Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Szukam dobrej agencji nieruchomosci - Wwa

IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 23.07.03, 18:59
    Chce kupic 2-pokojowe mieszkanie w nowym budownictwie na Urysnowie (Wwa) .
    Szukam dobrej i sprawdzonej agencji posrednictwa, ktora moglaby w tym pomoc.
    Czy ktos ma jakies pozytywne / negatywne doswiadczenia?
    bestfoka@yahoo.com
    Obserwuj wątek
      • Gość: Mareado Re: Szukam dobrej agencji nieruchomosci - Wwa IP: *.chello.pl 23.07.03, 20:41
        Polecem Meritum, ale zdecydowanie konkretnego agenta (Grzegorz Marciszewski).
        Na brak ofert nie narzekałem - innym agencjom sie nie chce (Strzelczyk,
        Emmerson, Polanowscy, Wigro-Groszyk - straszna chała), temu gościowi zawsze.
        Tytan pracy. Poza tym sprawdza dokumenty każdego mieszkania jeszcze raz przy
        tobie.

Mareado.
      • Gość: wege' Re: Szukam dobrej agencji nieruchomosci - Wwa IP: *.chello.pl 23.07.03, 22:08
        Własnie udało mi sie zakupic mieszkanie
        i na szczęście bezpośrednio, bo pośrednictwo
        agencji oznacza niestety znaczny koszt prowizji..
        Tym bardziej,że jak wspomniał przedmówca,
        prawie żadna z nich nie zrobiła
        na nas pozytywnego wrażenia-BEZNADZIEJA:(
        ale polecam: agencja ATUT i panią Małgosie Sural,
        uczciwa, miła i chętna do pomocy osoba.
        To jedyna osoba, którą moge polecić
        po 2 miesięcznych kontaktach z agencjami:(
        Aha-jest jeszcze agencja Varsowia, mieści się
        gdzieś przy ul. Cybisa, zajmuje sie tylko mieszkaniami
        na Ursynowie- b. miła obsługa, warto sie z nimi skontaktować
        (ale uwaga:to nie jest Bon Varsowia, oj nie;)

pozdrawiam i życzę wytrwałości, a najlepiej
        dużo własnego zaangażowania:)
      • Gość: x15 Re: Szukam dobrej agencji nieruchomosci - Wwa IP: *.acn.waw.pl 24.07.03, 02:08
        Jest taka strona www.oferty.net. Tamte agencje sa w miare profesjonalne,
        a przynajmniej Krupka i Lebiedz, przez ktore znalazlem moje mieszkanie. Poza
        tym mozna sobie sobie nastawic, zeby samo ciebie zawiadomilo, jak bedzie jakas
        ciekawa oferta.
      • Gość: mariusz Re: Szukam dobrej agencji nieruchomosci - Wwa IP: *.radio.com.pl 24.07.03, 18:26
        Polecam niedużą agencję "Warszawiak" Pruszkowska 4 [chyba:)], p. Marek Zawadzki
        tel.6686030. Profesjonalizm, dokładne sprawdzenie papierów, kompleksowa
        obsługa, pomoc przy uzyskaniu kredytu.
        • joannakarda Re: Szukam dobrej agencji nieruchomosci - Wwa 29.08.03, 19:38
          Witam,
          Też szukam mieszkania. Próbowałam z wieloma agencjami. Myślę, że trudno tu
          generalizować, bo (jak zwykle) wszystko zależy od ludzi, na których trafiamy.
          Nie trafiłam na "właściwych" ludzi w Domusie, Unikacie, u b. Strzelczyk, w
          Nestorze i jeszcze kilku innych.
          Polecam pana Piotra Szymczaka z EMMERSONA 0602722902. Bardzo cierpliwie znosił
          moje faneberie - osoby z dużymi wymaganiami i małym portfelem.
          Pozdrawiam
      • Gość: Mati Re: Szukam dobrej agencji nieruchomosci - Wwa IP: *.acn.waw.pl 29.08.03, 21:37
        NAPEWNO odradzam Strzelczyków, mówiąc wprost olali mnie. Ale polecam
        Polanowskich, a właściwie młodego agenta, nie pamiętam jak się nazywał, ale był
        bardzo profesjonalny i naprawde mu się chciało. To zależy jednak od człowieka a
        nie od firmy.
        • fidelity bracia Strzelczyk 22.09.03, 11:44
          to jest juz wręcz znamienne - olewanie przez Strzelczyków, też miałam takie
          doświadczenia.Poza tym ich prowizja zwala z nóg. Głównym argumentem Pana,
          który pokazywał mi pewnego popołudnia mieszkania było stwierdzenie, że bede
          miała wszystko sprawdzone przez renomowanego notariusza. Dżizesssss, ja
          chciałam kupić mieszkanie, a nawiązać kontakt z jakimś mega super notariuszem.
          A potem mnie olali, kiedy poprosiłam o wyszukanie mieszkania w innej
          lokalizacji. Od tamtej pory sie nie odezwali. Kto by pomyślał, taka renomowana
          agencja....
          Odradzam, w każdym bądź razie, lepiej poszukać w jakiejś mniejszej.
      • Gość: pia Re: Szukam dobrej agencji nieruchomosci - Wwa IP: *.visp.energis.pl 21.09.03, 19:56
        Polecam agencje "Moscicki". Maja strone internetowa: www.moscicki.pl Na stronie
        aktualne zdjecia. Wyspecjalizowani w Ursynowie.

To jedyna agencja, ktora wzbudzila moje zaufanie. Szukalam mieszkania przez 9
        miesiecy, wiec doswiadczenie mam ogromne. Nie beda Cie ciagneli do mieszkania,
        ktorego nie widzieli, sprawdza czy odpowiada Twoim kryteriom. Powiedza PRAWDE o
        zaletach i wadach. I w ogole.... Sama sprawdz.

Zaluje, ze kupilam mieszkanie z inna agencja, ktora wziela ogromna prowizje za
        nic i totalne olewanie klienta.

• Gość: marcin Szukam agencji Piastów Ursus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 13:13
        Chce kupic 2-pokojowe mieszkanie w Piastowie lub Ursusie (Wwa) .
        Szukam dobrej i sprawdzonej agencji posrednictwa, ktora moglaby w tym pomoc.
        Czy ktos ma jakies pozytywne / negatywne doswiadczenia
        • joola_m Re: Szukam agencji Piastów Ursus 24.09.03, 13:31
          nie spotkałam sie jeszcze z agencja nieruchomości, którą mogłabym polecić.
          Ostatnio agent nie przyszedł na umówione spotkanie, mimo ze jechałam z drugiego
          końca W-wy, nawet nie zadzwonił, ze nie przyjedzie, nic, olewka. No chyba ze ma
          się do wydania jakieś 700 tys. (znajomy chciał kupić mieszkanie za taka kwotę)-
          to wtedy agencjom się opłaca krążyć koło klienta wszak jakieś 42 000 prowizji
          to niezły kąsek. POLECAM olac agencje poswiecic troche czasu i samemu kupic
          mieszkanie. Ja tak zrobilam i jestem zadowolona, mimo ze dlugo przekonywalam
          starsza pani aod ktorej kupowalam ze agencja poza skojarzeniem osob nic nie
          gawrantuje.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka