Gość: jasiu IP: *.man.polbox.pl 24.04.03, 18:08 czyli sterowanie w krawedzi drzwiczek, szerokosc 60cm; bede wdzieczny za subiektywne opinie i cene zakupu (dane taktyczno-techniczne sobie znajde) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: obi. Re: Zmywarka do zabudowy bez widocznego panelu IP: 62.233.197.* 24.04.03, 23:45 Whirlpool, modelu nie sprawdzę, bo właśnie zmywa :)) a instrukcję gdzieś posiałem. Kupiona 2 miesiące temu za ok. 2500 PLN. "Ukryty" panel elektroniczny, z guziczkami w takich gumowych osłonkach i diodkami. Zmywa rewelacyjnie, np. w porównaniu z 6-letnim Boschem, którego mają rodzice (ale to już grat). Ale to jedyne porównanie, jakie mam, bo w poprzednim mieszkaniu nie posiadałem zmywarki. Co jeszcze? Klasa energetyczna A, zużycie wody w programie "ekologicznym" (w zupełności wystarcza) - 11 litrów (temperatura w tym programie - 50 st, czas ok. godziny), regulowany górny kosz i takie tam. Aha, zastanawialiśmy się nad Boschem w podobnej cenie. Wybraliśmy Whirlpoola, bo był o ładnych parę decybeli cichszy. I rzeczywiście zmywarka chodzi cichuteńko. Pozdrawiam, obi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac1 Re: Zmywarka do zabudowy bez widocznego panelu IP: 213.77.33.* 25.04.03, 07:41 Gość portalu: jasiu napisał(a): > czyli sterowanie w krawedzi drzwiczek, szerokosc 60cm; > bede wdzieczny za subiektywne opinie i cene zakupu (dane taktyczno-techniczne > sobie znajde) Ja mam z ukrytym panelem Amicę. www.amica.com.pl/prods.php?pID=ZIS2612&cID=24 Kupiłem ja bo miała najlepsze parametry. Dałem ok. 2000 zł. Widoczne panele przy zabudowanej kuchni straszą wyglądem i nigdy nie dobierzesz do niego piekarnika. Panele są najczęściej białe lub matowe srebrne. Ale to oczywiście kwestia gustu. Mam znajomych którzy kupili zmywarkę z odkrytym panelem żeby wszyscy widzieli że mają takie urządzenie ?! Aha, tą z ukrytym też możesz otworzyc i zatrzymać podaczas pracy. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DG Re: Zmywarka do zabudowy bez widocznego panelu IP: 195.94.206.* 25.04.03, 12:23 Posiadam Siemensa - co prawda 45cm, ale 60 także są, nie pamiętam modelu, ale sprawdzę. Kosztowała ok. 2700 - zużycie wody 9 l na najmocniejszym programie, bezgłośna - polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu Re: Zmywarka do zabudowy bez widocznego panelu IP: *.acn.pl / 10.64.7.* 26.04.03, 20:28 czy nic nie ma tanszego niz 2K PLN? (wszystko zgodnie z regula odwrotnosci kosztow do zuzytego materialu: najtansze wolnostojace, potem do zabudowy z widocznym panelem, a najdrozsze zupelnie schowane; ale to ten pokretny marketing producentow) zmywarka bedzie uzywana sporadycznie, chodzi o zakonczenie zabudowy kuchni, wiec parametry malo istotne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obi. Re: Zmywarka do zabudowy bez widocznego panelu IP: 62.233.197.* 27.04.03, 13:35 Z tego, co wiem, liczą się nie tylko materiały. Zmywarki do zabudowy mają inne rozwiązania techniczne (droższe?) - nie mogą np. powodować takich wibracji, jak wolnostojące. Z kolei ukryty panel wymusza użycie układów elektronicznych - te z odsłoniętym mają często programator mechaniczny. Jeśli chodzi o sprzęt poniżej 2000, to jest (a na pewno był jeszcze ok. miesiąca temu). Jeśli mieszkasz w Warszawie, znajdziesz tę zmywarkę w MediaMarkt, ale uwaga - tylko w Markach. Na Górczewskiej jest droższa o 600 zł! W Euro też droższa. Chodzi o Boscha, modelu nie pamiętam. Czarny, ukryty panel. Kosztuje niecałe 2000 (bodajże 1999 :)). Też się nad nią zastanawiałem, ale wybrałem Whirpoola, bo był cichszy. Napisz, czy znalazłeś! Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obi. Re: Zmywarka do zabudowy bez widocznego panelu IP: 62.233.197.* 27.04.03, 13:37 Aha, z adresu IP wnioskuję, że mieszkasz w Warszawie. Sprawdź więc w tych Markach. Tylko uwaga - dobrze poszukaj albo zapytaj sprzedawcę. Kiedy byłem tam ostatnio, zmywarka ta stała nie z innymi zmywarkami, tylko gdzieś między piekarnikami do zabudowy. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Zmywarka do zabudowy bez widocznego panelu IP: *.blfs.cable.ntl.com 30.04.03, 00:14 Tez polecam Whirpoola: mam model bodajze ADG 957 (o ile dobrze pamietam, bo chwilowo znajduje sie jakies 2 tys. km od mojej zmywarki), ale on moze byc juz dosc archaiczny: sluzy mi bezawaryjnie od 4 lat.Wowczas zmywarka ta kosztowala ok. 3 tys., i -zgodnie z informacja na obudowie - byla produkowana w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wzosia Re: Zmywarka do zabudowy bez widocznego panelu IP: *.chello.pl 05.05.03, 14:15 Ja mam tylko jedną uwagę do zmywarek z ukrytym panelem. Jeżeli decydujesz sie zmywać późnym wieczorem lub w nocy to nastaw sie na pobudkę, gdy zmywarka skończy zmywać. Po skończonej pracy wydają one dźwieki informujące, że wykonały brudną robotę za Ciebie. Mnie nie bawi budzenie o 2 rano z tak błahego powodu. Zmywarki z odkrytym panelem nie piszczą. To dla mnie jedyna różnica. Poza tym zmywarki są super!!! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac1 Re: do wzosia IP: 213.77.33.* 05.05.03, 14:22 Gość portalu: wzosia napisał(a): > Ja mam tylko jedną uwagę do zmywarek z ukrytym panelem. Jeżeli decydujesz sie > zmywać późnym wieczorem lub w nocy to nastaw sie na pobudkę, gdy zmywarka > skończy zmywać. Po skończonej pracy wydają one dźwieki informujące, że wykonały > > brudną robotę za Ciebie. Mnie nie bawi budzenie o 2 rano z tak błahego powodu. > Zmywarki z odkrytym panelem nie piszczą. To dla mnie jedyna różnica. Poza tym > zmywarki są super!!! Ale można to piszczenie wyłączyć, przynajmniej moja tak ma. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wzosia Re: do wzosia IP: *.chello.pl 05.05.03, 15:30 Jak sie da wyłączyć to super. Zatem więcej uwag nie mam. Wzosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankroot Re: Zmywarka do zabudowy bez widocznego panelu IP: *.pekao.com.pl 05.05.03, 14:22 Aż sprawdzę w instrukcji swojej nowo zakupionej zmywarki (z zakrytym panelem). Jestem pewien, że taki "alarm" bez problemu da się wyłączyć. bankroot Odpowiedz Link Zgłoś
agus7 Re: Zmywarka do zabudowy bez widocznego panelu 05.05.03, 15:13 Z moich doswiadczen wynika, że "piszczenie" nie ma związku z rodzajem panela itp. Mój Siemens jest wolnostojący z ukrytym panelem i też ma funkcję piszczenia po zakończeniu programu (czasem przydatną), a jak nie chcę zostac obudzona to wyłączam dzwiek kombinacją klawiszy i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiu Re: Zmywarka do zabudowy bez widocznego panelu IP: *.acn.pl / 10.64.7.* 10.05.03, 15:18 dziekuje za wypowiedzi; BTW w Euro jest teraz Brandt za 999,- z wystarczajaca dla mnie funkcjonalnoscia Odpowiedz Link Zgłoś