Dodaj do ulubionych

Zacznij żyć jak Amerykanin

07.12.10, 13:10
Polacy powinni naśladować Amerykanów pod każdym względem. Nie tylko wzorować system, ale najpierw zacząć od samych siebie.
1. Powinniście zwracać większą uwagę na rywalizację - liczy się tylko zwycięzca, a miejsce drugie to miejsce przegranego - looooooser!

2. Tworzyć przyjazne sobie zamknięte społeczności sąsiedzkie w których każdy się dobrze zna.
3. Oczywiście gardzić socjalizmem
Obserwuj wątek
    • strikemaster Re: Zacznij żyć jak Amerykanin 07.12.10, 13:14
      Oglądałem "Świat wg. Bundych" myslałem, że to znaczne przerysowanie ale wszedłem na amerykańskie fora internetowe i dziekuję za ten raj na Ziemi, wole Europę, tu przynajmniej jest normalnie, mniej zawiści i ignorantów.
      • billy.the.kid Re: Zacznij żyć jak Amerykanin 07.12.10, 13:22
        straykuś-nie przejmuj sie.
        ten co zaczał ten wąteczek zeby se3 zaistnieć. nic mundrzejszego nie przyszło mu pod czapeczkę.
        • strikemaster Re: Zacznij żyć jak Amerykanin 07.12.10, 13:27
          Nie przejmuję sie ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby tezy autora wysmiać, w końcu nie bez powodu wielu Amerykanów płacze na forach, że woleliby mieszkać w Europie.
          • ten_co_ma_racje Re: Zacznij żyć jak Amerykanin 07.12.10, 20:48
            strikemaster napisał:

> Nie przejmuję sie ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby tezy autora wysmiać, w
            > końcu nie bez powodu wielu Amerykanów płacze na forach, że woleliby mieszkać w
            > Europie.

Bez wątpienia amerykańscy socjaliści - idioci.
            • strikemaster Re: Zacznij żyć jak Amerykanin 07.12.10, 20:52
              gratuluje braku zwątpienia we własne możliwości intelektualne. Niestety, inteligentniejszym się to nie zdarza często.
      • ten_co_ma_racje Re: Zacznij żyć jak Amerykanin 07.12.10, 20:59
        strikemaster napisał:

> Oglądałem "Świat wg. Bundych" myslałem, że to znaczne przerysowanie
        Normalne życie normalnej rodziny okraszone dużą porcją dobrego humoru.
        Jeśli chcesz zobaczyć bardziej realistyczny obraz amerykańskiej rodziny zobacz "Family Guy" - Peter jest moim mentorem :D

> ale wszedłem na amerykańskie fora internetowe i dziekuję za ten raj na Ziemi, wole
        > Europę, tu przynajmniej jest normalnie, mniej zawiści i ignorantów.

Zwłaszcza to forum gdzie 98% to socjaliści pełni zawiści wobec ustawionego kościoła i do tego ignoranci wobec żądań wolności osobistej.
    • piwi77 Re: Zacznij żyć jak Amerykanin 07.12.10, 13:25
      ten_co_ma_racje napisał:

> Polacy powinni naśladować Amerykanów pod każdym względem.

Jeżeli chodzi o pieczywo, czy piwo, to lepiej przykładu z nich nie bierzmy.
    • kuk_krakauer No to Hameryka zaczyna być looserem 07.12.10, 13:45
      Stacza się w dół w każdej dziedzinie: gospodarka, badania naukowe, poziom życia...
      • piwi77 Re: No to Hameryka zaczyna być looserem 07.12.10, 13:55
        kuk_krakauer napisał:

> Stacza się w dół w każdej dziedzinie: gospodarka, badania naukowe, poziom życia

No może nie przesadzajmy się z tym staczaniem, ale na pewno Europa nie musi mieć kompleksów. Ostatnimi czasy Niemcy pokazują, że potrafią gospodarczo ciągnąć Europę i to w taki sposób, że Amerykanie zaczynają z rozdziawionymi buziami coraz częściej wymawiać słowo Wirtschafstwunder.
    • klosowski333 Re: Zacznij żyć jak Amerykanin 07.12.10, 13:56
      Ten co ma racje -->
      Z calym szacunkiem, ale musze zaliczyc Cie do grona miejscowych forumowiczow, ktorzy moim zdaniem, maja problemy psychiczne. Inaczej Twoich wpisow wytlumaczyc sie nie da. Generalnie mam zasade, by - gdy przekonam sie, ze mam do czynienia z osoba chora umyslowo - nie dopisywac sie do jej postow. Jest to wiec moj ostatni wpis adresowany do Ciebie. Ty, Oszolom, Nehsa, Rata i Krytykantka nie odbiegacie od normy pod wzgledem swiatopogladowym. Tutaj z roznymi ekstrawagancjami mozna sie stykac. Odbiegacie od normy, bo objawiacie zachowania psychotyczne, macie sklonnosc do obsesji, natrectw, paranoi, wypowiadania sie niedorzecznego, irracjonalnego, nielogicznego. Niektore z takich osob maja bardzo krucha konstrukcje psychiczna i na forum publicznym objawiaja bardzo dziwne emocje, sprawiaja wrazenie ludzi szalenie niestabilnych.
      Dyskutowanie z nimi uwazam za nieetyczne.
      Pozostawiam do przemyslenia. Zastanow sie nad swoja kondycja psychiczna i rozwaz mozliwosc poszukania pomocy.
      Pozdrawiam
      • piwi77 Re: Zacznij żyć jak Amerykanin 07.12.10, 14:03
        klosowski333 napisał:

> Ty, Oszolom, Nehsa, Rata i Krytykantka nie odbiegacie od normy pod wzgledem swiatopogladowym.

Tu muszę się wtrącić. Światopogląd to towar nienormowany i nikt nie musi sie tłumaczyć ze swojego. Nie może byc także powodem, aby komukolwiek go wypominać lub wręcz mu dokuczać z jego powodu.
        • klosowski333 Re: Zacznij żyć jak Amerykanin 07.12.10, 14:08
          Dlatego podkreslilem, ze oni pod wzgledem swiatopogladowym nie odbiegaja od normy. Musiales mnie zle zrozumiec.
          • piwi77 Re: Zacznij żyć jak Amerykanin 07.12.10, 14:15
            Słusznie, zwracam honor.
      • rata.sofisticada Re: Zacznij żyć jak Amerykanin 07.12.10, 16:54
        Ten co ma racje -->
        Z calym szacunkiem, ale musze zaliczyc Cie do grona miejscowych forumowiczow, ktorzy moim zdaniem, maja problemy psychiczne. Inaczej Twoich wpisow wytlumaczyc sie nie da. Generalnie mam zasade, by - gdy przekonam sie, ze mam do czynienia z osoba chora umyslowo - nie dopisywac sie do jej postow. Jest to wiec moj ostatni wpis adresowany do Ciebie. Ty, Oszolom, Nehsa, Rata i Krytykantka nie odbiegacie od normy pod wzgledem swiatopogladowym. Tutaj z roznymi ekstrawagancjami mozna sie stykac. Odbiegacie od normy, bo objawiacie zachowania psychotyczne, macie sklonnosc do obsesji, natrectw, paranoi, wypowiadania sie niedorzecznego, irracjonalnego, nielogicznego. Niektore z takich osob maja bardzo krucha konstrukcje psychiczna i na forum publicznym objawiaja bardzo dziwne emocje, sprawiaja wrazenie ludzi szalenie niestabilnych.
        Dyskutowanie z nimi uwazam za nieetyczne.
        Pozostawiam do przemyslenia. Zastanow sie nad swoja kondycja psychiczna i rozwaz mozliwosc poszukania pomocy.
        Pozdrawiam

Widze, ze dzis znow Twoja klawiature dopadlo rozwolnienie, Klosie. Maniakalnie robisz z tego forum wychodek dla swojej tworczosci. Nie to, zebym bronil Ci stawiac diagnozy, ale czy nie da sie krocej i zwiezlej? Zwykle grafomanstwo to objaw jakiejs niegroznej nerwicy, ale u Ciebie przybralo ono bardzo niepokojaca forme.
        • strikemaster Re: Zacznij żyć jak Amerykanin 07.12.10, 20:56
          Czyżby długość postu przekraczała Twoje możliwości percepcyjne?
          • rata.sofisticada Re: Zacznij żyć jak Amerykanin 07.12.10, 21:57
            Czyżby długość postu przekraczała Twoje możliwości percepcyjne?

Nie medrkuj, bo jeszcze nabawisz sie klosowych nawykow. Po co Ci to? Mniej zdan, to i mniej ortografow.
            • strikemaster Re: Zacznij żyć jak Amerykanin 08.12.10, 21:04
              > Nie medrkuj, bo jeszcze nabawisz sie klosowych nawykow. Po co Ci to? Mniej zdan
              > , to i mniej ortografow.

Zawsze można przejść na równoważniki zdań. :)
              • rata.sofisticada Re: Zacznij żyć jak Amerykanin 08.12.10, 22:22
                Zawsze można przejść na równoważniki zdań. :)

Mozna, ale czy to nie jest postawa moralnie dwuznaczna wobec slownika?
                • strikemaster Re: Zacznij żyć jak Amerykanin 09.12.10, 19:37
                  > Mozna, ale czy to nie jest postawa moralnie dwuznaczna wobec slownika?

Każda postawa jest moralnie dwuznaczna gdyż nie ma jednej, uniwersalnej moralności (patrz dyskusja o prawie naturalnym). :)
      • ten_co_ma_racje nareszcie troll się poddał! 07.12.10, 20:54
        klosowski333 napisał:
        że jest trollem - teraz na szczęście moje tematy będą wolne od trolliska zaśmiecającego moją twórczość :)
    • Gość: xiunc Re: Zacznij żyć jak Amerykanin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.10, 14:32
      Tak się składa że z nudów oglądam dużo programów telewizyjnych. Sęk w tym że kinematografia w TV to głównie filmy amerykańskie a i kanały Discovery czy Planete też serwują masę programów o USA i produkcji tych że stanów. Jeden wniosek można wysnuć oglądając tę całą "hamerykę", jak najszybciej przejść na islam.

> 1. Powinniście zwracać większą uwagę na rywalizację - liczy się tylko zwycięzca
      > , a miejsce drugie to miejsce przegranego - looooooser!
      drugie miejsce to trup
      > 2. Tworzyć przyjazne sobie zamknięte społeczności sąsiedzkie w których każdy si
      > ę dobrze zna.
      to się nazywa gang
      > 3. Oczywiście gardzić socjalizmem
      i całą resztą
      • ten_co_ma_racje Re: Zacznij żyć jak Amerykanin 07.12.10, 20:53
        Gość portalu: xiunc napisał(a):
        > > 1. Powinniście zwracać większą uwagę na rywalizację - liczy się tylko zwy
        > cięzca
        > > , a miejsce drugie to miejsce przegranego - looooooser!
        > drugie miejsce to trup
        No widzisz - chcesz żyć - musisz być najlepszy!

> > 2. Tworzyć przyjazne sobie zamknięte społeczności sąsiedzkie w których ka
        > żdy si > ę dobrze zna.
        > to się nazywa gang
        Nie - to się nazywa normalna zamknięta społeczność, która sama decyduje o sobie i kogo ma do siebie wpuścić.

> > 3. Oczywiście gardzić socjalizmem
        > i całą resztą
        Bzdura - gdy odejmiesz socjalizm pozostaje ci piękny i wolny świat.
    • Gość: DSD Re: Zacznij żyć jak Amerykanin IP: 212.33.72.* 07.12.10, 14:55
      > Polacy powinni naśladować Amerykanów pod każdym względem

Ja na ten przykład zacząłem mierzyć odległość w stopach i milach, a mięso kupować na funty.
      • strikemaster Re: Zacznij żyć jak Amerykanin 07.12.10, 15:30
        Należy się też na fast foody przerzucić jak najszybciej i zapomnieć, jakie miasto jest stolicą Węgier.
        • Gość: Iza Re: Zacznij żyć jak Amerykanin IP: *.dynamic.chello.pl 07.12.10, 15:49
          Stać się protestanckim fundamentalistą i marudzić, że Meksykanie kradną nam pracę...
          • ten_co_ma_racje Re: Zacznij żyć jak Amerykanin 07.12.10, 20:51
            Gość portalu: Iza napisał(a):

> Stać się protestanckim fundamentalistą i marudzić, że Meksykanie kradną nam pra
            > cę...

Prawidłowa postawa
            • rata.sofisticada Re: Zacznij żyć jak Amerykanin 09.12.10, 22:59
              Prawidłowa postawa

Dlaczego uwazasz, ze to postawa prawidlowa?
        • ten_co_ma_racje Re: Zacznij żyć jak Amerykanin 07.12.10, 20:50
          strikemaster napisał:

> Należy się też na fast foody przerzucić jak najszybciej i zapomnieć, jakie mias
          > to jest stolicą Węgier.

Prawidłowo - fast food daje ci życie, które tracisz na jedzenie więc jeśli nawet w wyniku spożywania nadmiernej ilości fastfoodów szybciej umrzesz to w rzeczywistości będziesz żył aktywnie tyle samo.
          • strikemaster Re: Zacznij żyć jak Amerykanin 07.12.10, 20:54
            A nazwa stolicy węgier niepotrzebnie zaprząta umysł, który możnaby spożytkować lepiej, np. zastanawiając się jak to możliwe, ze sąsiad ma o 3 cale dłuższe auto.
            • ten_co_ma_racje Re: Zacznij żyć jak Amerykanin 07.12.10, 21:08
              strikemaster napisał:

> A nazwa stolicy węgier niepotrzebnie zaprząta umysł, który możnaby spożytkować
              > lepiej, np. zastanawiając się jak to możliwe, ze sąsiad ma o 3 cale dłuższe aut
              > o.

Ta wiedza może się przydać jeżeli chodzi o naszego bliskiego sąsiada i żyje się w małym kraju. Akurat USA jest tak duże i wspaniałe, że obywatele tego kraju nie muszą poza niego wyjeżdżać bo mają u siebie wszystko i to zwykle większe i lepsze. Tak jak ty znasz stolicę Węgier - oni znają stolicę innego stanu oddaloną od nich o podobną odległość co Budapeszt od Warszawy. Ja nie znam stolicy Wybrzeża Kości Słoniowej bo jest za daleko i mnie to nie interesuje - dla mnie to 3 świat tak jak dla Amerykanów socjalistyczna Europa.
      • angelfree Re: Zacznij żyć jak Amerykanin 07.12.10, 15:56
        Miałam kiedyś policzyć moment zginający jakąś belkę.
        W funtocalach.
        Poezja po prostu.
        Zdecydowanie powinniśmy odejść od systemu metrycznego.
        • Gość: karbat Re: Zacznij żyć jak Amerykanin IP: *.dip.t-dialin.net 07.12.10, 17:43
          w ...... Polsce ? . Amerykanin w Polsce ... wypieprzalby z katolandu w sandalach jak Jezus ... biegnac po duzej wodzie .
          Polak mialby zyc w Polsce jak Amerykanin , niektorzy juz na forach religijnych robia z Polski Hameryke :o , za duzo ziol , kadzidla .....
        • dritte_dame Re: system 08.12.10, 15:20
          angelfree napisała:

> Miałam kiedyś policzyć moment zginający jakąś belkę.
          > W funtocalach.
          > Poezja po prostu.
          > Zdecydowanie powinniśmy odejść od systemu metrycznego.

Gorąco popieram!

Towary wyceniane na wagę w funtach są tańsze niż w kg

Mieszkania i domy wymierzane w stopach kwadratowych są większe i luźniejsze niż w m2.

Cała pinta piwa to lepiej niż pół litra.

Mężczyźni mierzeni w stopach są wyżsi! ;))
          ("6+ stóp" to nie to co jakieś "metr ileśtam")

A ciśnienie w oponach mierzymy w... PSI
          :D:D

No i nawet sama nazwa: "system imperialny" :)))
          • angelfree Re: system 08.12.10, 21:07
            No i nie oparzysz się tak latwo, woda o temperaturze stu stopni nie jest jeszcze tak straszliwie gorąca.
            • dritte_dame Re: system 08.12.10, 21:51
              angelfree napisała:

> No i nie oparzysz się tak latwo, woda o temperaturze stu stopni nie jest jeszc
              > ze tak straszliwie gorąca.

Aaa.. to już zależy!
              (od tego, w czym jest grzana ta woda)

Ja tu trochę na północ od ortodoksyjnych imperialistów mam taką dziwną mieszankę wszystkiego po trochu:

Temperaturę za oknem mierzy się w C.
              Ale temperature w piekarniku - w Fahren-cośtam.
              A znowu temperaturę wody na termostacie domowego ogrzewacza - znów w C.

Bezynę kupuje się na litry.
              Ale farbę malarską na galony i kwarty.

Wykładzinę chodnikową do korytarza na stopy.
              Ale materiały krawieckie na metry.

I tak dalej.

Go figure....
              • dritte_dame Re: system 09.12.10, 01:21
                dritte_dame napisała:

> mam taką dziwną mieszankę wszystkiego po trochu:

Ale zapomniałam chyba o najlepszym:

Mleko jest na litry ale masło na funty! :D:D
                • ten_co_ma_racje Re: system 09.12.10, 19:19
                  dritte_dame napisała:

> Mleko jest na litry ale masło na funty! :D:D

A nie na pinty? Ja w Anglii wszędzie kupowałem płyny w pintach.
                  Co do systemu to zależy - mi np. miary w łokciach i stopach się podobają bo zawsze mam miarkę przy sobie :D
    • 10iwonka10 Re: Zacznij żyć jak Amerykanin 08.12.10, 14:56
      Zapomniales dodac ze powinnismy jadac czesciej w Mcdonaldzie, i przytyc srednio z 50 kilo kazdy plus w tv ogladac tylko bzdurne seriale komediowe i regionalne wiadomosci z naszej gminy. Zadnych wiadomosci ze swiata wiecej bo to moze za bardzo obciazyc mozgownice.
      • strikemaster Re: Zacznij żyć jak Amerykanin 08.12.10, 17:26
        > Zapomniales dodac ze powinnismy jadac czesciej w Mcdonaldzie, i przytyc srednio
        > z 50 kilo kazdy plus w tv ogladac tylko bzdurne seriale komediowe i regionalne
        > wiadomosci z naszej gminy. Zadnych wiadomosci ze swiata wiecej bo to moze za
        > bardzo obciazyc mozgownice.

A więc skutecznie USA ścigamy, jeszcze kilka lat i w Polsce będzie jak w raju Racjonalnego_inaczej.
      • ten_co_ma_racje Re: Zacznij żyć jak Amerykanin 09.12.10, 19:22
        10iwonka10 napisała:

> Zapomniales dodac ze powinnismy jadac czesciej w Mcdonaldzie,
        Bardzo smacznie tam jest - lubię. Denerwuje mnie tylko że nie dają od jakiegoś czasu hamburgerów na śniadanie i że nie ma w Polsce prawdziwych ćwierćfunciaków.

> i przytyc srednioz 50 kilo kazdy
        Było by nas wtedy więcej - POLAKÓW! hehehe

> plus w tv ogladac tylko bzdurne seriale komediowe i regionalne
        > wiadomosci z naszej gminy. Zadnych wiadomosci ze swiata wiecej bo to moze za
        > bardzo obciazyc mozgownice.
        Nie - wiadomości ze świata są dla polityków lub ludzi niezadowolonych z systemu, a jak się żyje w takim kraju jak USA to jest się zadowolonym z tego, że jest się Amerykaninem więc człowiek interesuje się tylko tym co go bezpośrednio dotyczy.
        • strikemaster Re: Zacznij żyć jak Amerykanin 10.12.10, 08:46
          > Nie - wiadomości ze świata są dla polityków lub ludzi niezadowolonych z systemu
          > , a jak się żyje w takim kraju jak USA to jest się zadowolonym z tego, że jest
          > się Amerykaninem więc człowiek interesuje się tylko tym co go bezpośrednio doty
          > czy.

Czyl istaje się kompletnym ignorantem.
    • kuk_krakauer A co ty tu jeszcze robisz? 08.12.10, 20:05
      Jazda do USA. Tam juz nawet ci spod Białegostoku nie jadą, co widać pod konsulatem w Warszawie. Pustki. Imperium wchodzi w etap jazdy w dół.
    • Gość: gosc Re: Zacznij żyć jak Amerykanin IP: *.tvk.torun.pl 08.12.10, 20:46
      Autor: ten_co_ma_racje☺ 07.12.10, 13:10 napisał

Polacy powinni naśladować Amerykanów pod każdym względem. Nie tylko wzorować system, ale najpierw zacząć od samych siebie.
      1. Powinniście zwracać większą uwagę na rywalizację - liczy się tylko zwycięzca, a miejsce drugie to miejsce przegranego - looooooser!

2. Tworzyć przyjazne sobie zamknięte społeczności sąsiedzkie w których każdy się dobrze zna.
      3. Oczywiście gardzić socjalizmem

Punkt 2 popieram - tego w zatomizowanym, niesolidarnym i nieufnym społeczeństwie bardzo nam brakuje!
      • strikemaster Re: Zacznij żyć jak Amerykanin 08.12.10, 21:03
        > Punkt 2 popieram - tego w zatomizowanym, niesolidarnym i nieufnym społeczeństwi
        > e bardzo nam brakuje!

Afgańczycy też tak robią, powinniśmy się wzorować na tym, jakże pięknym i dostatnim kraju?
        • ten_co_ma_racje Re: Zacznij żyć jak Amerykanin 09.12.10, 19:25
          strikemaster napisał:

> Afgańczycy też tak robią, powinniśmy się wzorować na tym, jakże pięknym i dosta
          > tnim kraju?
          Skoro oni tak robią i Amerykanie tak robią to znaczy, że tylko my się alienujemy od sąsiadów. W takiej społeczności każdy sobie pomaga bo ludzie traktują się nawzajem jak wielką rodzinę. U nas są nawet takie patologie, że nie wiesz kto mieszka 20cm od ciebie za ścianą.
          • strikemaster Re: Zacznij żyć jak Amerykanin 09.12.10, 19:38
            > Skoro oni tak robią i Amerykanie tak robią to znaczy, że tylko my się alienujem
            > y od sąsiadów. W takiej społeczności każdy sobie pomaga bo ludzie traktują się
            > nawzajem jak wielką rodzinę. U nas są nawet takie patologie, że nie wiesz kto m
            > ieszka 20cm od ciebie za ścianą.

Zdarza mi się nie wiedzieć, taki urok bloku, ale nie uważam tego za patologię.
          • propanstwowiec Re: Zacznij żyć jak Amerykanin 10.12.10, 22:18
            ten_co_ma_racje napisał:

> strikemaster napisał:
            >
            > > Afgańczycy też tak robią, powinniśmy się wzorować na tym, jakże pięknym i
            > dosta
            > > tnim kraju?
            > Skoro oni tak robią i Amerykanie tak robią to znaczy, że tylko my się alienujem
            > y od sąsiadów. W takiej społeczności każdy sobie pomaga bo ludzie traktują się
            > nawzajem jak wielką rodzinę. U nas są nawet takie patologie, że nie wiesz kto m
            > ieszka 20cm od ciebie za ścianą.
            >
            > Znowu się zgadzamy!
    • 10iwonka10 Re: Zacznij żyć jak Amerykanin 10.12.10, 09:42
      Ten co ma racje-

Ludzie biora cie tutaj na serio piane puszczaja a ty sobie tak troche 'jaja robisz' :-)
      • strikemaster Re: Zacznij żyć jak Amerykanin 11.12.10, 09:38
        Bez przesady, Racjonalnego_inaczej tak całkiem na serio brać się nie da. :)
        • krzy-czy Re: Zacznij żyć jak Amerykanin 11.12.10, 11:06
          w polsce wracają LOKALNE MAŁE BROWARY
          i te browary zaczynaja znó produkować/warzyć PIWO.
          JUż tlko to wystarczy żeby mieć w dupie te hamerykie.
    • paco_lopez Re: Zacznij żyć jak Amerykanin 28.12.10, 12:18
      ja żyje jak lucky loser. dobrze mi idzie. mam forda, lubię zz top, mam chałupe na przedmieściu jestem biały i mam zarost oraz pekaesy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka