Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

LUDZIE!!!!! NIE ZAPOMINAJCIE O GOLLOBIE!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 21:17
    Ciągle widze wypowiedzi w stylu "Gollob niech się schowa", "Gollob to juz nic
    nie osiągnie" itd. Nie zapominajcie, że to bez wątpienia najbardziej
    utytułowany polski żużlowiec wszechczasów. Co z tego, że nigdy nie zdobył
    tytułu, jak i tak wiemy, że był najlepszym zawodnikiem na świecie w jednym
    pechowym sezonie (nie pamiętam który to był rok). I jeszcze pytanie do ludzi
    podniecających się jazdą Hampela - czy jak będzie schyłek jego kariery, też
    będziecie miec go w dupie, jak teraz Golloba?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Magda z Krakowa Re: LUDZIE!!!!! NIE ZAPOMINAJCIE O GOLLOBIE!!! IP: *.mpec.krakow.pl / *.betanet.pl 11.07.05, 10:46
        To są własnie kibice żużla, zacietrzewieni, zapatrzeni we własnych i tylko
        własnych idoli klubowych, a innych mieszających z bvłotem. Ciekawi mnie tylko
        jedno jak długo na Gollobie będą wieszac psy, kiedy zaczną na Hampelu, bardzo
        jestem ciekawa?
        • czawez Re: LUDZIE!!!!! NIE ZAPOMINAJCIE O GOLLOBIE!!! 11.07.05, 11:06
          Nie jestem zacietrzewionym przeciwinikiem Golloba. Byłem w Pradze i jego jazda
          bardzo mi się podobała. NIewiele zabrakło do finału. Jednak z drugiej strony
          chciałbym się dowiedzieć czy obrońcy Golloba znają odpowiedzi na kilka
          poniższych pytań:
          - Z czym kojarzy wam się hasło:Zakład Ślusarski?
          - Ile raz Gollob stratował na bydgoskim torze w barwach Unii Tarnów w imprezach
          typu kryterium Asów lub finał Złotego Kasku? i jak to się ma do jego deklaracji
          o szanowaniu bydgoskich kibiców?
          - Co Gollob mówił o swoich szansach w GP po przejściu do Unii i jak tłumaczył
          dotychczasowe niepowodzenia?
          - Kiedy Gollob poinformował o przejściu do Unii? ( podaj dzień i miesiąc,
          porównaj tę datę z końcem okresu transferowego)

Czekam na rzeczowe odpowiedzi.
          • salmiok Re: LUDZIE!!!!! NIE ZAPOMINAJCIE O GOLLOBIE!!! 11.07.05, 11:16
            ale pojechałeś, he he...
          • Gość: Magda z Krakowa Re: LUDZIE!!!!! NIE ZAPOMINAJCIE O GOLLOBIE!!! IP: *.mpec.krakow.pl / *.betanet.pl 11.07.05, 13:07
            Afery i aferami poganiają, tylko ostatnio jest ich coraz więcej w świecie
            zużla,a nigdy nie zapomnę słów które kiedyś padły z ust zawodnika " jeździ się
            najpierw dla fasy a później dla kibiców" , kasa panie kasa, to jest to.
            • Gość: iks Re: LUDZIE!!!!! NIE ZAPOMINAJCIE O GOLLOBIE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 13:15
              Zgadzam sie z pania Magda wzgledem tej kasy. To przeciez oczywiste. Wierze tez
              w to, ze pani Magda nie zaprotestuje jak powiem, ze kazdy normalny obywatel ma
              prawo do 2ch postaw:
              1. podziwiania, nawet czasami identyfikowania sie z tymi, ktorzy w pogoni za
              kasa zdolni sa dokonywac rzeczy wielkich
              2. potepiac tych, ktorzy w pogodni za kasa dopuszczaja sie swinstw, przekretow
              i tym podobnych.
              To forum sluzy za plaszczyzne i miejsce wymiany pogladow przez wyznawcow
              obydoch powyzszych zachowan. Pozdrawiam
              • Gość: Magda z Krakowa Re: LUDZIE!!!!! NIE ZAPOMINAJCIE O GOLLOBIE!!! IP: *.mpec.krakow.pl / *.betanet.pl 11.07.05, 13:31
                Zgadzam się z Panem iks-em.Pozdrawiam
                • dk310 Re: LUDZIE!!!!! NIE ZAPOMINAJCIE O GOLLOBIE!!! 11.07.05, 14:23
                  nikt o Gollobie nie zapomina, bo to co dotychczas zrobił dla żużla to czapki z
                  głów. Ale o ile przypominam sobie Jego ubiegłoroczne wypowiedzi o
                  niepowodzeniach w GP dało się słyszeć dwa wytłumaczenia:
                  1. sprzęt
                  2. tzw. jednodniowe tory

jeśli chodzi o punkt 1, to budżet jakim Tomek dysponuje i pomoc rafinerii
                  trzebinie wydaje mi się wystarczającym na to aby solidnie przygotować się do
                  GP - i buńczuczne jego wypowiedzi od dwóch lat że to będzie "jego sezon w GP"
                  można włożyć między bajki...
                  punkt 2 - a co Tomek pokazał w tym roku na naturalnych torach???...
                  • Gość: sasiad Re: LUDZIE!!!!! NIE ZAPOMINAJCIE O GOLLOBIE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 20:34
                    na torze zaliczam golloba do nielicznej grupy zuzlowych geniuszy.
                    sprawa komplikuje sie poza nim. tam nalezy do elity dosc licznej grupy, niestety, zuzlowego buractwa. ze swieca szukac takich trzeba a wybor spory. moim zdaniem tu sie kryje odwieczna tajemnica "dlaczego tomek nie ma IMS".
                    • Gość: jac Re: LUDZIE!!!!! NIE ZAPOMINAJCIE O GOLLOBIE!!! IP: *.tvgawex.pl 11.07.05, 20:54
                      Z tego wynika ,że tylko Szczakiel nie był burakiem?!
                      • Gość: sasiad Re: LUDZIE!!!!! NIE ZAPOMINAJCIE O GOLLOBIE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 20:04
                        gollob mial zdetronizowac najpierw hansa a potem toniego. w porownaniu z nimi to ginie w przedbiegach (ponoc nawet nicky poza torem jest "do rany przyloz"). schodzac z chmur mozemy spojrzec na wlasne podworko i zawodnikow pozbawionych takiego talentu jak gollob: hampel, dobrucki, kosciecha, huszcza, pepe czy wzor cnot, kowalik. a jak by sie czlowiek zastanowil to znalazlo by sie ich wiecej a wymieniam tylko czynnych.
          • Gość: MAVERICK PL TAK! CZAWEZ! POPIERAM! IP: *.man.bydgoszcz.pl 11.07.05, 13:30
            DZIĘKUJE CI!
            Naprawde zgadzam się z Tobą w 99% (zawsze się znajdzie 1% niejasności ;) )
            I to właśnie odpowiedzi na Twoje pytania i te czyny które Tomek Gollob, sprawiły
            że zniechęciłem się do niego jako osoby, ale jako zawodnika szanuje.
            pozwole sobie odpowiedzieć na Twoje pytania

1. Z czym kojarzy wam się hasło:Zakład Ślusarski?
            - Osoby chyba nie z Bydgoszczy zabardzo nie bedą wiedziały, ale to właśnie na
            ten zakład szły "podobno" pieniądze - kojarzy sie z Władysławem Gollobem

2. Ile raz Gollob stratował na bydgoskim torze w barwach Unii Tarnów w imprezach
            typu kryterium Asów lub finał Złotego Kasku? i jak to się ma do jego deklaracji
            o szanowaniu bydgoskich kibiców?
            - Tomek Gollob startował w Bydgoszczy 3 razy: 2 razy w meczach DMP i raz w GP

3. Co Gollob mówił o swoich szansach w GP po przejściu do Unii i jak tłumaczył
            dotychczasowe niepowodzenia?
            - Co mówił? Mówił że jak tam przeszedł to w końcu chce wywalczyć tytuł IMŚ i tam
            będzie miał większe szanse bo będzie miał więcej pięniędzy, a za większą ilością
            pieniędzy idzie lepszy sprzęt. [Nawet wtedy gdy Tomek zdobył srebrny medal
            bydgoski klub nie miał kwoty takiej jak teraz czy w poprzednim sezonie Unia
            Tarnów a mimo to medal srebrny zdobył - miał ogromne szanse na złoto, lecz
            jednak wypadek drogowy, albo złoty kask we Wrocławiu - nie pamietam ale chyab
            drogowy wypadek]

4.Kiedy Gollob poinformował o przejściu do Unii? ( podaj dzień i miesiąc,
            - T. Gollob do ostatnich dni nic nie mówił o przejściu do Uni Tarnów. O
            wszystkim poinformował chyba z 2 lub 3 dni przed zamknięciem okresu
            transferowego [a moze nawet po - nie pamiętam], a na dodatek wszyscy wiedzieli
            [T.G. również] że Bydgoszcz liczy na niego i dlatego nie prowadziła żadnych
            negocjacji z innymi zawodnikami.

Pomijająć już sam zakład ślusarski, niechęć do Tomka największą pewnie mają
            kibice z Bydgoszczy. Myśle że pytania postawione przez czaweza spowodują że pare
            osób inaczej na to spojrzy.
            Mi nie chodzi i nie chodziło o wyniki sportowe T.G. bo wtedy juz nawet bym nie
            wiedział np co mówić na Piotrka Protasiewicza, na Chrzanowskiego albo na
            Bajerskiego.

Nie wiem, może się ze mną wiele osób nie zgodzić, ale!
            W niechęci większości bydgoskich kibiców do Tomasza Golloba nie ma niechęci i
            wieszania psów za wyniki sportowe. Tu bardziej chodziło o postawe Tomasza w
            obliczu klubu i kibiców, gdyż zostawił Bydgoszcz na pastwe losu i gdyby nie
            fenomenalna forma Jonssona byśmy w tym roku jechali w 1 lidze z niewiadomo jaką
            publicznościa, jakim skłądem i z jakimi sponorami. I w sumie jak tu tez mówic i
            wierzyć Tomkowi któy mówił ze bydgoscy kibice są najważniejsi i wogole. Co
            prawda miał w tym roku sparing w dniu Kryterium Asów, ale przecież termin
            Kryterium jest ustalany ze sporym wyprzedzeniem i wiadomo że Kryterium Asów to
            jest tak jakby święta impreza i już sama nazwa mówi że starują tutaj najlepsi. A
            i według mnie gdyby zależało mu naprawde na bydgoskich kibicach, to by wybrał
            Kryterium juz nawet symbolicznie żeby tylko objechać zęby sie chociaż pokazać,
            gdyż to dla niego najczęsciej przychodzili kibice, bo sparin to przecież
            sparing. Nikt nie pamieta wyników, że klub przegra sparing z drugoligowcem to
            nic nie znaczy. A sam Tomek już jest zawodnikiem takiej klasy że gdyby chciał,
            to by mógł spokojnie w kryterium wystartować i nikt by nie mial do niego
            pretensji o nie wystartowanie w sapringu.
            Porównajcie postawe Tomka i Jonssona wobecz Bydgoszczy. Tomka już wiecie, a
            Jonsson? Zrezygnował przed derbami ze startów do IM Szwecji! aby móc sie jak
            najlepiej pod leczyć do meczu derbowego. I w sumie komu tu bardziej na kibicach
            zależy. Chociaż nie wiem może Jonsson dostał od Bydgoszczy jakieś ultimatum. Ale
            tego to nie wiem i chyab tylko oni sami wiedzą.
            Chyba więcej nie trzeba pisać co do postawy Tomka Golloba wobec bydgoskich
            kibiców i ich niechęci do niego, za jego postawe wobec nich.
            • Gość: Coolek Re: TAK! CZAWEZ! POPIERAM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 20:09
              Yyy... dwa, lub trzy dni przed zakonczeniem okna transferowego? To okno
              transferowe konczy sie na poczatku stycznia? Oj nieladnie, nieladnie. Zeby tak
              klamac...

Coolek
              • Gość: MAVERICK PL Coolek nie rób tego IP: *.man.bydgoszcz.pl 11.07.05, 20:39
                "4.Kiedy Gollob poinformował o przejściu do Unii? ( podaj dzień i miesiąc,
                - T. Gollob do ostatnich dni nic nie mówił o przejściu do Uni Tarnów. O
                wszystkim poinformował chyba z 2 lub 3 dni przed zamknięciem okresu
                transferowego [a moze nawet po - nie pamiętam], a na dodatek wszyscy wiedzieli
                [T.G. również] że Bydgoszcz liczy na niego i dlatego nie prowadziła żadnych
                negocjacji z innymi zawodnikami."

moja pełna wypowiedź, i prosze nie wycinaj słów "lub czasopisma" gdyż w tym
                momencie całkowicie zmieniłeś sens mojego zdania.
                • Gość: Coolek Re: Coolek nie rób tego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 21:03
                  Dalej nie rozumiem. Piszesz, ze nie pamietasz kiedy Gollob podpisal kontrakt w
                  Tarnowie i sugerujesz zarazem, ze uczynil to na 2 lub 3 dni przed koncem okresu
                  trafsferowego, lub nawet po jego zakonczeniu. Ja proponuje w takim razie - zanim
                  cos napiszesz, upewnij sie, czy piszesz prawde. A to proponuje, brzydko mowiac,
                  odszczekac.

Coolek
                  • czawez do Coolk'a 11.07.05, 21:19
                    Dokładnej daty nie pamietam. Pamietam za to akcję kibiców i Zb.Bońka. Pamiętam
                    też, jak na tarnowskim forum w listopadzie ogłaszano wszem i wobec ściągnięcie
                    Gollobów. Wszystko było już dograne, ale Gollobowie prowadzili grę pozorów. Z
                    Polonią spotykali się, ale nie potrafili podać swoich warunków. Chcieli
                    usłyszeć kolejne propozycje i po każdej kwitowali, że to za mało! Wtedy nikt
                    tego nie rozumiał. Dopiero, gdy ogłoszono przejście do Tarnowa wszystko stało
                    się jasne. To była gra pozorów. A przecież nie jeden zawodnik potrafił uczciwie
                    stawiać sprawę i zmieniać barwy bez ściemy.
                    • czawez Re: do Coolk'a vol.2 11.07.05, 21:21
                      A możesz odpowiedzić na pozostałe moje pytania?
                      • Gość: Coolek Re: Czawez... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 21:58
                        Nie moge, a w zasadzie to nie chce mi sie. Ja mam swoja opinieno Gollobach i
                        czyjes wpisy na forum jej nie zmienia. Jasne, ze o transferze Golloba do Tarnowa
                        trabiono juz na dlugo wczesniej, ale ja sie tylko uczepilem tego jednego
                        stwierdzenia. Moge za to postawic wiele innych "pytan", na przyklad: "Czy po
                        ciezkim upadku podczas IMS w Vojens w '94 Gollob nastepnego dnia nie pomogl w
                        utzrymaniu sie w lidze Polonii?". I tak mozna w kolko.

Ale nie cche mi sie kolejny raz tego walkowac. Golloba rozliczam w pierwszej
                        kolejnosci z wynikow, bo to, czy jest profesorem nauk medycznych i mowi super
                        poprawnie po polsku jest w zuzlu najmniej wazne.

W Grand Prix cieniuje. Przez lata cieniowali inni Polacy, ale nigdy nie spotkali
                        sie z taka krytyka, jak T.G. Moze i jest sobie sam winien, ale mnie to naprawde
                        nie obchodzi. Za polskich kibicow bylo mi wiele razy wstyd, bo jest to chyba
                        jedyny taki kraj, gdzie kibice potrafia bardziej dopingowac zagraniczniakow,
                        ktorzy jezdza dla nich w jakims tam zespole, niz wybitnego zawodnika pokroju
                        Golloba.

A poki co GO GO JAREK HAMPEL!

Coolek
                        • czawez Re: Coolek 11.07.05, 22:22
                          Ależ tak! mecz z Lesznem '94 to Gollob, którego kochali wszyscy. Jadąc busem z
                          Vojens całą drogę wymiotował. A nastepnego dnia 3x3 PKT + defekt. Ktoś w
                          parkingu mówił, że Gollob po zjeździe do parkingu pytał, który był na mecie.
                          Szok!
                          Tym bardziej nie czujesz się olany przez Golloba? Nie wierzę, że nie mógł
                          przyjechać do "swoich" kibiców na jakieś Kryterium czy Złoty kask? Olał nas i
                          tyle!
        • sdb Re: LUDZIE!!!!! NIE ZAPOMINAJCIE O GOLLOBIE!!! 16.07.05, 18:52
          Gość portalu: Magda z Krakowa napisał(a):

> To są własnie kibice żużla, zacietrzewieni, zapatrzeni we własnych i tylko
          > własnych idoli klubowych, a innych mieszających z bvłotem. Ciekawi mnie tylko
          > jedno jak długo na Gollobie będą wieszac psy, kiedy zaczną na Hampelu, bardzo
          > jestem ciekawa?

na Hampelu pewnie nigdy bo jest rozsadny w wypowiedziach i nie wywyzsza sie-
          jest skromnym czlowiekiem z ogromna dusza sportowca i latwo zyskuje sobie
          zyczliwosc. podobnie jak Malysz
      • Gość: apsik Sprostowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 18:05
        Poruszając ten temat miałem oczywiscie na myśli szacunek do jego wyników
        sportowych, których mam nadzieję kibice nigdy nie zapomną. Natomiast jeśli
        chodzi o jego postawę poza torem, jak chocby bezwzględna pogoń za kasą,
        niejasne interesy i agresywne zachowanie (m.in. pobicia)- to jest absolutnie
        niedopuszczalne, takich rzeczy sportowemu autorytetowi robic nie wolno.
        Dziękuję za odpowiedzi.
        • Gość: Szrek Re: Sprostowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 22:48
          No kochani no to teraz już więcej nie przesadzajcie. Wszystko się wyjaśniło.
          Gollob nie przyjeżdża na Kryterium Asów, bo mu podróże busem nie za bardzo służą
          /jak ktoś stwierdził potrafi całą drogę żygać/. Ale w tym busie musi sztynksić,
          o rany!
          • Gość: Kuban Re: Sprostowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 23:33
            A ja nie potrafie oddzielic zuzlowca od czlowieka. To co robi poza torem ma
            wplyw na jego reputacje. Nie lubie i nie szanuje braci Gollobow, bo np. wiele
            razy pokazywali straszne hamstwo takze na torze. Tak samo jak nie lubie
            Kasprzaków, Balińskiego, Krzyżaniaka. Żużlowiec jak Jarek Hampel, skromny i
            miły to człowiek, którego będę szanował nawet jak będzie odwalał zupełną kichę.
            Każdy się kiedyś przecież zestarzeje. Drabik czy Huszcza (chociaz to zupelnie
            inny typ ludzi) wciaz ciesza sie ogolnym szacunkiem, tak jak cieszyl sie neim
            jako zuzlowiec Roman Jankowski. Co do tego, ze publicznosc ceni tlyko swoich to
            nieprawda. Za efektowny bieg podziekowania w Czestochowie zebral Robert
            Kosciecha, chociaz znacznie zagrozilo jego zwyciestwo punkt bonusowy dla
            gospodarzy. Sa poprostu ludzie, ktorzy tak jak Gollob na szacunek nie zsluguja
            i kazdy jego slaby wystep wywoluje u mnie radosc.
            • Gość: APSIK Kuban - nie przeginaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 13:13
              Źle oceniasz Gollobów za ich zachowanie nie fair, a sam co odwalasz? Cieszysz
              się z czyjejs porażki. I to złośliwie. Dzięki takim (pseudo)kibicom jak ty ten
              sport schodzi na psy. Co do Drabika... lepiej nie broń tego alkoholika.
              • Gość: Kuban Re: Kuban - nie przeginaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 15:28
                Szkoda, ze nie widziales jak JAcus przejechal mlodemu Szczepaniakowi po
                plecach :/ Lepiej sie zastanow, bo tacy ludzie nie powinni jezdzic. Drabik
                fakt, faktem jest dosc dziwnym czlowiekiem, ale nie widzialem, zeby na torze
                zachowywal sie jakos po chamsku. Nawet z Ułamkiem za czasow 'niezgody' potrafił
                zdrowo rywalizowac. A Golloby nie umieja przegrywac i jak cos jest nie po ich
                mysli to im sie hamstwo zalacza. Taka jest prawda, ze Golloby tyle razy
                pokazali w Częstochowie na co ich stac, ze opinia o nich moze byc tylko
                negatywna.
          • lookdawn Re: Sprostowanie 15.07.05, 00:16

> No kochani no to teraz już więcej nie przesadzajcie. Wszystko się wyjaśniło.
            > Gollob nie przyjeżdża na Kryterium Asów, bo mu podróże busem nie za bardzo służ
            > ą
            > /jak ktoś stwierdził potrafi całą drogę żygać/. Ale w tym busie musi sztynksić
            > ,
            > o rany!

Calkiem przyjemny ten busik (jechalem)wiec takie wymowki to se moze..
      • Gość: Bambino [Wrocław] Re: LUDZIE!!!!! NIE ZAPOMINAJCIE O GOLLOBIE!!! IP: 81.219.236.* 16.07.05, 12:52
        Zdecydowanie zgadzam się z wypowiedziom poprzednika
        Tomasz Gollob to bez wątpienia wielka postać w polskim żużlu
        i komentarze na jego temat typu schowaj sie czy coś takiego to
        poprostu glupota ...
        • Gość: bydgoszczanin Re: LUDZIE!!!!! NIE ZAPOMINAJCIE O GOLLOBIE!!! IP: 217.96.80.* 17.07.05, 00:34
          ale Gollob robi wiele aby o nim zapominać - szczegolnie to co robi w GP ręce
          opadają widząc jak od lat popełnia te same błędy.....
          • Gość: Apsik Re: LUDZIE!!!!! NIE ZAPOMINAJCIE O GOLLOBIE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 01:04
            Pamiętaj drogi bydgoszczaninie, że sportowiec, to nie jest maszynka do
            wygrywania. Trudno zmienic wieloletnie przyzwyczajenia, tym bardziej jeśli nie
            dawno były one jeszcze skuteczne. Wierz mi, gdyby on sam mógł lepiej jeździc to
            by jeździł...
            • Gość: xyz Re: LUDZIE!!!!! NIE ZAPOMINAJCIE O GOLLOBIE!!! IP: 212.122.214.* 17.07.05, 10:28
              tylko, że dobrego sportowca (a przede wszystkim zawodowca) powinno
              charakteryzować to że potrafi w błyskawicznym tempie dostosować technikę jazdy
              do warunków aktualnie panujących. a to co pokazuje Gollob to przypomina czasami
              100 % amatora, bo skoro nie można po dużym to powinno chyba jeździc się po
              małym, a nie liczyć na cud.
              • Gość: Apsik Re: LUDZIE!!!!! NIE ZAPOMINAJCIE O GOLLOBIE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 19:52
                Niech odpowiedzią na Twój post będzie fragment wywiadu Jarosława Hampela dla
                Gazety Wyborczej: "Tomasz jest ciągle najlepszym pod względem techniki jazdy
                polskim żużlowcem. Zawsze można się od niego uczyć. Ma najwięcej doświadczenia,
                najwięcej startów i najwięcej sukcesów."
                • Gość: Jac Na wstrzymanie... IP: *.tvgawex.pl 17.07.05, 20:07
                  Tej a Ty mi tu nie zmieniaj tematu, wygrana Polonii w tej chwili jest jest
                  przerabiana............??
                • Gość: xyz Re: LUDZIE!!!!! NIE ZAPOMINAJCIE O GOLLOBIE!!! IP: 212.122.214.* 17.07.05, 22:32
                  a co miał powiedzieć? jest przecierz wyjątkowo grzeczny i wychowany. odpowiada
                  tak żeby nikogo nie urazić. Gollobowinikt nie chce "zabrać" jego medali, chodzi
                  głównie o jego postawę w stosunku do innych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka