Forum   ciążą

ciążą

(405 wyników)
  • Witam, jestem w 9 t.c. Na początku ciąży (5t.c.) miałam TSH 5,03, [0,27-4,2] FT4 14. [12-22] Zaczęłam przyjmować euthyrox 75 po ok 4 tyg wyniki wynoszą: Tsh 2,6 [0,27-4,2] anty-TPO 17 [<34] anty-TG 29 [<115] FT 4 17,6 [12-22] Czy anty -TPO i anty-TG są prawidłowe? Niby w normie się mieszczę ale nie wiem jak to jest w ciąży. Bardzo proszę podpowiedzcie coś?
  • Wiem,. że pisałyście o tym i trochę sobie poczytałam... Pisałyście m.in,że kodeina w ciąży jest dopuszczalna. przed ciążą mi pomagała (brałam efferalgan z kodeiną). Teraz żaden lekarz nie wypisze mi niczego. Pozwalają tylko apap. haha.... tzn. mam jeszcze jakąś tabletkę w domu, ale się zwyczajnie boję ją wziąć. Cierpię straszne. Od lekarzy słyszę "przejdzie". Nie przechodzi. jestem dopiero w 8 tygodniu i nie wiem, co będzie potem. moje migreny są równie dokuczliwe, jak przed ciążą. O tyle...
  • Witam mam problem choruje na depresje, bez leków sobie nie radze obecnie biore Cital marze o dziecku, proszę o namiary na dobrych ginekologów i psychiatrów którzy prowadzą ciąże pacjętek zażywających antydepresanty, mój lekarz nie chce mnie prowadzić nie ma z tym doświadczenia chciałbym się kogoś poradzić jakiegoś dobrego specjaliste pozdrawiam
  • Witam serdecznie forumowiczów. Mam prawie 33 lata i jestem w 8 tygodniu ciąży i 6 dniu. W środę odebrałam drugi wynik anty HCV i wyszło mi: powtórnie reaktywne. Dostałam skierowanie na badanie HCV RNA-krew pobiorę w poniedziałek lub wtorek. Miesiąc oczekiwania na wynik. Pani z rejestracji powiedziała, że nawet jeśli będzie + to i tak nic nie zrobią, bo najpierw powinnam urodzić, a dopiero potem zacząć ewentualne leczenie. Wczoraj odebrałam wyniki ALAT 14 - max 31, AspAT 12 - max 32, Gamma GT...
  • Witam. Przeczytałam wiele wątków i przyznaję, że mam już mętlik w głowie. Aktualnie jestem w 6TC, drugiej, pierwsza poroniona. Po tym zdarzeniu zaczęłam bardziej drążyć temat swoich hormonów (wcześniej motywem były trudności w zrzuceniu wagi, ale zabrakło mi determinacji i pech, ciągle trafiałam na lekarzy, którzy wmawiali mi, że ze mną wszystko ok, mam tylko mniej jeść i więcej się ruszać). Sprawa jest niecierpiąca zwłoki. Przed zajściem w ciążę, zaczęłam brać euthyrox N 50, TSH spa...
  • Witam. Choruję na padaczkę od 15 roku życia. Obecnie leczona jestem Levetiracetamem Teva 2x500 mg i chciałabym spytać, czy któraś z Was była leczona tym lekiem w czasie ciąży i czy dzieci urodziły się zdrowe? Pozdrawiam i proszę o odpowiedź.
  • wybieram się do lekarza, a jestem w trakcie starań o dziecko i tak sie zastanawiam czy badanie moze zaszkodzić ewentualnie rozwijajacemu sie zarodkowi? oczywiscie porozmawiam z lekarzem, ale jestem ciekawa waszych opinii
  • Ciąża(13)

    Witajcie. Wiem, że pytań z serii czy jestem w ciąży jestbsto tysięcy i wiem, że odpowiedź jest jedna- idź do wróżki. Jednak nie do końca o to chodzi, albo i moze nawet o to, tylko inaczej Owulacje miałam 20 dnia cyklu - bolał mnie jajnik przez parę godzin. Cykle mam 34 dniowe więc by się zgadzało. wspolzylam 2 dni przed owulacja. przez następne dwa, trzy dni od czasu do czasu czułam ucisk z tej samej strony, teraz już nie. Od dnia owulacji mierze temperaturę, najpierw była lekko podniesion...
  • Witajcie, Kolejny raz pytam w imieniu jednej z koleżanek. Prawie rok starań, a ciąży brak. 1. Prowadzi obserwacje i pomiary - cykle regularne (23-25-dniowe), dwufazowe, fazy lutealne 11-13-dnio we, głównie 12-dniowe. Stosuje testy LH i prowadzi obserwację śliny i śluzu przy pomocy mikroskopu donna (średnie efekty, ponieważ wyniki nie pokrywają się z testami LH). 2. Wyniki badań hormonalnych (styczeń 2013, 9 dzień cyklu): FSH - 2,38 mlU/ml (3,03-16,69) LH - 7,02 mlU/ml (7,59-89,08)...
  • Witam,nie wiem co mam o tym myśleć? Zacznę od tego,że mój cykl trwa 24-25dni. Jestem sporo po 20-stce. Ostatni okres miałam od 21.12 do 25.12. 15.01 powinnam dostać okres, a zaobserwowałam płodny śluz z domieszką krwi, tak było też 16.01. tylko,że troszkę wilgotniejszy dzień i dużo tego śluzu z domieszką krwi, wieczorem przed kąpielą zaczęły mnie piersi po zewnętrznej stronie boleć i sutki stały się bardzo wrażliwe. (nigdy tak nie miałam) i podbrzusze lekko pobolewało. Myślałam, że na nas...
  • dziewczyny tak jak w temacie cały czas czyli od początku ciąży spada mi TSH a FT4 ledwo co się rusza w górę, mój lekarz do bani twierdzi że skoro TSH spadło to samo sprowokuje tarczycę do pracy chociaż od kilku miesięcy jakoś nie sprowokowało, jestem już na końcówce za jakieś 2-3 tyg pewnie urodzę do endo pójdę po porodzie, ciekawi mnie tylko czemu to FT4 nie chce się podnieść skoro TSH spada czyżby to przez to że jestem w ciąży? i jeszcze takie pytanie kiedy po porodzie najlepiej sobie zrobi...
  • Witam. Jestem studentką V-go roku położnictwa. Prowadzę anonimowe badania, które posłużą mi do napisania pracy magisterskiej na temat przebiegu ciąży po leczeniu niepłodności. Ankieta zawiera pytania dotyczące medycznych i psychologicznych aspektów ciąży, porodu oraz leczenia niepłodności. Będę bardzo wdzięczna, jeśli znajdą Panie chwilę czasu na jej wypełnienie. Z góry dziękuję. moje-ankiety.pl/respond-35504.html
  • Jestem obecnie w 33tyg ciąży. W czasie ciąży byłam pod stałą opieką endokrynologa. ostatnio moja ginekolog jak zobaczyła moje wyniki hormonów powiedziała, że endokrynolog będzie musiał mi zwiększyć dawkę euthyroxu. obecnie przyjmuję 50mg. wizytę mam dopiero za 2 tyg. czy możecie spojrzeć na te wyniki, czy mogę jeszcze czekać te 2 tyg? FT4 24.80% [wynik 14.48, norma (12 - 22)] FT3 35.95% [wynik 4.43, norma (3.1 - 6.8)] tsh - 2,8 (norma 0,27-4,2) Ft3 4,43 ft4 14,48
  • Witam, jakie jest prawdopodobieństwo ciąży w następującym cyklu: dzień pojawienia się pierwszego śluzu - 9 szczyt objawu śluzu - 16 skok temperatury - 16 trzeci dzień temp.powyżej linii pokrywającej - 18 współżycie - dzień 8, 21,22 cykle 25-27 dni
  • Witam, Staramy się z moim chłopakiem o dzidziusia dlatego 9 sierpnia odstawiłam na dobre tabletki. Miałam normalny @ od odstawienie który trwał do 17 sierpnia. Z moim Skarbek kochaliśmy się 21 potem 24 i 26 sierpnia:) Właściwie od pierwszego naszego razu bez zabezpieczenia bolą mnie strasznie sutki i ogólnie mam straszne problemy żołądkowe (jakby się ciągle czymś otruła). Bardzo proszę o radę czy to może być ciąża czy raczej efekt odstawienia tabletek:( Nie wiem kiedy mam zrobić test b...
  • Piszę aby pocieszyć pary z kiepską morfologią. Mąż właśnie miał się wybierać na badanie fragmentacji DNA plemników, bo tak kiepską miał morfologię (3%)...ruch podleczony tamoxifenem do 30 % (25%A+6%B), ilość ok, ja szykowałam się na hsg w grudniu a tu nagle, po dziewięciu miesiącach starań- dwie kreski. A dawano nam bardzo małe szanse...zalecano inseminację, a w przypadku kiepskich wyników DNA -in vitro... Co prawda to dopiero początek ciąży, ale mam wielką nadzieję, że wszystko będzie w po...
  • Witam. Kochane kobitki, te które przeszły ciaże na hormonach i wszystkie inne babeczki,doradzcie co byscie zrobiły na moim miejscu.Prawdopodobnie jestem w ciąży,dziś zrobiła test-3 dzień od planowanej miesiączki.Strasznie urosły mi piersi i mnie okropnie bolą, i tak mnie tkneło,żeby zrobić test mam słabą różową kreskę.Teraz 6 listopada zrobiłam sobie wyniki kontrolne, bo ostatnio troche mi skakały hormony.Zrobiłam tez ferrytyne ( chorowałam na lamblie na poczatku roku i strasznie mi wykończy...
  • No więc tak . starałam się o dziecko. w spodziewanym terminie miesiączki jej nie dostałam wiec zrobiłam test wynik wyszedł niby pozytywny lecz kreska bardzo blada , prawie niewidoczna. powturzyłam test po 4 dniach i wyszła mi ciemniejsza kreska ale też nie była mega ciemna. poszłam w ten dzień do lekarza i powiedział że podejrzewa że w macicy jest pęcherzyk ciązowy 2 mm wiec bardzo wczesna ciąża. po wizycie wieczorem zaczełam nagle plamic. na drugi dzien doszły bóle jak przy miesiączce. trwał...
  • Dziewczyny podpowiedzcie, czy w 6 tygodniu ciązy jest mozliwośc zeby nie bylo widac zarodka? Kurcze mialam tylko pecherzyk 12mm i teraz sie denerwuje czy wsio jest ok.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się