Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

smuda za kasperczaka?

IP: 217.97.135.* 04.09.03, 12:09
    na onecie przeczytałem, że ciupiał spędza czas ze smudą na filozoficznych
    pogawędkach o przyszłości wisły. sugestia jest taka, że dojdzie do zmiany
    trenera. news wydaje mi sie surrealistyczny, ale jeśli miałoby do tego dojść,
    to ciemność widzę, ciemność...
    Obserwuj wątek
      • peteen tfu, na psa urok... 04.09.03, 13:14
        a kysz, a kysz...
        franz lubi Kraków, bo ma tu i babeczkę, i dom na skotnikach - tak niech
        pozostanie...
        i tylko tak...
      • Gość: yeti Re: smuda za kasperczaka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.03, 13:25
        Kur..Ten Smuda to za grosz honoru nie ma. Wywalają go drzwiami a on oknem pcha
        się z powrotem. Ile razy mozna? Przeczytałem ten artkuł na Onecie i szlag mnie
        trafił. Nigdy nie mów nigdy...Szmata i tyle. A Cupiał to chyba robi to
        specjalnie. Sprzeda tą Wisłę z Franzem w komplecie, żeby zrobić na złość
        nabywcy. I jeszcze podpisze z nim taki kontrakt żeby nie można było go
        zwolnić.pzdr.
      • Gość: yeti Re: smuda za kasperczaka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.03, 13:38
        Rany Boskie. Toż to szczyt hipokryzji :

Wysłany: Czw Wrz 04, 2003 06:53:35 Temat postu: Franz za Kaspra??

--------------------------------------------------------------------------------

Tako pisze Sjuper Ekspres:)

Za Cezarka cesarz
        Cupiał coraz częściej spotyka się z Franciszkiem Smudą. Czyżby szykowała się
        zmiana w Wiśle?
        Nawet ślepcy już dostrzegają, że Henryk Kasperczak nie sprawdził się jako
        menedżer Białej Gwiazdy. A jako trener nie zrealizował najważniejszego celu -
        awansu do Ligi Mistrzów.

Kraków

Właściciel Wisły Bogusław Cupiał - zwykle szybki w działaniu - tym razem
        wykazuje zadziwiającą cierpliwość w stosunku do Kasperczaka. Zapewne dlatego,
        że podpisał kontrakt gwarantujący Kasperczakowi wysokie odszkodowanie w
        przypadku przedterminowego wypowiedzenia (niewiarygodne, ale szepcze się, że
        może to być milion dolarów).

Dawniej boss Wisły zdecydowanie przeciąłby gordyjski węzeł, wypłacił
        Kasperczakowi odszkodowanie, ale kryzys ekonomiczny zmusza go do szukania
        jakiegoś innego wyjścia. Być może jest nim... Franciszek Smuda, który - jak się
        dowiedział "Super Express" - jest ostatnio częstym gościem u Cupiała. Razem
        oglądali też i miło spędzali czas po meczach z Górnikiem i Anderlechtem.

- Znamy się doskonale. Rozmawialiśmy dużo o przeszłości i przyszłości -
        przyznaje Franz w rozmowie z "SE". - Prezes zgodził się ze mną, że szansa
        awansu do Ligi Mistrzów była w tym roku nadspodziewanie łatwa. I długo może się
        taka nie powtórzyć. Ewidentnym błędem było pozbycie się tylu piłkarzy. Kiedy z
        Widzewem wchodziłem do Ligi Mistrzów to musiałem pokonać Broendby Kopenhagę.
        Prezes oceniał, że to był trudniejszy zespół od Anderlechtu.

- Dlaczego zatem pan Cupiał przekazał swemu podwładnemu Kasperczakowi tak dużo
        władzy w sprawie polityki transferowej?
        - Nie chcę wnikać w ich wzajemne stosunki, co sobie wcześniej powiedzieli i
        podpisali. Wiem tylko, że nie był zadowolony z tego, co się stało. Ja
        potrafiłem się z nim dogadać. Po mistrzostwie Polski powiedział do mnie:
        kupiliśmy tylu tych juniorów, wstaw ich, Franiu, do składu. No to ich wstawiłem
        i dobrze się spisywali.

- Zarzuca się panu, że to Kasperczak odkrył talent Kalu Uche, tępionego przez
        pana?
        - Jak to!? Kto go ustawiał na prawej stronie, kto się zgodził na jego
        przyjście, widząc w nim duży talent. Zawsze pierdoły opowiada się na tych,
        których nie ma.

- Podoba się Panu obecny styl gry Wisły?
        - Każdy trener ma swoją koncepcję. Powiem tylko jedno: mecz rewanżowy z
        Anderlechtem grałbym na wymianę ciosów, ostrym pressingiem, agresywnie. Trzeba
        było ich złapać za gardło, a nie cackać się jak z panienkami. Trzeba było
        zaryzykować i pójść na całość, jak kiedyś z Barceloną.

- Trener Kasperczak jest w stanie zbudować nową Wisłę?
        - Gdy obejmował ją po mnie, miał gotowe danie na tacy. Dołożył Kuźbę i zrobił
        wynik. Teraz musi pokazać co potrafi.

- To już początek końca wielkiej Wisły?
        - Znam prezesa Cupiała doskonale i wiem, że się nie podda. Będzie walczył o
        mistrzostwo Polski i znowu o Ligę Mistrzów. Tylko musi wyciągnąć wnioski z
        tego, co się stało.

- Może zatem poprosi Pana do współpracy po raz trzeci?
        - Nigdy nie mów nigdy. Wszystko może się zdarzyć. Czekam na propozycję z klubu
        z ambicjami pokazania się w Europie. Widzew to tylko obrona przed spadkiem,
        więc choć żadna praca nie hańbi, to w środę, choć przejeżdżają przez Kraków,
        nie pojadę z nimi na obóz do Straszęcina.
        Wielką karierę może zrobić Lech Poznań, zwłaszcza jeżeli włączy się Jan
        Kulczyk. Tam się czuje atmosferę do robienia czegoś wielkiego. Są najlepsi i
        mają najwięcej kibiców w kraju. Do takiego klubu to człowieka gna od razu.

- Wobec tego, w którym z trzech klubów Wisły, Widzewa i Lecha chciałby Pan
        najbardziej pracować?
        - W dwóch pierwszych już czegoś dokonałem, zdobywałem tytuły, odnosiłem
        zwycięstwa. Ale w Lechu jeszcze nie byłem, a pierwszy triumf smakuje najlepiej.

• Gość: dratewka Re: smuda za kasperczaka? IP: 217.97.135.* 04.09.03, 15:14
          Jeez!!!
          a myśłałem, że to tylko jakieś onetowe bajki.
          w każdym razie smuda umie sie sprzedać.
          przesłanie tego wywiadu rozumiem tak, że chce mnie nawet wisła,
          więc po zwolnieniu Pali w Poznaniu, zarząd Lecha powinien rzucić łaskawie okiem
          na aplikacje Franka.
          grubymi nićmi szyta promocja, ale moze mu się uda.

• Gość: aquarious Jak mnie w.....a.j.a takie wiadomosci!!! IP: *.fenix.com / 192.168.1.* 04.09.03, 16:10
        Czy wy k.u.r.w.a myslicie??? Przeciez to wlasnie przez te jebane szmatlawce
        jak
        Superexpress czy inne, nabija sie taka atmosfere, ktora niszczy polskie kluby.
        Niestety dzis padlo na Wisle. Te wiadomsci nie maja nic wspolnego z prawda. Bo
        jakis p.o.j.e.b zobaczyl jak Smuda gada z Cupialem i juz k.u.r.w.a wie, ze
        Kasperczak
        odejdzie. Przeciez to jest zwykle chamstwo. Do takich dziennikarzy powinno sie
        strzelac. Klamcy i obludnicy, ktorzy dadza kazdemu d.u.p.y za jakas bajke. Nic
        tylko sie w.k.u.r.w.i.c.
        • Gość: mmm Re: Jak mnie w.....a.j.a takie wiadomosci!!! IP: *.riv-eres.charterpipeline.net 04.09.03, 23:25
          kasperczak tez sie wkurzyl. na poniedzialek zwoluje konferencje prasowa. mysle
          ze niezle dolozy tym szmatlawca
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka