Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    13.11.06, 08:14
    mam pytanie, i bedę wdzięczna za odpowiedzi..
    zamierzamy sprzedać dom, trzy kondygnacje + całkowiecie wyremontowane poddasze
    (tylko wstawić meble), mieszkają w nim obecnie dwie rodziny (dwa oddzielne
    wejscia), ogrzewanie gazowe oraz węglowe, woda miejska, gaz, w najblizszym
    roku bedzie załozona kanalizacja. Dom na działce 600 m, kostka, garaż. Dom
    położony w jedenj z większych mijscowości podwarszawskiech, ok. 20 km od Wawy.
    Czy ktoś sie orientuje, za ile mozna cos takiego sprzedać, jakie są ceny
    takich nieruchomości, i czy ktoś by cos takiego wogóle kupił? chcemy sie mniej
    więcej zorientować, oczywiście mozna wziąść rzeczoznawce i wycenić
    nieruchomość, ale wiecie ile cos takiego kosztuje...., a pozatym na razie
    chcemy rozpoznać rynek
    Obserwuj wątek
      • agusia1120 Re: dom 13.11.06, 09:08
        przepraszam, ale sie pomysliła, co do ilości pięter, dom ma dwa pietra, czyli
        jego rozkład jest nast. parter+pietro I+pietro II +podasze
        • Gość: mało_danych Re: dom IP: *.aster.pl 13.11.06, 10:14
          371 000 zł, ale jak zostawisz wyposażenie kuchni to 373 500zł. właśnie
          dokładnie po tyle są sprzedawane takie domy.
          • Gość: golgor a ja bym sie nie zgodzil IP: 81.210.16.* 13.11.06, 10:23
            zalezy jakie jest wyposazenie. jelsi jest chociaz jedna wanna z hydromasazem to
            cena wzrasta oszalamiajaco. widzialem ostatnio identyczny dom za 423 tys. nie
            wiem z czego wynikaja takie roznice...
            • Gość: mało_danych Re: a ja bym sie nie zgodzil IP: *.aster.pl 13.11.06, 10:29
              rzeczywiście to zastanawiające. a z czego była ta wanna? bo jak z plastyku
              pecefau to kupujący przepłacił, no ale jak z takiego niebieskiego materiału
              kamieniopodobnego to chyba warto dać trochę więcej i mieć luksus prawie jak
              waserman minister.
              no ale 423 tyś to i tak dużo, moim zdaniem taki dom jest wart góra 417 tyś.
              • agusia1120 uzupełninie 13.11.06, 11:15
                dodam, że dom ma 10 lat, jak pisałam mieszkają w nim dwie rodziny.
                Moze opiszę dokładnie jak wyglada "w środku"-
                parter: kuchnia, + trzy pokoje (łączna powierzchnia ok. 80
                metrów)+lazienka+kotłownia
                I pietro: dwa pokoje+duzy salon z kominkiem+ lazienki(kibelek+lazienka z wanna)
                II pietro-druga rodzina: kuchnia z jadalnia + dwa pokoje, garderoba, dwie
                łazienki (podobnie jak na I pietrze)
                poddasze:, duzy salon, dwie sypialnie, oraz pomieszczenie na "graty", mozna
                przerowbic na gargerobę, jeden wiekszy pokój Ok. 18 metrów, drugi ok. 14 metrów,
                okna połaciowe, skosy, schody na poddasze drewniane+wykończona lazienka z
                prysznicem oraz kibelek oddzielenie.
                • agusia1120 Re: uzupełninie 13.11.06, 11:16
                  nie wiedziałam, że tylko tyle to jest warte.....
                  • Gość: mrowka Re: uzupełninie IP: *.dip.t-dialin.net 05.12.06, 21:57
                    Ja mysle, ze jest sporo wiecej wart. Nie obejdzie sie bez rzeczoznawcy.
                    Ale lokalizacja jest dobra,no i jesli dom stoi w dobrej dzielnicy to tez
                    kolejny plus. Dom jest mlody, a jezeli dzialka jest zadbana, np ladny ogrod,
                    trawnik,zadbane krzewy i drzewa, dobre ogrodzenie, to sa to kolejne plusy,
                    ktore wybijaja cene do gory. To moje zdanie, ale przyznam, ze jeste laikiem,
                    ktory wysuwa opinie na podst. przegladania ofert itp..
                • Gość: eustachy Re: uzupełninie IP: 81.210.16.* 13.11.06, 14:32
                  jaki jest kominek?
      • Gość: Iwo0512 Re: dom IP: *.aster.pl 05.12.06, 18:46
        a ja czegos takiego szukam, czy to jeszcze aktualne?
        • a000000 Re: dom 05.12.06, 19:04
          znaczy się: sprzedajesz LOKATORÓW z domem????
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka