Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Umywalka w rogu-prośba o radę

31.01.02, 11:23
    Mniejsza łazienka w moim domu będzie naprawdę mała i dlatego zwracam się z
    prośbą o radę w jej zagospodarowaniu. Szerokość pomieszczenia wynosi obecnie 1,
    50 m, do tego dojdą tynk i kafelki (czy ktoś wie ile to będzie centymetrów). W
    jedym narożniku stanie "ćwiartkowy" prysznic 80 cm, w drugim narożniku musi się
    zmieścić umywalka. Najchętniej z jednej strony (od prysznica) zaokrąglona, z
    drugiej przylegająca do obu ścian w kącie. I tu pojawia sie problem-taki model
    znalazłam w ofercie Koła, ale ma on 70 cm, więc się nie zmieści. Czy ktoś
    widział może coś takiego u innych producentów? Jeśli nie znajdę zdecyduję się
    pewnie na umywalkę narożną, tylko tu mnie trapią wątpliwości-jak zamontować
    lustro aby wygodnie z niego korzystać i czy znajdę odpowiednią ładną szafkę pod
    umywalkę? Jeśli ktoś spotkał się z niestandartową armaturą lub ma pomysł proszę
    o odzew.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Aga Re: Umywalka z 'naroznikiem' IP: *.*.*.* 01.02.02, 09:28
        Widzialam ten model, o ktorym piszesz, niestety jest szeroki. Pan w sklepie
        odpowiedzial mi ze to jedyny taki typ na rynku :( Moze oferta firm
        zagranicznych zawiera taki zlew? W sumie to bardzo praktyczne rozwiazanie.
      • jochu Re: Umywalka w rogu-prośba o radę 01.02.02, 14:38
        podaj dokładne wymiary łazienki gdzie piony i drzwi(lub jej rysunek) i napisz jakie niezbędne sprzęty
        chcesz tam umieścić, może uda mi się Ci pomoc...
      • Gość: kaisa Re: Umywalka w rogu-prośba o radę IP: *.chello.pl 01.02.02, 21:50
        Widziałam dziś w kiosku pismo "Łazienka" (niebieska okładka). W środku duży
        artykuł o umywalkach narożnych, dużo zdjęć i aranżacji. Przejrzyj, może Cię coś
        zainspiruje.
        • otii Re: Umywalka w rogu-prośba o radę 01.02.02, 22:00
          Dzięki za info, przejrzałam zawartość tego numeru na www i faktycznie powinnam
          coś tam znaleźć. Czasami zdarza mi się kupić "Łazienkę", ale każdego numeru nie
          daję rady (biorąc pod uwagę kilka innych tytułów które co miesiąc lądują u mnie
          na stole). Jutro zajrzę do Empiku w celu nabycia.
          Jochu, dzięki za odzew, zwróciłam się na maila czekam na odpowiedź
          Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka