Dodaj do ulubionych

Kaka w Realu, Ronaldinho w Milanie?

09.02.07, 12:25
Jak informuje "Fakt" Kaka dostał intratną propozycję od premiera Kaczyńskiego.
Wg informatorów "Faktu" premier konsekwentnie zamierza się otaczać ludźmi o
drobiarskich konotacjach, awans p. Kaczmarka ma być tego potwierdzenem. Kakę
wymienia się jako następcę min. Lipca - piłkarzowi AC Milan przesłano już
bukiet kaczeńców. Kolejni potencjalni ministrowie to p. Kaczkowski (minister
RTV) p. Kaczorowski (min. bez pieki) p. Kaczmajor (min. d/s wyznań) i p. K.
Kaczor (min. d/s walki z defraudacją).
Więcej w "Fakcie"
Obserwuj wątek
    • Gość: maciek Kaka w Realu, Ronaldinho w Milanie? IP: 62.29.169.* 09.02.07, 12:30
      transakcja Kaka za Cannavaro, Diarra, Robinho wydaje sie zdecydowanie zbyt
      jednostronna (niebywale korzystna dla AC Milan), zeby w takiej postaci doszla
      do skutku. jak na moje jesli dojdzie do wymiany to na zasadzie Kaka za
      Robinho + pieniadze.
      • Gość: asdf Re: Kaka w Realu, Ronaldinho w Milanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 05:10
        Kaka odchodzacy z Milanu? To akurat jestem w stanie sobie wyobrazic, ale
        Ronaldinho opuszczajacy Barcelone to juz totalna abstrakcja. Nie dosc, ze takie
        absurdalne newsy pojawiaja sie regularnie, to jeszcze ciagle wymieniaja Milan.
        Nie widze ani jednego racjonalnego powodu, dla ktorego tej klasy pilkarz mialby
        chciec przeniesc sie do druzyny, ktora broni sie przed spadkiem i ligi, w
        ktorej bezsprzecznie by sie marnowal. Pieniadze? Tego akurat FC Barcelona ma
        pod dostatkiem, a kontrakt obowiazuje do 2010 roku. Predzej uwierze w to, ze
        Berlusconi placi za publikacje tego typu klamstw. Moze wreszcie GW przestanie
        publikowac tanie sportowe sensacje?
        • indy.m Re: Kaka w Realu, Ronaldinho w Milanie? 11.02.07, 17:23
          "Nie widze ani jednego racjonalnego powodu, dla ktorego tej klasy pilkarz mialby
          chciec przeniesc sie do druzyny, ktora broni sie przed spadkiem i ligi"

Tak samo Milan broni sie przed spadkiem z 1 ligi jak Barcelona :). Poza tym
          Milan to marka ktorej Barcelona nie dorasta do piet... no ale zeby o tym
          wiedziec to nie wystarczy "lubic pilke od dwoch lat"...
    • Gość: Buby Kaka w Realu, Ronaldinho w Milanie? IP: *.tktelekom.pl 09.02.07, 12:43
      robicie się powoli lepsi niż fakt, cytując artykuły zdesperowanych dziennikarzy
      madryckiego Asa. Żałosne
    • indy.m Re: Kaka w Realu, Ronaldinho w Milanie? 09.02.07, 12:54
      godzinę po pojawieniu się artykułu w ASie na stronie Milanu pojawił się list
      otwarty do redakcji ASa, który w skrócie brzmi tak:

"Drogi ASie, w jakim języku mamy ci to powiedzieć żebyś zrozumiał - KAKA' NIE
      ODEJDZIE Z MILANU! i skąd ty wymyślasz te brednie? Rozumiesz?..."

podobny list można napisać do Wyborczej - kiedy zrozumiesz Gazeto że to co pisze
      SUN i AS to nadaje się do działu "DESER" lub "Z CZUBA"...?
      • Gość: tasior Re: Kaka w Realu, Ronaldinho w Milanie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 13:09
        a mnie zastaniawia zawsze kto pracuje w tych redakcjach, o ile np. do steca ciezko sie przyczepic, czasem pisze bzdury w felietonach, ale to jego prawo i nie kazdy musi sie z jego zdaniem zgadac, to zadko popelnia jakies bledy. to juz spora czesc artykolow tutaj ma bledy gramatyczne, jezykowe i zawiera bzdury zaslyszane nie wiadomo skad i powtarzane dalej. przeciez dziennikarze gazety, a szczegolnie tvp nie powinnni popelniac takich bledow jak np. celtic wygral u siebie (grali na wyjezdzie), Andreas Iniesta (kolo ma na imie Anders) albo zelwakow pilarz anderlechtu (wiadomo ze olympiakos). to tylko z ostatniego tygodnia. przeciez oni sie tym powinni chociaz troche ineresowac, jezeli pisza do najwiekszych gazet w polsce.
        • Gość: emwu Re: Kaka w Realu, Ronaldinho w Milanie? IP: 89.101.1.* 09.02.07, 13:33
          A mnie zastanawia jak trzeba być ślepym, żeby nie zauważyć, że pod (nad?)
          tekstem nie widnieje nazwisko żadnego dziennikarza Gazety. Podobnie jak z
          Andreasem i grającym w Anderlechcie Żewłakowem, błędy są wynikiem szybkości z
          jaką powstają te teksty informacyjne. Zwróć uwagę ile drobnych błędów jest w
          wiadomościach za pośrednictwem PAP czy Reuters. Zwróć też uwagę, że jeśli dany
          tekst pojawia się następnego dnia w drukowanej wersji GW błędy są już
          poprawione. Wniosek z tego taki, że komuś zależy żebyś o takiej wiadomości
          dowiedział się jak najszybciej, ale dla ciebie nieistotne jest jej meritum,
          tylko literówki w niej zawarte. Ale do krytyki jesteś pierwszy. To prpoponuję,
          żebyś siedział 24/7 przed komputerem i każdą agencyjną wiadomość na bieżąco
          poprawiał, i odsyłał na maila Gazety. Może ktoś doceni twoją pracę, a nuż to
          sam Stec będzie wchodził na portal komentować twoją pracę.
          • Gość: tasior Re: Kaka w Realu, Ronaldinho w Milanie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 14:37
            akurat chodzilo mi o to ze bledy pojawiaja sie w telewizji. i przekrecenie andersa na andreasa w glowym wydaniu sportu w faktch tvn to juz blad rażacy. tak samo jak przekrecenie gospodarza spotkania przez mojego ulubionego komentatora kurzajewskiego w sporcie tvp, to juz jest lekkie przegiecie. to sa przyklady z tego tygodnia. ja nie biore grubej kasy za napisanie kilku zdan do sportu w wiadomosciach. sorry, ale jakas wiedze to oni wszyscy powinni posiadac. a ci wszyscy kurzajewscy, iwanscy i przede wszystkim szpakowski biora kase o jakiej mi sie nie marzy, a odstawiaja parodie jakich malo. nie ogladam zapowiedzi przed liga mistrzow, bo nie moge na to patrzec. brak jakiekolwiek wiedzy skutkuje mowieniem bzdur. nie chodzi mi tu o literowki, tylko o ogolny zalosny poziom wiedzy tych wszysstkich fachowcow i nie mow mi ze mylenie anderlechtu z olympiakosem, to maly blad. sam siedze 10 godzin dziennie przed kompem robiac stronki i jakos nie robie bledow. a to co oni odstawiaja to jedna wielka kicha.
            • Gość: tasior Re: Kaka w Realu, Ronaldinho w Milanie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 14:45
              kto im wogole dal prawo dyskusji przed meczami lm? kto wpuscil kurzajewskiego do studia, zeby cokolwiek zapowiadal. przeciez ten czlowiek nie ma pojecia o czym mowi. najbardziej dobily mnie smiechy w przerwie meczu z mcnamusa, obroncy celticu z meczu z benfika. ok, koles popelnil 2 straszne bledy, ale siedzac w glasgow przez dluzszy czas w tamtym roku widzialem, ze to jeden z lepszych obroncow ligi szkockiej, reprezentant kraju i czlowiek ktory strzelil zwycieskiego gola fracji na parkhead. jakim prawem kurzajewski smieje sie z niego, choc nie widzial go pewnie w zadnym meczu. odopowiedz: bo jest glupi i nie ma zadnej wiedzy i nie wiedzial przed meczem kto to jest. jakby to byl lucio to by powiedzial "o slabszy mecz lucio". a to byl slabszy mecz mcnamusa, ale o tym kurzajewski juz nie mogl wiedziec i smial sie z niego przez 10 min. w takim samym tonie, byl pozniej tekst w gazecie 2 tygodnie pozniej. nie wymagam za wiele, tylko odrobine wiedzy
        • Gość: grgr bledy w artykulach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 15:26
          "albo zelwakow pilarz anderlechtu" (wiadomo ze olympiakos).

Oprocz tego ze z Olympiakos to jest pilkarzem a nie pilarzem i nazywa sie
          zewlakow a nie zelwakom. Masz racje, duzo bledow popelniaja
          • indy.m Re: bledy w artykulach 09.02.07, 15:30
            > Oprocz tego ze z Olympiakos to jest pilkarzem a nie pilarzem i nazywa sie
            > zewlakow a nie zelwakom.

on nie napisal ZELWAKOM a ZELWAKOW
    • Gość: Lukhasz Kaka w Realu, Ronaldinho w Milanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 12:57
      Kto ta sonde stworzyl? A gdzie odpowiedz "nie, to bylby dla nich korzystny
      interes"? As to ma wyobraznie, wartosc Robinho, Diarry i Cannavaro to jakies
      50-60mln €, Kaki bym tak wysoko nie wycenil, a Milan jeszcze kase za to chce?
      70mln to kosztowal Zizou, a gdzie Kace do niego :P
      • indy.m Re: Kaka w Realu, Ronaldinho w Milanie? 09.02.07, 13:04
        "70mln to kosztowal Zizou, a gdzie Kace do niego"

Zizou stał się gwiazdą po 1998 roku, czyli mając 26 lat. Kaka' ma obecnie 24, a
        gwiazdą jest już od 3-4. Za Zidana zapłacili 65mln w wieku 29 lat, więc Kaka'
        obecnie ma dwa prawdopodobnie dwa razy więcej gry niż Zidane w momencie transferu.
        • deana Re: Kaka w Realu, Ronaldinho w Milanie? 09.02.07, 13:23
          Dziwny interes,sam Cannavaro IMO warty więcej niż Kaka.Nie wiedziałam,że
          Cronaldo zamierza odejść z ManU...(słyszałam ploty,ale wolałabym żeby został.)
        • Gość: Jolek Re: Kaka w Realu, Ronaldinho w Milanie? IP: 212.180.163.* 09.02.07, 15:08
          Przede wszystkim sam sens określania teraz ile Kaka jest wart napawa mnie
          wstrętem - nie znam, nie wyobrazam sobie takiej kwoty. On jest bezczenny.
          Porownywanie go do Zidana - ludzie nie badzcie smieszni! Dajcie juz chlopakowi
          spokoj - gra w Milanie, i bedzie tam gral! Forza Milan! And Kaka!!
          • indy.m Re: Kaka w Realu, Ronaldinho w Milanie? 09.02.07, 15:12
            "Dajcie juz chlopakowi spokoj - gra w Milanie, i bedzie tam gral! Forza Milan!
            And Kaka!!"

powiedz to Realowi i ASowi ;)
            • Gość: Jolek Re: Kaka w Realu, Ronaldinho w Milanie? IP: 212.180.163.* 09.02.07, 15:18
              Wiesz, szkoda mi słów, zdartego gardła etc. Do ludzi umyślnie nierozumiejących
              to po prostu nie dotrze. Jaki sens? My, jako fani Milanu, bo po Twoich
              wypowiedziach obecnych i wielu poprzednich, wnioskuje że również jesteś fanem
              ACM - winniśmy się uśmiechnąć pod nosem, przymknąć oko - jedno i drugie - i
              podziwiać po prostu grę Kaki.
              • indy.m Re: Kaka w Realu, Ronaldinho w Milanie? 09.02.07, 15:24
                No powinniśmy powinniśmy... ino ja tak lubię na forach się "pospierać" ;))
                • Gość: Jolek Re: Kaka w Realu, Ronaldinho w Milanie? IP: 212.180.163.* 09.02.07, 15:30
                • Gość: Jolek Re: Kaka w Realu, Ronaldinho w Milanie? IP: 212.180.163.* 09.02.07, 15:30
                  Podebatować miło ;)
    • roosvelta Kaka an Roosvelta 09.02.07, 13:54
      Budujemy nowa PAKA przydał by się KAKA pitnast majster puka do gabloty klubowej.
      zima wasza wiosna NASZA GÓRNIK ZABRZE
      • Gość: ja spadaj dziadu IP: *.1.251.72.1dial.com 09.02.07, 14:54
        piszesz bez sensu
    • to_ti To chyba jednak jakaś Kaczka a nie Kaka??? 09.02.07, 14:15
      i to dziennikarska!

fototel.pl/
    • Gość: jassman Re: Kaka w Realu, Ronaldinho w Milanie? IP: *.hasco-lek.pl 09.02.07, 14:21
      rany - mam dosyć newsów zakończonych znakiem zapytania (nie tylko w sporcie
      droga gazeto.pl)- nie macie o czym pisać?? rekoredem były newsy o matusiaku -
      raz palermo raz nie, weźcie się w garść, za co wam płacą?, chyba, że nie płacą
      to sorka, czaban dzwonił
    • kotobs Kaka w Realu, Ronaldinho w Milanie? 09.02.07, 17:26
      Ronaldinho teraz jest odcinającym kupony skomercjalizowanym tworem, który
      lansuję siebie jako markę. Nie jest już w stanioe wnieść nic nowego do
      jakiejkolwiek drużyny. Kaka jest to solidny piłkarz który napewno kiedyś
      spróbuje sił w Hiszpanii. Recepta na kryzys Realu sprowadzenie Kaki efekty
      wydają mi się wątpliwe. A i sławetna " Duma Katalonii" zaprzeczyła że chce
      pozyskać CR7 z Man United. Ehhh w tym wszystkim chodzi o to żeby gonić
      króliczka. Niekoneicznie Luisa nazario de Limę czyli Ronaldo:)
      • Gość: jm22 do --> gazeta.pl IP: *.aster.pl 10.02.07, 03:01
        to prawda...ktoś o tym wcześniej wspominał, GAZETO!!! kiedy zrozumiesz ze ów dwa
        brukowce "AS" (Hiszp.) i "the SUN" (Anglia) są na poziomie BRAVO SPORT lub
        niższym! ...po co się ośmieszać pisząc takie banialuki...
    • Gość: Gab Kaka w Realu, Ronaldinho w Milanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 13:49
      Nie uwierze ze Ronaldinho zmieni klub za szybko, jak kaka przejdzie do realu, to
      bedzie dopiero lipa ;/ "zasrani ghalacticos"
    • Gość: z Kaka w Realu, Ronaldinho w Milanie? IP: 85.134.173.* 10.02.07, 15:46
      Strona o Polskich KIBICACH
    • Gość: czaja Kaka w Realu, Ronaldinho w Milanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 20:58
      jestem fanka kaki od 5 lat sledze jego karzdy ruch i uwazam ze to glupoda
      oddawac wspanialego pilkarza za takie trzy cioty co usiadą na lawce rezerwowych
      i tyle

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka