dominikapraca 26.02.07, 10:58 Mogę postawić dom wykorzystując istniejący budynek - ma on wymiary 15x17. Nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedniego domu.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ble Re: nietypowy dom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 11:30 rozumiem, że chodzi o gotowe plany ??? jeśli tak to jednak polecam kontak z architektem - adaptacje z gotowca - niebardzo Odpowiedz Link Zgłoś
dominikapraca Re: nietypowy dom 27.02.07, 11:46 ale może choc jakis wzór jak już.. poza tym mam ograniczenia na działce: 1. 40 st. dach 2. podd. uzytkowe 3. do 10 wys 4. a dokładna pow. zabudowy to 16,5 i dłuuuuuuuuuuuuuuuuga nie wiem czy będzie mnie teraz stać na architekta, ile kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble Re: nietypowy dom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 12:07 taniej niż adaptacja z gotowca - nie myślę tu o super uznanych biurach normalnie projekt kosztuje ok 6 kpln ale masz w nim wszystko łącznie z rozwiązywaniem problemów w czasie inwestycji i niewielkie zmiany. nie wspominając o tym, że w gotowcach niekoniecznie są zastosowane najlepsze (ekonomicznie również) rozwiązania dla ciebie. co do ceny to w przypadku przebudowy może być wyższa (na pewno będzie) dochodzi koszt inwentarki, opinii technicznej itp. Odpowiedz Link Zgłoś