Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

projekt i zmiany

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 13:53
    Jesli w trakcie budowy domu chcę dokonac zmian w projekcie to modyfikacje
    instalacji wewnętrznych musi dokonac (oczywiście poza architektem) osoba
    posiadające stosowne uprawnienia w kwestii instalacji?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Majka Re: projekt i zmiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 22:35
        jak to z tym jest??
        • Gość: ' Re: projekt i zmiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 23:35
          Zgodnie z przepisami zmian w projekcie może dokonywać projektant ( ten, który
          projektował ).
          Jeżeli masz gotowca, to możesz mieć problem.
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=796&w=55875882&a=57557957
          • Gość: Majka Re: projekt i zmiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 10:39
            Już czytałam ten przepis.
            Nie bardzo rozumiem dlaczego problemem jest jesli mam tzw. gotowca i pozwolenie
            na budowe i chcę dokonac zmian nieistotnych (czyli przesuniecie okien,
            usunięcie komina, zamiana łazienki ze schodami).
            Pytanie moje to to czy w trakcie budowy tez wymagan jest nowy projekt
            instalacji itp. czy wystarczy, że dokonamy zmian nieistonych a nasz prowadzący
            architekt naniesie tylko odpowiednie rysunki i oznaczenia w porozumieniu z
            kierownikiem budowy i opisza to w dzienniku? (jesli konieczna do tego będzie
            zgoda autora projektu to jak dzwonilam nie będzie z tym problemu).
            Czy powinnam jeszcze o czymś wiedzieć? O jakis przeszkodach w trakcie budowy
            własnie związanymi ze zmianami w projekcie?

• Gość: MAJA Re: projekt i zmiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 18:42
        daj sobie spokój ze zgodani
        kto Ci sprawdzi jak poprowadziłaś kable pod tynkiem albo po której stronie masz
        umywalkę??
        przezyłam już kilka budów i wiem jak to wyglada

• Gość: Majka Re: projekt i zmiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 20:24
          Jak to? Przeciez archiekt i kier. budowy podpisuja sie pod tym..
          Poza tym gdybym kiedys chciała sprzedac to od razu widac zmiany.

Pytanie jest tylko czy w trakcie budowy wymagane sa nowe rysunki przyłączy czy
          tylko adnotacje i rysunki architekta?
          • Gość: Sas Re: projekt i zmiany IP: *.net81.citysat.com.pl 07.04.07, 20:31
            Wystarczy zrobić adnotacje w dzienniku budowy . Po zakończeniu budowy i tak
            kierownik musi sie podpisac ,że wszystko zostało wykonane zgodnie ze sztuka .
            Sas
          • Gość: maja Re: projekt i zmiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 21:05
            na czym te zmiany mają polegać? bo przyłącze to juz nie sieci wewnętrzne
            jaki masz projekt? gotowy? często dostaje się bezpłatną zgodę na zmiany od
            projektant a wprowadzić te zmiany moze np kierownik budowy
            poproś o taką zgodę, bez problemu powinnaś dostać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka