Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jaka cena za taki dom?

05.09.07, 18:16
    Witam. Chce sie dowiedziec czy warto jest budowac dom ponizej, ktory
    ma kosztowac pod klucz 180000 zlotych. Czy moze warto za te
    pieniadze i wogole czy mozna postawic cos wiekszeo. Dziekuje za
    odpowiedzi.

www.extradom.pl/ext/page?projekt/projekt.xmf&z=opis&id=4352
    Obserwuj wątek
      • Gość: mif Re: Jaka cena za taki dom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 20:36
        > ma kosztowac pod klucz 180000 zlotych.

x2 :(
        • Gość: co ??? Re: Jaka cena za taki dom? IP: *.winn.cable.ntl.com 05.09.07, 22:38
          Hahaha...mif chlopie zdaje sie ze tobie podziekowalismy! Nie obraz
          sie ale tobie sufit na glowe spadl. Oczywiscie ze taka kwota jest
          realna.
          Znajomy stawia wielospad 200m i chlopie juz widzi ze nie wyjdzie
          wiecej niz 350 tys. Ocknij sie chlopie i nie uprawiaj propagandy
          • Gość: mif Re: Jaka cena za taki dom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 07:25
            Jak wykończy i podliczy, to pogadamy :)
      • Gość: Fuzel Re: Jaka cena za taki dom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 08:48
        Jak masz liczną familię to buduj większy. Ja sam mam większy i zapewniam cię, że
        niektóre pomieszczenia są praktycznie zbędne.
        Domek fajny, ale daruj sobie ten balkon - wyjdziesz na niego 2 x w roku.
      • Gość: al9 projekt fajny, ale cena IP: *.teleton.pl 06.09.07, 09:21
        absolutnie nie do utrzymania.
        180 jest nierealne.
        pod klucz jak wyjdzie 300 to będzie dobrze...
        pozdr
        al
        • Gość: butyński Re: projekt fajny, ale cena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 18:36
          Glina ,dykta ,wytłoczki po jajach i za 180 jest realne i dach kryty gazetą .
        • geodom Re: projekt fajny, ale cena 06.09.07, 18:36
          jeśli zrobisz to za 180 tyś pod klucz to bardzo proszę o dane wykonawców i
          robimy taki dil ze takie domki będą stać w całej Polsce
          • Gość: ewa Re: projekt fajny, ale cena IP: *.aster.pl 06.09.07, 20:00
            Wszystko zalezy od tego w jakim rejonie kraju będziesz budował. Trzy
            lata temu stawiałam dom w woj. podlaskim (podobny) i nikt w
            Warszawie nie chciał mi uwierzyc, że zmieściłam się w 100 tys. z
            meblami, kominkiem. Jednym słowem dom w tej cenie miałam wykonczony
            w 100%. Ceny w woj. mazowieckim są zupełnie inne niż w pzostałych
            rejonach kraju.
            • al9 ewa , 3 lata temu 07.09.07, 08:54
              dziś ceny materiałów są 40% wyższe a robocizny 200%
              naprawdę
              pozdr
              al
              • morfinka_12 Re: ewa , 3 lata temu 07.09.07, 14:14
                na wykończenie mieszkania w średnio przyzwoitym standardzie bez
                mebli wydaliśmy 80.000 PLN mieskzanie 75 m2
                • Gość: szkoda-gadac Re: ewa , 3 lata temu IP: 62.189.41.* 08.09.07, 03:43
                  Daj spokoj ewa i tak ci nikt nie uwierzy, zaczna harczec ze pewnie
                  ukradlas materialy, a robote wykonali wiezniowie. Sluchac tych ludzi
                  to jak n aszego rzadu teraz. Jak slysze te teksty o pol milionie za
                  dom 150m to mnie sciska. Kazdy sie buduje i nie slyszalem zeby
                  pakowali wiecej niz 350tys...
                  • zuzanna56 Re: ewa , 3 lata temu 08.09.07, 17:11
                    Może 3 lata temu w małym mieście było to możliwe. Ale teraz w
                    Trójmieście (tzn. na wsi pod Trójmiastem) za niewielki dom już
                    urządzony trzeba zapłacić lekko 700 tys.
                  • Gość: butynski Re: ewa , 3 lata temu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 17:17
                    A Ty nie widzisz różnicy między 180 a 350 - wróć się do szkoły na lekcję
                    matematyki !!!!!
                    • geodom Re: ewa , 3 lata temu 08.09.07, 18:33
                      wiecie co liczcie jak chcecie mam dom 160 m2 bez podpiwniczenia zaadaptowane
                      poddasze bardzo podobny do tego z forum ścianę Porotherm 30 cm całe wykończenie
                      wykonane własnymi siłami i z pomocą kolegów z branży jeśli ktoś proponuje ci
                      taki domek za 180 tyś. pod kluczyk to tylko bić się piętami w d..ę i zacierać
                      ręce ze tak tanio sie uda tylko żeby nie było zdziwienia w trakcie budowy / aaa
                      tego nie doliczyłem nie o takich kabelkach mówiłem a pani to coś wymyśla i
                      trzeba doliczyć / znam takie budowy a potem klient prosi o pomoc i nieważne za
                      jakie pieniądze. Bo tamci fachowcy:) dawno sie zabrali z zaliczka i tyle ich
                      szukać. A ponadto czy dają jakikolwiek papier na wykonana robotę bo wiedz ze
                      załatwianie dokumentów po kimś jest bardzo trudne i nieźle kosztuje, kierownik
                      wszystkiego nie może podpisać. A do zdania budynku troszeczkę ich trzeba. Ale
                      cóż życzę szczęścia i mądrze wydanych pieniędzy.
                      • Gość: szkoda-gadac butynski.... IP: 62.189.41.* 10.09.07, 03:37
                        ....krotko i tresciwie - zdziel sie w leb. Widze roznice ale czy
                        kazdy buduje taki dom jak na zdjeciu?! Pisze ogolnikowo bo hasla
                        pojawiajace sie tutaj o milionowych kwotach zakrawaja na kpine. Wiec
                        ci pisze specu ze za wielospady moi znajomi zamykaja sie w tym roku
                        kwota 350 tys, w ub nawet znajomy postawil za 210 tys - nic sam nie
                        robil zebys sie nie pultal....
                        • Gość: al9 do szkoda gadac IP: *.teleton.pl 10.09.07, 08:28
                          twoi znajomi, mówili, wielospady (?)...
                          kazdy dom jest inny, kazdy inwestor inny, kazdy buduje nieco
                          inaczej...
                          Twoje bardzo profesjonalne uwagi z czwartej ręki naprawdę robią
                          wrażenie..
                          al
                          • geodom Re: do szkoda gadac 10.09.07, 20:08
                            ludie 180 tys za dom pod klucz to jest mrzonka wiadomo z jakiego materiału jaki
                            standard wykończenia. ale przy takim projekcie domu stawiając go nawet z suportu
                            przykryty blacha nierealne prosta kalkulacja:
                            suporek 8000 zł. blacha 3500 zł. okna plastik 15000 zł drwi wejsciowe 1000 zł.
                            tynk wew.9000 zł. tynk zew.docieplenie 12000 zł centralne 20000 zł. posadzki
                            3500 zł. to w zaokrągleniu 70000 zł. a pyzatym przy kupnie projektu jest pełny
                            kosztorys materiałów i kosztów robocizny sprawdzić wziąć poprawkę na zmiany
                            kosztów aktualnych dodać jakieś 20% i powiedzmy ze jesteśmy w domu.
                        • Gość: butynski Re: butynski.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.07, 13:34
                          "Szkoda gadać" błazen z ciebie i to jeszcze niedouczony .Zacznij coś najpierw
                          sam budować a nie udzielaj rad na tematy o których ktoś ci coś powiedział
                          .Wybuduj taki dom za 180 to go od ciebie odkupię za 230 zarobisz 50 - pasuje ? .
                          Tylko ,żeby nie był kartonu i przykryty papą .I ucz się ucz matematyki to bardzo
                          ważne w twoim przypadku !
                          • geodom Re: butynski.... 11.09.07, 16:23
                            butynski przykro mi ze analfabeci są na tym forum czytają i nierozumieją co
                            czytają. Przezwiska kochany to możemy sobie wymienić prywatnie a nie na forum
                            ogólnym. Tak przynajmniej nakazywałaby kultura ale cóż wymagać od analfa...ów.
                            Podałem jednoznacznie wstępne koszty budowy / wybrane pozycje/ i nie twierdze
                            że to ja wybuduje ten dom co sugeruje "butynski" Moje stwierdzenie brzmi że jest
                            to moim zdaniem NIEOSIĄGALNE za tą kwotę wybudować tego domu pod klucz.Ale jeśli
                            to sie komuś uda powtarzam proszę o namiary na firmę wykonawcza i dam im
                            zlecenia w całej POLSCE.
      • Gość: RAGZ Re: Jaka cena za taki dom? IP: *.ragz.com.pl 18.09.07, 15:26
        www.ragz.com.pl/ragzdom.html
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka