Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

płyty kartonowo-gipsowe w łazience

IP: *.bluu.net / 192.168.1.* 05.05.03, 23:53
    Proszę, ratujcie co robić. Mam dom na razie letniskowy na wsi.Remontuję go.
    Dom jest nie ogrzewany.Używany tylko latem.Obecnie jest w trakcie robót
    łazienka z prysznicem.Kupiłam płyty K-G BIAŁE, NIE ZIELONE. Nie mieli
    zielonych i czy mogę je położyć pod płytki w łazience.Mąż mnie zabije bo
    chciałam szybko !!!Wprawdzie płyty to niewielki koszt, ale trochę zachodu.CO
    ROBIĆ????

Obserwuj wątek
      • Gość: Wicio Re: płyty kartonowo-gipsowe w łazience IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.03, 23:58
        O ile wiem, po to robią dwa rodzaje płyt KG, żeby jedne kłaść tam gdzie sucho,a drugie tam gdzie mokro. Ja bym nie ryzykował, ale nie mam doświadczeń z białymi płytami w łazience (zielone są ok).
      • Gość: krzys Re: płyty kartonowo-gipsowe w łazience IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 06.05.03, 06:22
        w pomieszczeniach gdzie panuje duza wilgotnosc stosuje sie plyty
        zielone ,natomiast w miejscach takich jak prysznic czy nad wanna stosuje plyty
        cementowe tzw durock (usa) ,nigdy nie uzywaj bialych plyt do lazienek,lepiej
        wolniej))))
      • Gość: Gal Re: płyty kartonowo-gipsowe w łazience IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 06.05.03, 10:25
        Nie tylko nie używaj białych, ale i zielone zabezpiecz dodatkowo malując Uni-
        gruntem a następnie (obowiązkowo wokół kabiny prysznicowe, wanny i umywalek)
        tzw. "płynnym plastikiem" - nazwy handlowej tego środka nie pomnę, ale jest to
        rodzaj gęstego płynu sprzedawanego w wiaderkach, który po pomalowaniu nim
        płyty zastyga tworząc plastikopodobną warstwę na płycie. Zapobiega to
        odpadaniu płytek w miejscach narażonych na spływającą wodę - bez tego masz
        płytki do wymiany po paru latach.
        Pzdr.
        Gal
      • spiderman.wroc Re: płyty kartonowo-gipsowe w łazience 06.05.03, 15:14
        Gość portalu: bomi napisał(a):

> Proszę, ratujcie co robić. Mam dom na razie letniskowy na wsi.Remontuję go.
        > Dom jest nie ogrzewany.Używany tylko latem.Obecnie jest w trakcie robót
        > łazienka z prysznicem.Kupiłam płyty K-G BIAŁE, NIE ZIELONE. Nie mieli
        > zielonych i czy mogę je położyć pod płytki w łazience.Mąż mnie zabije bo
        > chciałam szybko !!!Wprawdzie płyty to niewielki koszt, ale trochę zachodu.CO
        > ROBIĆ????
        >

Niezaleznie od tego jakich płyt uzyjesz (ale jednak sugeruję zielone)
        polecam bezwzględnie odpowiedni grunt i uszczelnienie (to się chyba nazywa
        folia w płynie) - robiąc swoją drugą łazienkę posłuchałem mądrych ludzi i nie
        mialem tych wiecznie mokrych ścian...
        Te uszczelnienia kupowałem we Wrocławiu w firmie CERMAG - nie wiem czy u ciebie
        jest ich oddzial - ale kolesie znaja sie na rzeczy ... moze sprawdz na ich
        stronie chyba www.cermag-wroclaw.com.pl
        nie jestem pewien czy to ta strona /
        • Gość: bomi Re: płyty kartonowo-gipsowe w łazience IP: *.bluu.net / 192.168.1.* 07.05.03, 00:40
          Serdeczne dzięki.Jak widać żyję a więc mąż mnie nie zabił lecz z uwagą
          przeczytał wasze rady.Jeszcze raz serdeczne dzięki.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka