29.06.12, 22:28
Chcemy zrobić na zewnątrz, szafę na narzędzia i sprzęt ogrodniczy. Zrobimy ją z drewna - drube dechy na stelażu z drewna. Czym ją najlepiej zaimpregnować. Chcemy żeby po pomalowniu była biała.
Od znajomych słyszałam, że bezkonkurencyjny jest sadolin. Pamiętam że coś nim wiele lat temu malowaliśmy i chyba faktycznie dobrze działał.
Znalazłam taki produkt:
www.sadolin.pl/?q=pages/products/woods/12762#
Czy ktoś może ma z nim doświadczenia? Czy faktycznie taki dobry bo cena jest bardzo wysoka.
Obserwuj wątek
    • archdot Re: sadolin 12.07.12, 11:21
      sadolin jest najlepszym środkiem [dostępnym w Polsce] do zabezpieczania drewna
      • turnesolka Re: sadolin 13.07.12, 14:41
        dzięki za info, a skąd ta wiedza? jakieś doświadczenia może?
      • cyklina-klimkiewicz Re: sadolin 14.07.12, 09:33
        W Polsce jest to samo dostępne co na całym Świecie. Produktów jest dużo. Na pewno nie są gorsze Remmers, Osmo,Tikkurila. B.Klimkiewicz.
    • claratrueba Re: sadolin 16.07.12, 21:07
      Mam Sadolin od 25 lat na płocie, meblach ogrodowych,drzwiach, belkach pd dachem, 20 lat był na oknach (potem zmienione okna). Nigdy nie zmienię na inny środek. Przy dwukrotnym malowaniu kolejne odświeżanie jest konieczne po wielu latach i wynika tylko ze zszarzenia koloru- drewno jest nadal zdrowe. Nie łuszczy się, nie odbarwia plamami. moi sąsiedzi "zarazili się Sadolinem" widząc jak świetnie się u mnie sprawuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka