Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jak rozpoznac dobrych fachowcow i ile kosztuja ro?

IP: 62.148.88.* 09.11.01, 15:23
    Ile trzeba zaplacic za wylewki na podłodze, polozenie plytek, paneli,
    tynkowanie, malowanie (chyba o niczym nie zapomniałam?)
    No i jeszcze jedno: jak rozpoznać dobrych fachowców????
    Obserwuj wątek
      • Gość: aga Re: Jak rozpoznac dobrych fachowcow i ile kosztuja ro? IP: 195.94.222.* 09.11.01, 17:36
        Najlepiej wez kogos kto robil u znajomych - wtedy mozesz zobaczyc jak zrobil Co
        do cen to sa zalezne od miasta. Ja placilam 12 zl/m2 ukladania paneli, 30 zl/m2
        ukladania plytek, za malowanie 600 zl (dwa pokoje, przedpokoj, czesc kuchni - 3
        razy bo kolor byl trudny do rownego wymalowania). Dodatkowo musisz doliczyc za
        podlaczenie wanny, umywalki, toalety itd - okolo 100 zl za 1 punkt. Wszystkie
        te ceny sa z Warszawy (fachowcy byli z poludniowej Polski ale szybko sie
        zorientowali jakie ceny trzeba zawolac..).
        • Gość: tom Re: Jak rozpoznac dobrych fachowcow i ile kosztuja ro? IP: 9.67.96.* 02.12.01, 19:58
          Przedewszystkim musi to być firma,której polecili ci znajomi,albo można
          obejrzeć wykonaną,przeznich pracę.Musi się Tobie podobać.Firmy z ogłoszenia są
          niepewne.Mogą zawyrzać koszta,nawet o 60-100%.Sam to przeżyłem.Spisz umowe,co
          jest do zrobienia i za ile.CENY płytki 20-35 zł m2,panele 10-20 zł m2,tynki 5-
          10zł m2.
          Wszystko zależy od tego, czy jest to osoba dorabiająca,czy firma.Oczywiście
          duże znaczenie ma gdzie mieszkasz.POZDRAWIAM tom
          • Gość: Zuzka Re: Jak rozpoznac dobrych fachowcow i ile kosztuja ro? IP: 62.148.88.* 06.12.01, 10:00
            Dzięki!
      • Gość: criss Re: Jak rozpoznac dobrych fachowcow i ile kosztuja ro? IP: *.ipt.aol.com 06.12.01, 06:08

> No i jeszcze jedno: jak rozpoznać dobrych fachowców????

Jak wchodza do mieszkania to spiewaja piosenke z refrenem
        ... bo dobry Bog zrobil co mogl , teraz trzeba zawolac fachowca ...
        acha , maja jeszcze odznaki :
        -zlota "wzorowy fachowiec " ,
        albo ci nieco gorsi
        - srebrna " dobry fachowiec ".

K.

• Gość: zuzka Re: Jak rozpoznac dobrych fachowcow i ile kosztuja ro? IP: 62.148.88.* 06.12.01, 10:00
          ha ha ha!
        • Gość: Aga Re: Jak rozpoznac dobrych fachowcow i ile kosztuja ro? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.12.01, 20:00
          >
          > > No i jeszcze jedno: jak rozpoznać dobrych fachowców????
          >
          Wiem tylko jak rozpoznac zlych: na powitanie zaczynaja od tego, ze "tak sie nie
          da", "tego to pani nikt nie zrobi", "to bedzie drozej kosztowalo" itp
          przynudzanie. Ja takiego cwaniaka z komorka za paskiem szybko sie pozbylam, po
          czym uzbrojona w ksiazeczki z Castoramy z cyklu "Sam montuje instalacje
          hydrauliczna" oraz meza z wyksztalceniem technicznym samodzielnie urzadzilam
          lazienke i kuchnie. I jaka satysfakcja...
          • Gość: zigi Re: Jak rozpoznac dobrych fachowcow i ile kosztuja ro? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.01, 22:10
            Tu masz pewność. Jest to firma jednoosobowa. Robione jest solidnie i nie drogo
            (juz 15 lat)
            Pozdrawiam
            www.glazura-hydraulika.prv.pl
            telefon jest inny: 503 476 490
            • Gość: zuzka Do zigi IP: *.cementownia-nowiny.com 10.12.01, 16:21
              Dużo na tej stronie nie wyczytałam.
              Napisz chociaz z jakiego regionu jesteś?
              • Gość: zigi Re: Do zigi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.01, 23:36
                Fakt, strona nie powala. Ale to nie oto chodzi. Napewno usługi wykonywane są na o
                wiele wyższym poziomie.
                Wszystkie prace wykonuje mój ojciec, a ja tylko chciałem mu pomóc w zdobyciu
                potencjalnych klientów. W zasadzie wszystkie prace ma z polecenia, ale pracy w
                tej branży nigdy nie zawiele.
                Prace wykonuje w Warszawie i okolicach
                Pozdrawiam
      • Gość: Kasia Re: Jak rozpoznac dobrych fachowcow i ile kosztuja ro? IP: 192.168.229.* 14.12.01, 12:09
        Wlasnie jestem w trakcie remontu kuchni. Namiary na firme znalazlam wlasnie na
        forum (wypowiedz chyba z lipca) - byla to wlasciwie ostatnia deska ratunku, bo
        poprzednia firma - polecona przez salon mebli okazala sie zupelnym niewypalem
        i nie doszlo nawet do podpisania umowy. Firma pana Marka K. (tel602125462),
        ktora obecnie remontuje moja kuchnie (glazura, terakota, wymiana i przesuwanie
        rur hydraulicznych, gazowych, elektryka, gladzenie i malowanie scian) jest
        naprawde bez zarzutu - pracuja (2 osoby) szybko i solidnie (glazura 10x10
        ulozona slicznie i rowniutko). Doradza optymalne rozwiazanie. Poza tym
        osobiscie kupuja i przywoza wszystkie niezbedne materialy, wiec nie musze sie o
        nic martwic (faktury oczywiscie na mnie). Z czystym sumieniem POLECAM.
        Kasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka