Forum   powodów

powodów

(459 wyników)
  • Witam wszystkie Hashimotki, Mam do Was ogromną prośbę, właśnie zrobiłam badania, jednak w sobotę wyjeżdżam za granicę na dość długo i nie zdążę pójść do endokrynologa (wyjazd się znacznie przyśpieszył). Stąd moja prośba o pomoc w interpretacji wyników (niestety dopiero się tego uczę). Choruję na Hashimoto od około 2 lat, w tym czasie hormony dość często mi skaczą. Obecnie jestem na dawce 150 euthyrox. Obecne wyniki: Tsh 0,35 0,55-4,78 (-4,73%) FT3 3,62 3,5-6,5 (4%) FT4 16,21 11,5-...
  • Co wiecie o migrenie? Uprzejmie, bardzo prosze o dopisanie sie co wiecie o niej do tego watku na forum Spoleczenstwo: forum.gazeta.pl/forum/w,29,108374427,,Co_wiecie_o_migrenie_.html?v=2 Zrobcie tez cos (apelujcie do ministerstwa zdrowia, piszcie petycje do rzadu itp) zeby migrena zostala wpisana w rejestr chorob przewleklych, i mozna bylo z jej powodu zostac uznanym za niezdolnym do pracy. Oczywscie nie kazda migrena tego wymaga ale sa przypadki kiedy jej postac jest tak silna ze c...
  • Witam... Problem polega na bólu nadgarstka, który pojawił się bez jako takich przyczyn. Nie uprawiam żadnych sportów, nie pracuję fizycznie, a jedynie przy komputerze. Podobny ból miewam od 5 lat przynajmniej raz w roku, polega on na tym, że nie mogę zgiąć nadgarstka do wewnątrz, gdy próbuję się oprzeć ból się nasila. Problem sprawia mi nawet zamknięcie drzwi na klucz. Zauważyłam też, że ten ból pojawia się zwykle jesienią lub zimą i gdy przemarznie mi dłoń to cierpnie mi także kciuk- to zupe...
  • jakieś 2 miesiące temu moje tabletki przestały działać {Citalopram} przestały działać. Zwiększyłem dawke z 40 mg do 50 i przez jeden dzień poczułem sie lepiej. Teraz wstaję z łóżka o 10 godzinie o 13 do 15 zasypiam, o 16 do pracy i cały dzień przypomina jakąś beznadziejną egzystencję. Prawie każdej nocy dziwne sny o Polsce {obecnie mieszkam w Anglii} 90% mojej depresji to brak udanego związku. Kolejne "kosze" mnie przytłaczają. Może to co piszę, dla niektórych z Was wyda się dziwne, ale...
  • ...papierosow? kiedy papierosy kosztowaly 5zl i mialy drastycznie zdrozec, rozlegly sie krzyki, wsrod ktorych mozna bylo uslyszec deklaracje 'jak beda kosztowaly 10zl, to rzucam palenie!!'. nie znam nikogo, kogo wysoka cena papierosow zniechecila do palenia. sam tez nie rzucilem. macie jakis przyklad w swoim otoczeniu?
  • Pomozcie prosze moze ktos wie o podobnym przypadku jak moj...Od 6lat zmagam sie z nieplodnoscia niewiadomego pochodzenia.Rok temu zaszlam w ciaze naturalnie ale po 7tc poronilam.pozniej rok badan -dalej nic,histeroskopia-zrosty,az w koncu zdecydowalismy sie na In Vitro.Stymulacja przebiegla ok 8pobranych wszystkie dojrzale i zeby zwiekszyc szanse zdecydowalismy sie na ICSI.Panie zadzwonila z kliniki ze niestety zadno sie nie podzielilo po zaplodnieniu i ze nie potrafia powiedziec dlaczego prz...
  • czytając jerzego przypomniał mi się mój przyjaciel, który gdy przestawał pić ciągle powtarzał "ale to nie jest powód do napicia się" i tymi słowami kończył prawie każdy dialog pewnego razu powiedziałem mu - jeśli znajdziesz taki powód, podpowiedz, przedyskutujemy go ja pierwszy doszedłem do tego jaki byłby powód, dla którego sięgnąłbym po alkohol, dziś jest to moja bariera bezpieczeństwa, bo tak naprawdę uwłacza mojej godności osobistej, a kto mnie zna, wie, że ego mam wystr...
  • Ja nie mam Walentynek od 5 lat, z powodu IBS.
  • Dziewczyny nie daje rady...zostalam zupelnie sama, bo wszystkie kolezanki w ciazy po kolei, wiec nikt nie wie, jak udzielic wsparcia osobie, ktora leczy sie 8 lat z powodu nieplodnosci z przerwami. Dziewczyny w ciazy sa zajete ciaza. Rodzina nie rozumie, jak mozna miec depresje. Moja przerwa teraz jest spowodowana nerwica i depresja - biore antyd., wiec tym trudniej sobie radzic. Oprocz lekow chodze na psychoter. Ciezko mi podjac decyzje o icsi, ale jakos sie z nia oswajam, jak oczywiscie wyj...
  • Po lekturze wielu wątków naszła mnie następująca refleksja: Czy jeżeli człowiek oświecony, wykształcony o szerokich horyzontach skutecznie pomaga swojemu zdrowiu za pomocą ziół, homeopatii, czy też innych niekonwencjonalnych metod, to powinien swoje doświadczenia zachować tylko dla siebie? Czy możliwe jest podzielenie się swoimi doświadczeniami na forum zdrowie bez narażenia się na zrównanie z szerzycielami zabobonów i sekciarstwem? Z góry uprzedzam, że nie chodzi o zastępowanie ...
  • zimny pot, osłabienie, trzęsawki - jaki powód? Zdarza się to czasem jak jestem troszkę głodna, ale tylko w porach obiadowych, kiedy np robie zakupy, przygotowuję obiad, wracam po pracy do domu (wychodzę z pracy o 15 a drugie śniadanie jem o 12, albo i później) nagle pojawiają się u mnie powyższe obiady i wtedy muszę szybko coś zjeść, przegryźć. Nie musi być tego dużo. Wystarczą nawet 2-3 gryzy czegoś słodkiego, czy paluszki i mi przechodzi. Jest to mój drugi problem zaraz po wzdęci...
  • "Kartuzy, Człuchów, Starogard Gdański, Kwidzyn, a od pewnego czasu nawet Gdańsk. Nie ma praktycznie dnia, by z oddziałów położniczych w tych miastach nie napływały do konsultanta wojewódzkiego, prof. Krzysztofa Preisa, dramatyczne sygnały. Cztery oddziały w regionie są o krok od likwidacji z powodu braku lekarzy specjalistów. W Gdańsku porodówki są tak zatłoczone, że co rusz któryś szpital zgłasza tzw. blokadę, czyli całkowicie wstrzymuje przyjęcia pacjentek. - Właśnie kryzys perso...
  • jak długo jeszcze? lecą mi te głupie łzy i nie potrafię ich zatrzymać... wszędzie, w pracy, w szkole, w tramwaju ..............................................
  • Ja po raz kolejny samotnie siedzę przy telewizorze i pierdzę.
  • wiadomosci.onet.pl/1734576,11,item.html Atak kleszczy z powodu lekkiej zimy "Polska": z powodu łagodnej zimy, nawet 10 tysięcy osób jest narażonych na zakażenie groźnymi wirusami i bakteriami przenoszone przez kleszcze. Dziennik "Polska" informuje,. że weterynarze i lekarze biją na alarm. Kleszcze, kilkumilimetrowe pajęczaki, przenoszą niezwykle groźne dla ludzi choroby: boreliozę i wirusowe zapalenie mózgu, które w skrajnych przypadkach może prowadzić nawet do śmierci. Według ekspertó...
  • Witam! Ponieważ są tu osoby bardzo 'bioderkowo' doświadczone proszę Was o opinię. Bylismy z naszą 6-tygodniową córką na USG bioderek i lekarz postawił następującą diagnozę: dysplazja biodra lewego wynik badania: biodro prawe IB - kąt alfa 61 stopni biodro lewe IIA - kąt alfa 54 stopnie Zalecenia: intensywna profilaktyka = wg lekarza szerokie piluchowanie całą dobe + 2 godz. dziennie dziecko ma leżec w pozycji zabki na brzuszku (może tak spac również na brzuchu rodziców). Proszę napisz...
  • Witam, ostatnio sporo rozpisałam sie na forum z powodu naszych 3 małych naczyniaczków umiejscowionych pod noskiem. Dwa się już zaczeły wchłaniać a los 3 jeszcze nie do konca jest do przewidzenia.Odwiedziłam sporo specjalistów i martwiłam się tym głownie z powodu możliwosci wzrostu naczyniaka i defektu kosmetycznego. Dzis jednak pediatra nie chciał zaszczepić córeczki ( na ostatniej wizycie mała nie miała jeszcze naczyniaczków). Dostałam skierowanie co CZD do onkologa. Wiem,że nie mam ...
  • .. a jak go nie ma? wtedy sobie po raz enty uswiadamiam ze - migrena to choroba polegajaca na kosmicznym lupaniu w glowie, a tak, po prostu.. Wykonczona po dwoch dniach migreny Venus
  • Mam do Was pytanie, ponieważ sama do końca nie wiem... Z jakiego powodu można 33-letniej kobiecie wyciąć macicę?? Mi chodzi po głowie tylko jakiś nowotwór, ale jakie mogą być inne powody?? Pozdrawiam

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się