byly1983
20.10.17, 11:33
Witam wszystkich.
Ostrzegam przed wybraniem firmy TARASPOL TYCHY jak również z siedzibą w BYDGOSZCZY, reprezentowanej przez Pana Michał Bogus, powiązana firma ŚWIAT PANELI. Wspólny adres ul. Budowlanych 41 (z tego co udało mi się ustalić nie ma już ani jednej z tych firm pod podanym adresem lecz na stronie firmy ten adres jest podany), jak również drugi adres w województwie pomorskim: ul. Zygmunta Krasińskiego 8, Bydgoszcz, jest firma wykonująca panele/drzwi lecz nie pod nazwą TARASPOL. Link do strony firmy: taraspol.com/.
Mój przypadek:
Umowa na wykonanie tarasu do dnia 31.08.2017. Wpłacony zadatek w wysokości 3500zł. Do dnia 04.10.2017 brak wywiązania się z umowy. Przekładane terminy. Z tego tytułu rozwiązanie umowy z mojej strony jak również prośba o zwrot wpłaconego zadatku. Do dnia dzisiejszego Pan Bogus mimo obietnic zwrotu wysyłanych za pomocą sms, nie wywiązał się. Na dzień dzisiejszy nie odbiera telefonów, nie odpisuje na smsy i maile. Próba kontaktu z innego numeru telefonu kończyła się wysłaniem przez Pana Bogusa krótkiej wiadomości "PROSZĘ O WIADOMOŚĆ ODDZWONIĘ JAK BĘDĘ MÓGŁ". Z tego co się dowiedziałem na wyszukanych forach okazało się że nie jestem jedyną osobą oszukaną przez tego Pana. Pan Michał cały czas wystawia ogłoszenia na wykonanie tarasów itd. na platformie OLX mimo to iż oszukuje i krzywdzi ludzi. Przykładowy link do jednego z kilku ogłoszeń jak poniżej:
www.olx.pl/oferta/budowa-altan-i-tarasow-CID619-IDlj65Y.html#8e16f593cd
Sprawę kieruję na drogę prawną i ostrzegam wszystkich przed podjęciem jakichkolwiek kroków na zlecenie wykonania usług przez powyżej podane firmy jak również przez tego człowieka.
Pozdrawiam