-
...ryżem z fasolą i do tego duża ilość przypraw :)
A na to wszystko sos dajmy na to czosnkowy :)))
"Pozezja" jak z filuternym uśmiechem mawia moja córka :)))
Jakie praktykowaliście inne "wariacje na temat faszerowanej papryki"?
-
kiedys jadlam czerwona papryke faszerowana
dawno temu
ale smaczna byla
i tak sobie pomyslalam ze moze bym zrobila na obiad
ale nie pamietam co tamm bylo w srodku??
czy tylko mieso jak do mielonego czyli ze z bulka, cebula i jajem czy cos
jeszcze
czy to sie gotuje??
nie mam piekarnika niestety
aaa i jeszcze jedno czy takie gotowe moge zamrazac
-
Bardzo proszę, podeślijcie sprawdzony przepis na paprykę faszerowaną. Kiedyś
robiłam wg przepisu z gazety ale nie było to zachwycające. nie wiem w czym
błąd. Będę wdzięczna za pomoc!
-
co byście polecali? nie chcę warzyw do maczania w dipach, bo to podawałam do
tej pory i mi sięznudziło, tylko coś innego, bardziej może oryginalnego. Co
byście proponowali? Ta papryka ma być na kolację i ma być daniem głównym. A co
przed nią? kolacyjka jutro, więc na pewno zdążę:))
-
Robilam kiedys papryke faszerowana wg znalezionego gdzies specjalnego
przepisu. Nie wiem czy dobrze pamietam ale faszerowalo sie ja chyba miesem
mielonym pomieszanym z kuskusem a do sosu wrzucalo starta marchewke (?). Bylo
pyszne! Czy ktos zna moze ten przepis? A moze cos zupelnie pokrecilam?:)
-
Błagam o dobry przepis na paprykę faszerowaną. Jaki sosik do tego??
-
Przed laty jadlam tak przyrządzoną paprykę i bardzo mi smakowala. Obmyślam
menu na przyjęcie w ogrodzie, ponieważ sezon w pelni krolować będa dania z
warzyw i owoców. Kto z Was się podzieli przepisem na faszerowana papryke? Z
góry dziekuję.
-
Witam
Czy można paprykę nafaszerować mięsem mielonym takim jak do gołąbków? A może
macie lepsze pomysły którymi byście się podzielili :-) ??
W jakiej temperaturze i ile czasu należy takie danie piec?
z góry dzięki za instruktaż
-
Czym mozna nadziac, zeby bylo bezmiesnie. Ja zrobilam z ryzem, granulatem
sojowym ,pomidorami i przyprawami, ale bylo troche nijako. Co Wy dokladacie?
Pozdrawiam M
-
Wiem , że to już było przerabiane , ale wyszukiwanie nic nie dało.
Wielka prosba - mam czerwoną paprykę , mieloną wołowinę - i co dalej ??
PILNE!
-
najbardziej interesuje mnie farsz, czy robicie z mięsem czy warzywny?
dziękuję za odpowiedzi, planuję tym jutro uraczyć mojego kochanego,
babaka
-
cześć, na kolejną rodzinną imprezę (za ok 2tyg)postanowiłam przygotować menu
pt. "skarby jesieni" (bo u mnie tak jest - zawsze jest temat przewodni), ale
jakieś zaćmienie mam czy coś, wymyśliłam tylko:
na słodko
- placek ze śliwkami
- strucel z jabłkami
- sałatka owocowa
na ciepło
- leczo
i dalej nic - pomóżcie proszę. jakaś nietypowa słatka? coś nadziewane czymś
ale do jedzenia na zimno. ludzi będzie sporo 16osob (liczone z dzieckami),
więc odpadają chyba faszerowane cukinie c...
-