Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

wymiana drzwi

IP: *.tkdami.net 23.07.03, 20:49
    robię generalny remont mieszkania (Warszawa). Teraz kolej na wymianę drzwi.
    Czy ktoś mógłby mi kogoś polecić? Z góry dziękuję.Pozdr.
    Obserwuj wątek
      • Gość: mgosia4 Re: wymiana drzwi IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.07.03, 11:15
        A o jakie drzwi Ci chodzi? Mogę polecić producenta drzwi antywłamaniowych -
        dosyć tanio i solidnie. Firma co prawda mieści się poza Warszawą, ale
        przyjeżdżają bez problemu na obmiar i montaż. Namiary mam w domu, w razie czego
        mogę odgrzebać.
        Pozdrawiam.
      • Gość: emka Re: wymiana drzwi IP: proxy:* / 10.45.1.* 24.07.03, 11:30
        jesli chodzi o drzwi wewnetrzne, to polecam TechniDoor na Wale Miedzeszynskim
        646 (chyba, z ul. Fieldorfa skreca sie w prawo i pierwszy zjazd w prawo, w
        budynku studia fotograficznego Muratora)... duzy wybor oklein, szyb, zamkow,
        czekasz krocej niz tydzien, pomiar w domu za darmo, montaz 150 pln... producent
        jest chyba holenderski, ja kupilam piekne drzwi debowe... tylko zdaje mi sie,
        ze cena nie jest najnizsza, ok. 1400 pln za calosc, ale naprawde bylo warto...
        • Gość: WP Re: wymiana drzwi IP: *.tkdami.net 24.07.03, 19:35
          Gość portalu: emka napisał(a):

> jesli chodzi o drzwi wewnetrzne, to polecam TechniDoor na Wale Miedzeszynskim
          > 646 (chyba, z ul. Fieldorfa skreca sie w prawo i pierwszy zjazd w prawo, w
          > budynku studia fotograficznego Muratora)... duzy wybor oklein, szyb, zamkow,
          > czekasz krocej niz tydzien, pomiar w domu za darmo, montaz 150 pln...
          producent
          >
          > jest chyba holenderski, ja kupilam piekne drzwi debowe... tylko zdaje mi sie,
          > ze cena nie jest najnizsza, ok. 1400 pln za calosc, ale naprawde bylo
          warto...
          Dziękuję za te informacje, ale poproszę o jeszcze. Drzi są w metalowych starych
          futrynach i trzeba te nowe na nich jakoś obsadzić. Nie muszą być aż tak
          superaśne, ot. zwykłe drzwi do pokoi, kuchni i łazienki. Pozdr.
          • Gość: emka Re: wymiana drzwi IP: proxy:* / 10.45.1.* 25.07.03, 08:25
            drzwi, o ktorych pisalam wczesniej, maja wszystko w komplecie, u mnie byl tylko
            otwor drzwiowy, bez futryny (nowe budownictwo), wiec kupilam i drzwi i
            oscieznice (same drzwi kosztowaly ok. 800) czyli futryne... jesli chcesz same
            drzwi, to musisz ich zapytac, maja kilka wymiarow... tansze drzwi znajdziesz
            moze na Bartyckiej i w marketach (ale tam nikt nic Ci nie wytlumaczy i sam
            musisz wszystko wymierzyc i pewnie zamontowac)... powodzenia, emka
      • radman1 Re: wymiana drzwi 25.07.03, 05:12
        PROSZĘ O INFO NT PRODUCENTA DRZWI ANTYWŁAMANIOWYCH
        -telefony
        -ewentualnie ceny
        Z GÓRY DZIĘKUJĘ!!!
        • Gość: IceTeam Re: wymiana drzwi IP: *.pkobp.pl 25.07.03, 10:51

ja po prawie 3 miesiącach mam drzwi firmy

www.doormet.pl z podwarszawskiej Kobyłki ul. Hubala i jestem jak na razie
          baaaaardzo happy ;))
      • ekaka Re: wymiana drzwi 25.07.03, 12:11
        Pół roku temu wstawialiśmy drzwi w nowym mieszkaniu. Po wielu wizytach w
        sklepach wybraliśmy drzwi Porty, chyba nazywały się Toledo, albo coś tak z
        hiszpańska. Najpierw okazało się, że niestety nie można tak jak u wielu innych
        producentów wybrać wzoru szyby, jest tylko jedna. Ale z tym pogodziliśmy się.
        Czekaliśmy dość długo na zamówione drzwi, w końcu przywieźli. Jak zaczęli
        montować, zauważyliśmy, że owszem, skrzydła są w porządku, ale na
        ościeżnicach, właścowie na wszystkich, są równoległe kreski, tak jakby po
        pomalowaniu ktoś położył je na jakiś ruszt. Oczywiście odesłaliśmy fachowców z
        powrotem z tymi ościeżnicami do dystrybutora i zażądaliśmy nowych. Nie
        pamiętam już ile na te nowe ościeżnice czekaliśmy, ale dobre 3 miesiące.
        Przywieźli w miarę dobre, tzn. wyszliśmy z założenia, że postaramy się nie
        widzieć drobiazgów.
        Drzwi oczywiście trzeba było przycinać, żeby pasowały, ale drzwi do łazienki
        nie tylko nie musiały być przycinane, ale od razu były za krótkie.
        W dodatku nie było mowy o zamknięciu drzwi do łazienki i ubikacji na zameczek -
        po prostu rygielek nie trafiał na otwór. Mąż sporo się namęczył, żeby było ok.
        Poza tym drzwi mają bardzo brzydkie zawiasy. Powiedzieli nam, że to nie ma
        znaczenia, bo można dokupić na to nakładki. Szkoda tylko, że jeszcze brzydsze
        niż zawiasy, bo albo w kolorze aluminium, albo wściekle złote.
        Pomijam już taki drobiazg, że właściwie tylko jedna naprawde dobrze się
        zamykają, inne wystarczy popchnąć i się otworzą bez dotykania klamki.
        Nie wiem, czy na naszym rynku można dotać coś lepszego. Drzwi Porty są
        faktycznie ładne w "fasonie", mają duży wybór kolorów i wzorów, ale wykonanie
        pozostawia duuużo do życzenia. Mieliśmy ochotę na podobne drzwi innej firmy,
        nie pamiętam jakiej, ale były o 800 zł. droższe na jednym skrzydle.
        Powodzenia w szukaniu.
      • ekaka Re: wymiana drzwi 25.07.03, 12:13
        Dopiero teraz doczytałam, że chodzi o "kogoś" a nie o drzwi. Tak więc moje
        informacje są nie na temat. Tak czy inaczej życzę powodzenia
        • Gość: WP Re: wymiana drzwi IP: *.tkdami.net 25.07.03, 18:52
          ekaka napisała:

> Dopiero teraz doczytałam, że chodzi o "kogoś" a nie o drzwi. Tak więc moje
          > informacje są nie na temat. Tak czy inaczej życzę powodzenia
          To bardzo cenne informacje, na które pewnie nie zwróciłabym uwagi. Dzięki.Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka