Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kabiny prysznicowe i wanny

24.04.07, 09:30
    Czy jest ktoś, kto ma u siebie kabinę prysznicową lub wannę importowaną z
    Chin? Mam na myśli takie coś :
    www.ika-r.pl/oferta_kabprysznicowe.htmlub
    www.fotele-wellness.pl/go/_category/index.php?idc=%22id_9%22&clickedFolder=2%5E6%5E&page=1
    lub
    www.sanart.net.pl/index.php?strona=oferta_genova
    Co o tym sądzicie?
    Obserwuj wątek
      • des4 Re: Kabiny prysznicowe i wanny 24.04.07, 10:18
        Kiedy urządzałaem łazienkę, wykonawca dał mi dobrą radę, aby nie kupować wanndy
        z hudro,masażem poniżej 8-10 tyś zl. Wszstko poniżej to szajs, który się często
        psuje, ma slabe wytłumienie dźwiękowa, a przede wszstkim zagrzybia się. Dlatego
        też kupiłem zwykła duąża wannę, po co mam płacić tyle kasy za możliwośc
        bąbelków parę razy w roku. Tyle na zbyciu nie mam. Tak samo jest jeśli chodzi i
        kaibny prysznicowe. Moja pierwsza kosztowała ok. 1000 zl i po trzec hlatach
        musiałem ją wymienić - psujące się rolki w drzwiach, grzyb itp. Kupiłem z 3,5
        tys. z otwieranymi dzrzwiami...
        • Gość: sAS Re:do des4 IP: *.net81.citysat.com.pl 24.04.07, 12:38
          Moja wanna z hydromasażem powietrznym i wodnym kosztowała coś koło 7tys/
          150x150/ i nie uwazam ,że to szajs .Producentem tych wanien jest austriacka
          firma Pamos.Nie wiem co ta wanna zagrzybia . Raz w miesiacu po kompaniu
          dezynfekuje sie cały układ odpowiednim srodkiem. Kupiłes dużą zwykłą wannę
          poniewaz na wanne z hydromasażem , niebyło cię stać ? Czy nie lubisz bąbelków?
          Kabiny za 1000zł to jakiś plastikowy szajs./ chyba sześćdziesiątka/Dla
          tych ,którzy chwala sie że wybudowali dom za 100tys.Moja kabina kosztowała /
          setka / coś 2,5 tys.i kupując ją zwracałem uwagę żeby nie była otwierana tylko
          rozsówana. Po wyjściu z kabiny cała woda na łazience.Sas
          • Gość: literka_m Re:do des4 IP: 81.15.180.* 25.04.07, 07:33
            najtansze kabiny szklane mozna kupic za 1000 zl.

ale nie to jest najwazniejsze. bedziesz kupowac kabine zwroc uwage na to jak sie
            ja myje (jak scieka woda po sciankach). woda sciekajac powinna wpadac prosto do
            brodzika - zadnych ramek do szyb, po zadnych mechanizmach do przesuwania. jedna
            gladka szklana powierzchnia i zadnych uszczelek, ramek itd. mechanizm do
            przesuwania powinien byc tak zbudowany aby byl zasloniety przez drzwi. przy
            jakiejkolwiek innej kabinie po kilkunastu miesiacach bedziesz mial niezla zabawe
            z czyszczeniem i wybielanim uszczelek.
            niestety za taka konstrukcje kabiny placi sie ekstra
            • Gość: Sas Re:do literka IP: *.net81.citysat.com.pl 25.04.07, 09:20
              Można tego uniknąć montując profesjonalny zmiękczacz wody. Płacilem 1000 euro
              i mam spokój z kamieniem , zaciekami , sola do zmywarek i pralek , itd. Sas
              • Gość: literka_m Re:do literka IP: 81.15.180.* 25.04.07, 13:41
                > Można tego uniknąć montując profesjonalny zmiękczacz wody. Płacilem 1000 euro
                > i mam spokój z kamieniem , zaciekami , sola do zmywarek i pralek , itd. Sas

wystarczy osad z mydla
                • gringo68 Re:do literka 25.04.07, 14:12
                  No, ale sas ma wszstko co najlepsze i najdroższe, tylko jakoś nie slyszal o
                  kabinach z powołoką, do których nie przylega woda...

A kabinę i tak trzeba myć...
                  • Gość: Sas Re:do gringo68 IP: *.net81.citysat.com.pl 25.04.07, 17:25
                    Chciałeś powiedzieć coś mądrego - A WYSZŁO JAK ZWYKLE. Nie ma kabin na których
                    osiada woda . Powłoka zabezpiecza / ewentualnie / przed wapiennymi zaciekami .
                    A co do mycia to w , której encyklopedi to wyczytałeś? Sas
      • edyurb Re: Kabiny prysznicowe i wanny 27.04.07, 14:02
        No to i niczego się nie dowiedziałam nowego.
        • Gość: gosc Re: Kabiny prysznicowe i wanny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 14:12
          chinskie to sa dobre skarpetki.
          Jestes pewien, ze stac cie/chcesz wymieniac po roku kabine/wanne na porzadną?
          Niestety, wymiana tych elementow to nie wyjal wsadzil a niezle rozpizdziel w domu..
          Poszukaj lepiej dobrych ofert normalnych producentow.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka