Dodaj do ulubionych

kot mi się grzeje

23.06.26, 11:33
CZARNY kot. na zewnątrz 30 stopni, na słońcu pewnie 50 a kot się wyleguje na parapecie w słońcu... zdjęłam to się wściekł i wrócił na to miejsce. czy kot sobie sam nie zrobi krzywdy? czy jednak głupiutkie to stworzenie i zamknąć w łazience...
Obserwuj wątek
    • alicia033 Re: kot mi się grzeje 23.06.26, 11:40
      swiecaca napisała:

> czy jednak głupiutkie to stworzenie i zamknąć w łazience...

jak chcesz się kotu narazić i zrobić SOBIE krzywdę, to zamknij...
    • szarmszejk123 Re: kot mi się grzeje 23.06.26, 12:04
      Zapytałam Googla:

Tak, kot może samodzielnie się przegrzać, a nawet dostać udaru cieplnego, leżąc na słońcu podczas upału. Choć koty uwielbiają wygrzewać się w ciepłych miejscach, ich zdolność do chłodzenia się (głównie przez dyszenie i pocenie się przez opuszki łap) jest ograniczona. Może to szybko doprowadzić do niebezpiecznego dla zdrowia lub życia wzrostu temperatury ciała.
      • homohominilupus Re: kot mi się grzeje 23.06.26, 12:47
        Czyli głupi sierściuch
    • czarna_kita Re: kot mi się grzeje 23.06.26, 13:13
      Moj tez sie grzeje na słońcu. Ale jak ma dość to sobie po prostu idzie np do piwnicy na kafelki sie schłodzić. No ale on nie lezy tam od rana do wieczora, wiec nie wiem jak Twój.
    • nangaparbat3 Re: kot mi się grzeje 23.06.26, 13:24
      Kot domowy pochodzi z Nubii. Zostaw go w spokoju.
    • szare_kolory Re: kot mi się grzeje 23.06.26, 13:25
      Połóż mu na tym parapecie wilgotny ręcznik big_grin
    • cudko1 Re: kot mi się grzeje 24.06.26, 14:43
      ja chcialam sie zapytac czy kot przezyl to nagrzewanie i czy go w koncu zamknelas w lazience ? suspicious wink
      • swiecaca Re: kot mi się grzeje 24.06.26, 14:58
        na razie jest ok, ale w weekend może zamknę jak będzie 38stopni a kot znowu się będzie opalać
    • rb_111222333 Re: kot mi się grzeje 24.06.26, 15:13
      Mój się kiedyś przegrzał. Spał na kafelkach na balkonie na pełnym słońcu. Myślałam, że wie co robi, okno balkonowe było otwarte, mógł wrócić.
    • princesswhitewolf Re: kot mi się grzeje 24.06.26, 17:09
      To pomysl ze my mam 38 i wilgotnosc ojezu a moj pies ma gests futro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka