Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

szafa wnekowa z szerokimi drzwiami

IP: 212.87.3.* 22.01.03, 16:31
    Chce zabudowac 4 m wneki ale zrobic w tej wnece tylko trzy przesuwane drzwi, wypelnione
    szybami matowymi. W kilku sklepach powiedziano mi ze 'tego sie nie robi' bo przesuwane
    drzwi nie powinny miec wiecej niz 110cm. Troche watpie by nie bylo systemow ktore
    umozliwiaja matowanie szerokich plaszczyzn. Moze ktos wie jaki system zastosawac i gdzie
    taka szafe mozna zamowic.
    ewa
    Obserwuj wątek
      • Gość: AniaSK Re: szafa wnekowa z szerokimi drzwiami IP: 10.31.10.* 22.01.03, 17:01
        Też o to swego czasu pytałam i dostałam taką samą odpowiedź, że robi się max.
        110cm, bo... drzwi są ciężkie i "wózki" suwające nie dają rady.
        • Gość: qwer Re: szafa wnekowa z szerokimi drzwiami IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 22.01.03, 17:27
          zapewne znajdziesz kogoś kto to zrobi ale moim zdaniem wózki to nie problem bo
          mozna mieć więcej kułek na dole i bedzie raczej ok. problemem moze być za to
          szerokość wypełnienia - a dokładnie szkło matowe w tej szerokości
          • Gość: jarekZ Re: szafa wnekowa z szerokimi drzwiami IP: spc:* / 126.33.13.* 23.01.03, 06:59
            Ja mam szafę, która ma 3m szerokości i 3 drzwi: 2 z płyty MDF i jedno lustro.
            Muszę powiedzieć, że wrażenie wizualne jest takie, że te drzwi wydają się
            strasznie szerokie. A co byłoby gdyby były jeszcze szersze? - Trochę głupio by
            się prezentowały pod względem estetycznym. Co prawda następne drzwi to trochę
            większy koszt, ale cóż - skoro decydujemy się na szafę - to trzeba za to
            zapłacić.
          • Gość: isia Re: szafa wnekowa z szerokimi drzwiami IP: *.pl.ibm.com / *.at.ibm.com 23.01.03, 09:48
            Chodzi też prawdopodobnie o to, że tak szerokie drzwi ograniczają dostęp do
            wnętrza szafy. Jeśli na 4 metrach są troje drzwi po metr z kawałkiem, to trzeba
            pamiętać, że nie zsuną się tak, żeby mieć dogodny wgląd do środka.
            • Gość: ditrich NAJTAŃSZA SZAFA PRZESUWANA !!! IP: 80.48.237.* 25.01.03, 22:38
              Jeśli chcesz zrobić szafę najtaniej jak się da, najsolidniej jak można to z
              trzech części niestety Ci nie wyjdzie, napisz gdzie mieszkasz, dokładnie co ma
              być w tej szafie, tylko szybko, to udzielę Ci szczegółowych informacji tylko na
              pocztę ditrich@poczta.fm - sami z mężem montujemy takie szafy - cena waha się w
              granicach 800 zł - 1900 zł w zależności od "treści" środka szafy. My za naszą o
              wymiarach 251x58x135 zapłaciliśmy 750 zł.
      • dorota111 Re: szafa wnekowa z szerokimi drzwiami 28.01.03, 15:15
        Możesz zamówić taka szafę, pod warunkiem rezygnacji z gwarancji na systemy
        jezdne. Niestety coś za coś:-(
        Jednak przy przyzwoitym aluminiowym systemie - nie ma prawa stać się nic złego.
        Sprawdzone:-) Ktoś już kiedyś miał taki sam pomysł i nie narzeka:-)

Pozdro:-)
        D.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka