irsila 17.05.26, 17:39 Czy Cygan to Rom? A niby z jakiej racji? Co oni wspólnego z językami romańskimi mają i z Rzymem, wedle łaciny i po włosku Roma? "My Cyganie" i takie inne piosenki po polsku są i nikt się nie czepiał, aż do czasu... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
irsila Re: Gitan 17.05.26, 17:44 Cyganem chciałbym być... „Cyganem chciałbym być , cyganke chciałbym mieć , Cyganka mówiła , że kocha mnie „😂 Jednak wolę Garrou posłuchać: Garou - Gitan (Vidéo officielle) Odpowiedz Link
irsila Re: Gitan 19.05.26, 10:26 Cygan Jak cygan Gdy byłem dzieckiem marzyłem By żyć wolny jak cygan Widziałem plaże Czarnego piasku Po których biegły dzikie konie I rysowałem w zeszytach Tajemne ścieżki Hiszpańskich gór Jak cygan Kiedy później Uczyłem się pierwszych akordów na gitarze Wyruszałem w drogę bez bagażu Marząc o innych pejzażach Gdzie taborami Podążałem za podróżnymi W takt cygańskich skrzypiec Żyć swoim życiem jak cygan Mieć muzykę we krwi A na skórze miłość Jednej, jedynej kobiety naraz Żyć swoim życiem jak cygan Żyć swoim życiem jak chcę Mieć na sztandarze wolność A za kredo "Bez czci i wiary" Cyganem Jestem nim i nim pozostanę Jak długo będę żyć Mam gitary z Ameryki A moje pejzaże To wielkie przestrzenie bieli Po których jadę sam z własnym taborem W wiecznym wygnaniu W dżungli miast Żyć swoim życiem jak cygan Mieć we krwi muzykę A na skórze miłość Jednej, jedynej kobiety naraz Żyć swoim życiem jak cygan Żyć swoim życiem jak chcę Mieć na sztandarze wolność A za kredo "Bez czci i wiary" Refren Żyć swoim życiem jak cygan Zarabiać na życie powietrzem Mieć na sztandarze wolność A za kredo "Bez czci i wiary" Żyć swoim życiem jak cygan Historia edycji tłumaczenia Tekst: Luc Plamondon Muzyka: Romano Musumarra Rok wydania: 2002 Wykonanie oryginalne: Garou Tekst pochodzi z www.tekstowo.pl/garou/gitan ~~~~~~ W sumie na starość, żyje jak Cygan, ale trochę uziemiony.~ Piosenka jest śliczna, po polsku nie sposób ja zaspiewać. Odpowiedz Link