani obslugi prawnej (bo u prawnika tez trzeba placic osobono)

Na razie wciaz szukam swojego mieszkania.
            Natepnym razem jak bede czegos szukal poprzez agencje,
            to bede to robil razem z inna postronna osoba na ktorej nazwisko
            bedziemy "wspolpracowac" z agencjami.
            A po znalezieniu czegos konkretnego bede sie dogadywal z wlascicielami na
            wlasna reke.

Pozdrawiam
            Grzegorz

• Gość: p.Eliza Re: "polski narodzie" z charakterem do ......... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.02, 22:12
              Gość portalu: grzegorz napisał(a):

> NIEDAWNO SZUKAJAC MIESZKANIA DLA SIEBIE KORZYSTALEM Z USLUG AGENCJI UNIKAT
              >
              > Ktoregos razu podczas wieczornego ogladania kilku mieszkan w terenie, razem z
              > przedstawicielem agencji, nabralem ochoty na obejrzenie kolejnego mieszknia w
              > tej samej okolicy (ktorym wczesniej nie bylem zainteresowany i gdzie nie
              > bylismy umowieni).
              > Agent mial w swoim kalendarzu kontakt do wlascicieli mieszkania.
              > Jednak otwarcie powiedzial mi, ze nie chce korzystac ze swojego telefonu
              > komorkowego bo bedzie na tym stratny.
              > Zaproponaowal abysmy skorzystali z mojego telefonu.
              > I to ma byc profesjonalizm ???????????/
              >
              > Z moich doswiadczen wynika,
              > ze w ramach prowizji (ok. 3%) agencje nie gwarantuja zadnej gwarancji
              > bezpiecznstwa, ani obslugi prawnej (bo u prawnika tez trzeba placic osobono)
              >
              > Na razie wciaz szukam swojego mieszkania.
              > Natepnym razem jak bede czegos szukal poprzez agencje,
              > to bede to robil razem z inna postronna osoba na ktorej nazwisko
              > bedziemy "wspolpracowac" z agencjami.
              > A po znalezieniu czegos konkretnego bede sie dogadywal z wlascicielami na
              > wlasna reke.
              >
              > Pozdrawiam
              > Grzegorz
              >

Drogi Grzegorzu jak można wymagać profesjonalizmu od agencji nieruchomości kiedy
              ty sam próbujesz, lub zamierzasz spróbować oszukać agencję, sam jestem
              właścicielem agencji,polecają mnie sobie klienci, wśród nich jest wielu takich
              którzy nie zapłacili mi prowizji zadłużenie sięga już około 100 000 zł w okresie
              kilku lat. Nie man czasu i pieniędzy aby egzekwować należności w sądach, muszę
              żyć pracować i utrzymywać 5 osobową rodzinę, jakoś sobie radzę, jeżdżę starym 21
              letnim mercedesem noszę komórkę na kartę i często dzwonię z telefonów klientów,
              mówię im jednak wprost że dopuki nie dobiliśmy targu to on ponosi wszelkie
              koszty, przecież pośrednicy nie biorą zaliczek za swoje usługi a takich z takimi
              pomysłami jak Ty jest wielu. To jest POLSKA kraj cwaniaków. Mówisz o uczciwości,
              a nie zastanowiłeś się że może ten pośrednik przed tobą obsłużył 2 lub trzech
              klientów i nie otrzymał za to pieniędzy, nie ma co do gara włożyć a musi pracować
              żeby żyć i utrzymywać rodzinę. Może ma zablokowany telefon bo nie miał za co
              zapłacić rachunku gdyż klienci nie zapłacili mu prowizji. Jak ty postąpiłbyś
              gdybyś nie otrzymał pensji za dobrze wykonaną pracę. Mieszkam w Poznaniu i tu
              pracuję na naszym rynku mam wyrobioną markę, ze względów które opisałem powyżej
              nie prowadzę już typowego biura nieruchomości, współpracuję z gminami,
              inwestorami i bankami, indywidualnie obsługuję już tylko klientów polecinych.
              mam swoją maksymę na życie DOSTAJESZ TO CO DAJESZ. Poprostu daj pośrednikowi
              zlecenie na wyłączność, wybierz pośrednika z poleconych przez znajomych a
              zobaczysz że zostaniesz dobrze obsłużony. Oczywiście na koniec zapłać prowizję.
              Nie myśl jak tu kogoś naciągnąć, pośrednicy są bezradni ich nie chroni żadne
              prawo poza zwykłym kodeksem cywilnym, który bardziej chroni oszustów niż
              oszukanych. SPRÓBÓJ WZIĄĆ PIŁKĘ NAPISAĆ NA NIEJ COŚ, A POTEM ŻUĆ NIĄ O ŚCIANĘ,
              GDY DO CIEBIE WRÓCI SPRAWDŹ CO NA NIEJ PISZE. Pamiętaj czym mocniej żucisz tym
              szybciej do ciebie wróci to dobre i to złe.
            • Gość: pm Re: Cos o Unikacie IP: 213.158.197.* 08.05.02, 15:05

według mnie jest to kradzież. przecież ktoś włożył w to trochę pracy, nawet jeśli
              ty uważasz to nieprawda. czy w sklepie albo u fryzjera tez nie płacisz za towar
              lub usługę?
              a z tego co wiem, to w Unikacie za usługi prawnika sie nie płaci, ale za
              notariusza musisz zapłacic sam, chyba że wyjdziesz nie płacąc i powiesz mu, że
              jego praca nie jest tego warta

Gość portalu: grzegorz napisał(a):

> NIEDAWNO SZUKAJAC MIESZKANIA DLA SIEBIE KORZYSTALEM Z USLUG AGENCJI UNIKAT
              >
              > Ktoregos razu podczas wieczornego ogladania kilku mieszkan w terenie, razem z
              > przedstawicielem agencji, nabralem ochoty na obejrzenie kolejnego mieszknia w
              > tej samej okolicy (ktorym wczesniej nie bylem zainteresowany i gdzie nie
              > bylismy umowieni).
              > Agent mial w swoim kalendarzu kontakt do wlascicieli mieszkania.
              > Jednak otwarcie powiedzial mi, ze nie chce korzystac ze swojego telefonu
              > komorkowego bo bedzie na tym stratny.
              > Zaproponaowal abysmy skorzystali z mojego telefonu.
              > I to ma byc profesjonalizm ???????????/
              >
              > Z moich doswiadczen wynika,
              > ze w ramach prowizji (ok. 3%) agencje nie gwarantuja zadnej gwarancji
              > bezpiecznstwa, ani obslugi prawnej (bo u prawnika tez trzeba placic osobono)
              >
              > Na razie wciaz szukam swojego mieszkania.
              > Natepnym razem jak bede czegos szukal poprzez agencje,
              > to bede to robil razem z inna postronna osoba na ktorej nazwisko
              > bedziemy "wspolpracowac" z agencjami.
              > A po znalezieniu czegos konkretnego bede sie dogadywal z wlascicielami na
              > wlasna reke.
              >
              > Pozdrawiam
              > Grzegorz
              >

• Gość: Monika Re: NIEUCZCIWE AGENCJE NIERUCHOMOŚCI-CD. IP: *.hit.com.pl / 10.254.0.* 26.04.02, 11:26
        a ja właśnie mam zamiar szukać mieszkania takiego do 40 m w W-wie i może kotoś
        poleci mi "dobrego" pośrednika

pozdrawiam
        Monika
        • Gość: ania Re: NIEUCZCIWE AGENCJE NIERUCHOMOŚCI- do Moniki IP: 217.67.202.* 26.04.02, 15:18
          Po co szukac w agencji i jeszcze płacic im prowizję. Ja mam do sprzedania 42 m
          na Stegnach (Mokotów), 4piętro w 10-cio piętrowym budynku z windą, 2 pokoje z
          widną kuchnia, po generalnym remoncie w 1999 roku. Jeżeli jesteś zainteresowana
          to odpisz.

Ania
          • Gość: Monika Re: NIEUCZCIWE AGENCJE NIERUCHOMOŚCI- do Moniki IP: *.hit.com.pl / 10.254.0.* 29.04.02, 15:14
            Droga Aniu,
            nie wiem czy byłoby mnie stać na kupno mieszkania od Ciebie, bo jako zrobiona w
            trąbę przez War Inwest muszę się teraz liczyć z każdą złotówką i szukam czegoś
            naprawdę taniego

pozdrawiam
            Monika
        • bognaw Re: NIEUCZCIWE AGENCJE NIERUCHOMOŚCI-CD. 07.05.02, 00:46
          Gość portalu: Monika napisał(a):

> a ja właśnie mam zamiar szukać mieszkania takiego do 40 m w W-wie i może kotoś
          > poleci mi "dobrego" pośrednika
          >
          > pozdrawiam
          > Monika
          Jeśli sprawa jest jeszcze aktualna, napisz na mój adres. Bogna
        • Gość: plotka Re: Moniko !!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.02, 19:04
          Witam
          Szukasz mieszkania w warszawie napisz do Poznania jest tam taka firma cdpartner
          która napewno znajdzie ci coś taniego w Warszawie. adres do nich:
          cdpartner@naczasie.pl lub cdpartner@interia.pl mają teraz informator na
          www.infopraca.of.pl lub www.szukasz.of.pl na którym poszukują przedstawicieli -
          załatwiają też tanie kredyty
          Pozdrawiam
      • Gość: Pawcio Re: NIEUCZCIWE AGENCJE NIERUCHOMOŚCI-CD. IP: 217.11.133.* 30.04.02, 15:18
        Do Moniki
        Jestem zinteresowany bliższymi informacjami o mieszkanku 42m, napisz coś na
        pawliszek@poczta.onet.pl
      • Gość: Pawcio Re: NIEUCZCIWE AGENCJE NIERUCHOMOŚCI-CD. IP: 217.11.133.* 30.04.02, 15:26
        Do Ani
        Jestem zinteresowany bliższymi informacjami o mieszkanku 42m, napisz coś na
        pawliszek@poczta.onet.pl
      • Gość: Monika Re: NIEUCZCIWE AGENCJE NIERUCHOMOŚCI-CD. IP: *.hit.com.pl / 10.254.0.* 10.05.02, 08:46
        a czy może kotoś zna agencję nieruchomości MULTI ( z siedzibą przy ul.
        Igańskiej ) ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka