Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

to potworne zwierze

23.03.07, 03:50
    kupiłam nowy dom i okazało się już w trakcie wykańczania, że zadomowiła się
    już w nim mysz (mam nadzieję że jedna choć pewności nie mam). Ponieważ nie
    chcę sięgać po ostateczne środki typu trutka, pułapka itp. proszę o opinię
    dogich forumowiczów czy korzystaliście może z ultradźwiękowych odstraszaczy
    na myszy. Zamówiłam już taki, ale mam wątpliwości czy to będzie działać. Poza
    tym mam dwa psiaki. Co prawda reklama głosi, że odstraszacz który zamawiam
    jest bezpieczny dla większości zwierząt domowych np. psów, ale ciekawa jestem
    czy ktoś ma już doświadczenia z tym urządzeniem.
    pozdr.
    Obserwuj wątek
      • andrzej.sawa Re: to potworne zwierze 23.03.07, 04:18
        Masz psy,a więc zwierzęta nie są Ci obce.

A jak nazywa się jedyna naprawdę skuteczna i napewno ekologiczna łapka na myszy?
        • Gość: Mary miaaaaaaaauuuuuuuuu! IP: 217.153.205.* 23.03.07, 05:47
      • beami11 Re: to potworne zwierze 23.03.07, 08:27
        Dobrze, że nie opuszcze was dobry "chómor", ale będę wdzięczna za rzeczowe
        odpowiedzi :)
        Kot nie wchodzi w grę bo nie dogadają się znim moje dwa yorki (to są psy
        myśliwskie, hi hi mam nadzieję że zapolują też na mysz ale nie chce mi się
        oglądać tej jatki)
        ps. To jedynie słuszne urządzenie które zamówiłam nazywa się Attack Wave
        Pestrepeller - znacie to może ???
        • andrzej.sawa Re: to potworne zwierze 23.03.07, 09:16
          Psy jednak potrafią się dogadać z kotami.Może nie wszystkie,ale ...
          • Gość: animal Re: to potworne zwierze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 14:26
            trzeba bedzie pokochac wszystkie trzy zwierzaki.
            ja w imieniu myszy:)
            • andrzej.sawa Re: to potworne zwierze 23.03.07, 15:46
              Z myszami jest taki problem,że potrafią się mnożyć jak przysłowiowe króliki.
              • Gość: aleksi Re: to potworne zwierze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 14:34
                proponuję maść na myszy ;-), a tak naprawdę to nie wiem bo się nie znam ale
                wątek mi się spodobał
                • Gość: Popiel Król Re: to potworne zwierze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 20:57
                  żadne ultradźwieki nie wypłoszą myszki - szybko przywyknie. trzeba ja złapać i
                  wypuścić. Yorkom odradzam polowanie bo gryzonie przenosza wiele groźnych
                  chorób.
                  Recepta na złapanie :
                  postaw wiadro metalowe , do wiadra przystaw listwę po któej myszka może sobie
                  wejśc do krawędzi wiadra - wskoczy do środka o ile będzie tam coś smacznego.
                  Jeśli wiadro będzie za małe to równie łatwo wyskoczy - bo to dobra skoczka -
                  możesz nalać na dno troche wody to jej utrudni wyskok, lub więcej niz troche to
                  sie utopi :(
                  udanych łowów.
                  • Gość: Nemo Re: to potworne zwierze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 17:22
                    Nie chcę Cię martwić ,ale obecność myszek to prawie reguła.Te sprytne
                    zwierzątka potrafią dostać się do domu pomimo wielu zabezpieczeń,szczególnie
                    jesienią.Ale stała obecność psów ostudzi trochę ich bezczelność.U mnie w kuchni
                    -dostała się przez uchylone okno,tak się rozpanoszyła i nie boi się zupełnie.A
                    jaka jest śliczna :malutka z ciemną pręgą .Wiem że na wiosnę się wyniesie.Proszę
                    Cię tylko nie wykładaj trutki!Raz ,że twoje psy mogą się zatruć,dwa,że to
                    zwierzątko umiera w strasznych męczarniach.Zrób tak jak Król Popiel
                    radzi-b.skuteczne ale bez wody!
                    • andrzej.sawa Re: to potworne zwierze 25.03.07, 17:26
                      No i widzicie - tylko kotka jest skuteczna!!!
      • beami11 Re: to potworne zwierze 26.03.07, 08:42
        Dziękuję za wszystkie podpowiedzi. Jak nie zadziała odstraszacz zastosuję
        sposób na wiaderko.
        pozdr.
        • andrzej.sawa Re: to potworne zwierze 26.03.07, 10:22
          Weż kotkę,a jeszcze jak będzie kotna to psy będą się opiekować małymi.
      • beami11 Re: to potworne zwierze 26.03.07, 12:00
        Pan Andrzej.Sawa to pewnie już dostał kota :)

• andrzej.sawa Re: to potworne zwierze 26.03.07, 13:21
          Kiedyś przez 2 lata nie miałem w domu kota i co chwilę musiałem czyścić łapki
          na myszy,a "zapaszek" mysi było czuć.
          Kot załatwia wszystko po cichu i systematycznie.
          • Gość: nemo Re: to potworne zwierze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 19:27
            Panie Andrzeju -pan jako miłośnik kotów wie chyba ,że jakieś kocię prędzej czy
            pózniej się przypałęta do Beami i pewnie tam zostanie.Tylko ona jeszcze o tym
            nie wie :-).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka