Dodaj do ulubionych

Łapy - brud, syf i ekologia

IP: *.iig.pl 25.02.04, 09:24
Właśnie wczoraj przeczytałem sobie reklamę w Gazecie w Białymstoku o Łapach.
Pan burmistrz chwalił się w jakimś sponsorowanym artykule tym, jaka to
ekologiczna miejscowość, w której powietrze i woda są czyste. Tak się jednak
składa, że prawie codziennie przejeżdżam przez Łapy samochodem, jadąc do
pracy. I chyba większego brudu i syfu nie ma chyba nawet w śmietniku na moim
osiedlu. To ma być ekologiczna miejscowość??? Wolne żarty. Chyba lepiej,
zamiast wydawać kasę na takie reklamy, uprzątnąć miasto.
Obserwuj wątek
    • Gość: 600VOLTów Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.iig.pl 25.02.04, 09:59
      Heja Ziomki z ŁAP
      Łapy są cool tylko faktycznie za duży syf
    • Gość: Max Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.iig.pl 25.02.04, 10:14
      Łapy to fajne miasteczko, tam się urodziłem, wychowałem, ale już tam nie
      mieszkam, może i dobrze bo za rządów Wróblewskiego Łapy zeszły na psy...
    • jerzyr Re: Łapy - brud, syf i ekologia 25.02.04, 11:41
      Tylko dlaczego nie piszesz tego na forum "Łapy"?
      • Gość: Michał T. Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.iig.pl 25.02.04, 11:59
        A gdzie jest to forum o Łapach?????
    • Gość: Graż Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.iig.pl 25.02.04, 12:07
      Właśnie gdzie jest takie forum. Dobrze, żeby w Łapach to przeczytali, bo tu
      tylko pisze Białystok. Dobrze żeby władze wreszcie się dowiedziały, co o nich
      ludzie myślą. Irytuje mnie ta pycha władzy. Dlaczego na stronach gmin nie ma
      forum dla obywateli???
      • Gość: ha14 Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 25.02.04, 18:59
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10523
        tutaj jest forum Łapy
        • Gość: Hm Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.nas3.los-angeles2.ca.us.da.qwest.net 26.02.04, 06:18
          No tak, ale ostatnio jak chcialam tam wejsc to kazano mi wypelnic cos gdzie za
          wiele musialabym powiedziec o sobie. E, a ja nie chce.

Mysle, ze ulice w lapach sa czyste. Co mi sie nie podoba to te wszystkie
          malunki na scianach. Ale jest to problem nie tylko malych miasteczek. No i na
          dworcu bylo strasznie duzo pestek od slonecznika. Obrodzily.
    • Gość: Łapianin Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.iig.pl 26.02.04, 07:16
      Ulice czyste? Bo wszystko pokrywa duża warstwa śniegu i lodu. Przyjedź w
      kwietniu lub maju. I koniecznie zanim trawa nie zapokryje brudnych
      skwerków.Wydaje mi się jakby u nas nikt nie sprzątał.
    • Gość: Mieczysław Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 11:00
      A kto ten "syf" robi w Łapach. Mieszkańcy tego miasteczka. W Białymstoku
      też na niektorych osiedlach (np.Dziesięciny) nie ma ani jednego kosza na
      śmieci. To jest wina władz, ale rzucanie śmieci na ulicę -t o sami jesteśmy
      sobie winni.
      • Gość: łapiak Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.04, 12:01
        Człowieku, nie wiesz co mówisz! Jakiś czas temu Wróblewski (burmistrz)
        skierował sprawe na policję, za to, że ktoś nie mógł juz patrzeć na ten bałagan
        i za własne pieniądze pomalował krawężniki na biało! Ten człowiek nie pozawala
        mieszkańcom zadbać o własne otoczenie!
        • Gość: Michał T. Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.iig.pl 26.02.04, 12:17
          Tak, pan burmistrz jest ekologiem tylko na łamach prasy - gdy za państwowe
          pieniądze wykupuje sobie reklamę. A jak dochodzi co do czego, to syf kompletny.
          Ciekawe, czy u siebie w domu też ma taki bałagan????? Ktoś coś wie na ten
          temat????
    • Gość: KAJ Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.iig.pl 26.02.04, 12:30
      Jaka reklama, o co chodzi?

• Gość: Hm Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.nas20.los-angeles2.ca.us.da.qwest.net 26.02.04, 19:47
      To moze byc duzo w tym racji, ze jak sniegi stopnieja to... no ale jak tu ktos
      slusznie zauwazyl, nie byloby brudu gdyby "ktos" go nie robil. A tak w ogole,
      to w ktorym miejscu waszym zdaniem jest ten najwiekszy brud?
      Pozwoliloby to wowczas burmistrzowi skierowac oczy w tamta strone i zabrac sie
      do roboty... A tak na marginesie to mieszkancy rowniez powinni wlaczyc sie do
      akcji "czyscioch" - nieuwazacie?
      No i o jakiej reklamie mowa - daj jakiegos "linka".
      • Gość: łapiak Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.04, 17:24
        Problem jest w tym, że nie ma czystych miejsc. Wiec nie ma się co zastanawiac
        nad miejscem skierowania odpowiednich służb, tylko trzeba zaczynać np. od
        centrum i posuwać się w kierunku przedmieść.
    • Gość: Jag Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.04, 09:13
      Widziałam tę reklamę. Kilka dni temu na łamach Gazety. Początkowo myślałam, że
      to artykuł o Łapach. A że stamtąd pochodzę, to zaciekawiłam się. Szyko okazało
      się, że jest to wykupiona przez pana burmistrza reklama z jego zdjęciem itd.
      Poczułam niesmak.
      • Gość: kazia Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 27.02.04, 16:29
        Nasz "gospodarz" to spec od kreowania swego wizerunku. Wystarczy poczytać Gazetę
        Łapska. W każdej zdjęcie miłościwie panującego i pean na jego cześć. No i te
        ciągłe inwestycje A kredyty rosną razem z odsetkami....
        • Gość: Hm Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.nas40.los-angeles2.ca.us.da.qwest.net 27.02.04, 19:07
          Nie wiem o jakich inwestycjach mowisz bo tak naprawde to nie widzialam aby cos
          zmienilo sie od ... 20 lat?
          Centrum - skwerek - mysle, ze nawet najstarsi mieszkancy Lap go pamietaja. Nie
          sadze by jego koszt "wybudowania" byl zbyt wysoki. Smutnym jest tez fakt,ze
          ludzie mlodzi tak naprawde nie maja co ze soba zrobic. No bo gdzie tak naprawde
          moga pojsc? Snuja sie po ulicach, albo raczej to po glownej ulicy...
          Kino to jak widmo - straszy. O i jeszcze jedno, przy dworcu miesci sie toaleta
          publiczna, ale ta latem byla zamknieta wiec nie mysle, ze zima jest dostepna.
          Tu moze kryje sie odpowiedz dlaczego mieszkancy sa zmuszeni do zalatwiania
          potrzeb fizjologicznych tu i tam...
          No wiec moje pytanie - W co pan Burmistrz inwestuje pieniadze?
          A tak na marginesie - kiedy konczy sie kadencja tego pana?
          Pozdr.
          • Gość: kazia Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 28.02.04, 12:28
            "...No wiec moje pytanie - W co pan Burmistrz inwestuje pieniadze?..."

Ja też nie wiem w co. To on jak tylko otworzy usta zawsze opowiada o
            inwestowaniu. I w coś inwestuje bo w kasie miejskiej pieniędzy nie ma. Skwer w
            centrum to sprawa bardzo stara, kiedyś stał tu jeszcze pomnik M. Nowotki. No ale
            wyglądało to jak skwer: były drzewa, krzewy, kwiaty. teraz drzewa wycieto w
            pień, posadzono jakieś patyczki i jak dobrze pójdzie to za 20 lat coś z nich
            wyrośnie. Drzewa tnie sie gdzie popadnie- podobno tak trzeba
    • Gość: Jak Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.04, 09:36
      Władza wykupuje sobie reklamę na całą stronę? Chwali się za nasze pieniądze? To
      ile podatników będzie kosztowała tak długa kampania wyborcza? Czy wszyscy
      burmistrzowi są tak bezczelni czy tylko ten z Łap? O ile pamiętam w "Gazecie
      Współczesnej" też były wykopowane reklamy o burmistrzu Łap. Moze się okazać, że
      i Telewizji płaci. Co to za człowiek?
      • Gość: Wiktor Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: 80.55.171.* 28.02.04, 10:01
        Ja myślę, że ten burmistrz Łap to jest niezły cwaniak. A raczej cwaniak nad
        cwaniaki. Nie ważne, że w gminie syf, ważne, że w gazetach o mnie dobrze piszą.
        Tyle tylko, że piszą za moje pieniądze, które zamiast wydać na naprawę dróg
        pakuję w strony reklamowe w Wyborczej czy Współczesnej. Takiej bezczelności i
        chamstwa dawno nie widziałem. Telewizji Białystok też chyba płaci, bo widziałem
        o nim laurki w Obiektywie, zrobione przez p. Dziedzik. Ciekawe, czy ona też
        jest sponsorowana przez pana burmistrza?????
      • Gość: Hm Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.nas4.los-angeles2.ca.us.da.qwest.net 28.02.04, 18:34
        Bardzo interesujace...
        Czy jest mozliwe wiec by powolac "organizacje", w ktorej sklad wejda wszyscy
        zainteresowani mieszkancy i wraz z rada miejska, skrzetnie zaczac rozliczac
        pana burmistrza? Wiem, ze jest to mozliwe.

Odnosnie skwerku to racja - jest zupelnie "lysy". Nie przypominam sobie czy
        widzialam tam lawki?

A jakie sa plany odnosnie Bindugi? Moze ktos z was wie tez cos na ten temat?
        Pozdr.

• Gość: łapiak Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.04, 19:56
          Czy jest mozliwe wiec by powolac "organizacje", w ktorej sklad wejda wszyscy
          > zainteresowani mieszkancy i wraz z rada miejska, skrzetnie zaczac rozliczac
          > pana burmistrza? Wiem, ze jest to mozliwe.
          ]
          Jest możliwe ale wtedy trzeba sie liczyc z mozliwoscia wyrzucenia z pracy!
          • Gość: Hm Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.nas6.los-angeles2.ca.us.da.qwest.net 29.02.04, 06:12
            Kochany Lapiaku, ja tez jestem lapianka i to z krwi i kosci! Z tego tez powodu
            leza mi na watrobie sprawy Lap. Mysle, ze tak jak dla wielu z Was Lapianek i
            Lapiakow to co dzieje sie w Lapach i jak wyglada zycie ich mieszkancow czyli
            Lapiakow nie jest obojetne.

Mam pomysl: trzeba zalozyc TKLBSZBCZZP. Na poczatek nalezy znalezc (i to nie
            zart ani drwina) partyzanckiego emeryta i zrobic go przewodniczacym tej
            organizcji. Nalezy uczynic go tez odpowiedzialnym za reprezentacje organizacji
            przed wladzami miasta (czyli przed rada, administracja i Burmistrzem).
            TKSLBSZBCZZP - to skrot od: Tajny Komitet Sprawiedliwych Lapiakow Bojacych Sie
            Zapytac Burmistrza Co Zrobil Z Pieniedzmi. To zupelnie bez zartow. Takie zeczy
            sa znane w swiecie i to nazywa sie demokracja Prawdziwa. Jak trzeba bedzie to
            ja doloze sie do kosztow zarejestrowania tej organizacji w Sadzie jako
            Lapianska Partia Polityczna.
            Plusy tego sa takie, ze nikt nie straci swojej pracy tylko dlatedo, ze ma
            watpliwosci czy odmienna opinie czy tez inne spojzenie na swiat.
            No wiec? Sa chetni?
    • Gość: jw Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.04, 20:17
      O ile wiem, to z Bindugą jest po staremu. Raz tylko byłam tam nad wodą w
      ubiegłym roku z rodziną. Od rodziców wiem (sama już nie mieszkam w Łapach), że
      jakaś wspólnota Goździkowska czy Leśkowska nią rządzi. Podobno burmistrz
      Mojkowski im przywrócił jakieś dawne prawa do ziemi, bo sam był z Goździk, ale
      nie znam szczegółów. Nikt tam więc nie inwestuje i każdy się boi zaczynać
      tematu. Podobno przejmują stadion, targowicę i ogrody działkowe. Ale to
      wszystko niesprawdzone. Binduga jest jakaś skurczona, bo wody mało. W ogóle
      Narew to rzeczka, bo Siemionówka wszystko zatrzymuje. To jakaś wielka pomyłka.
      Niestety w roku ubiegłym były zakazy kąpieli i kto się moczył, robił to na
      własne ryzyka. A co do burmistrza i rady, to burmistrz został wybrany w
      wyborach bezpośrednich i nic nie można mu zrobić. Ponoć ledwo przeszedł, bo
      wygrał na wsi. Ale masz rację, że powinno się chociaż ile można rozliczać
      burmistrza i radnych. O tej radzie nie wiem nic. W Łapach tylko mówią, że to
      radni-bezradni. Ale nie powinno się tracić optymizmu.
      Zapraszam cię też na łapskie forum. Na razie jak zauważyłam jest mało wpisów,
      ale takie są początki. Zaimponował mi Bielsk – tam forum jest młodsze, ale ma
      znacznie ponad 5200 wypowiedzi. Moje koleżanki z Bielska częściej piszą posty
      na forum swego miasta niż żadnym innym. Może tak będzie z Łapami.
      FORUM ŁAPSKIE
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10523
      • Gość: Hm Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.nas6.los-angeles2.ca.us.da.qwest.net 29.02.04, 05:35
        Serdeczne dzieki za piekny opis obecnej Bindugi i jej sytuacji.
        Na Bindudze bylam w zeszlym roku na spacerku, ale krotkim. Nikt z mojego kregu
        nie uswiadomil mi stanu faktycznego do takiego stopnia jak ty to zrobilas.
        Pamietam ja jeszcze za czasow tzw. "swietnosci". Zeczywiscie wody malo.
        Co to jest w ogole ta wspolnota Gozdzikowska czy Leskowska?

Odnosnie pana Burmistrza i jego polityki - coz, na dzien dzisiejszy nie moge
        zajac zadnego obiektywnego stanowiska. Ale ja jestem lapianka i nie popuszcze!

Nie jestem na forum Lapy, tylko dlatego, ze do rejestracji wymagane jest
        udzielenie zbyt duzo informacj prywatnych (jak na moj gust) w zamian za
        przywilej uczestniczenia w forum. Moja zasada - udzielam informacji o sobie jak
        namniej, a zwlaszcze kiedy nie wiem kto i do jakiego celu je uzyje.
        Wchodze tam od czsu do czsu i cos przeczytam...bo mnie wtedy Admin wpuszcza.
        Z przyjemnoscia wiec "zalapalam" sie na te dyskusje (poza forum Lapy)
        tymbardziej ze zaczynaja rozwijac sie ciekawie. Mam nadzieje, ze beda dalej
        kontynuowane.
        Co jest rowniez mobilizujace to fakt, ze my kobietki dolaczylysmy i mamy na
        rowni z panami cos do powiedzenia. W mysl zasady "gdzie diabel nie moze tam
        babe posle".

• Gość: łapiak Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.04, 09:36
          Nie jestem na forum Lapy, tylko dlatego, ze do rejestracji wymagane jest
          > udzielenie zbyt duzo informacj prywatnych (jak na moj gust) w zamian za
          > przywilej uczestniczenia w forum. Moja zasada - udzielam informacji o sobie
          jak namniej, a zwlaszcze kiedy nie wiem kto i do jakiego celu je uzyje.

A, pomyślałaś, że można podać fałszywe dane i niech je sobie wykorzystuja!
          • Gość: Hm Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.nas7.los-angeles2.ca.us.da.qwest.net 02.03.04, 20:36
            O falszywych danych nie pomyslalam.

• Gość: DEr Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.04, 23:33
      I wszed łem na to łapskie forum i nic tam nie ma ciekawego. To juz lepiej tu
      pisać jeden łapski wątek. Myśle że łapiakom nie zależy na Łapach. Krytykują
      miasta, syf, burmstrza, ale są tego warci. nawet na swym forum boją się
      wygarnąc co myślą. Tylko jakieś pier..
    • Gość: RUV Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.04, 16:58
      łapiaki zrzutka na burmistrza niech wykupi reklame w Times jak inny jeden
      cybmał burmistrz w kraju
      • Gość: Wiktor Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.piasta.pl 29.02.04, 17:06
        Szkoda kasy na tego debila - w telewizorze jak go pokazują, to jakby kij
        połknął. Łapski pan i władca.
    • Gość: DEr Re: Syf BURMISTRZ i ekologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.04, 18:13
      Krew zalewa. mówią że w Łaapch rządzi prezes ZNTK Ekiert. jak się tysiąc ludzi
      a zakładzie ustawi, to z rodzinami maja tych głosów kilka tysięcy. Dlaczego
      jednak Ekiert zawsze musisię posłygiwac jakimś durniem. Czy nie mógł znaleźć
      innego kandydata na burmistrza.
      A BUrmistrz ma jakiś układ w Białostostockiej telewizji, bo stale tam sie
      pokazuje. Jest taka chuda Dziedzik co biega na każde zawołanie burmistrza do
      Łap. To jest normalne jakieś k... tak facet zamiast pracować tylko gania gdzie
      by się zaprezentować. Do tego ma swój gminy biuletyn Gazeta Łapska. Mają pewnie
      nakazane w kółko pisać o burmisytrzu bo na każdej musi być o nim. Jeszzce go na
      tronie posadzić.
    • Gość: UY Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.iig.pl 01.03.04, 12:39
      Łapy rządzą
    • Gość: Kur Re: Łapskie układy IP: *.iig.pl 01.03.04, 15:27
      Łapy miasto jak inne tylko nie ma szczścia do ludzi. BUrmistrz Wróblewski to
      wyjątkowo mściwy typ. I ma plecy. Dyrektorzy i takie tam. W zeszłym roku
      czytałem, jak chciał pobić radnego, bo miał inne zdanie. Jestem z Łap i coś o
      tym wiem, ale każdy macha na wszystko. NIkomu nie zależy.
      • Gość: Wiktor Re: Łapskie układy IP: 80.55.171.* 01.03.04, 21:22
        A nie można tego burmistrza pogonić??? SKoro nawet o czyste ulice i chodniki
        nie potrafi zadbać/?????
    • Gość: Hm Rozwiazanie problemu... IP: *.nas39.los-angeles2.ca.us.da.qwest.net 01.03.04, 21:33
      Chcialabym raz jeszcze przytoczyc propozycje (i tu zalaczam tresc mojego
      poprzedniego postu liczac na to, ze spotka sie tym razem z odzewem).

Zachecam wiec goroca podjecia tematu! Moze ktos z was ma rowniez propozycje w
      jaki sposob mozna problem ten rozwiazac? Przeciez wiadomo, ze sam sie nie
      rozwiaze a samo "gadanie", ze zle tez nic nie da...
      Zachecam wiec Lapiakow do ruszenia glawa i przedstawienia pomyslow na to by w
      Lapach mozna bylo zyc lepiej i przyjemniej.

Tresc mojego poprzedniego postu:
      "... ja tez jestem lapianka i to z krwi i kosci! Z tego tez powodu
      leza mi na watrobie sprawy Lap. Mysle, ze tak jak dla wielu z Was Lapianek i
      Lapiakow to co dzieje sie w Lapach i jak wyglada zycie ich mieszkancow czyli
      Lapiakow nie jest obojetne.

Mam pomysl: trzeba zalozyc TKLBSZBCZZP. Na poczatek nalezy znalezc (i to nie
      zart ani drwina) partyzanckiego emeryta i zrobic go przewodniczacym tej
      organizcji. Nalezy uczynic go tez odpowiedzialnym za reprezentacje organizacji
      przed wladzami miasta (czyli przed rada, administracja i Burmistrzem).
      TKSLBSZBCZZP - to skrot od: Tajny Komitet Sprawiedliwych Lapiakow Bojacych Sie
      Zapytac Burmistrza Co Zrobil Z Pieniedzmi. To zupelnie bez zartow. Takie zeczy
      sa znane w swiecie i to nazywa sie demokracja Prawdziwa. Jak trzeba bedzie to
      ja doloze sie do kosztow zarejestrowania tej organizacji w Sadzie jako
      Lapianska Partia Polityczna.
      Plusy tego sa takie, ze nikt nie straci swojej pracy tylko dlatedo, ze ma
      watpliwosci czy odmienna opinie czy tez inne spojzenie na swiat.
      No wiec? Sa chetni?"
    • Gość: Kur Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.iig.pl 02.03.04, 08:20
      Tak, trzeba coś zrobić. Wszystkich niezdowolonych i wszystkich chętnych do
      działania namawiam do cierpliwości. Słychać ze wielu ludzi chce się
      zaangażować. Na pewno coś się "urodzi".Tak dalej być nie może. MOże to będzie
      to co myślisz?
      • Gość: Hm Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.nas7.los-angeles2.ca.us.da.qwest.net 02.03.04, 20:43
        Mysle, ze Lapiacy zaczeli angazowac sie, bo jak widac podniesiona Kwestia
        spotkala sie z oddzwiekiem i tu i na forum Lapy.
        Widze, ze "Jadwigawx.." zabrala sie ostro za Plan Rozwoju Gospodarczego. W
        chwili obecnej rowniez go studjuje...
        "W tlumie zawsze sila"
        • Gość: Wiktor Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.04, 20:55
          A co to jest ten plan rozwoju gospodarczego??? To p. burmistrz napisał czy mu
          napisali????
          • Gość: Hm Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.nas4.los-angeles2.ca.us.da.qwest.net 02.03.04, 22:19
            Tego nie wiem. W ogole to ta strona jest jakas dziwna. Tak naprawde to niewiele
            mozna sie dowiedziec.
        • Gość: gf Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.04, 09:22
          a w zeby nie chcesz ?:>
    • Gość: Wójek Sam Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 21:39
      Wróblewski na Białoruś!!! Razem z Łukaszenką doprowadzą Białoruś do
      europejskich standartów w dziedzinie ochrony środowiska i wszystkim będzie się
      żyło dobrze i dostatnio.
      Łapy też zyskają bo pozbędą się wróbla!!!
    • Gość: DEr ZADŁUŻENIE I PAZERONOŚĆ WŁADZY IP: *.iig.pl 03.03.04, 13:42
      TKSŁBSZBCZZP (Tajny Komitet Sprawiedliwych Łapiaków Bojących Się
      Zapytać Burmistrza Co Zrobił Z Pieniędzmi). Bardzo mi się podoba ta propozycja.
      Czy jednak pan Burmistrz zechce odpowiedzieć na te pytania?
      Na razie kilka pytań.
      • Dlaczego panu Burmistrzowi 7300 zł to za małe pobory i domaga się
      większych? Pisały o tym białostockie gazety. Gdyby dalej zajmował się pan
      złomem, to czy miałby pan 1000 zł?
      • Dlaczego pan Burmistrz zadłużył gminę na kilkanaście milionów i teraz
      na nic nie ma pieniędzy?
      • Po co pan burmistrz wybudował w poprzedniej kadencji kotłownię na
      biomasę, zamiast uruchomić ciepłownię na węgiel. Czy to prawda, że w
      poprzedniej kadencji wyprzedał pan a ciepłowni miejskiej wszystko, co się dało?
      • Gość: Hm Re: ZADŁUŻENIE I PAZERONOŚĆ WŁADZY IP: *.nas39.los-angeles2.ca.us.da.qwest.net 03.03.04, 17:34
        Pan Burmistrz na formalny wniosek obywatela(i) ma obowiazek w przeciagu 2
        tygodni udzielic sprawozdania na co poszly pieniadze i dlaczego.

Pytania postawiles dobre. Nie sadze jednak, ze to Burmistrz we wlasnej osobie
        na nie odpowie tu na Forum. Szkoda.

Jak to jest mozliwe, ze to druga kadencja pana Burmistrza, skoro jest tyle
        niezadowolonych ludzi?
      • Gość: Hm Re: ZADŁUŻENIE I EKOLOGIA IP: *.nas4.los-angeles2.ca.us.da.qwest.net 06.03.04, 01:47
        Kotlownia na biomase:
        Czy ktos zainteresowal sie i ma faktyczne dane odnosnie
        1. Analizy zagadnien technicznych
        2. Oceny efektow ekonomicznych (oplacalnosc inwestycji)
        3. Rocznego przychodu kotlowni/deficytu

Moze rowniez ktos z pracownikow UM wypowie sie na ten temat?
    • Gość: Mir Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 21:08
      Łapy to stolica Polski chociaż leży trochę na uboczu...
      • Gość: Wiktor Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.iig.pl 04.03.04, 07:35
        Z tego co czytam na tym forum o władzach Łap wyłania się obraz kompletnej
        beznadziei. Ludzie albo uciekajcie z tego miasta, bo ten burmistrz je wkrótce
        zaora, albo wyrzucajcie tego burmistrza na zbity pysk przy najbliższych
        wyborach.
        • Gość: łapiak Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.04, 08:33
          A, dlaczego 20 tys. ludzi ma uciekać przez jednego barana?
          • Gość: Wiktor Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.iig.pl 04.03.04, 10:24
            To wywalcie tego durnia!!!!!! Kto go wybrał??????
            • Gość: łapiak Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.04, 19:30
              "dyrektorstwo", ludzie zastraszeni i wieś.
            • Gość: kazia Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 04.03.04, 19:36
              Kto go wybrał: Łupianka, Płonka, Dębowina
              • Gość: Wiktor Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: 80.55.171.* 04.03.04, 20:50
                A co to za wiochy??? To wy w Łapach nie możecie się skrzyknąć i ich
                przegłosować. Koniec świata, żeby wiocha rządziła miastem. Dajecie się tak
                robić????
                • Gość: łapiak Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.04, 23:18
                  Jeżeli nie jesteś z Łap to nie zrozumiesz tego mechanizmu, a jeżeli tak, to
                  udajesz, że nie wiesz o co chodzi.
                  • Gość: Hm Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.nas19.los-angeles2.ca.us.da.qwest.net 05.03.04, 03:14
                    A o co dokladnie chodzi? Moglbys rzucic nieco swiatla....
                    Dzieki.
                    • Gość: Wiktor Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.iig.pl 05.03.04, 14:36
                      Co to za straszne układy sa w waszych Łapach???? Napiszcie, prosze....
                      • Gość: łapiak Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.04, 18:36
                        Problem w tym, że większość łapian to wiocha. Łapiaków jest niewielu.
                        Wystarczy, że ten baran zrobi kilka inwestycji na wsi i już ma za soba wieś i
                        wiejskich emigrantow. W niektórych zakładach przed wyborami robi się masówki (w
                        czasie pracy)nawołujące do głosowania na kandydata "dyrektorskiego", bo inny
                        zlikwiduje zakłady pracy i zaorze miasto. Bogata kampania wyborcza finansowana
                        przez podatnikow i "dyrektorow". Masowe inwestycje w roku wyborczym (stąd te
                        kilkunastomilionowe zadlużenie). Wszystko to robi przeciętnemu człowiekowi wodę
                        z mózgu, tak, że niektórzy głosują na barana , a niektórzy zostają w domu.
                        Natomiast na wsi sołtys organizuje transport i dba o poprawne skreslenie karty
                        do glosowania przy niemal 100% frekwencji. Za publiczne pieniadze mozna
                        wszystko... Stad bodajze ponad 300 glosami zwyciestwo Wroblewskiego! Chyba
                        troche oświeciłem...
                        • Gość: Hm Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.nas40.los-angeles2.ca.us.da.qwest.net 05.03.04, 19:17
                          Ano oswieciles. No wiec teraz do roboty. Czy uwazasz, ze jest w Lapach chociaz
                          jedna osoba godna stanowiska Burmistrza?

> W niektórych zakładach przed wyborami robi się masówki (w
                          >
                          > czasie pracy)nawołujące do głosowania na kandydata "dyrektorskiego", bo inny
                          > zlikwiduje zakłady pracy i zaorze miasto.

Bez wzgledu na masowki, ludzie swoj rozum maja i moga glosowac na kogo chca, bo
                          przeciez wybory sa tajne!

Warto sprawdzic, czy organizowanie tego typu masowek jest legalne czy nie.
                          A moze ktos juz zna odpowiedz na to pytanie?
                          • Gość: Wiktor Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.piasta.pl 05.03.04, 20:35
                            Przeczytałem wypowiedz Łapiaka i jestem załamany. Jak to możliwe, że w kraju,
                            który chwali się demokracją od 1990 r., mają miejsce takie sytuacje - masówki w
                            zakładach pracy, straszenie wyrzuceniem z pracy, jeśli się nie zagłosuje tak
                            jak trzeba, wożenie autobusami na głosowanie. Boże, toż u Was jest gorzej niż
                            na Białorusi prezydenta Łukaszenki. Wyjście jest chyba tylko jedno, ale
                            radyklane - żeby ten stan zmienić trzeba się tego burmistrza pozbyć. FIZYCZNIE
                            GO WYELIMINOWAĆ!
                            • Gość: Hm Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.nas4.los-angeles2.ca.us.da.qwest.net 06.03.04, 01:25
                              Nie jestem zwolenniczka sily fizycznej. Jestem przekonana, ze istnieja inne,
                              bardziej skuteczne metody.
                              Prawda jest, ze "masowki" w zakladach pracy...czy jest to legalne?
                              Lapiacy - co mozecie powiedziec na ten temat?
                              • Gość: Wiktor Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: 80.55.171.* 06.03.04, 13:16
                                Jak są masówki, to dozwolone jest lanie burmistrz-chama po ryju! Na chamów to
                                jest jedyny sposób - walnąć go w ryja.
    • Gość: jw Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.04, 11:13
      Nie obrażałabym się na ludzi ze wsi. Akurat pochodzę z Łap, a moi rodzice są
      rodowitymi łapiakami. Ale tez się denerwują, że to głosami wsi wybrano
      Wróblewskiego. To co mówicie to oni też potwierdzają. Ale warto zauważyć że
      masówki w ZNTK nie pomogły. Pamietam jak w czasie wyborów zadzownił do mnie
      moja siostra. Jej mąż wrócił z Zakładów, bardzo oburzony, bo dyrektor zrobił
      spotkania po działach i mówił, na kogo mają głosować. Ale w mieście Wróblewski
      przegrał. Miasto wybrało Czepego. Teraz chyba i wieś zrozumiała, że Wróblewski
      składał im obietnice bez pokrycia. Ja nie jestem przeciw wsi. Owszem wieś
      głosuje za władzą i łatwo daje sie manipulowac. Ale nie obrażajmy się na
      nikogo. Jak zdołałam się zorientować najgorszy problem, to ogromny dług gminy.
      Przez to nic nie można zrobić. O tym mało kto mówi.
      • Gość: łapiak Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.04, 15:10
        Problem nie w tym, że w Łapach Wróblewski przegrał, ale w tym, że dostał za
        dużo głosów. I, ciekawe, ile z tych głosów (na Wróblewskiego)wzieło się w
        wyniku nacisków?
      • Gość: Jarek Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 20:04
        Ja rowniez jestem z Lap a glosowalem na Wrobleskiego wiec nietylko wies na
        niego glosowala. Czepe tez skladal obietnice przed wyborcze i nikt teras niewie
        ile znich by zrealizowal. Niezgadzam sie z tym ze nic nie zrobiono, wystarcz
        przeisc sie przez miasto i przypomniec jak wygladalo gdy pan Czepe byl u wladzy
        a jak teraz. Moze pan Wrobleski nie jest idealnym burmistrzem ale uwazam ze
        niebylo leprzego kandydata.
        • ha14 Re: Łapy - brud, syf i ekologia 23.09.04, 20:30
          I znowu ten syf na wierzchu? No tak, gówno zawsze pływa na wierzchu
        • Gość: Kacper84 Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 20:52
          A, co takiego zrobił w mieście ten wspaniały burmistrz? Może jakieś konkretne
          przykłady?
          A, obietnice Czepego? Które?
          • Gość: Kacper84 Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.04, 20:30
            Typowe dla grupki zwolenników burmistrza. Gadka o tym co ten pajac rzekomo
            zrobił, atak na Czepego (bo kto nie jest od pticy, to musi być od Czepego) i
            brak odpowiedzi na zadane pytanie!
    • Gość: Kord Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.iig.pl 08.03.04, 10:54
      Tak samo za publiczne pieniądze wypisują o sobie władze MOniek. Kupują we
      Wspólczesnej cała stroniczkę. Laurka! Czy to nie przesada. Kampania wyborcza za
      którą my mieszkańcy mamy płacić.TRochę umiaru.
      • Gość: Wiktor Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.iig.pl 08.03.04, 12:07
        Ale to co robią w Mońkach to nic co robią w Łapach. Bo te władze kochane
        wykupują strony we Współczesnej, Wyborczej, TV Białystok (tam go lansuje
        niejaka Dziedzik) i pewnie mają własnę gazetkę. NIe ma to jak propaganda
        sukcesu. Oby jednak nie skończyli tak jak tow. Edward Gierek. Uprawiał
        propagandę sukcesu, uprawiał, aż go stanie wojenny został internowany.
        • Gość: łapiak Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.04, 14:09
          > Ale to co robią w Mońkach to nic co robią w Łapach. Bo te władze kochane
          > wykupują strony we Współczesnej, Wyborczej, TV Białystok (tam go lansuje
          > niejaka Dziedzik) i pewnie mają własnę gazetkę. NIe ma to jak propaganda
          > sukcesu.

Mają, mają i co roku ponad 20 tys. zł. dokładają z naszych podatków!
          • Gość: emma W Łapach straszy !!! IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 08.03.04, 17:17
            A widzeliście te kikuty sterczące w całym mieście /dla ułatwienia dodam, że
            chodzi mi o drzewa/.Strasznie to przygnębiajace, jakby jakaś trąba powietrzna
            przeszła przez miasto, albo jakiś kataklizm...Idę Piaskową, a tu jakieś ogromne
            miotły, zamiast dorodnych topoli, przechodzę przez skwer przed Domem Kultury, a
            tu drapaki /nie mylić z drapaczami/ i przez cały dzień miałam... stresa, po
            prostu boję się wychodzić z domu, żeby nie wpaść w depresję. Co roku coś
            wycinają, ale żeby aż tyle!!! A może to drewno potrzebne jest im ...do tej
            ekologicznej kotłowni?
            • ha14 Re: W Łapach straszy !!! 08.03.04, 21:16
              A jak skończą się drzewa, to każdemu z mieszkanców zostanie wyznaczona norma na
              dostarczenie do ekologicznej kotlowni szyszek i kolek z lasu. Takim ekologicznym
              paliwem ogrzewano kiedyś chałupy na wsi. Czas wrocić do korzeni
              • Gość: Hm Re: W Łapach straszy !!! IP: *.nas19.los-angeles2.ca.us.da.qwest.net 09.03.04, 02:13
                No dobrze a czy zadal ktos w koncu pytanie Burmistrzowi, radnym, poszedl do
                gazety...?
                Polemizowac to mozna dlugo - ale co z tego wyniknie? Moim zdaniem nic!
                Lapiacy obudzcie sie! Xzas na dzialanie!
    • Gość: DEr Re: Łapy - brud, syf i ekologia IP: *.iig.pl 09.03.04, 07:59
      Widzę że raz jeszzce trzeba przypomnieć adres forum łapskiego. Ja też stąd się
      o nim dowiedziałem. Na razie jest tam niewiele wpisow ale może się rozkręci.
      Nareszcie jest gdzie wymienić poglądy.
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10523.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka