Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Opinie na temat projektow studia Archon?

IP: *.CHCG.splitrock.net 10.12.01, 23:25
    Do konca grudnia musze kupic projekt domu. Przejrzalem tysiace ofert. Projekty
    studia Archon najbardziej przypadly mi do gustu(szczegolnie "Dom pod
    chabrami"). Pragnalbym przeczytac Panstwa opinie na temat tych projektow.
    Ciekawy jestem spostrzezen tych z Panstwa, ktorzy wybudowali badz buduja dom
    wedlug Archona. Bardzo dziekuje. Pozdrawiam. Rafal
    Obserwuj wątek
      • Gość: eva Re: Opinie na temat projektow studia Archon? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.01, 14:49
        witaj,
        ja dokladnie to samo.o budowie mysle juz od kilku lat. i przez caly ten czas
        wybieram projekty. moja wiedza o tym jakiego domu potrzebuje ewoluowala. az do
        teraz, gdy po przejrzeniu setek wybralam ten jeden-archonu.w konwaliach.
        spelnia moje wymagania, bo:
        - jest prosty i tani w budowie (dwuspadowy dach, prosta bryła)
        - tani w eksploatacji
        - funkcjonalny-ma pomieszczenia w ilosci oczekiwanej przeze mnie, odp.
        wielkosc, nierozbuchana komunikacja, odp. kubatura
        - estetyka-tradycyjny, ponadczasowy, dobrze wspisujacy sie w krajobraz
        podmiejski
        -tani projekt i jego adaptacja (na Bartyckiej)

bardzo pozytywnie oceniam inne projekty tej pracowni. sa w stylu, ktory mi
        odpowiada-nie udziwniony, tradycyjny, ponadczasowy, funkcjonalny.
        obejrze twoj haberek i ci powiem, co mysle. ale cos ta nazwa mi mowi wiec chyba
        oko na nim zawiesilam.
        pozdrawiam
      • Gość: eva Re: Opinie na temat projektow studia Archon? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.01, 18:43
        piękny ten chaberek!!!! tylko dla mnie osobiscie to zbyt duze wyzwanie.bylby za
        drogi. ale b. mi sie podoba. takze propozycja elewacji-super.uklad funkcjonalny
        tez ok.
        • Gość: Rafal Re: Opinie na temat projektow studia Archon? IP: *.CHCG.splitrock.net 11.12.01, 20:08
          Dziekuje Evo za Twoje spostrzezenia, ktorych slowa sa jak miod na moje targane
          rozterkami nerwy. Porownujac Twoje "Konwalie" z wybranymi przeze
          mnie "Chabrami" nie dostrzegam istotnych roznic w stopniu trudnosci projektu.
          Moze za wyjatkiem dachu(czterospadowy). Podkreslam, ze nie mam zadnego
          doswiadczenia w budowlance. Moje opinie zapewne odbiegaja od realiow placu
          budowy. Jestem wiec pelen obaw i watpliwosci. Domy z Archonu ujely mnie
          uniwersalna stylistyka. Ciekawy jestem, czy zdecydowalas sie na technologie
          rekomendowana przez biuro(kermazyt). Wsrod bywalcow Forum technologia ta
          uznawana jest za drozsza anizeli beton komorkowy. Zywie nadzieje, ze dolacza do
          naszej dyskusji osoby, ktore rozpoczely juz budowe(a moze juz ja skonczyly?).
          Tymczasem jeszcze raz bardzo dziekuje Evo za odpowiedzi. Zycze Wesolych Swiat i
          wytrwalosci w "Konwaliowym" przedsiewzieciu. Pozdrawiam. Rafal
          • Gość: eva Re: Opinie na temat projektow studia Archon? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.01, 22:50
            własnie ten dach wydaje sie drogi. nawet nie same płaszczyzne(choc jest ich
            troche) ale wykończenia.Z tego, co wiem , bardzo podrazają.No i okna-kazdy
            niestanadart to kolejny wydatek. Ale na pewno mozna to jakos zaplanowac, moze
            rezygnujac z innych rzeczy? Co do technologii to jednak beton komórkowy.
            Pozdrawiam i tez zycze wesolych swiat

P.S. oj, te twoje chabry zawróciły mi w głowie. Akurat sa na odp. strone, mają
            taras jaki lubię, no i ta elewacja. No, no....................
            • Gość: Rafal Re: Opinie na temat projektow studia Archon? IP: *.CHCG.splitrock.net 12.12.01, 01:30
              Evo! Jak slusznie zauwazylas, dach projektu "Pod chabrami" sprawia wrazenie
              nadmiernie "wydumanego", zbyt wiele plaszczyzn. Cala reszta jest jednak bez
              zarzutu. O oknach niewiele mi wiadomo. Skontaktowalem sie z biurem i czekam na
              odpowiedz(czy okna na poddaszu maja wymiary standardowe?). Wszelkie informacje
              docieraja do mnie za posrednictwem sieci, zdany jestem wylacznie na ten sposob
              zdobywania informacji. Mam nadzieje, ze po powrocie do Polski uda mi sie
              przyspieszyc procedury, poniewaz jak na razie wszystko toczy sie bardzo wolno.
              Jezeli uzyskam odpowiedz z Archonu, niezwlocznie poinformuje Cie
              o "Chabrach"(rozumiem, ze jestes zainteresowana, ha, ha). Moze powstanie w ten
              sposob osiedle domow wybudowanych wedlug jednego projektu(zamierzam budowac w
              okolicach Nieporetu). Moze bedziemy sasiadami, kto wie. Pozdrawiam. Rafal
              • Gość: eva Re: Opinie na temat projektow studia Archon? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.01, 10:22
                Rafale,
                chodzi mi o to okno polokragle. reszty nie pamietam, ale rzuce okiem.ja w innej
                okolicy niestety. jestem milosniczka puszczy kamp.
                • Gość: Rafal Re: Opinie na temat projektow studia Archon? IP: *.CHCG.splitrock.net 12.12.01, 16:21
                  Otrzymalem odpowiedz na moje pytanie dotyczace okien "Chabra". Okna parteru sa
                  typowe, natomiast dwa okna w lukarnach(na poddaszu) maja niestety wymiary
                  nistandardowe. Nie mam pojecia ile moze kosztowac okno nietypowe. Mam nadzieje,
                  ze cena inwestycji nie wzrosnie o 30% z powodu tych okien. Pozdrawiam. Rafal
      • Gość: Robek Re: Opinie na temat projektow studia Archon? IP: 157.25.192.* 12.12.01, 16:13
        JA też rozważałem domy Archonu - ale jednak zdecydowałem się - ze względu na
        niezłą przestrzeń życiową na dole na projekty Archi-projektu. JAk lubicie takie
        sufity i tego typu domy zerknijcie na projekty AP-65 i APS 83

pozdrawiam
        • Gość: Jola Re: Opinie na temat projektow studia Archon? IP: 158.66.46.* 13.12.01, 18:21
          Rozpoczęliśmy budowę ELIZY pracowni Archipelag z Wrocławia, tam też są okna z
          zaokrągleniami i niestety nie tylko okna są droższe o 30% ale i znacznie wyższe
          koszty nadproży. Czy myśleliście już o zabezpieczniach domu np. rolety
          antywłamaniowe, kraty? przecież to jest też związane z kształtem okien. Mamy
          poważny problem do rozważenia przez zimę. Albo ładne, albo tańsze i łatwiejsze
          w zabezpieczeniu?!
          • rgorski Re: Opinie na temat projektow studia Archon? 14.12.01, 17:59
            JA muślę o szybach antywłamaniowych. Rolet uzywam w pracy i nie jestem pod ich
            szczególnym wrażeniem. A z zewnątrz zabezpiezony w rolety dom to dobry znak dla
            złodzieja. Szyba natomiast + alarm w środku wydaje sie OK
      • Gość: Justyna Re: Opinie na temat projektow studia Archon? IP: 81.219.169.* 22.01.14, 00:57
        My zamówiliśmy rano z archona dom w rukoli 2 z podwójnym garażem- cudowny. Zresztą zobaczcie sami- archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-rukoli-2-g2n/m523c4780992b8,1080.

Obiecali prez telefon, że wyślą go tego samego dnia i tak zrobili, ma przyjść kurierem już jutro, tz dzisiaj, bo jest już pierwsza rano :-o .... śledzę przesyłkę online na stronie DPD i nie mogę spać :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka