Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

DRZWI wewn.- jakie firmy polecacie

IP: 80.55.145.* 22.12.06, 19:25
    podobno okleina PORTA drzwi, nie wiem dokładnie która, się ściera, np. przy
    czyszczeniu ich mokrą ściereczką.....
    Obserwuj wątek
      • Gość: bonaventy Re: DRZWI wewn.- jakie firmy polecacie IP: *.olsztyn.mm.pl 26.12.06, 15:24
        Scieranie się okładziny? Wątpliwy argument. Ja kierowałem się czyms innym.
        Szukałem drzwi z nakładanymi futrynami na mur (porta takie ma). Takie drzwi
        można zainstalować na samym końcu, gdy ściany są pomalowane, podłogi ułożone.
        • Gość: pik Re: DRZWI wewn.- jakie firmy polecacie IP: 80.55.145.* 27.12.06, 19:14
          wątpliwy argument??? kupuję drzwi na kilka lat, a nie przy byle chlapnięciu będę
          miała drzwi w ciapki...dla mnie to ważne
      • mona1976 Re: DRZWI wewn.- jakie firmy polecacie 27.12.06, 11:35
        Ja slyszalam o Porta duzo negatywnych opinii, sa slabe.
        To wszystko zalezy od tego, czego oczekujesz, jesli szukasz przyzwoitych drzwi,
        ktore beda Ci dlugo sluzyc, to napewno nie Porta.
        Ja zamawialam u stolarza, ktory robi mi inne rzeczy w mieszkaniu, jestem
        zadowolona.

Powodzenia
        M
        • des4 Re: DRZWI wewn.- jakie firmy polecacie 27.12.06, 12:43
          Moim zdaniem najlepiej zamówić u dobrego stolarza. Wtedy można sobie dopasować
          rodzaj drewna, wygląd, rozmiar, frezy itp. Kosztowo jest to porównywalna
          sprawa, a bije fabryczną masówkę na głowę...
      • Gość: gosc Re: DRZWI wewn.- jakie firmy polecacie IP: 217.153.171.* 28.12.06, 10:08
        www.gipa.pl
        są tam drzwi różnych firm, robią też na zamówienie u stolarza , co
        najważniejszę nie mają ciśnienia żeby sprzedać konkretne drzwi a dobiorą
        indywidualnie
      • shirley74 Re: DRZWI wewn.- jakie firmy polecacie 28.12.06, 12:11
        Polecam drzwi Entra. Moi zdaniem super. TYle ze drogie :-(
      • Gość: Zosia Re: DRZWI wewn.- jakie firmy polecacie IP: *.drewnocentrum.pl 13.01.07, 10:44
        Nie zgadzam sie z opiniami innych....
        Przeciez drzwi nie sa narazone na jakies wielkie obciazenia i uszkodzenia.
        Jesli chce sie cos zepsuc to nawet jesli beda z zelaza mozna je uszkodzic.
        ...a drzwi od stolarza wygladaja ladnie przez kilka
        miesiecy do poki nie pojawia sie szpary i szczeliny.

2 lata temu kupilam drzwi Pol-Skone w Fachowcu w Pruszkowie
        i jestem bardzo zadowolona.
        • gringo68 Re: DRZWI wewn.- jakie firmy polecacie 15.01.07, 10:56
          Gość portalu: Zosia napisał(a):

> Nie zgadzam sie z opiniami innych....
          > Przeciez drzwi nie sa narazone na jakies wielkie obciazenia i uszkodzenia.
          > Jesli chce sie cos zepsuc to nawet jesli beda z zelaza mozna je uszkodzic.
          > ...a drzwi od stolarza wygladaja ladnie przez kilka
          > miesiecy do poki nie pojawia sie szpary i szczeliny.

Ktoś napisał "DOBREGO stolarza". Jakie parę miesięcy??? Moje drzwi od stolarza
          mają już 6 lat i nie mają żadnych szpar....

Myślisz, że firma produkująca masówkę robi to z lepszego drewna??? Znajomym po
          dwoch latach spaczyły się bardzo drogie i "prestiżowe" drzewi z mahoniu,
          kupowane właśnie u wyspecjalizowanego producenta z certifikatami i
          hipersupertechnologiami, hehe...
          • cruella Re: DRZWI wewn.- jakie firmy polecacie 15.01.07, 14:40
            Tylko skąd wziąć tego dobrego stolarza? Kogo nie pytam, kupuje gotowe drzwi w
            sklepie.
            Sama mam obecnie drzwi wołomińskie. Jeśli ktoś mówi, ze schodzi mu emalia
            podczas mycia to tych drzwi jeszcze nie widział. Po prostu koszmar:((((
            • gringo68 Re: DRZWI wewn.- jakie firmy polecacie 16.01.07, 08:17
              cruella napisała:

> Tylko skąd wziąć tego dobrego stolarza? Kogo nie pytam, kupuje gotowe drzwi w
              > sklepie.
              > Sama mam obecnie drzwi wołomińskie. Jeśli ktoś mówi, ze schodzi mu emalia
              > podczas mycia to tych drzwi jeszcze nie widział. Po prostu koszmar:((((
              >

Fachowców najczęściej znajduje się w sposób tradycyjny czyli z polecenia
              rodziny/znajomych itp. Warto też skontaktować się z kimś, to coś już u danego
              fachowca coś zamawiał, najlepiej chwilę temu i spytać się tej osoby jak ocenia
              jakość jego pracy po np. dwóch czy trzech latach. Uczciwy i solidny fachowiec
              bez problemy da namiary na swoich dawnych klientów...
              • Gość: SA Re: DRZWI wewn.- jakie firmy polecacie IP: *.tvk.torun.pl 19.02.07, 19:54
                Ja polecam portę. Pracuje x czasu w hurtowni budowlanej i wiem co mówię. Poza
                tym gdyby zwykły śmiertelnik wiedział z czego są drzwi "konkurencji" i ile jest
                na nie reklamacji... Z drugiej jednak strony biznes jest biznes
      • Gość: jol Re: DRZWI wewn.- jakie firmy polecacie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.02.07, 15:43
        mam portę od 5 lat i nie zauważyłam aby cokolwiek się ścierało.Chyba że ktoś
        myje papierem ściernym a jako środka czyszczącego używa kwasu solnego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka