Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    IP: *.acn.pl 19.04.03, 20:00
    Często bywa że prezesi kupuja i sprzedaja pilkarzy co kolejke w zaleznosci
    kto z kim gra. Jest to dosc latwa droga do zyskiwania punktow. Mozna by temu
    zapobiec wprowadzajac np.: zakaz kupowania 1 zawodnika przez 3-4 kolejki. W
    rten sposob prezesi beda musieli wykazac sie przewidywalnoscia kupujac
    pilkarza przymusowo na przynajmniej kilka kolejek.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Pingus Transfery- nie blokowac! :-E IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 19.04.03, 20:14
        Eeeeeeeeee! A jak poł skladu wypadnie mi z powodu kontuzji? Sprzedawanie i kupowanie to podstawa zabawy w pilkarzykach! Chcesz to zabrac???!
        • Gość: kk Re: Transfery- nie blokowac! :-E IP: *.acn.pl / 10.64.5.* 19.04.03, 20:44
          Gość portalu: Pingus napisał(a):

> Eeeeeeeeee! A jak poł skladu wypadnie mi z powodu kontuzji? Sprzedawanie i
          kupo
          > wanie to podstawa zabawy w pilkarzykach! Chcesz to zabrac???!

a od czego masz 18osobową kadrę? od tego są rezerwowi żeby zastępować
          kontuzjowanych. wg mnie pomysł, jak rozumiem z zakazem pozbywania się zawodnika
          przez kilka kolejek, jest dobry.
        • Gość: Ureter Re: Transfery- nie blokowac! :-E IP: *.acn.pl 19.04.03, 20:45
          Drogi prezesie czyta uwaznie gdyz w liscie nie napisalem aby wylaczyc z gry
          transfery, tylko je w pewien sposob ograniczyc. Proponuje jeszcze raz
          przeczytac.
          Pozdrawiam
      • Gość: Roberto Re: Transfery IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.03, 20:23
        W tym temacie już nic bym nie kombinował. Jest dobrze tak jak jest. Zabawa
        polega między innymi na transferach zawodników pomiędzy kolejkami i niech tak
        zostanie.
      • Gość: prezesik Re: Transfery IP: *.icpnet.pl 19.04.03, 20:27
        Nie popieram tej zmiany, kazdy prezes kupujacy(sprzedajacy) zawodnika juz przed
        kazda kolejka musi byc przewidywalny, przeciez nigdy nic w pilce nie wiadomo,
        niema pewniakow, a przeciez i tak za kazdy transfer jest -2pkt prowizji wiec
        nie umiejacy przewidywac moga nawet duzo tracic na takich czestych transferach
        (a takich napewno sie troche znajdzie).
        Podsumowujac - jest to nie najlepszy pomysl, ktory mam nadzieje nie wejdzie w
        zycie. Pozdrawiam.
      • Gość: Ureter Re: Transfery IP: *.acn.pl 19.04.03, 20:44
        Jednakze jak zauwazyliscie bywaja mecze jak np.: wisla-pogon. Ktos majacy np.:
        svitlice, a legia gra np.: groclinem i wiadomo ze trudno bedzie strzelic
        bramke, taka osoba robi sobie transfer svitlice za np.: zurawskiego. W ten oto
        sposob jest nie mal pewne ze zurawski zdobedzie wiecej pkt. od svitlicy chodz
        zawsze jest to 5% ze stanie sie inaczej. Tak wiec sadze ze moj pomysl jest
        niezlym pomyslem.
        • Gość: prezesik Re: Transfery IP: *.icpnet.pl 19.04.03, 21:19
          bla bla bla
          ja nadal twierdze ze lepiej zostawic tak jak jest, zreszta mam jeszcze 1
          argument: ograniczenie transferow spowoduje ze klonarze beda tworzyc wiecej
          druzyn aby miec wiecej roznych skladow, wiec skoro wiedziec beda ze z gory beda
          mieli ograniczone tworzenie roznych kombinacji przed kazda kolejka to odrazu
          stworza dziesiatki, ba setki drozyn(beczkawina rulez.
          Pozdrawiam admina i prezesow.
          • Gość: Ureter Re: Transfery IP: *.acn.pl 19.04.03, 21:27
            Spraa klnowania jest zupelnie czym innym. To osobna sprawa ktora rowniez
            powinnismy sie zajac. Tak wiec ograniczenie transferow przy jednoczesnym
            zalatwieniu sprawy z kloniarzami daloby efekty.
            Rowniez pozdrawiam
            • Gość: dnl33 Re: Transfery IP: *.pl 19.04.03, 21:32
              Ja sadze że przy obecnych zasadach ilość kasy powinna być ograniczona gdzieś do
              ok. 24mln ,jestem również za tym aby transfery zostały w pewien sposób
              ograniczone,np.5 transferów na 3 kolejki.
              Oczywiście wszystkie liczby tu podane sa liczbami przykładowymi.Konkrety
              należołoby ustalić po głebszym zastanowieniu sie,najlepiej w gronie kilku osób
              mające duże pojęcie o tym(mam tu na myśli red.)
              Trzeba by ustalić argumenty za i przeciw,a później zastanowić sie czy ustawe od
              nastepnego sezonu należałoby wprowadzićw życie...:)
              Pozdrawia ... stały bywalec czata
            • Gość: prezesik Re: Transfery IP: *.icpnet.pl 19.04.03, 21:38
              Problem w tym ze nadal niema pomyslu na kloniarzy wiec poki sprawa z klonami
              nie jest zalatwiona niema co wprowadzac dodatkowego elemetu potegujacego
              klonowanie. Lecz jesli znalazby sie cudowny srodek na kloniarzy to jestem nawet
              sklonny poprzec Twoja propozycje (bo w sumie nawet mozna nad tym sie
              zastanowic), oczywiscie jesli nie byloby zadnych skutkow ubocznych
              (np.klonowanie).
              • Gość: Ureter Re: Transfery IP: *.acn.pl 19.04.03, 21:41
                Mowie o tej propozycji zdecydowanie z mysla zeby wprowadzic ja w nastepnej
                edycjii. A na pewno jest sposob na kloniarzy ale to juz zalezy od reakcjii.
                • Gość: Roberto Re: Transfery IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.03, 08:40
                  Uparty jesteś i za wszelką cenę chcesz przeforsować swój pomysł. Ja jednak
                  jestem też uparty i wciąż jestem przeciw ograniczaniu w większym stopniu
                  transfreów. Przecież właśnie zmiany są sednem zabawy. Kogo wstawić w następnej
                  kolejce, kogo całkiem wymienić. Ujemne punkty za transfery ograniczają ich
                  ilość. Ja np. dokonuje najwyżej 3 zmian.
                  Twój przykład z Svitlicą i Żurawskim też przemawia przeciwko Tobie. Większość
                  prezesów sądziła, że Wisła strzeli w Szczecinie kilka(naście) bramek i srogo
                  się zawiodła. Svitlica natomiast jest nieobliczalny i nieprzewidywalny. Nagle
                  budzi się i strzela gola.
      • Gość: Gonzio3 Re: Transfery IP: *.chello.pl 20.04.03, 11:39
        Czy ty jesteś zdrowy ?? Prezes musi kupować i sprzedawać !!
        • Gość: kk Re: Transfery IP: *.acn.pl / 10.64.5.* 20.04.03, 11:41
          a jak tam twoje zdrowie, a przede wszystkim umiejętność czytania?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka