Gość: anna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 19:56 planuje zakup przepływowego ogrzewacza wody i zrezygnować z gazowego ogrzewania wody.martwi mnie jednak jak finansowo wyjde na tej zmianie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
clevland Re: prąd czy gaz? 26.11.06, 21:45 Miałem przepływowy elektryczny podgrzewacz wody 24KW Siemensa i nie było to dobre rozwiązanie- chlał dużo prądu a do tego woda często była zimna i ciężko było ustawić jednolity strumień. Teraz mam pojemnościowy elektryczny podgrzewacz wody (taki 120 litrowy baniak) Nie wygląda efektownie ale woda jest jednolicie nagrzana, pracuje tylko na drugiej taryfie a jak jest za mało to widać po wskaźniku i włączam na grzanie. Mam jeszcze 2 mieszkania w których mam taki zamontowany i jest sprawdza się w ogrzewaniu wody na potrzeby 6osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: prąd czy gaz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 22:07 niestety Aniu będziesz w plecy. Prąd jest najdroższa energią w Polsce. Zostań przy gazowym Odpowiedz Link Zgłoś