marina1 15.01.02, 22:23 Jakie trzeba miec zasoby,dochody,zeby bez kredytu wybudowac 200m2 dom?Jak przebiegaja wasze kalkulacje?A moze wszyscy buduja na kredyt?Czy warto?marina1 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Robert Re: kasa a budowa domu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.02, 23:49 W zależnośco od wykończenia - ale jest to przedział 420 - 480 tys + działka wg wyliczeń Sekocenbudu Robert Odpowiedz Link Zgłoś
zua Re: kasa a budowa domu 16.01.02, 12:15 Oczywiście można wybudować i za okrągły milion :) Ale w zależności od rodzaju domu, własnego zaangażowania i wiedzy można to zrobić dużo taniej. Na innym forum był poruszany ten problem i wygląda, że ludzie zmieszczą się w 150-200 tysiącach (z wykończeniówką). Ja niestety nie mogę się pochwalić oszczędnościami (brak wiedzy!) Stan surowy otwarty (z papą na dachu), ok 240 m2 powierzchni całkowitej, Porotherm38, - ok. 140 tysięcy, działka była za darmo. Mam nadzieję że za drugie tyle wykończę dom do zamieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
marina2 Re: kasa a budowa domu 16.01.02, 12:48 Czy ktos pamieta dokladna kalkulacje,caly ciag decyzyjny co do kosztow budowy? Na jakim forum byl rozstrzasany ten temat?Jaki mieliscie dochod roczny?Jaka czesc w gotowce? Odpowiedz Link Zgłoś