melchior.w 22.03.07, 23:19 Obecnie spotyka się tylko domy bez piwnic - wiadomo niższy koszt budowy. Czy uważacie, że warto jednak budować piwnicę ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andrzej.sawa Re: Podpiwniczenie domu 22.03.07, 23:30 Wiadomo tyle,że mniejszy koszt budowy nadziemia,ale dom to wszystko co można zrobić i wtedy może się okazać,że podpiwniczenie w stosunkowo tani sposób zwiększa powierzchnię użytkową domu. To jest ogólna uwaga. Jeżeli masz na myśli coś konkretnego,to napisz,a postaram się być bardziej precyzyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ijd dom bez piwnicy nie ma "duszy" IP: *.echostar.pl 25.03.07, 21:35 w końcu trzeba gdzieś trzymać swoje winka domowej roboty, balony muszą gdzie mieć fermentować, zona musi gdzieś przechowywać ekologiczna cebulę, ziemniaki i inne warzywa kupione od znajomego rolnika, a syn musi mieć swoje pomieszczenie ze stale rozłożonym stołem pingpongowym, gdzie ciągle grają z kumplami. No i moja narzedziownio-rupieciarnia... gdzie to wszystko pomieścić bez piwnicy? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Podpiwniczenie domu IP: 62.233.165.* 26.03.07, 10:00 Ja wychowałem się w domu z piwnicą. Uważam ze mimo zwiekszonych kosztów warto jest miec te pomieszczenia. Sala gier,garaz, piec, pralnia itd jest to fajne wyodrebnienie czesci mieszkalnej od "przemysłowej" Polecam Pytanie tylko o ile procent zwieksza to koszty jesli do 20% to warto. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Podpiwniczenie domu 26.03.07, 10:18 Po raz drugi namawiam do liczenia.M² pow. w piwnicy jest zwykle znacznie tańszy od takiego m w nadziemiu. Odpowiedz Link Zgłoś