madohora 03.08.13, 17:55 zamknięty Po Odpuście już wspomnienie Drzewo kryje mnie swym cieniem Rynek pusty i park pusty Nie ma zabaw i...rozpusty Link Obserwuj wątek
madohora Re: Odpust w Szaradach Anagramowych 03.08.13, 17:57 zamknięty Szarada Anagramowa [b]UST nie wgryzę w makarony A POD pocztą puste strony Tu reklama stoi "Rykszy" Po zabawie i po wszystkim O _ _ _ _ _(6 liter) Odpowiedz Link
madohora Re: Odpust w Szaradach Anagramowych 06.08.13, 17:43 zamknięty Teraz tylko nie możesz grzeszyć A mama z tatą się ucieszy Odpowiedz Link
madohora Re: Odpust w Szaradach Anagramowych 03.08.13, 17:59 zamknięty Skrótka Tu obrazy a tu _ _ _ _ W środku rynku różne _ _ _ _ _ Spotkać można wielu gości Podziwiają te różności R _ _ _(4 litery)// K _ _ _ _(5 liter) Jeden wyraz jest dłuższy od drugiego o jedną literę, pozostałe litery są takie same Odpowiedz Link
cusiew44 Re: Odpust w Szaradach Anagramowych 06.08.13, 14:14 zamknięty madohora napisała: > Skrótka > > Tu obrazy a tu RAMY > W środku rynku różne KRAMY > Spotkać można wielu gości > Podziwiają te różności > > RAMY (4 litery)// KRAMY (5 liter) > > Jeden wyraz jest dłuższy od drugiego o jedną literę, pozostałe litery są takie > same Odpowiedz Link
madohora Re: Odpust w Szaradach Anagramowych 06.08.13, 17:46 zamknięty Wszędzie pełno jest tych kramów Lecz sprzedają nie to samo Odpowiedz Link
madohora Re: Odpust w Szaradach Anagramowych 03.08.13, 18:02 zamknięty Szarada Anagramowa NYGA naprawi i Fiata i auto [b][color]STAR[/color][/b] Polecić go mogę ze wszech miar Nie wiem ile on policzy Lecz tę kwestię ja przemilczę S _ _ _ _ _ _ _(8 liter) Nazwisko i teks tylko na potrzeby szarady, nie ma nic wspólnego z rzeczywistością i nie stanowi reklamy Odpowiedz Link
madohora Re: Odpust w Szaradach Anagramowych 06.08.13, 17:49 zamknięty Co my znowu tutaj mamy Że na rynku wszędzie kramy Odpowiedz Link
madohora Re: Odpust w Szaradach Anagramowych 03.08.13, 18:03 zamknięty Metagram I znowu te _ _ _ _ _ _ _ _ _ Przyniosły tu _ _ _ _ _ _ _ _ _ J _ _ _ _ _ _ _ _(9 liter)// K _ _ _ _ _ _ _ _(9liter) Pierwsze trochę obraźliwe Odpowiedz Link
cusiew44 Re: Odpust w Szaradach Anagramowych 06.08.13, 14:15 zamknięty madohora napisała: > Metagram > > I znowu te JAPISZONY > > Przyniosły tu KAPISZONY > > JAPISZONY (9 liter)// KAPISZONY (9liter) > > Pierwsze trochę obraźliwe Odpowiedz Link
madohora Re: Odpust w Szaradach Anagramowych 06.08.13, 17:51 zamknięty Najgorzej gdy jakieś japiszony Dostają w ręce kapiszony Odpowiedz Link
madohora Re: Odpust w Szaradach Anagramowych 03.08.13, 18:05 zamknięty Szarada Anagramowa Byłam w górach, co KROK OWCE Ja już więcej jechać nie chcę Pięknie w TV wygląda redyk na hali A mnie po prostu te owce śmierdziały* K _ _ _ _ _ _ _(8 liter) *Tak naprawdę to nie przeszkadza mi ten zapach Odpowiedz Link
madohora Re: Odpust w Szaradach Anagramowych 06.08.13, 17:52 zamknięty No sam mi teraz powiedz Pamiętasz jak wyglądał korkowiec? Odpowiedz Link
madohora Re: Odpust w Szaradach Anagramowych 03.08.13, 18:05 zamknięty Skojarzenia Nitki, spagetti, muszelki, wstążki, M _ _ _ _ _ _ _(8 liter) Odpowiedz Link
madohora Re: Odpust w Szaradach Anagramowych 06.08.13, 17:54 zamknięty Teraz uderzę w inne tony Przyznać się kto zjadł makarony? Odpowiedz Link
madohora Re: Odpust w Szaradach Anagramowych 06.08.13, 17:56 zamknięty Oj Anka, Anka Dobra była ta kokosanka Odpowiedz Link
madohora Re: Odpust w Szaradach Anagramowych 03.08.13, 18:07 zamknięty Kalambur Taka do składania wymoczona w czekoladzie Gdy jest jakieś święto na wadze się ją kładzie K _ _ _ _ _(6 liter) Odpowiedz Link
madohora Re: Odpust w Szaradach Anagramowych 06.08.13, 17:58 zamknięty Jeszcze zjem kostki z piernika I znikam... Odpowiedz Link
madohora Re: Odpust w Szaradach Anagramowych 03.08.13, 18:10 zamknięty Szarada Anagramowa Renia mleko zostawiła na gazie Zagapiła się jednak tym razem Mleko KIPI RENI i zalewa piec Oj będzie sprzątanie. To trzeba tu rzec P _ _ _ _ _ _ _(8 liter) Odpowiedz Link
madohora Re: Odpust w Szaradach Anagramowych 06.08.13, 17:59 zamknięty Nie mów przed nikim Że najważniejsze są pierniki Odpowiedz Link
madohora Re: Odpust w Szaradach Anagramowych 03.08.13, 18:12 zamknięty Szarada Anagramowa Pojadę znowu tam gdzie te GÓRKI I gdzie te łaki KOSZONE Przypomnę sobie młodzieńcze lata, lata zielone, lata szalone O _ _ _ _ _(6 liter) K _ _ _ _ _ _(7 liter) Odpowiedz Link
madohora Re: Odpust w Szaradach Anagramowych 06.08.13, 18:04 zamknięty Gdy przyjedziesz w tę stronę Spróbuj jak smakują ogórki kiszone Odpowiedz Link
madohora Re: Odpust w Szaradach Anagramowych 03.08.13, 18:14 zamknięty Szarada Anagramowa Mówiła mi ciociaADA Że w taką pogodą na napój MELON się nada Może być jeszcze coś z arbuza Bo na upały warto jeść łobuza L _ _ _ _ _ _ _ _(9 liter) Odpowiedz Link
madohora Re: Odpust w Szaradach Anagramowych 06.08.13, 18:05 zamknięty Dobra moja rada Na ten upał lemoniada Odpowiedz Link
madohora Re: Odpust w Szaradach Anagramowych 03.08.13, 18:14 zamknięty Kalambur Dużo artystów ze sztalugami Usiadło sobie pod Komzonami P _ _ _ _ _(6 liter) M _ _ _ _ _ _ _(8 liter) Odpowiedz Link
cusiew44 Re: Odpust w Szaradach Anagramowych 06.08.13, 14:19 zamknięty PLENER MALARSKI Odpowiedz Link
madohora Re: Odpust w Szaradach Anagramowych 06.08.13, 18:07 zamknięty Obrazów znów było krocie Tonęły w słonecznym złocie Odpowiedz Link
madohora Re: Odpust w Szaradach Anagramowych 03.08.13, 18:16 zamknięty Homonim Bez _ _ _ _ _ _ Oglądałam te _ _ _ _ _ _ O _ _ _ _ _(6 liter)// O _ _ _ _ _(6 liter) Odpowiedz Link
cusiew44 Re: Odpust w Szaradach Anagramowych 06.08.13, 14:21 zamknięty madohora napisała: > Homonim > > Bez OBRAZY > > Oglądałam te OBRAZY > > OBRAZY(6 liter)// OBRAZY(6 liter) Odpowiedz Link
madohora Re: Odpust w Szaradach Anagramowych 06.08.13, 18:09 zamknięty Nie będę tego powtarzać dwa razy Obrazy...obrazy....obrazy... Odpowiedz Link
madohora Re: Odpust w Szaradach Anagramowych 03.08.13, 18:17 zamknięty Szarada Anagramowa WY STĘP i tylko stęp a może tak kłusem Muszę was przypilnować i trochę rozruszyć W _ _ _ _ _(6 liter) Odpowiedz Link
madohora Re: Odpust w Szaradach Anagramowych 06.08.13, 18:10 zamknięty Niepotrzebne żadne wstępy Jak co roku są występy Odpowiedz Link
madohora Re: Odpust w Szaradach Anagramowych 03.08.13, 18:18 zamknięty Metagram W parku twarda _ _ _ _ Ale dobra _ _ _ _ Ł _ _ _(4 litery)// K _ _ _(4 litery) Odpowiedz Link
cusiew44 Re: Odpust w Szaradach Anagramowych 06.08.13, 14:22 zamknięty madohora napisała: > Metagram > > W parku twarda ŁAWA > > Ale dobra KAWA > > ŁAWA (4 litery)// KAWA (4 litery) Odpowiedz Link
madohora Re: Odpust w Szaradach Anagramowych 06.08.13, 18:12 zamknięty Wykładam kawę Na ławę Odpowiedz Link
madohora Re: Odpust w Szaradach Anagramowych 03.08.13, 18:20 zamknięty Szarada Anagramowa Myślę sobie cały czas A TO CI AS C _ _ _ _ _(6 liter) Odpowiedz Link
madohora Re: Odpust w Szaradach Anagramowych 03.08.13, 18:21 zamknięty Szarada Anagramowa Chociaż wakacje ON LABY nie ma Musi pracować, nie może drzemać B _ _ _ _ _(6 liter) Odpowiedz Link
madohora Re: Odpust w Szaradach Anagramowych 06.08.13, 18:13 zamknięty Powiem to jasno Ciasto, ciasto, ciasto Odpowiedz Link
madohora Re: Odpust w Szaradach Anagramowych 06.08.13, 18:16 zamknięty Jeden pan szalony Oferował wszystkim balony Odpowiedz Link
madohora Re: Odpust w Szaradach Anagramowych 03.08.13, 18:25 zamknięty Szarada Anagramowa Słuchaj ELU i tak czeka cię KARA Zadawać się Z nim. TY już jesteś stara Mogłabym zrozumieć, gdybyś ty była jakaś nastolatka A tak przed tobą chyba jakieś dwa latka?! K _ _ _ _ _ _ _(8 liter) Odpowiedz Link
madohora Re: Odpust w Szaradach Anagramowych 06.08.13, 18:14 zamknięty Minęła niedziela Już się nie kręci karuzela Odpowiedz Link
madohora Re: Odpust w Szaradach Anagramowych 03.08.13, 18:26 zamknięty I tak minęło kolejne święto Długo przyglądałam się występom Teraz do grudnia nic się nie będzie działo A w grudniu oprócz śniegu - atrakcji będzie (nie) mało Odpowiedz Link