Gość: Ana IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 16.10.02, 14:51 Hej, hej! Pozdrawiam wszystkich Świdniczan. Jestem byłą i przyszłą mieszkanką. A to forum znalazłam dopiero dziś, a szkoda, bo jest sympatycznie. Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucy_z Re: Powroty 16.10.02, 19:43 Również Ciebie pozdrawiam:))) A skąd wracasz, mozna wiedzieć??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Powroty IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 17.10.02, 07:18 Hej :) Taki mi się temat napisał, bo kiedyś przeprowadziłam się do Świdnika z pewnej, zabitej dechami wioski, potem wyprowadziłam sie do innej, troche mniejszymi dechami zabitej, potem wróciłam do Świdnika, następnie wyprowadziłam sie do miasta wojewódzkigo :))) leżącego nieopodal. A teraz znowu będę mieszkać w Świdniku. Jak bumerang. Jeszcze raz pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
faciu Re: Powroty 17.10.02, 22:23 Jak tym miastem wojewódzkim był Lublin, to można powiedzieć żeś prawie nie zmieniała miejsca zamieszkania.. Avia Świdnik !!!! Właśnie co z nimi ??? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Powroty IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 21.10.02, 07:30 Byl to wlasnie Lublin. Coz, w urzedach by sie z toba nie zgodzili: zmiana dowodu osobistego, prawa jazdy, dow. rejestracyjnego i tablic, w banku, miescu pracy, funduszu, itd, itp........ Fajnie bylo i nie tanio :( Odpowiedz Link Zgłoś
faciu Re: Powroty 21.10.02, 18:02 Gość portalu: Ana napisał(a): > Byl to wlasnie Lublin. Coz, w urzedach by sie z toba nie zgodzili: zmiana > dowodu osobistego, prawa jazdy, dow. rejestracyjnego i tablic, w banku, miescu > pracy, funduszu, itd, itp........ Fajnie bylo i nie tanio :( Świdnik to dla Lublina coś takiego jak Wieliczka dla Krakowa...Też osobne miasto i powiat..... :) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Powroty 21.10.02, 15:38 Avia jeszcze istnieje! Ciężko im bo WSK też nie ma pieniędzy żeby klub wspierać ale działają! Odpowiedz Link Zgłoś
faciu Re: Powroty 21.10.02, 18:00 Ja niedługo troche wspiorę tutejsze sklepy z wiadomym asortymentem.. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Powroty 21.10.02, 19:42 Faciu??? A z jakim bo nie wiem??? Coś regionalnego??? Chętnie bym zobaczyła góry w Świdniku ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Casey Re: Powroty IP: *.proxy.aol.com 22.10.02, 04:42 lucy_z napisała: > Faciu??? A z jakim bo nie wiem??? Coś regionalnego??? > Chętnie bym zobaczyła góry w Świdniku ;))) No Lucy o co go posadzasz;))) Slyszalem kiedys o sprzedazy mostu Kirbedzia w Warszawie czy tez Palacu Kultury, a ty bys chciala gory i to w Swidniku.....;)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
faciu Re: Powroty 22.10.02, 06:37 lucy_z napisała: > Faciu??? A z jakim bo nie wiem??? Coś regionalnego??? > Chętnie bym zobaczyła góry w Świdniku ;))) To raczej w Świdniku będę kupował...choć śliwowice i rydze marynowane wezmę ze sobą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Casey Re: Powroty IP: *.proxy.aol.com 23.10.02, 03:42 faciu napisał: > lucy_z napisała: > > > Faciu??? A z jakim bo nie wiem??? Coś regionalnego??? > > Chętnie bym zobaczyła góry w Świdniku ;))) > > To raczej w Świdniku będę kupował...choć śliwowice i rydze marynowane wezmę ze > sobą No, no, produkty na bazie regionalnej...... ceni sie kazda aktywnosc dajaca kozysc producentom i konsumentom;)) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Powroty 23.10.02, 16:40 faciu napisał: > To raczej w Świdniku będę kupował...choć śliwowice i rydze marynowane wezmę ze > sobą Faciu, to moze kupisz smigłowce, co??? Bardzo w górach przydatne!!! W ostateczności możemy Ci sprzedać susły, chcesz??? Tanio!!!!!:) A na śliwowicę masz jakiś specjalny przepis??? Odpowiedz Link Zgłoś
faciu Re: Powroty 23.10.02, 18:01 lucy_z napisała: > faciu napisał: > > > > To raczej w Świdniku będę kupował...choć śliwowice i rydze marynowane wezm > ę > ze > > sobą > > Faciu, to moze kupisz smigłowce, co??? Bardzo w górach przydatne!!! > W ostateczności możemy Ci sprzedać susły, chcesz??? Tanio!!!!!:) > A na śliwowicę masz jakiś specjalny przepis??? Helikopter by się przydał ale to droga sprawa....susły u nas by sobie nie poradziły za twarda ziemia..A śliwkę kupuję od ludzi z Łącka - tam mają stuletnią tradycję pędzenia...A przepis wzięli z południa - od ówczesnych Węgier wtedy...Ja mam taki przepis z II poł XIX w. jakby ktoś chciał to mogę napisać...Ale potrzebowalibyście jeszcze odpowiedniej aparatury do tego... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Powroty IP: *.it 23.10.02, 22:53 Aparatura sie nońdzie! A moje nolewecki cekaaaajom.Godałak, ze po wyborak bedzie okazyjo je wypić. Dalyj cekajom i co ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faciu Re: Powroty IP: *.limanowa.sdi.tpnet.pl 24.10.02, 07:35 Gość portalu: Ciupazka napisał(a): > > > > Aparatura sie nońdzie! A moje nolewecki cekaaaajom.Godałak, ze po wyborak > bedzie okazyjo je wypić. Dalyj cekajom i co ? No i dobrze godocie ja ty za, ale kaj to by było - W Lublinie cy w Zakopanym - bo jo nie wiym. Bo mi sie widzi co ty furgas cosi - raz w góreckach a raz haw na wschodzie.. pzdrw,. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Powroty IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 24.10.02, 07:42 Gość portalu: faciu napisał(a): > No i dobrze godocie ja ty za, ale kaj to by było - W Lublinie cy w Zakopanym - > bo jo nie wiym. Bo mi sie widzi co ty furgas cosi - raz w góreckach a raz haw > na wschodzie.. > pzdrw,. To moze jednak w Swidniku, u nas tez wybory beda i okazja tez sie znajdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Powroty IP: *.it 24.10.02, 08:56 Nic nie wadzi, coby roz było w Swidniku (jesce tam nie byłak), roz w Lublinie, a zaś kie w Zokopanym, to syćko możliwe, abo ka na Holi Gąsienicowej w Murowańcu. Tyz piwko majom, a wiecory tam po nartach są super. Teroz zescie tu, to bedzie tu, abo w Lublinie, chyba, ze mnie pomiesie wiaterk holny do nasyk stron na te nojblizse święta.Ciągnie wilka do lasu, a i jest cas na to. Pomyślciy, jako to zorganizować.Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faciu Re: Powroty IP: *.nowy-sacz.sdi.tpnet.pl 24.10.02, 10:11 Gość portalu: Ciupazka napisał(a): > > > Nic nie wadzi, coby roz było w Swidniku (jesce tam nie byłak), roz w > Lublinie, a zaś kie w Zokopanym, to syćko możliwe, abo ka na Holi Gąsienicowej > w Murowańcu. Tyz piwko majom, a wiecory tam po nartach są super. Teroz zescie > tu, to bedzie tu, abo w Lublinie, chyba, ze mnie pomiesie wiaterk holny do > nasyk stron na te nojblizse święta.Ciągnie wilka do lasu, a i jest cas na to. > Pomyślciy, jako to zorganizować.Pozdr No i widzis jokoz to je, jo bede drugiego w zaduski w Swidniku, ale i w Lublinie bedym 3 tyźnie potym, zaś do Zakopanego pojadem dopiero na narty coby na Kasprowym pohulać (piwko w Gąsienicowej - cymu ni?)- ostatniego roku po nartach wiecorym pijałek piwko w "Gazdowskiej Kuźni" - widziała mi sie tam taka jedna, a potym "U Gąsienicy" no a na koniec cłapałem zakosami na pekaes i do Sąca o sóstej rano.... No ale cosi ca wykmbinować po na mój dusiu nalywek onych byk sie napiył.. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Powroty 30.10.02, 16:32 To ja lucy, albo mój cień:((( Nikt w Świdniku nie pisze???:(( Jestem chora, ale jak wydobrzeję to...:)) Pozdrawiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś