Gość: giga23 IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.08.08, 11:39 Witam Szukam budujących lub niedługo zaczynających budowę domu wg w/w projektu:) Może jakieś fora "słoneczkowe", oprócz Muratora istnieją?:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: A.K. Re: Słoneczko z Horyzontu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 16:06 Gość portalu: giga23 napisał(a): > Witam > Szukam budujących lub niedługo zaczynających budowę domu wg w/w projektu:) > Może jakieś fora "słoneczkowe", oprócz Muratora istnieją?:) Przyłączam się do pytania. Bardzo mi się podoba ten projekt i być może za kilka lat będę mieszkał w "Słoneczku" - to moje marzenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al9 Słoneczko do kosza IP: *.teleton.pl 21.08.08, 17:03 kicha za mały salon, za małę pokoje na górze wszystko podporządkowane niskiej cenie... a na forum.. podniosłam ściankę kolankową.. dobudowałam szopę na całą szerokość budynku... masakra! nie kupuj tego projektu - jest naprawdę do bani.. potem będziesz mieszkała w nieudanym domu :-( a; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga23 al9 IP: 78.8.78.* 21.08.08, 23:18 Każdy projekt ma wady! Mi ten projekt pasuje!!!Zmian robię nie za dużo! I sory wielkie-daruj sobie pisanie opinii o projekcie,bo w temacie nie było mowy o komentarzach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: al9 IP: *.eranet.pl 22.08.08, 00:35 De gustibus non est disputandum, jak CI pasuje to OK. Tylko po co się ciskać za kilka słów prawdy? Może i każdy projekt ma wady (co akurat niekoniecznie jest prawdą), ale ten ma ich wyjątkowo sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.K. Re: al9 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.08, 11:21 Gość portalu: ada napisał(a): > Może i każdy projekt ma wady (co akurat niekoniecznie jest > prawdą), ale ten ma ich wyjątkowo sporo. Mogłabyś/mógłbyś je wymienić? Przynajmniej te najważniejsze według Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga23 Re: al9 IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.08.08, 11:55 De gustibus non est disputandum Ja też nie dyskutuję o innych gustach....Ach i nie ciskam się:)) Tylko proszę o odpowiedź na pytania,a nie wtrącanie się z wrzutami...trochę bezsensu tzn nieuzasadnionymi i wyrzuconymi ot tak! Odpowiedz Link Zgłoś
al9 towarzystwo wzajemnej adoracji??? 22.08.08, 12:35 Tylko proszę o odpowiedź na pytania,a nie wtrącanie się z wrzutami...trochę bezsensu tzn nieuzasadnionymi i wyrzuconymi ot tak! ----------- nie wrzucone ot tak po prostu uważam ten projekt za beznadziejny to forum zakładałem, że pytający liczy na szczere, bezinteresowne opinie.. sama sobie giga wystawiasz świadectwo tym ciskaniem się.. eot al Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.K. Re: Słoneczko do kosza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.08, 08:52 Gość portalu: al9 napisał(a): > kicha > za mały salon, za małę pokoje na górze > wszystko podporządkowane niskiej cenie... Pomijając, że dom mały, pokoje małe to jakie inne wady widzisz w tym projekcie? Dlaczego uważasz, że jest nieudany i do bani? Pytam jak najbardziej poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sylvia1k Re: Słoneczko do kosza 07.11.08, 07:33 Każdemu wg potrzeb. Sąosoby dla których słoneczko będzie za małe. Dla nas jest ok. Pokoje na górze mają po 16-20 m2 czy to mało? Salon po otwarciu na kuchnię jest naprawdę przestronny (opinia gości) a że przy okazji tani w budowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al9 Re: Słoneczko do kosza IP: *.teleton.pl 07.11.08, 08:31 Pokoje na górze mają po 16-20 m2 czy to mało? ------------------------------------ chyba rozmawiamy o dwóch RÓŻNYCH projektach.. cytat z projektu: Rzut poddasza 1. hall 6,5 m² 2. pokój 13,2 m² 3. pokój 11,8 m² 4. pokój 11,2 m² 5. łazienka 5,8 m² 6. strych 3,7* m² więc gdzie te 20m2 pokoje??? al Odpowiedz Link Zgłoś
sylvia1k Re: Słoneczko do kosza 09.12.08, 20:23 pokoje które podajesz są bez ścianki kolankowej a ja mam raz że wersję ze ścianką a dwa podałam wymiary po pow. podłogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Słoneczko z Horyzontu IP: *.eranet.pl 22.08.08, 00:30 Cóż, zapewne nie ma odzewu od budujących bo mało kto, to coś buduje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Budująca słoneczko Re: Słoneczko z Horyzontu IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.08.08, 11:52 Budują budują!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Oto parę linków: forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1281081#1281081 forum.muratordom.pl/a-jednak-sloneczko-dziennik-sylvii,t46177.htm?highlight=s%B3oneczko forum.gazeta.pl/forum/0,62489,1540823.html?f=25&w=83386702&a=83680420&rep=1 www.projekty.ign.com.pl/?p=detail&id=18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga23 Re: Słoneczko z Horyzontu IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.08.08, 11:59 Dziękuję za linki:) Odpowiedz Link Zgłoś
mlagodna Re: Słoneczko z Horyzontu 07.01.09, 09:59 Ja buduję i za 3-4 miechy wprowadzam się - dla mnie jest ogromny :)- w porównaniu z 43 metrami obecnie... - fakt trochę zmian zrobiłam i też pomieszczenie za garażem dobudowałam więc za sypialnią - na przedłużeniu pralni powstała spora garderoba. No i ścianka kolankowa ma 4 pustaki... i zrobiło się 145m2 :p a miało byc skromne 100 :) pozdrawiam - Odpowiedz Link Zgłoś