venus99 10.11.09, 19:46 wszystkie swoje brudy pod dywanik?coś cicho się zrobiło wokół miłosiernych sióstr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ultramontanist1 Re: czy franciszkanki w Studzienicznej już pozami 11.11.09, 08:05 Te studzieniczne siostry milosierne strasznie, jak widac, podpadly lokalnej msciwej "Venusicy"; bo ta drazy i drazy dziure pod nimi by pewnie tam w owa dziure zaaplikowac jakis straszliwy ladunek wybuchowy. Niewykluczone, ze doprowadzi tym do rozwalki instytucji zajmujacej sie dziecmi najbiedniejszymi bo oddanymi przez rodziny na zawsze a ktora, pomimo usterek, jest jednak na tyle bogata w doswiadczenia, iz pewnie jest ciagle jeszcze najlepszym rozwiazaniem z mozliwych. Kolejny przyklad na nieprzystawanie imion nickow do profilu uzytkownika tego forum. Msciwa Bialostoczanka ukryta za nickiem Venus, rzymskiej bogini milosci (blizniego) i pieknosci, co rusz to wbija szpile wszystkiemu co chocby z daleka kojarzyloby sie z milosiernymi siostrami. I gdybyz ta "Venus" dala sie tu poznac, ze walczy o prawosc. O dziwo, ta (wrodzona?), msciwosc raptem blednie i blaknie w obliczu nawalu ogromnych przekretow politykow o czym jedynie maja smialosc informowac jedynie niektorzy reporterzy. W kraju, gdzie dziesiec lat po zabiciu na oczach tylu ludzi generala policji, ciagle jeszcze slychac jedynie gluche dudnienie spod ziemi zamiast chocby jednego faktu. W kraju, do ktorego prawodawcy amerykanscy ciagle boja sie wyslac podejrzanego Amerykanina bo tu co rusz swiadkowie "sie wieszaja". Epidemia "wieszatielska" w Polsce? A ta tu sie sierdzi na siostry milosierdzia... Ot, takie lokalne priorytety. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: czy franciszkanki w Studzienicznej już pozami 11.11.09, 08:59 czyli zamiatamy? Odpowiedz Link Zgłoś
rychukalisz Re: czy franciszkanki w Studzienicznej już pozami 11.11.09, 15:22 nic podobnego! majatek siostr powinien zostac przejety przez panstwo a uposledzone dzieci powinny byc oddane pod opieke TVN, niestety nawet gejowie nie chca ich adoptowac... ta nikczemna siostre ktora uderzyla bezbrone uposledzone dziecko nalezy wyslac na kurs przysposobienia do zycia w spoleczenstwie tolerancyjnym. pozostaje jeszcze problem z dziecmi uposledzonymi. Jako socialdemokrata proponuje wprowadzic nowy podatek na ich utrzymanie Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: czy franciszkanki w Studzienicznej już pozami 11.11.09, 16:31 rychukalisz napisał: > nic podobnego! majatek siostr powinien zostac przejety przez panstwo a > uposledzone dzieci powinny byc oddane pod opieke TVN, niestety nawet gejowie ni > e > chca ich adoptowac... odpowiedz zgryzliwa ale troche w tym prawdy. na stronie tvn jest fragment tego programu gdzie zachowanie zakonnic jest prezentowanie na laptopie rodzicom tych dzieci (ktorzy to jak widac oboje zyja i maja sie dobrze). po pytaniu "co panstwo na to" odpowiedz jest "to co mam teraz zrobic? do domu nie wezme bo to nie mozliwe". zaloze sie zeby tej kamery nie bylo, zachowanie tych zakonnic byloby akceptowalne dla rodzicow poniewaz rodzice wiedza z czym te zakonnice dzien w dzien maja do czynienia uwaga.onet.pl/szukaj.html?q=Studzienicznej&sb=Szukaj&qt=0&c=uwaga_all Odpowiedz Link Zgłoś
ultramontanist1 Re: czy franciszkanki w Studzienicznej już pozami 11.11.09, 19:39 Przyznaje, ciut kwasny komentarz na tytul watku wprowadzonego przez "Venus", to w moim przypadku takze proba odreagowania na niedawne "spotkanie 3-go stopnia". Miejsce; jezioro otoczone gorami pomalowanymi na roznobarwne kolory jesieni rozswietlone sloncem. Istna konflagracja piekna. Na rozleglej polanie o wycietej trawie, przygotowanej dla wycieczkowiczow, tysiace ludzi. Niedaleko rozklada swoje manatki inna rodzina z malymi dziecmi, wyraznie pod skrzydlami tamtej Mamy, mlodej pani o niezwykle pieknych rysach. Szybko dalo sie zauwazyc, iz posrod czworki slicznych dzieci jedno jest zupelnie odrebne - mocno uposledzone. To odrebne dziecko, nienajmlodsze posrod czworki, mialo zwyczaj lapac co popadnie i walic tym po glowkach reszty rodzenstwa. Podczas calodziennego pikniku nic sie nie stalo zadnemu z tych dzieci bo ich mama okazala sie byc prawdziwa tygrysica, ktora zawsze w ostatniej chwili doskakiwala do tego jednego, wyrywala mu z raczki a to kamien a to patyk i dawala klapsa po raczkach. Owe klapsy po raczkach nigdy nie byly wymierzane w zlosci, to bylo cos w rodzaju cwiczen by temu dziecku wszczepic odruchy Pawlowa: kamien+reka=klaps. Dla tej umeczonej mamy, ktora wyraznie poswiecila sie wszystkim swoim dzieciom, wymierzanie jakiejs tam kary temu jednemu, mialo sluzyc jako proba resocjalizacji. Oczywiscie moje obserwacje to wynik "zerkania katem oka", zdawkowych "sasiedzkich" duserow. Jedno, co bardzo bylo widoczne u tej mamy, wyraznej dominatrix tamtej rodziny, to milosc do tego "innego" dziecka, ktore ta mama za wszelka cene chciala utrzymac w otwartej spolecznosci. A w Studzienicznej, owe Siostry Milosierdzia opiekuja sie tymi biedakami, ktorych rodziny oddaly na zawsze... Komu? Dlatego tez zanim bym podniosl kamyk by rzucic w ich strone zastanowil-bym sie dwa razy. Odpowiedz Link Zgłoś
rychukalisz Re: czy franciszkanki w Studzienicznej już pozami 11.11.09, 21:38 nagrales ta scene? jesli tak to przeslij to TVN, bedzie glosno a mamie odbiora dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
the-only-lenar Re: czy franciszkanki w Studzienicznej już pozami 12.11.09, 20:58 Byłem tam latem tego roku i zauważyłem że drewniany wychodek z jamą kloaczną stoi dwa metry od studni głębinowej. Tfu , albo smacznego zależy kto co lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
ultramontanist1 Re: czy franciszkanki w Studzienicznej już pozami 13.11.09, 05:57 To jest oczywiscie okropne. To takze jest swiadectwem na to jak bardzo tamtejsze Siostry Franciszkanki sa niedoinwestowane i skoro maja dodatkowo tylu podopiecznych (gleboko uposledzonych), to tym szybciej lokalni administratorzy Gminy winni pomoc w znalezieniu specjalistow od kanalizacji lub utylizacji sciekow. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: czy franciszkanki w Studzienicznej już pozami 16.11.09, 19:57 czyli jak widać zamiatamy.siostry otrzymały rozgrzeszenie,jest dobrze.jak widac katolicka obłuda ma się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
ultramontanist1 Re: czy franciszkanki w Studzienicznej już pozami 16.11.09, 20:42 Jakie poklady hucpy trzeba miec miec w sobie, ile czelnosci a ile zadufania by jakas tam babina z jakiegos Zadupia Wielkiego mogla formulowac zarzuty "obludy" w odniesieniu nawet do jakiejkolwiek grupy spolecznej juz nie mowiac o wyznaniu bedacym podstawa Cywilizacji Zachodu. A jazda do Talibow! Skoro chrzescijanska religia tak drazni owa wojujaca "Venusice" to moze wlasnie Talibowie zechca znizyc sie do poziomu tej "nieczystej kobiety" (wedle ich interpretacji Koranu "nieczyste kobiety" nie zasluguja nawet na podstawowa nauke), i pozwola na opasanie sie srodkami wybuchowymi by sie rozerwac wsrod wszelkiej masci swiatowych obludnikow. S' gwardyjnom pazdravlienjem. Majacy sie na bacznosci przed Talibkami - Obludnik. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: czy franciszkanki w Studzienicznej już pozami 16.11.09, 21:02 ulżyłeś już sobie? cywilizacja Zachodu była oparta na chrześciaństwie a nie na polskim katolicyźmie.to niby drobna różnica ale jednak zasadnicza.stąd wynika różnica pomiędzy cywilizacją europejską a ciemnotą polską. Odpowiedz Link Zgłoś
ultramontanist1 Re: czy franciszkanki w Studzienicznej już pozami 16.11.09, 21:57 A jednak. Delikatny pstryczek w czubek noska (nawet jesi pieknego), robi swoje... Zniknela z linii miotania plwocinami "katolicka obluda" a zato "Venus" wystawila nowa prozna banke do glosnego lomotania kijem z napisem "Ciemnota polska". Akurat teraz mam ciut malo czasu by sie zajmowac roznicami pomiedzy "ciemnota polska" a ciemnota np. poludnia Wloch albo na ten przyklad Gaskonii francuskiej. Wstepnie tylko powiem, ze Polacy, pomimo "venusowej" zlej checi, wcale tak zle nie wypadaja w krajobrazie cywilizacyjnym Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: czy franciszkanki w Studzienicznej już pozami 17.11.09, 14:26 niestety obłuda katolicka nie zanika.wystarczy rozejrzeć się wokół.ciemnota polska też miewa się dobrze.znacznie lepiej niż w innych krajach bo u nas spotyka się z troskliwą opieka i wsparciem. ciemnota jest ciemnotą.wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
azp11 Re: czy franciszkanki w Studzienicznej już pozami 18.11.09, 15:33 Zajmij się najpierw ciemnotą własnego narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
rychukalisz Re: czy franciszkanki w Studzienicznej już pozami 16.11.09, 23:58 venus99 napisał: > czyli jak widać zamiatamy.siostry otrzymały rozgrzeszenie,jest > dobrze.jak widac katolicka obłuda ma się dobrze. Niestety ma sie bardzo dobrze. Dzis w radiu Bialystok byl reportaz o tym co stalo sie w Studzieniczej. To straszne, ze ta bita, niepelnosprawna dziewczyna teskni za siostra, ktora ja uderzyla. Nie da sobie obciac paznokci nikomu innemu tylko tej brutalnej siostrze. Tak bardzo jej wyprano mozg w tym osrodku. O swoich rodzicach nic nie wspomina, oni zreszta tez nie. Moim zdaniem i zdaniem socjaldemokraty jak venus99, nalezaloby zamknac ten osrodek. Nie mozna pozwolic by katolickie siostry opiekowaly sie dziecmi uposledzonymi. To skandal! Z drugiej jednak strony gdyby te dzieci nie byly uposledzone wtedy znalezliby sie chetni do opieki nad nimi. Na przyklad pary gejowskie. Venus99 czy jestes gotow do adopcji? Trzeba skonczyc z ta obluda i zaczac dzialac. Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: czy franciszkanki w Studzienicznej już pozami 17.11.09, 09:25 Jeśli ta dziewczynka jest dzieckiem autystycznym, to nie ma nic dziwnego w tym, że chce, by opiekowała się nią tylko ta konkretna siostra. Nie miałeś do czynienia z ludźmi autystycznymi, więc tego zwyczajnie nie rozumiesz. Wygląda na to, że jeśli naprawdę komuś na tym dziecku zależy, to siostra powinna jak najszybciej do niej wrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: czy franciszkanki w Studzienicznej już pozami 17.11.09, 15:01 1.nie tylko obłuda ma się dobrze ale i głupota.najlepszym dowodem na to jest powoływanie sie na słowa uposledzonego dziecka które nie wiadomo czy posiada mozliwość kojarzenia faktów i przekazywania swoich odczuć. rodzice pewnie w każdą niedzielę chodzą do koscioła a więc zasługują na miano porządnych ludzi. 2.katolickim siostrom można oczywiście powierzać opiekę nad dziećmi tym bardziej,że biorą za to niezłą forsę i pewnie tę opiekę mają zapisaną w regule zakonu. 3.wątek gejowski jest oczywiście związany z tradycyjnie katolicką głupotą ponieważ powszechnie w tym środowiku wiadomo,że każdy gej to pedofil.taka polska ułomność. 4.do adopcji nie jestem gotowy i nie mam tego w planach.niech się tym zajmą ci co walczą z oświatą seksualną,antykoncepcją,badaniami prenatalnymi i aborcją.Polska krajem katolickim-chetnych do adopcji pewnie miliony. a ja powtórzę jeszcze raz:znęcanie się nad uposledzonymi dziećmi to dowód wyjatkowej podłości.a przypadku zakonnicy to wyjątkowej podłości. Odpowiedz Link Zgłoś
rychukalisz Re: czy franciszkanki w Studzienicznej już pozami 17.11.09, 19:23 venus99 napisał: > 1.nie tylko obłuda ma się dobrze ale i głupota.najlepszym dowodem > na to jest powoływanie sie na słowa uposledzonego dziecka Jak mozesz tak mowic, a to ze uposledzone to juz nic nie czuje i nie moze poweidziec z kim woli przebywac a z kim nie... venus99 rozczarowales/las mnie. > 3.wątek gejowski jest oczywiście związany z tradycyjnie katolicką > głupotą ponieważ powszechnie w tym środowiku wiadomo,że każdy gej > to pedofil. powszechnie wiadomo, ze w swiecie brak tolerancjidla zwiazkow homoseksualnych. Trzeba edukowac spoleczenstwo, zeby wkrotce mogli adoptowac dzieci. > 4.do adopcji nie jestem gotowy a tego to juz nie rozumiem, venus to kobieta czyli "gotowa" a ty piszesz, ze nie jestes gotowy...? > a ja powtórzę jeszcze raz:[b]znęcanie się nad uposledzonymi > dziećmi to dowód wyjatkowej podłości dlatego trzeba zamknac ten zakon a opieke nad dziecmi przekazac TVN. Oni maja mozliwosci i szczere checi pomocy dzieciom. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: czy franciszkanki w Studzienicznej już pozami 17.11.09, 20:39 1.w tym przypadku głupota przeważa nad obłudą.ale idzie w parze ze złą wolą. 3.brak tolerancji dotyczy świata katolickiego i to w dodatku polskiego.zacznij się sam edukować. 4.wielu rzeczy nie rozumiesz.ale to już twoja sprawa.jak widać dewocja łączy się ze znacznym ograniczeniem umysłowym.i tak na marginesie-te biedne,prześladowane zakonnice zostały zmuszone do opieki nad dziećmi?i nikt im za to nie płaci? to się właśnie nazywa katolicką obłudą.ale mogę cię pocieszyć-dzieci w Irlandii miały znacznie gorzej.mam nadzieję,że podobnie jak w Irlandii też zostanie kościołowi wystawiony rachunek.słony rachunek,może w ten sposób odzyskamy chociaż część wyłudzonych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
ultramontanist1 Re: czy franciszkanki w Studzienicznej już pozami 17.11.09, 20:42 A, ze ja sie nie zorientowalem wczesniej co do orientacji sexualnej tego bialostockiego "venusa w onucach". Ja, niczym dziecko we mgle, od razu po nazwie "venus" bralem za dobra monete nazwe historycznie zwiazana z rzymska boginia milosci i kudy mi bylo by odgadnac, ze za tym stoi nasz stary znajomy "Tawariszcz venus". Ten "Rychu-kalisz" to poprostu bystrzak, ktory z daleka wyczul ciut nieswiezy zapach onuc Tawariszcza venusa. Jego "venus" pochodzi raczej od slowa ciut "vaniajuszczewo" Tawariszcza. I odrazu wszystko staje sie jasne. Jak na prawdziwego Tawariszcza przystalo, wszystko co nie jest zwiazane z wiara w dawny "moskowskoj Kamunizm", to spalic, zetrzec z ziemi, opluc. A jakie toto madre, lotne, oczytane, akurat jak na prymusa dawnego Uniwersytetu Marxizmu-Leninizmu przy bialostockim PZPR - przystalo. Od razu toto potrafi ocenic "ciemnote narodu", wyzszosc jednej religii nad druga, po ch.j mu badania? Szkoda tylko, ze toto przyczepilo sie do biednego i wyraznie niedoinwestowanego osrodka dzieci odrzuconych przez rodziny. Wlasnie tam gdzie trzeba ludzi z czyms tak niezwykle cennym i rzadkim jakim jest milosc do drugiego czlowieka, ten zglupialy Tawariszcz venus, leje jadem nienawisci. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: czy franciszkanki w Studzienicznej już pozami 18.11.09, 08:51 zakonnica może lać niesprawne dziecko po głowie ja mogę jadem zakonnice.za znęcanie się nad ziećmi,za obłudę i za krętackie próby zakłamania prawdy. co do reszty to mnie nic nie ziębi.jak powszechnie wiadomo głupota w tym kraju jest wielka i bezkarna. Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: czy franciszkanki w Studzienicznej już pozami 17.11.09, 23:13 venus - ja bym dal sobie spokoj z tym. wlasni rodzice (ktorzy zyja i maja sie dobrze) nie widza w tym problemu, nie powinnismy i my, poza upomnieniem tych zakonnic. oni wiedza lepiej z czym te zakonnice na codzien maja doczynienia druga sprawa to taka ze podobaja mi sie idea zakonnic ktore niosa jakas posluge ludziom (czasem niedoskonala ja w tym przypadku). lepsze to niz zeby sie zamykaly w klasztorze i klepaly zdrowaski od rana do nocy Odpowiedz Link Zgłoś
niewzruszonyporuszyciel Re: czy franciszkanki w Studzienicznej już pozami 18.11.09, 08:25 Nie nic sie nie stało.Stara baba napierdziela chore dziecko po głowie,ale to nic.Pracuje wg niektorych za darmo,jest zakonnica,wiec jej mozna.Myslicie troche?Ultraziutek sugeruje jeszcze o dofinansowanie tego pzrytułku :).Moze dofinansowac trzeba kursy jak nie krzywidzić dziecka,albo co zrobic gdy sie traci panowanie nad soba?Chyba,ze tłuczenie malucha to wytrenowany od wiekow sposob na wychowanie dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: czy franciszkanki w Studzienicznej już pozami 18.11.09, 20:41 niewzruszonyporuszyciel napisał: > Nie nic sie nie stało.Stara baba napierdziela chore dziecko po głowie,ale to ni > c.Pracuje wg niektorych za darmo,jest zakonnica,wiec jej mozna.Myslicie troche? > Ultraziutek sugeruje jeszcze o dofinansowanie tego pzrytułku :).Moze dofinansow > ac trzeba kursy jak nie krzywidzić dziecka,albo co zrobic gdy sie traci panowan > ie nad soba?Chyba,ze tłuczenie malucha to wytrenowany od wiekow sposob na wycho > wanie dziecka? co konkretnie proponujesz? wez te dzieci do siebie do domu i sam sprobuj. rodzeni rodzice tych dzieci uwazaja ze nadal maja najlepsza mozliwa opieke nawet po tym co zostalo ujawniane. oprocz spuszczenia manta zakonnicom jaka konkretna pomoc mozesz zaoferowac tym dzieciom. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: czy franciszkanki w Studzienicznej już pozami 18.11.09, 08:54 nie dam.podłość zakonnic,ich kłamstwa i ucieczka od odpowiedzialności a także krętactwa starosty augustowskiego i białostockich urzędników zasługują na trwałą pamięć. Odpowiedz Link Zgłoś
rychukalisz Re: czy franciszkanki w Studzienicznej już pozami 18.11.09, 12:48 venus99 napisał: > nie dam.podłość zakonnic,ich kłamstwa i ucieczka od > odpowiedzialności a także krętactwa starosty augustowskiego i > białostockich urzędników zasługują na trwałą pamięć. Dlatego jako czlowiek lewicy, ktoremu bliskie sa idealy tolerancji goraco apeluje aby zamknac ten osrodek prowadzony przez siostry zakonne, a je same wyslac na kurs terapii "tolerancja w praktyce". Trzeba zabrac nekane przez podle zakonnice dzieci i oddac je pod opieke TVN, ktorej popudek nie trzeba tlumaczyc. Do kretactw bialostockich urzednikow nalezy dodac kretactwo zaprezentowane w Polskim Radiu Bialystok. Reportaz nadany w poniedzialek byl tendencyjny, gdyz nie pokazywal zakonnic takimi jakie je widzi venus99 czyli bezwzglednymi, podlymi sadystkami... Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: czy franciszkanki w Studzienicznej już pozami 18.11.09, 19:05 jako człowiek prawicy jestem odmiennego zdania.jak się bierze forsę to trzeba godnie na nią zapracować.zamykanie ośrodka to bolszewicka łatwizna.ja płacę i ja wymagam. od czasu jak wysłuchałem i obejrzałem siostry zakonne i kretactwa augustowskiego starosty oraz jego pracownika moje zaufanie do znacznej części podlaskich obywateli spadło do zera. ps. to nie tylko ja widziałem zakonnicę w akcji.widziała cała Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
ultramontanist1 Re: czy franciszkanki w Studzienicznej już pozami 18.11.09, 19:59 Tawariszczu Venus, Piszecie: "...to nie tylko ja widziałem zakonnicę w akcji.widziała cała Polska". Zgoda. Cala Polska widzac potrafi tez wyciagac wnioski, a juz szczegolnie z jednostkowych zachowan indywiduow, umieszczajac to w calosciowym kontekscie zachowan grupy. Wy zas, jak widze, wzorem waszych "niezabutych" nauczycieli folgujecie zasadzie: "smotrisz w knigu - widzisz figu". Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: czy franciszkanki w Studzienicznej już pozami 18.11.09, 20:15 ja w przeciwieństwie do ciebie skończyłem polska szkołe więc jak chcesz rozmawiać to pisz po polsku.cała Polska rzeczywiscie widziała.ale znalazło sie kilku dewocyjnych fundamentalistów którzy w dalszym ciagu wierzą w płaskość ziemi.taka skaza mentalna. Odpowiedz Link Zgłoś
rychukalisz Re: czy franciszkanki w Studzienicznej już pozami 18.11.09, 22:43 venus99 napisał: > jako człowiek prawicy jestem odmiennego zdania.jak się bierze > forsę to trzeba godnie na nią zapracować.zamykanie ośrodka to > bolszewicka łatwizna.ja płacę i ja wymagam. w takim razie jak nie chcesz go zamknac i nie chesz aby zakonnice zajmowaly sie uposledzonymi dziecmi to co radzisz. Oddac je pod opieke TVN? A tak swoja droga jesli z ciebie taki czlowiek prawicy jak mezczyzna (o niku venus) to ... > od czasu jak wysłuchałem i obejrzałem siostry zakonne i kretactwa > augustowskiego starosty oraz jego pracownika moje zaufanie do > znacznej części podlaskich obywateli spadło do zera. a tendencyjny reportaz w Radiu Bialystok tez slyszales? wtedy stracilbys zaufanie do radio, zdecydowanie ponizej zera. > to nie tylko ja widziałem zakonnicę w akcji.widziała cała Polska. na szczescie cala Polska to nie zidiociala prawica ktorej czlowiekiem JESTES. Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: czy franciszkanki w Studzienicznej już pozami 18.11.09, 20:39 venus99 napisał: > nie dam.podłość zakonnic, dla nas moze tak. ale rodzicom to widocznie nie przeszkadza wystarczajaco zeby zmienic los dziecka. a rodzice w wiekszosci wypadkow powinni wiedziec co najlepsze dla ich dzieci > ich kłamstwa, zgoda > i ucieczka od odpowiedzialności wlasni rodzice nie chca tej odpowiedzialnosci. czyz nie? > a także krętactwa starosty augustowskiego i > białostockich urzędników zgoda > zasługują na trwałą pamięć. jak proponujesz zmienic syutacje tych dzieci. czy masz lepsza alternatywe? jesli tak to czy ta lepsza alternatywa na pewno jest lepsza? Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: czy franciszkanki w Studzienicznej już pozami 18.11.09, 20:53 1.teoretycznie rodzice powinni wiedzieć co jest najlepsze dla ich dziecka ale mamy niestety tysiące rodzin,którym bicie ich dzieci w niczym nie przeszkadza.mamy tysiace takich które chetnie swoich dzieci się pozbywają.są ludzie którzy dorosli do produkowania dzieci a nie dorośli do ich wychowywania.nie należy obok takich sytuacji przechodzić obojetnie. 2.ponieważ rodzice uciekają od odpowiedzialności tę odpowiedzialność powinny przejąć organa państwa. 3.uważam,że sytuacja w Studzienicznej musi ulec zmianie.zakonnica bijąca dziecko winna ponieść odpowiedzialność.pomijam kwestie sumienia i przyzwoitości ale jest to po prostu problem przestrzegania prawa.dom powinien podlegać okresowym kontrolom i chyba nie przez dotychczasowych augustowskich urzędników.jeżeli powołaniem sióstr jest opieka nad dziećmi niech to robią ale rzetelnie. rozwiązanie jest więc proste:alternatywną dla złej opieki jest DOBra opieka.opinia publiczna ma prawo interesować się takimi przypadkami,komentować je i interweniować.klerykalno-dewocyjne pyskówki fundamentalistów nie wynikają z troski o dzieci ale z fałszywego poczucia obowiązku tuszowania wszelkich nagannych poczynań kleru.udział w tych zabiegach urzędników samorządowych i państwowych jest świadectwem ich upadku moralnego. Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: czy franciszkanki w Studzienicznej już pozami 18.11.09, 22:32 venus99 napisał: > rozwiązanie jest więc proste:alternatywną dla złej opieki jest > DOBra opieka.opinia publiczna ma prawo interesować się takimi > przypadkami,komentować je i interweniować. moze zadzwon do tych rodzicow z tego programow tvn i powiedz im tak: mam dla panstwa rozwiazanie na zla opieke ktora otrzymuja panstwa dzieci od zakonnic. tym rozwiazaniem jest dobra opieka. z pewnoscia nie wpadli na to i sie uciesza z tego telefonu Odpowiedz Link Zgłoś
niewzruszonyporuszyciel Bicie u siostr to juz chyba standard... 19.11.09, 08:58 wiadomosci.onet.pl/2080815,11,warszawa_wyjatkowy_sadyzm_siostr_zakonnych,item.html Fragment: Warszawa: wyjątkowy sadyzm sióstr zakonnych - Wychowanie przez siostrę zakonną polegało na tym, że dzieci się biło. Dzień w dzień bito nas pasem po rękach. Czekaliśmy tylko na swoją kolej – mówi była wychowanka domu dziecka prowadzonego przez Zgromadzenie Sióstr Franciszkanek Rodziny Maryi w Warszawie. Do tego samego Zgromadzenia należy zakonnica, która znęcała się nad swoją upośledzoną podopieczną w Studzienicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: czy franciszkanki w Studzienicznej już pozami 19.11.09, 09:42 podejrzewam,że rodzice nie znają słowa alternatywa podobnie jak ty słowa logika. Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: czy franciszkanki w Studzienicznej już pozami 19.11.09, 16:40 venus99 napisał: > podejrzewam,że rodzice nie znają słowa alternatywa podobnie jak ty > słowa logika. > zawiodles mnie. starasz sie prezentowac tu na racjonaliste, ale jak ktos ci wskarze luke w wywodzie to zachowujesz jak zenek Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: czy franciszkanki w Studzienicznej już pozami 19.11.09, 21:42 jak ktoś mi wskaŻe lukę to się będę nad tym zastanawiał.jak dotąd luki nie wskazano.jedynie udowodniono,że powaznym mankamentem polskiej szkoły jest również brak skutecznej nauki ortografii. Odpowiedz Link Zgłoś
ultramontanist1 Re: czy franciszkanki w Studzienicznej już pozami 19.11.09, 21:58 Zas od "...braku skutecznej nauki ortografii" jeszcze gorsza przywara jest upierdliwosc monotematyczna. Nie wazny kontekst, nie wazna historia, nie wazne argumenty innych; u upierdliwca wazne jest by "jego" bylo na wierzchu, nawet kosztem blazenskiego powtarzania tych samych zwrotow: "Strzyzone - golone, strzyzone - golone,. strzy...". Ot, i cala madrosc tego "venusa". Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: czy franciszkanki w Studzienicznej już pozami 19.11.09, 23:11 jeżeli ci przeszkadza upierdliwość to przestań upierdliwie rozgrzeszać zakonnice za ewidentne naruszanie prawa.o stronie etycznej ich postepowania nie wspominam. Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: czy franciszkanki w Studzienicznej już pozami 19.11.09, 22:04 tak - jedno co mi mozesz wytknac to blad ortograficzny twoj blad jest taki ze sugerujesz zamiane zlej opieki na "dobra" opieke ktora dla tych dzieci dostapna nie jest. a ja mowie ze niestety to jest najlepsza opieka na jaka te dzieci moga sobie pozwolic. ich rodzice rowniez tak sadza Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: czy franciszkanki w Studzienicznej już pozami 19.11.09, 23:11 dobra opieka dostepna nie jest bo zakonnice biły,biją i będą biły? Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: czy franciszkanki w Studzienicznej już pozami 19.11.09, 23:41 venus99 napisał: > dobra opieka dostepna nie jest bo zakonnice biły,biją i będą biły? mysle ze przedstawilem juz swoja opinie i argumentacje wystarczajaco wyraznie. nie chce mi sie dalej dyskutowac bo sprowadzasz ta rozmowe na psy Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: czy franciszkanki w Studzienicznej już pozami 20.11.09, 08:02 przy twojej "argumentacji"...... Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 polecam lekturę: 19.11.09, 21:49 wiadomosci.onet.pl/2080815,11,warszawa_wyjatkowy_sadyzm_siostr_zakonn ych,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: polecam lekturę: 19.11.09, 22:10 venus99 napisał: > > wiadomosci.onet.pl/2080815,11,warszawa_wyjatkowy_sadyzm_siostr_zakonn > ych,item.html "- Tego nie można usprawiedliwić, bo wszyscy się zgodzą, że bicie jest niewłaściwe. Ale trzeba podkreślić, że ta praca jest bardzo trudna – stwierdził ksiądz Dariusz Oko, doktor filozofii i teologii." bedziesz kiedys 75letnim staruszkiem o lasce i wejdziesz do autobusu a tam zastaniesz lezacego na 3 siedzeniach nastolatka ktory bedzie mial cie w dupie. wtedy w kosciach i na wlasnej skorze poczujesz ze srodek wychowawczy taki jak klaps w dupe dla zdyscyplinowania dziecka jednak moze nie jest niewlasciwy Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: polecam lekturę: 19.11.09, 23:13 najbardziej własciwy jest "klaps" w głowę upośledzonego dziecka.ale doceniam zmianę argumentacji. Odpowiedz Link Zgłoś
rychukalisz Re: polecam lekturę: 19.11.09, 23:30 venus99 napisał: > najbardziej własciwy jest "klaps" w głowę upośledzonego dziecka. Dlatego trzeba zamknac ten osrodek czym predzej, a opieke nad uposledzonymi dziecmi dac TVN i venus99. O ile TVN jest w stanie zajac sie dziecmi to venus99 z racji na blizej nieokreslona swiadomosc seksulalna (kobiecy nick) moze budzic podejzenia. Co prawda nie da klapsa w glowe ale moze zrobic co innego... Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: polecam lekturę: 20.11.09, 08:01 czasami klaps ma skutki zbawienne.w młodym wieku może wpłynąć na skuteczną naukę ortografii.w tym przypadku klapsy chyba jednak nie wzbudzaja podejRZeń. problem logiki pozostaje bez zmian.jak ktoś łamie prawo,znęca się nad dziećmi i bierze za to panstwową forsę to wystarczy zmienić ośrodek opiekuńczy i wszystko bedzie w porządku.parafializm i prostota umysłu ciągle żywe. Odpowiedz Link Zgłoś
niewzruszonyporuszyciel Re: polecam lekturę: 20.11.09, 08:18 Wczoraj TVN pokazał reportaz z wychowankami w roli glownej.Najbardziej uderzajace nie byly zwierzenia kiedys bitych,a teraz juz doroslych osob,tylko opis tego,ze zakonnice zdaja sobie sprawe z tego,ze robia zle. Same przyznaja(w nagranej prywatnej rozmowie),ze nie mial kto ich nauczyc prawidlowego sprawowania opieki na dziecmi,a bicie to od lat sprawdzony sposob na szybki efekt.Lzy w oczach tych kobiet nie usprawiedliwiaja takiego postepowania ani waszej obrony takich zachowań.Lux ciagle ripostuje propozycja aby samemu zabrac sie za wychowanie tych dzieci.Wole zlecic to ministerstwu,samorzadowi,fundacji itp.Oni przynajmniej mogliby ponosic konsekwencje takich czynow,w przeciwienstwie do zakonnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: polecam lekturę: 20.11.09, 16:56 niewzruszonyporuszyciel napisał: > Wczoraj TVN pokazał reportaz z wychowankami w roli glownej.Najbardziej uderzaja > ce nie byly zwierzenia kiedys bitych,a teraz juz doroslych osob,tylko opis tego > ,ze zakonnice zdaja sobie sprawe z tego,ze robia zle. Same przyznaja(w nagranej > prywatnej rozmowie),ze nie mial kto ich nauczyc prawidlowego sprawowania opiek > i na dziecmi,a bicie to od lat sprawdzony sposob na szybki efekt.Lzy w oczach t > ych kobiet nie usprawiedliwiaja takiego postepowania ani waszej obrony takich z > achowań.Lux ciagle ripostuje propozycja aby samemu zabrac sie za wychowanie tyc > h dzieci.Wole zlecic to ministerstwu,samorzadowi,fundacji itp.Oni przynajmniej > mogliby ponosic konsekwencje takich czynow,w przeciwienstwie do zakonnicy. czy twoja propozycja jest realna? ja uwazam ze rodzice tych dzieci poprzez pozostawienie ich w tym osrodku po obejrzeniu programu uwazaja ze nie. uwazaja ze mimo wszystko obecna sytuacja jest dla tych dzieci optymalna. ja osobiscie nie wiem, ale jesli taki rodzic poswiecil nascie lat zycia na pomoc wlasnym uposledzonym dzieciom, to chyba mozna powiedziec ze orientuja sie w sytuacji nie neguje ze zakonnice lamia prawo, ale mysle ze dobro dzieci stoi w tym unikalnym przypadku wyzej i niestety opieka w osrodku z nerwowymi zakonnicami to najlepsze co moga w tej sytuacji miec Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: polecam lekturę: 20.11.09, 21:04 naklepsze to chyba opieka w ośrodku bez nerwowych zakonnic. a co pracujacy rodzice mają robić z dziećmi wymagajacymi całodobowej opieki. i nie zapominaj,że zakonnice brały i biorą dużą forsę za realizację swojego powołania. Odpowiedz Link Zgłoś
niewzruszonyporuszyciel Re: polecam lekturę: 20.11.09, 21:13 Caly czas stwarza sie wrazenie,ze one robia to za darmo.Nic bardziej mylnego.Nawet jesli robilyby to za przyslowiowa zlotowke,dzieci tluc nie moga! Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: polecam lekturę: 20.11.09, 21:50 za darmo to cię nawet nie pochowaja. Odpowiedz Link Zgłoś
ultramontanist1 Re: polecam lekturę: 20.11.09, 22:13 I badz tu czleku madry... Nigdy nie zrozumiem logiki roznych takich "venusow"; najpierw wychodza ze skory by kazdym czynem swoim dopieprzyc instytucji kosciola, by za chwile kwilic gdzie indziej, by ta sama instytucja zechciala go pozniej, po ludzku pochowac i dotego za darmo! Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: polecam lekturę: 20.11.09, 22:48 w tej kwestii dam sobie radę bez pomocy sukienkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
niewzruszonyporuszyciel Re: polecam lekturę: 21.11.09, 00:11 Oj ultraziutek.Takis niby oswiecony,a z drugiej strony klapki na oczach to ci juz pozarastaly brwiami.Tez w czerep na religii wylapales katechizmem?Bo masz tendencje do postrzegania swiata z pozycji kleczacego ministranta.Czyzby przed sukienka? Odpowiedz Link Zgłoś
azp11 Re: polecam lekturę: 21.11.09, 00:37 Ona nie martwi się o siebie, ona cierpi za miliony. Odpowiedz Link Zgłoś