Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dom problem

21.08.09, 12:32
    Witam Wszystkich!

Pisałem już kiedyś, że poszukuję domu ale kompletnie się w tym nie orientuje.
    W internecie na stronie
    http://torun-domy.pl/pl/nieruchomosci/oferta/Toru%C5%84,Kujawsko-Pomorskie,dom,Na%20sprzeda%C5%BC,oferta_7827.html

znalazłem ofertę, która mi odpowiada, jednakże... ogrzewanie jest gazowe.
    Czy to jest bezpieczne, poza tym dom jest super, szczególnie łazienka. Czy to
    korzystna oferta? Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: Czilałt Re: Dom problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.09, 13:52
        Tak, to bardzo korzystna oferta.
        • kaczoki Re: Dom problem 21.08.09, 14:23
          Ale czy to ogrzewanie jest bezpieczne?
      • Gość: Loczas Re: Dom problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.09, 15:09
        Głupie pytania - oczywiście, że bezpieczne.
        Gorzej to okna PCV, do nich można się przyczepić, gdyż w małych pomieszczeniach
        robi się duszno. Lepsze są te z drewna, ponieważ drewno oddycha.

Ogółem oferta dobra, ale nic poza tym. A Serwis polecam jak najbardziej.

Pozdrawiam!
        • kaczoki Re: Dom problem 21.08.09, 15:31
          Czyli sądzisz, że do kosztów należy doliczyć wymianę okien. Co prawda mnie w
          bloku plastiki nie przeszkadzają
        • pocomoni Re: Dom problem 21.08.09, 21:33
          Głupszego postu dawno nie czytałem. Drewno na pewno nie oddycha, a już na pewno
          nie impregnowane, lakierowane. Poza tym nawet gdyby oddychało, to nie będzie
          wentylowało pomieszczenia. W tym celu okna trzeba uchylić i zapewnić odpowiednią
          wentylację. Nawet w starym domu da się coś takiego zrobić.
          • kaczoki Re: Dom problem 23.08.09, 18:14
            Też mi się tak wydawało, ale jak wspominałem wcześniej kompletnie się na tym nie
            znam ;)
      • pocomoni Re: Dom problem 21.08.09, 22:04
        Kupując dom, trzeba przede wszystkim zwrócić uwagę na usytuowanie, stan prawny i
        stan techniczny. Reszta to sprawy drugorzędne, łazienka i rodzaj ogrzewania także.
        • kaczoki Re: Dom problem 22.08.09, 12:40
          Jednakże widzę, ze tam jest kontakt tylko do pośrednika, umówić się z nim na
          spotkanie czy spróbować samemu poszukać??
          • Gość: Ktoś Re: Dom problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.09, 10:07
            Zależy - jeśli chcesz mocno oszczędzić na pieniądzach to sobie sam poszukaj, a
            jeśli na czasie, to raczej pośrednik.
            • Gość: miszczu Re: Dom problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.09, 15:11
              Tu bym się kłócił, czasem też się potrafi ciągnąć.
            • Gość: miszczu Re: Dom problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.09, 09:09
              Myślę, że to też nie jest do końca prawdą ale często tak jest
      • Gość: Czilałt Re: Dom problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.09, 09:53
        Okna drewniane są takie miłe w dotyku - ja wolę.
        • kaczoki Re: Dom problem 24.08.09, 18:30
          To jest niewątpliwie najważniejszy argument :D
      • Gość: Zaginiony Re: Dom problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.09, 10:14
        Szczerze mówiąc jest bardzo mało informacji podanych do tej oferty. Radzę się umówić z pośrednikiem chociażby po to aby dowiedzieć się więcej o mieszkaniu. Trochę chodziłem po tym serwisie i sądzę że można znaleźć ciekawsze oferty, według mnie powinno się wybrać 2-3 mieszkania które odpowiadają wymaganiom i pośród nich wybrać najbardziej korzystne cenowo, trzeba pamiętać że kupno mieszkania to nie jest cały koszt, jakiś remont malutki zawsze będzie niezbędny dlatego trzeba wybrać ofertę której cena będzie korzystna biorąc pod uwagę wyposażenie. Często bardziej opłaca się kupić droższą nieruchomość ale z lepszym wyposażeniem/w lepszym stanie bo nie trzeba potem wydawać dodatkowo pieniędzy.
        • kaczoki Re: Dom problem 24.08.09, 12:19
          A jaką mniej więcej kwotę muszę przeznaczyć na ten remont, jeżeli będę
          remontował 3 lub 3 pomieszczenia? Dziękuję za pomoc :)
      • Gość: misław Re: Dom problem IP: *.tvgawex.pl 27.08.09, 18:11
        Czy ja wiem czy to taka korzystna oferta? Na pewno znalazłbyś coś lepszego za tą
        cenę.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka