Gość: tadek IP: 80.51.142.* 14.02.08, 12:05 solid-czy ktoś ich wynajmuje do monitoringu? co powiecie na temat takiej usługi na wsi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AniaSK Re: solid-ochrona IP: *.trans.net.pl 14.02.08, 19:43 Solidy security jak mniemam? Dom mam na obrzeżu miasta. Nie mam specjalnych zastrzeżeń do monitoringu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: solid-ochrona IP: *.centertel.pl 14.02.08, 23:22 Moim zdaniem nie zdąrzą do Ciebie przyjechac w sensownym czasie gdyby się coś działo. Ja bym zainwestowała w jakis system alarmowy, ktory może odstraszyc potecjalnych złodzieji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek Re: solid-ochrona IP: 80.51.142.* 19.02.08, 16:06 Mam alarm. Obicują przyjacheć do 10 min, więc myśle że złodzieje nie zdążą mnie oper. do zera. Sąsiadowi wymontowali nawet wanne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AniaSK Re: solid-ochrona IP: *.katowice.agora.pl 25.02.08, 15:14 Gość portalu: tadek napisał(a): > Mam alarm. Obicują przyjacheć do 10 min, więc myśle że złodzieje nie zdążą mnie > oper. do zera. Sąsiadowi wymontowali nawet wanne. to ich sprawdź ;) ale... nie zapomnij ubezpieczyć sobie domu, nie ma niezawodnego alarmu i monitoringu... Odpowiedz Link Zgłoś
geodom Re: solid-ochrona 26.02.08, 19:40 nie ma co sprawdzać firma ochroniarska jest ubezpieczona również od zdarzeń losowych typu włamanie z dewastacja mienia tylko kwestia sprawdzić na jaka kwotę, i dokładnie przeczytać umowę którą podstawiają do podpisania. zawsze powinna być możliwość zabrać ja do domu i dokładnie przestudiować. Odpowiedz Link Zgłoś
pado7 Re: solid-ochrona 10.07.08, 12:51 Co to za firma? opowiem wam pewną historię. W nocy do mojego domu było włamanie (między 2 a 3). Ponieważ alarmuję na noc bez zwłoki, to syrena zawyła natychmiast. Obudziłem się, włączyłem światło, złodzieje zdążyli ukraść tylko telefon i wcześniej zniszczyć drzwi. Czekałem na Solid ok 15 - 18 minut. Przyjechali, zadzwonili na policję, spisali notatkę, dali mi to do podpisania. Przeczytałem ich wersję zdarzenia - była prawdziwa. Ale coś mnie tknęło aby napisać w tej notatce, że patrol przyjechał po ponad 15 minutach. Po jakimś czasie mój ubezpieczyciel zażądał notatki Solidu. Solid oczywiście nie chciał mi jej udostępnić (bo muszę pismo napisać itd itp.) Wkurzyłem się i napisałem reklamację na ich usługę domagając się szczegółowych wyjaśnień dotyczących opóźnionego przyjazdu (w umowie jest do 5 min.) oraz udostępnienia notatki. Reklamację zawiozłem osobiście do siedziby firmy, lecz Pani na recepcji odmówiła jej przyjęcia, bo ona nie jest upoważniona !!! Zrobiłem awanturę i w końcu jakiś kierownik czy dyrektor przyjął reklamację. Notatkę przysłali wtedy w miarę szybko mailem i zobaczyłem, że na notatce obok mojego komentarza o opóźnionej interwencji jest wpisana godzina przyjazdu patrolu 5 min po sygnale włamania. Dzisiaj pocztą przyszła odpowiedź na moją reklamację w której Solid oświadcza że był na miejscu w ciągu 5 min od sygnału włamania więc usługa świadczona jest wzorcowo. Już więc wiecie jaka to firma. OSZUŚCI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: solid-ochrona IP: *.chello.pl 26.05.10, 11:56 Witam Dziwię się bardzo Pańskiemu oburzeniu ,nie wiem wprawdzie gdzie Pan mieszka ale proponuję przespacerować się po ulicach zamieszkiwanej przez Pana miejscowości i sprawdzić na ilu obiektach widnieje informacja na temat monitoringu./i obojętne czy jest to solid,juwentus etc./obiektów tych będzie z pewnością multum.Następnie proszę sprawdzić ile radiowozów GI danej firmy przypada na Pański rejon.Warto również sprawdzić jakie instytucje w danym rejonie są ochraniane /banki,fabryki itp./Na podstawie zebranych informacji proszę Sobie odpowidzieć Samemu gdzie uda się patrol GI, do Pańskigo domu gdzie jest Pan mordowany czy np. do banku w którym chuliganie wybili szybę.Pozdrawia 14 lat dośw.lic.II stopnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: solid-ochrona IP: *.acn.waw.pl 17.04.12, 23:21 MIAŁAM DO NICH PODŁĄCZONY DOMEK W OKOLICACH PROSZOWIC I NIESTETY PATROL JECHAŁ JAK SPRAWDZAŁAM 80 MINUT.ŻENADA NIGDY NIKOMU ICH NIE POLECĘ.PRZEDSTAWICIEL OBIECYWAŁ ŻE ZAWSZE BĘDĄ DO 10 MIN ALE NIESTETY POSTAWIŁAM NA FIRMĘ LOKALNĄ I ONI FAKTYCZNIE SĄ DO 10 MINUT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AniaSK Re: solid-ochrona IP: *.katowice.agora.pl 25.02.08, 15:13 Gość portalu: Magda napisał(a): > Moim zdaniem nie zdąrzą do Ciebie przyjechac w sensownym czasie > gdyby się coś działo. Ja bym zainwestowała w jakis system alarmowy, > ktory może odstraszyc potecjalnych złodzieji. system alarmowy bez monitoringu jest bez sensu, nikt nie zareaguje, a wyniosa Ci pół domu;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: solid-ochrona IP: *.centertel.pl 25.02.08, 20:38 Jesli zaczie wyć to istnieje szansa, ze złodzieje sami uciekną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miron Re: solid-ochrona IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.10, 13:32 szkoda pary na gwizdek... równie dobrze można przykleić naklejkę na drzwi, że budynek jest monitorowany. co prawda ze statystyk, wynika że to zmniejsza nawet do 40 % liczbę napadów, ale nie ma to jak ochrona fizyczna. Ja miałem przez jakiś czas solid niedawno zamieniłem na juwentus. Jest OK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baxi Re: solid-ochrona IP: *.cable.smsnet.pl 12.06.09, 20:19 jeżeli twierdzą że da się przejechać kilka kilometrów w pięć minut to tylko głupie gadki przedstawicieli handlowych, chłopaki się starają i zapier.... ale... pracowałem na grupie i wiem że jak by co to jest to najlepsza grupa interwencyjna ze wszystkich firm!! Musicie tylko zrozumieć że nie mają samolotów! pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budyn Re: solid-ochrona IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.12.09, 22:37 jednym słowem porażka , zrobiłem rekonesans po znajomych (całe szczeście ze sa w całej warszawie i okolicach .To co usłyszałem wprawiło mnie w osłupienie w 10 przypadkach 5 było wymuszonych , przyjezdza pan z solidu (niby przedstawiciel ha ha ) pyta sie czy nie potrzebuje ochrony mówi ze nie a nastepnego dnia drzwi wywarzone (nowe tynki) wywarzone a na scianie wszedzie buty znaczy sie trepy . Rano przyjeżdza (przedstawiciel )o 8:00 i pyta sie czy oby na pewno nie potrzeba ochrony . Chore , ale jeden miał juwentusa ochrone i powiedziałe ze jest bardzo zadowolony dał mi nr do Pana .wszystko profesionalnie(bez włamania). Nawet rabat dostałem . Ludzie uwarzajcie na solid Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staś Re: solid-ochrona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.11, 23:01 Też tak miałem. Pseudo handlowiec - moja odmowa - postraszenie w nocy - powtórna wizyta pseudo-handlowca - moja zgoda na monitoring - parę lat spokoju - teraz na siłę wciskają serwis (centralka, akumulator i inne pierdoły). Załogi które przyjeżdżają po dziwnych włączeniach się alarmu śmieją się i sami odradzają wezwanie serwisu z Solidu. Chyba wiedzą o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
pudht Re: solid-ochrona 26.02.08, 06:57 "na wsi" trzyma sie pozadnego psa a nie jakies alarmy. co z tego ze bedzie wyl. co sie dzieje jak na parkingu wlancza sie alarm w samochodzie? nic, kazdy to zlewa. pozdr. tm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AniaSK Re: solid-ochrona IP: *.katowice.agora.pl 27.02.08, 09:14 pudht napisał: > co z tego ze > bedzie wyl. co sie dzieje jak na parkingu wlancza sie alarm w > samochodzie? nic, kazdy to zlewa. pozdr. tm otóż to, dlatego mówię, że sam alarm jest bez sensu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rene Re: solid-ochrona IP: *.chello.pl 27.02.08, 19:14 Mamy dom tuż za granicami miasta,formalnie to już inna gmina ,jeszcze w nim nie mieszkamy ale alarm już działa.I monitoring z Solidu też:)> Ponieważ wprowadziła się nam tam myszka jesienią mogliśmy sprawdzić działalność Solidu. Przyjeżdzają dość szybko,zawsze nas informują,na życzenie czekają przed posesją na właściciela po takim "chybionym"lub nie alarmie.Zawsze obejrzą dom z każdej strony. My jesteśmy zadowoleni i śpimy spokojnie.Chociaż czasem krew zastyga jak w środku nocy dzwoni Solid,że są na interwencji u nas na posesji:))). Poza tym same tablice informacyjne odstraszajątrochę potencjalnych złodziei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mara Re: solid-ochrona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 18:27 Dziś sie dowiedziałem że sąsiada okradli na Białołęce, i mieli solid....szybciej dojechał właściciel niż ochrona....więc to kiepsko wygląda ta ochrona... Odpowiedz Link Zgłoś
pustynna_roza Re: solid-ochrona 08.03.08, 10:13 Gość portalu: mara napisał(a): > Dziś sie dowiedziałem że sąsiada okradli na Białołęce, i mieli solid....szybcie > j > dojechał właściciel niż ochrona....więc to kiepsko wygląda ta ochrona... My ich mielismy w bloku, straznik wychodzil przed wejscie na przystanek autobusowy i opowiadal ludziom jak mu sie zle pracuje;- )))) no comments,oczywiscie pozegnalismy sie z nimi, nie polecam... Odpowiedz Link Zgłoś
kikin07 Re: solid-ochrona 30.12.09, 11:23 Ja mimo wszystko zabezpieczyłabym dom jakimś alarmem i monitoringiem tzn. na własna rękę zamontowałabym takie urządzenia w domu. Jak ktoś chce mieć pewność, że jego posesja jest bezpieczna, to lepiej o to zadbać samemu. Odpowiedz Link Zgłoś
odetta82 Re: solid-ochrona 16.06.10, 15:53 nie wiem jak w solidze, ale ja jestem ochraniana przez juwentus i taki problem lokalizacyjny jest rozwiązywany mniej więcej tak: jeżeli miejsce jest w obrębie jakiejś jednostki to normalnie jesteś przypisywany do tego patrolu. Jeżeli tak jak u nas, przysyłają sprawdzonego podwykonawcę(nam to zaoszczędziło czasu na poszukiwaniach, a panowie sprawdzają się bez zarzutów) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: solid-ochrona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 12:40 Stary temat, ale dołożę swoje trzy grosze. Korzystamy z Solidu od dwóch lat, mała wioska 15 km od Warszawy. Nie zdarzyła się jeszcze prawdziwa interwencja, ale były cztery przypadkowe. Włączamy system na noc i czasem jak wypuszczamy psy rano, to zapominamy wyłączyć. Mimo tego, że nawet nie wiem, gdzie oni "stacjonują", na 100% nigdzie blisko, bo rzucili by się w oczy, za każdym razem byli w ciągu 3 minut. Jedyny feler (nie feler), w sumie nie dla nas, a dla nich to to, że przyjeżdżali pomimo odwołania, nie naliczają za to oczywiście opłat, bo w umowie jest zastrzeżenie o odwołaniu w ciągu 60 sekund. Zresztą chyba mamy też jakieś tam darmowe, takie na sprawdzenie patrolu. Mam nadzieję, że na serio to nie będą nigdy potrzebni, ale jakoś tak lżej się śpi:) Druga kwestia a propos to sam system alarmowy. Nie zdecydowaliśmy się na montaż systemu przez Solid. Wszystkie czujki, kable i syrenę zainstalowała nam polecona firma, a Solid tylko przyjechał i się podłączył. Zdecydowaliśmy się na takie rozwiązanie po zasłyszanych opowieściach o tym, że jak sami instalują czujki to zawsze wiedzą, czy ktoś jest w domu, a ja jakoś nie chciałam być w ten sposób inwigilowana. Sam fakt, że nie wiedzą gdzie czujki są rozmieszczone już mnie przekonuje. Może specjaliści teraz powiedzą, że to bzdura, ale tak zrobiliśmy, a cenowo wyszło tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: solid-ochrona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.10, 07:56 No niestety...kilka uwag : - jeśli dojeżdżają w ciągu 3 min (w co wątpię) to muszą być Waszymi sąsiadami...w/g mnie przyjeżdżają z Warszawy więc czas musi być dłuższy... dlaczego ? ano mała wioska nie utrzyma dwóch osób i samochodu... - jeśli chodzi o inwigilacje to nie czujki,tylko z centralki sygnały o załączeniu systemu...więc i tak pewnie wiedzą kiedy ktoś jest w domu. Miałem doświadczenia z Solidem...i wypadli fatalnie... Jest duża różnica między "opowieściami" handlowca ,a rzeczywistością, notorycznie spóźniali się z dojazdem...(mieli do pokonania 30 km),a zapisy w umowie są tak mało sprecyzowane,że przed sądem nie ma co szukać.... jednym słowem odradzam tą firmę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radny Re: solid-ochrona IP: *.szczecin.mm.pl 11.01.11, 11:47 Potwierdzam! Ja miałem włamanie i nie przyjechali w ogóle!!! Całą noc sklep był otwarty. Straciłem majątek. W odp. na reklamację napisali mi,że nie dostali sygnału do centrum monitoringu z powodu brzydkiej pogody!!! Miesiąc później znowu włamanie i znów w ogóle nie przyjechali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Re: solid-ochrona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.10, 08:08 Wysyłają podwykonawców bo oszczędzają na technikach.Podwykonawca zarobi na montażu i jest ok. Problem się robi ,jak po jakimś czasie alarm zaczyna się włączać...kto ma przyjechać? dyspozytor informuję właściciela o fałszywych alarmach... podwykonawca przyjedzie ale jak mu się za to zapłaci... Korzystam z usług firmy lokalnej,mają swoich techników,montowali mi alarm,a ich przyjazdy (np. do wymiany akumulatora) są wliczone w abonament,płace tylko urządzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kali Re: solid-ochrona IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.06.11, 23:38 ja mogę ci szczerze polecić takie oto drzwi. muratordom.pl/aranzacje-wnetrz/wnetrza/drzwi-antywlamaniowe-bezpieczne-i-modne-z-naswietlami-witrazami-po-prostu-piekne,154_7184.html lepiej wiesz zainwestowac raz a porzadnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: solid-ochrona IP: *.acn.waw.pl 17.04.12, 23:15 Ja do solidu miałem podłączony dom w Prusach i muszę stwierdzić że za jakość tych usług to żal płacić 20zł.Czasy ich dojazdu do alarmu jak załączyłem to porażka i wstyd, na trzy razy najszybciej byli w 45min a i 70 się zdarzyło.Zmieniłem na firmę lokalną z Kocmyrzowa i teraz wiem że mam ochronę bo ci najdłużej jechali 9,5 minuty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: solid-ochrona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.12, 16:09 Ja mam w Krajowej Sieci Alarmowej. Płacę 20 zł i przyjeżdża do mnie od razu policja. Odpowiedz Link Zgłoś