Dodaj do ulubionych

pop-ups i kompetencje

IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.11.06, 00:13
Czytam forum uzywajac Opery i mam ustawione blokowanie wszystkich pop-ups, a jednak w dalszym ciagu pojawiaja mi sie reklamy jakichs firm ktorych, nota bene, nie moge zamknac klikajac na krzyzyk. Jezeli juz te reklamy sa potrzebne to nie mozna ich przynajmniej tak ustawic aby daly sie zamykac? Bo momentami nie moge w ogole czytac wiadomosci. A moze osoby odpowiedzialne za ich umieszczanie nie sa po prostu kompetentne?
Obserwuj wątek
    • oppelner_os Re: pop-ups i kompetencje 16.11.06, 05:21
      Dziwne rzeczy opowiadasz Builder:) U mnie nic sie nie pokazuje a uzywam firefoxa.
    • Gość: T-800 Re: pop-ups i kompetencje IP: *.tpnet.pl 16.11.06, 07:46
      Najpierw dowiedz się, co to są pop-ups, a później pisz skargi.
    • ols Re: pop-ups i kompetencje 16.11.06, 09:28
      Pop-up to wyskakujące okienko (w przypadku Opery będzie to dodatkowa karta). Reklamy tego typu praktycznie wyginęły, po tym jak rozpowszechniły się narzędzia do ich blokowania (gwoździem do trumny było wprowadzenie tej blokady do Internet Explorera).
      Reklamy, które obserwujesz to formy layerowe - reklamy wyświetlane na tzw. warstwach. Blokada pop-upów ich nie zatrzyma. Ale jest wiele sposobów na pozbycie się ich.
      • xs550 Re: pop-ups i kompetencje 16.11.06, 09:52
        Dzieki za wytlumaczenie. Faktycznie nie jestem ekspertem od tych spraw; po prostu mam momentami problemy z czytaniem stron. A wiec jak najlepiej pozbyc sie tych reklam?
        • ols Re: pop-ups i kompetencje 16.11.06, 10:07
          Uaktywnij blokadę zawartą w Operze - prawy przycisk myszy na stronie > zablokuj zawartość > wybierz elementy, które mają być filtrowane.
          Bardziej radykalne podejście - skorzystaj z jakiegoś specjalistycznego programu do blokowania reklam (Proxomitron, Privoxy, WebWasher i dziesiątki innych).
          Jeszcze bardziej radykalne - wyedytuj odpowienido plik Hosts i/lub operowy filter.ini (to już dla ekspertów raczej).

Osobiście używam kombinacji wszystkich trzech powyższych metod i pojedńcze reklamy widzę raz na kilka dni.
          • Gość: greg0.75 Re: pop-ups i kompetencje IP: *.ceramika.agh.edu.pl 17.11.06, 11:42
            Ja praktykuję również (prospołecznie) działania dodatkowe - jeśli reklama nie reaguje na naciśnięcie "krzyżyka" piszę do reklamodawcy co myślę o reklamie na stronie internetowej "Wyborczej".
        • t-800 Re: pop-ups i kompetencje 16.11.06, 12:52
          Ad Muncher jest dobry. Ale płatny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka