Dodaj do ulubionych

Sardynia- polecajka potrzebna!

18.02.25, 17:46
Szukam noclegu na Sardynii, który spełnia kilka kryteriów:
1. Mały domek na wyłączność, najlepiej z ogrodem i w pewnej odległości od innych zabudowań (czyli nie mieszkanie, bliźniak ani szeregowiec).
2. Położony w spokojnej okolicy, z dala od miejskiego hałasu, ale maksymalnie 30 minut pieszo od plaży.
3. Posiadający odpowiednią liczbę ocen na platformach rezerwacyjnych.
4. W rozsądnej cenie, bez wygórowanych stawek (500€/ noc o dla mnie wygórowanasmile
5. ma pozytywne oceny

I nie mogę znaleźć.
Przeszukuję głównie Booking, ale tam większość ofert na wyspie ma maksymalnie kilka opinii. Może ktoś zna sprawdzone miejsce, które warto polecić? A jeśli wiecie, gdzie najlepiej szukać takich noclegów, chętnie przyjmę wskazówki. W razie czego zapraszam na priv🙏🏼
Obserwuj wątek
    • swiecaca Re: Sardynia- polecajka potrzebna! 18.02.25, 18:05
      Ja znalazłam na casamundo
      • obrus_w_paski Re: Sardynia- polecajka potrzebna! 18.02.25, 20:25
        Już czytam… dzięki. To coś jak Airbnb?
    • eliszka25 Re: Sardynia- polecajka potrzebna! 18.02.25, 19:16
      Sardynia jest górzysta. Jeśli chcesz mieć domek z dala od innych zabudowań i nie w centrum miejscowości, to trudno będzie znaleźć coś blisko plaży. No i przede wszystkim - jak duży ma być ten domek? Na ile osób?

Zawsze wynajmujemy domek gdzieś na uboczu, ale on wtedy nie jest blisko plaży. My jednak wolimy spokój, a poza tym i tak supów byśmy pieszo na plażę nie targali, więc odległość od morza nie ma dla nas większego znaczenia.

Mogę polecić fajny domek w Porto Pino. Na plażę spokojnie dojdziesz pieszo. Domek jest wolnostojący, z ogrodzonym niewielkim ogrodem i miejscem na samochód, ale w pobliżu są inne domki na wynajem.
      • obrus_w_paski Re: Sardynia- polecajka potrzebna! 18.02.25, 20:24
        Bardzo uprzejmie poproszę 🙏🏼namiary o ten domek, może być na priv

Wstępnie potrzebuje na osoby ale zdążało mi się na rezerwować trochę większe domu tylko dlatego że spełniał moje kryteria
        • dekoderka Re: Sardynia- polecajka potrzebna! 18.02.25, 20:27
          Polecam, bajka.

www.tavolaravacanze.it/
          • obrus_w_paski Re: Sardynia- polecajka potrzebna! 18.02.25, 20:37
            Wygląda pięknie ale tam w ogóle nic nie ma o właścicieli, oprócz nr telefonu i maila. Czy to prywatny właściciel, zarządca, gdzie są opinie?
            Wygląda naprawdę wspaniale, ale ne wiem czy bym zaufała ot kilku zdjęciom na jakiejś stronie
            • dekoderka Re: Sardynia- polecajka potrzebna! 18.02.25, 20:44
              Referencje wystawiają Książę William i Kasia Tusk.
              • obrus_w_paski Re: Sardynia- polecajka potrzebna! 18.02.25, 21:29
                Patrz punkt 3 i 5. Miejsce ma mieć jakieś minimum publicznie dostępnych ocen i te oceny mają być pozytywne
                • dekoderka Re: Sardynia- polecajka potrzebna! 18.02.25, 21:46
                  To szukaj na bookingu i trivago, broń Boże nie korzystaj z miejsc mających swoje własne strony, albo tych z lokalnych portali 🤣

obrus_w_paski napisała:

> Patrz punkt 3 i 5. Miejsce ma mieć jakieś minimum publicznie dostępnych ocen
                  > i te oceny mają być pozytywne
                • swinka-morska Re: Sardynia- polecajka potrzebna! 19.02.25, 11:30
                  obrus_w_paski napisała:

> Miejsce ma mieć jakieś minimum publicznie dostępnych ocen
                  > i te oceny mają być pozytywne

Mam podobne podejście. Jeśli jakaś kwatera jest na bookingu od paru lat i ma wystawionych 5-10 opinii to z reguły oznacza, że było tam sporo rzeczy niefajnych. A duża część ludzi woli nie wystawić oceny wcale niż wystawić złą opinię (zwłaszcza jeśli miałaby to być pierwsza negatywna opinia).
                  Miałam niefajny przykład z ostatnich wakacji w Hiszpanii - trochę przymuszeni pośpiechem, zależnością od reszty towarzystwa jadącego z nami na wakacje, wzięliśmy przez booking kwaterę, która wygląda na "dobra/bardzo dobra" i miała tylko kilka lakonicznych opinii (w których niby nie było wpisane nic złego). Na miejscu okazało się, że mieszkanie to taka trochę graciarnia, pościel z poliestru, niesprawna instalacja elektryczna i pociąg hałasujący tuż za domem (to niby było widać na mapie, ale takiego hałasu się nie spodziewałam). Nigdy więcej.
        • eliszka25 Re: Sardynia- polecajka potrzebna! 18.02.25, 20:37
          Ten w Porto Pino jest max na 4 osoby. W sumie nieduży, ale naprawdę ładny i czysty.

Mogę polecić też w St. Antioco, ale tu już do morza zdecydowanie dalej. Z tym, że z kolei dom naprawdę na uboczu, dużo miejsca i spokojnie 6 osób pomieści.
          • celandine Re: Sardynia- polecajka potrzebna! 18.02.25, 20:58
            Czy możesz dać namiar na dom w S. Antioco? Mój mąż ma tam pracować w katakumbach i rozważam, czy nie pojechać i spędzić tam przy okazji trochę czasu..
            • eliszka25 Re: Sardynia- polecajka potrzebna! 18.02.25, 21:15
              Dom jest mocno na uboczu. Do samego St. Antioco pieszo nie dojdziesz. Jak będziecie mieć samochód, to fajna miejscówka
            • eliszka25 Re: Sardynia- polecajka potrzebna! 18.02.25, 21:30
              Poszło na pocztę gazetową
              • swinka-morska Re: Sardynia- polecajka potrzebna! 18.02.25, 21:42
                eliszka, czy ja też mogłabym poprosić o te same namiary?
                Też szukam noclegu na Sardynii i bardzo słabo mi idzie...
                Widzę, że większość kwater ma na wyposażeniu bidet (coś dla ematki), ale jak na lekarstwo kwater spełniających na raz kryteria: z dwiemia sypialniami gdzie byłyby normalne łóżka (nie piętrowek), pralka, zmywarka, wifi i sensowne położenie.
                • eliszka25 Re: Sardynia- polecajka potrzebna! 18.02.25, 21:52
                  Zmywarki nie ma w żadnym z tych domków. Co dla Ciebie oznacza sensowne położenie? Bo jeden z domków jest dość blisko plaży, a drugi na zadupiu, że tak powiem.

Domków szukam wybierając na booking w ustawieniach to, na czym mi zależy.
                  • swinka-morska Re: Sardynia- polecajka potrzebna! 19.02.25, 11:23
                    Ze zmywarki mogę łatwo zrezygnować, zwłaszcza że widzę że na Sardynii jest b. mało ofert ze zmywarką na stanie.
                    Sensowne położenie dla mnie to takie, które nie jest 100 km od najbliższej plaży, koło stacji benzynowej, portu, dyskoteki, ruchliwej drogi albo pociągu.
              • celandine Re: Sardynia- polecajka potrzebna! 18.02.25, 22:26
                Dzięki.
        • eliszka25 Re: Sardynia- polecajka potrzebna! 18.02.25, 21:28
          Wysłałam na gazetowego maila
          • obrus_w_paski Re: Sardynia- polecajka potrzebna! 18.02.25, 21:29
            Dzieki, sprawdzam
    • swinka-morska Re: Sardynia- polecajka potrzebna! 18.02.25, 21:44
      Obrusie, ponieważ ja też właśnie szukam kwatery na Sardynii (na razie bez sukcesów) dopiszę, żebyś zwracała uwagę na wifi i dostęp do internetu mobilnego. Jest sporo miejsc gdzie wifi nie ma, albo jest płatne (to nie jest duży problem, ale obawiam się, że jeśli jest płatne to nie jest szybki dostęp po światłowodzie tylko jakiś mulący wąskopasmowy) albo w opinia pojawia się, że nie ma tam w ogóle zasięgu żadnej sieci komórkowej (to tak a propos domków oddalonych od cywilizacji).
      • dekoderka Re: Sardynia- polecajka potrzebna! 18.02.25, 21:47
        Takie miejsca są najlepsze 😁
        • swinka-morska Re: Sardynia- polecajka potrzebna! 19.02.25, 11:23
          Dla mnie na weekend też byłoby ok.
          Ale nie na dwa tygodnie.
      • eliszka25 Re: Sardynia- polecajka potrzebna! 18.02.25, 21:54
        Internet na Sardynii najlepiej jest mieć swój. My zawsze mamy, bo miejscowy, nawet jak jest, to często bardzo wolny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka