Dodaj do ulubionych

BLIŹNIAKI

16.09.09, 10:08
Witam. Nie znalazłam na forum wątku dotyczącego bliźniaków więc zakładam wątek. Jestem w czwartym miesiącu ciąży i od dwóch miesięcy wiem, że ciąża jest bliźniacza jednojajowa a do tego jednowodniowa. Czy są tu panie, które są lub były w takiej ciąży? Proszę żeby pisały nie tylko te panie od ciąży jednowodniowej ale od każdej ciąży bliźniaczej jak ją przechodzą czy przechodziły, czy wszystko było w porządku? Oprócz tego będę wdzięczna za podpowiedzi gdzie w Białymstoku znajdę może jakiś komis z akcesoriami dla bliźniaków? A może któraś z pań ma do sprzedania na przykłąd wózek podwójnyu itp? Proszę o wypowiedzi. Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • mama_amelii Re: BLIŹNIAKI 16.09.09, 11:47
      Może zajrzyj na to forum,bo tu raczej nie ma mam z bliźniakami.
      forum.gazeta.pl/forum/f,574,Blizniaki_i_wiecej.html
      www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=28402&highlight=
      • mari40 Re: BLIŹNIAKI 16.09.09, 13:05
        za bardzo Ci nie pomoge,bo moje bliżniaki są jednojajowe,ale mają już 14 lat,
        Jedyne co moge powiedzieć,jest to fantastyczne uczucie być mamą bliżniaków,ale chłopcy mają niestety przerąbane,szczególnie w szkole,bo często sa myleni i są różne,mniej lub bardziej zabawne sytuacje
        Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego
        ania
    • miniakosia Re: BLIŹNIAKI 17.09.09, 15:14
      Gratuluję ciąży bliźniaczej! :)
      Jestem mamą prawie dwuletnich dziewczynek :) Moja ciąża była dwuowodniowa
      jednokosmówkowa :) Ciążę przeszłam bezproblemowo, chociaż w ostatnich miesiącach
      było mi naprawdę ciężko - miałam ogromny brzuch i w żadnej pozycji nie było mi
      wygodnie, wszystko bolało... Dziewczynki urodziły się w ostatnim dniu 38
      tygodnia. Były bardzo duże jak na bliźniaki, bo ważyły 3330g i 3150g (czyli
      każda jak z pojedynczej ciązy). Lekarze byli w szoku!:)
      Powiem tak, na początku na pewno będzie ciężko, jak trzeba będzie co chwila
      wstawać w nocy do karmienia, ale pamiętaj wtedy, że ten okres bardzo szybko mija
      :) Jak dzieciaczki troszkę podrosną to dadzą Ci baaaardzo dużo radości i takiej
      szczerej miłości!
      Pozdrawiam i życzę powodzenia!:)
      • ag-27 Re: BLIŹNIAKI 17.09.09, 16:59
        Witam. To duże były po urodzeniu te Twoje dziewczyny, no i ciążę udao się do 38 tygodnia donosić. Super! Poza tym miałaś trochę lepiej bo ciąża dwuowodniowa na co u mnie już raczej nie ma szans. Ale musze być dobrej myśli. Jako doświadczona już mama bliźniaków może wiesz gdzie w Białymstoku są komisy z akcesoriami dla dzieci, a może sama masz do sprzedania na przykłąd wózek bliźniaczy?
        • miniakosia Re: BLIŹNIAKI 17.09.09, 17:41
          Wózka nie mam do sprzedania, a komisy hmmm... wiem, ze kiedyś był na
          Wyszyńskiego, ale nie wiem czy nadal tam jest.
        • czrabl Re: BLIŹNIAKI 26.09.09, 16:09

Podobno jakis komis przeniósł sie na KENa, tak słyszałam.
        • hratli Re: BLIŹNIAKI 26.09.09, 19:19
          komis jest na dole w bloku przy ul.KEN 3. obok banku ing (na rogu).
          z tego co widze cieszy sie popularnoscia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka