madohora 12.06.08, 11:52 zamknięty Jasiu za bardzo tutaj marudził Zamęczał sobą, tych wokół ludzi Więc go na urlop dzisiaj wysłałam Ale Małgosia z nami została Link Obserwuj wątek
madohora Re: Szarady Małgosi 12.06.08, 11:54 zamknięty Małgosia jak ogrodniczka Ma do kwiatów dobrą rękę Wszystko przy niej rozkwita I te doniczkowe i te cięte Odpowiedz Link
madohora Re: Szarady Małgosi 12.06.08, 11:55 zamknięty Kalambur Ona jest w posiadaniu wielkiego kota Mieć go w ogródku, czy to głupota? M _ _ _ _ (5 liter) Odpowiedz Link
madohora Re: Szarady Małgosi 13.06.08, 15:59 zamknięty Mówię o tym cały czas Malwa to inaczej ślaz Odpowiedz Link
madohora Re: Szarady Małgosi 12.06.08, 12:03 zamknięty Do kurnika LIS się zakrada To znowu taka ogromna strata Już robię różne czary - MARY Ten lis,A to chyba wyga stary Zawsze przechytrzy zabezpieczenia I tylko ruda kita na do widzenia A _ _ _ _ _ _ _ (8 liter) Odpowiedz Link
madohora Re: Szarady Małgosi 13.06.08, 16:00 zamknięty jesteś pewna, że się nie mylisz I to na pewno jest AMARYLIS! Odpowiedz Link
madohora Re: Szarady Małgosi 12.06.08, 12:05 zamknięty Koń Koń to zwierzak Animal Rży I parska Patrzy w DAL ...A w tej dali... D _ _ _ _ (5 liter) Zacytowany fragment pochodzi z wiersza Gałczyńskiego pt. "Koń" Odpowiedz Link
madohora Re: Szarady Małgosi 12.06.08, 12:08 zamknięty Szarada Anagramowa Impreza Impreza na całego Bawimy się kolego! Ileż tu wypito PIW Tyle, że aż bierze dziw! Potem O jazdę spór Ja, wyszłam na dwór Przeczekałam tę burzę Myślałam, nieźle się wkurzę Ja pojechałam tam, ONI w las Tak dobiegł imprezy czas P _ _ _ _ _ _ (7 liter) Odpowiedz Link
madohora Re: Szarady Małgosi 13.06.08, 16:01 zamknięty Czy piwonia pachnie jak piwo Czy po niej czasem chodzi się krzywo Jak cię zapach za bardzo odurzy To tak być może, tak być może Odpowiedz Link
madohora Re: Szarady Małgosi 12.06.08, 12:11 zamknięty Homonim W Cyrku Patrzę na tresera, na arenie stoi O! głowę wkłada. Jak on się nie boi! Wielka ta _ _ _ _ // _ _ _ _ _ _ _ A mnie w ogródku deszcz kwiatki zrasza Tu dalia, peonia a tam _ _ _ _ // _ _ _ _ _ _ _ Ja pod jabłonką będę was ugaszczać* L _ _ _ (4 litery) P _ _ _ _ _ _ (7 liter) Odpowiedz Link
madohora Re: Szarady Małgosi 13.06.08, 16:02 zamknięty Lwia paszcza? ja się boję Za zwierzętami mursm stoję Odpowiedz Link
madohora Re: Szarady Małgosi 12.06.08, 12:13 zamknięty Szarada Anagramowa W sekrecie... Jasiu nie zna NUT, fałszuje jak na trwogę Gdy zacznie śpiewać, to ja już nie mogę! A, A gdy tylko RUM jest w zasięgu ręki To jeszcze gorsze wydaje z siebie dźwięki Czasami Jasio, patrzy na mnie krzywo Bo chowam przed nim i rum I piwo! A _ _ _ _ _ _ _ (8 liter) Odpowiedz Link
madohora Re: Szarady Małgosi 13.06.08, 16:03 zamknięty Trochę sztuczny to jest kwiatek Lecz przyjemnie mieć go latem Odpowiedz Link
madohora Re: Szarady Małgosi 12.06.08, 12:17 zamknięty Szarada Anagramowa Nie mówi się w liczbie mnogiej nazw rzek! Więc nie można powiedzieć, było dużo REG Bo jasno i wyraźnie powiedzieć tu trzeba Jest jedna tylko czy Wisła czy Rega W Wiśle, nie wiem a w Redze RYBĘ złapałam A ta rybka na wędce mi tylko migała Lecz tym połowem tak bardzo się nie chlubię Bo ryb łowić nie umiem i nie lubię! G _ _ _ _ _ _ (7 liter) Rozwiązanie jest podane w liczbie mnogiej. Szukając go należy zmienić jedną literę Odpowiedz Link
madohora Re: Szarady Małgosi 13.06.08, 16:04 zamknięty Czasem szybko więdną nam gerbery W bukiecie nigdy nie będą cztery Odpowiedz Link
madohora Re: Szarady Małgosi 12.06.08, 12:22 zamknięty Mitologiczna zagadka z szaradą anagramową Cyt, CYT bajka się zaczyna Lecz to nie była piękna dziewczyna To był chłopiec niezwykłej urody W dodatku jeszcze bardzo młody I taka już przypadła mu rola Był ulubieńcem boga Apolla Lecz stało się nieszczęście NA zawodach Skończyło się życie I minęła uroda Takiego końca - zazdrość przyczyna A kwiat mu poświęcony na H się zaczyna H _ _ _ _ _ _ (7 liter) Jako dodatkowe zadanie, proszę podać o jakiego bohatera mitologicznego chodzi oraz kilka słów tego mitu. Odpowiedz Link
madohora Re: Szarady Małgosi 13.06.08, 16:05 zamknięty Hiacynt, kwiatek poświęcony Hiacyntowi Odpowiedz Link
madohora Re: Szarady Małgosi 12.06.08, 12:23 zamknięty Kalambur wiązany Najwyższy w kartach z kierownicą łodzi Wczesną jesienią na działkach wschodzi. A _ _ _ _ (5 liter) Odpowiedz Link
madohora Re: Szarady Małgosi 13.06.08, 16:07 zamknięty Kiedyś w doniczce je zasadziłam I pieknie balkon swój ozdobiłam Odpowiedz Link
madohora Re: Szarady Małgosi 12.06.08, 12:25 zamknięty Szarada Anagramowa Do Marrakeszu sobie pojadę Nie zazdrośćcie,dopiero za ROK Dobrą będę miała zabawę Gdy na SUK skieruję krok W tym roku inny kusi mnie Marrakesz Salon SPA i nowoczesny hotel Co w Bielsku - Wapienicy jest K _ _ _ _ _ (6 liter) Dobrą wów Odpowiedz Link
madohora Re: Szarady Małgosi 13.06.08, 16:08 zamknięty Coś tam jeszcze skopiowałam Lecz tylko KROKUS na mysli miałam Odpowiedz Link
madohora Re: Szarady Małgosi 12.06.08, 12:27 zamknięty Homonim Za oknem robi się _ _ _ _ _ // a ona przędzę _ _ _ Jest taki kwiat pod ochroną, a to jest _ _ _ _ _ _ _ _ S _ _ _ _ _ _ _ (8 liter) Odpowiedz Link
madohora Re: Szarady Małgosi 13.06.08, 16:08 zamknięty SZAROTKA jest również symbolem GOPR-u Odpowiedz Link
madohora Re: Szarady Małgosi 13.06.08, 16:09 zamknięty Tu dalię na myśli miałam A ona na dół tak polceiała Odpowiedz Link
balzack Re: Szarady Małgosi 13.06.08, 16:10 zamknięty A Tobie chyba bardzo się nudzi I tak bez sensu tutaj marudzisz Odpowiedz Link
madohora Re: Szarady Małgosi 12.06.08, 16:12 zamknięty Ta trzynastka mi tu nie pasuje Więc byle co dzisiaj wypisuję Odpowiedz Link