Dodaj do ulubionych

BIAŁOSTOCKA LEWICA - JAKA JEST?

IP: 195.116.68.* 16.02.02, 17:12
Przyjrzyjmy się białostockiej t.zw. lewicy! Sam, niestety, głosowałem na jej
kandydatów w ostatnim parlamentarnym show. W nadziei, że wreszcie może coś
ci "wybrańcy" (zgodnie z przedwyborczym gardłowaniem)zmienią na normalne w
szarej, zaściankowej białostockiej rzeczywistości. Że ukrócą
zachłanność "czarnych", że firmami (jeszcze państwowymi) kierować będą
normalni, kompetentni ludzie, że będzie normalne prawo w normalnych sądach,
że... Dużo było tych nadziei!
I niestety, jak wielu podobnych do mnie, srodze się zawiodłem! Bo oto okazuje
się, że lewica na pewno przejęła od braci Kaczorów jedno: zawołanie TKM! I
skutecznie je realizuje. Polega to na obsadzaniu synekur "swoimi", niezależnie
od ich umiejętności czy doświadczenia zawodowego. Wystarczy, że umiejętnie
włażą w dupę, że znają ludzi u władzy, że ci ich znają... I wszystko jest OK! A
że się coś obiecywało w kampanii przedwyborczej?! A co się będą przed durnym
elektoratem tłumaczyć? "Wybraliście nas to teraz - spierdalać!" I biegną rączo,
żeby sobie wyrywać już obsadzone stołki spod lewicowych zadów.
Nie tak odległe są wybory do samorządów. Wtedy znowu rozpocznie się lizanie
dupy wyborców. Z takim podejściem lewica obudzi się z łapą w nocniku i ręczę,
że niejeden zechce tam jeszcze ochoczo naszczać!
Obserwuj wątek
    • Gość: Solidny nibykomuch to ubogi w rozum solidaruch IP: *.chello.pl 16.02.02, 17:58
      Gość portalu: komuch napisał(a):

> Przyjrzyjmy się białostockiej t.zw. lewicy! Sam, niestety, głosowałem na jej
      > kandydatów w ostatnim parlamentarnym show. W nadziei, że wreszcie może coś
      > ci "wybrańcy" (zgodnie z przedwyborczym gardłowaniem)zmienią na normalne w
      > szarej, zaściankowej białostockiej rzeczywistości. Że ukrócą
      > zachłanność "czarnych", że firmami (jeszcze państwowymi) kierować będą
      > normalni, kompetentni ludzie, że będzie normalne prawo w normalnych sądach,
      > że... Dużo było tych nadziei!
      > I niestety, jak wielu podobnych do mnie, srodze się zawiodłem! Bo oto okazuje
      > się, że lewica na pewno przejęła od braci Kaczorów jedno: zawołanie TKM! I
      > skutecznie je realizuje. Polega to na obsadzaniu synekur "swoimi", niezależnie
      > od ich umiejętności czy doświadczenia zawodowego. Wystarczy, że umiejętnie
      > włażą w dupę, że znają ludzi u władzy, że ci ich znają... I wszystko jest OK! A
      >
      > że się coś obiecywało w kampanii przedwyborczej?! A co się będą przed durnym
      > elektoratem tłumaczyć? "Wybraliście nas to teraz - spierdalać!" I biegną rączo,
      >
      > żeby sobie wyrywać już obsadzone stołki spod lewicowych zadów.
      > Nie tak odległe są wybory do samorządów. Wtedy znowu rozpocznie się lizanie
      > dupy wyborców. Z takim podejściem lewica obudzi się z łapą w nocniku i ręczę,
      > że niejeden zechce tam jeszcze ochoczo naszczać!

Syneczku ! Żeby prowokować jako tzw. "komuszek" to trzeba mieć jeszcze trochę
      oleju pod czapą, a nie być takim posranym solidruchem jak ty pętaku !

• Gość: ŻBIK Re: nibykomuch to ubogi w rozum solidaruch IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 19.02.02, 12:33
        Ten olej spod twojej czapy uszanki spływa ci poprzez twoje odznaki Janka
        Krasickiego, medal zasłużonego ORMO-wca i innego utrwalacza oraz dyplom WUML-u
        aż na walonki, ojczulku... "A kolor jego jest czerwony..."
      • Gość: komuch Solidny to ty jesteś, ale... IP: 195.116.68.* 20.02.02, 16:48
        Gość portalu: Solidny napisał(a):

> Syneczku ! Żeby prowokować jako tzw. "komuszek" to trzeba mieć jeszcze trochę
        > oleju pod czapą, a nie być takim posranym solidruchem jak ty pętaku !
        >
        Syneczka to sobie poszukaj w bliższej rodzinie, fajansiarzu! Kiedy ty jeszcze
        mówiłeś na gówno "papu" a na księżyc "kapusta" to ja już solidnie brałem w dupę
        od panny "S", więc się nie unoś jeno wytrzyj nosek, bo ci pewnie mamusia nie
        otarła i ciś ci wisi!

• Gość: Acro Re: Solidny to ty jesteś, ale... IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.02, 01:32
          Brałeś w dupę od S? Ja parę razy oberwałem od smutnych panów reprezentujących
          obecną władzę - przyznaję, że było to dawno. Bito wtedy ludzi z S, ale o
          rewanżu nie słyszałem. Ominęła mnie jakaś fajna rozróba?
          • Gość: komuch Re: Solidny to ty jesteś, ale... IP: 195.205.214.* 25.04.02, 19:33
            Gość portalu: Acro napisał(a):

> Brałeś w dupę od S? Ja parę razy oberwałem od smutnych panów reprezentujących
            > obecną władzę - przyznaję, że było to dawno. Bito wtedy ludzi z S, ale o
            > rewanżu nie słyszałem. Ominęła mnie jakaś fajna rozróba?

Smku, jeśli "branie w dupę" kojarzy Ci się wyłącznie z pałowaniem, to
            prezentujesz atawizmy, choarakterystyczne dla Lagi Republikańskiej. Brać w tę
            część ciała można również przez otrzymanie wilczego biletu w zawodzie, wywalenie
            z pracy bez żadnych podstaw i na parę jeszcze róźnych sposobów. Tak właśnie było
            w moim wypadku.
            Z poważaniem: komuch!
            • ralston Re: Solidny to ty jesteś, ale... 25.04.02, 22:53
              Gość portalu: komuch napisał(a):

>
              > Smku, jeśli "branie w dupę" kojarzy Ci się wyłącznie z pałowaniem, to
              > prezentujesz atawizmy, choarakterystyczne dla Lagi Republikańskiej. Brać w tę
              > część ciała można również przez otrzymanie wilczego biletu w zawodzie, wywaleni
              > e
              > z pracy bez żadnych podstaw i na parę jeszcze róźnych sposobów. Tak właśnie był
              > o
              > w moim wypadku.
              > Z poważaniem: komuch!

No, kolego dawna władza nie tylko pałką umiała robić. Znam takich ludzi, co też
              swego czasu pracy nie mogli znaleźć, tylko dlatego, że pewnym smutnym panom
              wiadome było, że nie kochają przewodniej siły narodu i najlepszego sojusznika.
              Zgadzam się, że nie tylko pałką można człowieka zgnoić... tylko nie przypisujmy
              całego zła tego świata wszystkiemu, co przydarzyło się po roku 1989.
              • Gość: komuch Re: Solidny to ty jesteś, ale... IP: 195.205.214.* 27.04.02, 19:24
                ralston napisał(a):

> Gość portalu: komuch napisał(a):
                >
                > >
                > > Smku, jeśli "branie w dupę" kojarzy Ci się wyłącznie z pałowaniem, to
                > > prezentujesz atawizmy, choarakterystyczne dla Lagi Republikańskiej. Brać w
                > tę
                > > część ciała można również przez otrzymanie wilczego biletu w zawodzie, wyw
                > aleni
                > > e
                > > z pracy bez żadnych podstaw i na parę jeszcze róźnych sposobów. Tak właśni
                > e był
                > > o
                > > w moim wypadku.
                > > Z poważaniem: komuch!
                >
                > No, kolego dawna władza nie tylko pałką umiała robić. Znam takich ludzi, co też
                >
                > swego czasu pracy nie mogli znaleźć, tylko dlatego, że pewnym smutnym panom
                > wiadome było, że nie kochają przewodniej siły narodu i najlepszego sojusznika.
                > Zgadzam się, że nie tylko pałką można człowieka zgnoić... tylko nie przypisujmy
                >
                > całego zła tego świata wszystkiemu, co przydarzyło się po roku 1989.

Tu się zgadzam i uważam, że w jakimkolwiek ustroju jest to po prostu zwykłe
                skurwysyństwo. A że mnie to trafiło akurat ze strony "Solidarności"...? Po prostu
                żyję w tych a nie innych latach.
                Komuch.
        • Gość: Acro Panna S bije? IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.02, 01:32
          Kiedy ty jeszcze
          > mówiłeś na gówno "papu" a na księżyc "kapusta" to ja już solidnie brałem w dupę
          >
          > od panny "S", >

Panna S bije? Wiem na pewno o pożądnym biciu, jakie zbierała Panna S, sam w
          zamieszaniu parę razy dostałem, ale nie słyszałem, żeby ona kogoś lała.
          Przegapiłem jakąś rozróbę?
    • Gość: Akir Re: BIAŁOSTOCKA LEWICA - JAKA JEST? IP: 212.160.130.* 19.02.02, 14:02
      Jaka jest - każdy widzi (to znzczy pobożna i niepobożna) ale gdzie jest prawica?
      • Gość: Solidny Re: BIAŁOSTOCKA LEWICA - JAKA JEST? IP: *.chello.pl 19.02.02, 19:14
        Gość portalu: Akir napisał(a):

> Jaka jest - każdy widzi (to znzczy pobożna i niepobożna) ale gdzie jest prawica
        > ?

Powinna być w pierdlu za kradzieże i wyłudzenia.
        • Gość: Ja Re: BIAŁOSTOCKA LEWICA - JAKA JEST? IP: 203.55.45.* 21.02.02, 10:04
          Gość portalu: Solidny napisał(a):

> Gość portalu: Akir napisał(a):
          >
          > > Jaka jest - każdy widzi (to znzczy pobożna i niepobożna) ale gdzie jest pr
          > awica
          > > ?
          >
          > Powinna być w pierdlu za kradzieże i wyłudzenia.

A moze, ty solidny, oswiecisz nas gdzie powinna byc ekipa, ktora przez lata PRL
          rzadzila w Polsce? Zdrajcy na moskiewkim pasku, UB-ccy mordercy, klamcy
          falszujacy ojczysta historie, "ekonomisci socjalizmu", ktorzy doprowadzili kraj
          do ruiny gospodarczej.
          Krotka pamiec?

• Gość: elf Re: BIAŁOSTOCKA LEWICA - JAKA JEST? IP: *.waw.cdp.pl 20.02.02, 12:42
      'Komuch', przeciez od dawna bylo wiadomo, ze my, obywatele RP, jestesmy tylko
      zwyklymi pionkami, zupelnie bez znaczenia. Och, przepraszam, jestesmy przeciez
      potrzebni do tego, by postawic X w odpowiednim kwadraciku co kilka lat. I jak
      tu sie dziwic takiej frekwencji uczestnictwa w wyborach.
      • vigor Re: BIAŁOSTOCKA LEWICA - JAKA JEST? 21.02.02, 10:33
        To bolesna prawda ale nie dotyczy ona tylko obywateli RP a wszystkich
        uczestników denokratycznej zabawy .Więc co kilka lat wymienia się jednych
        iditów na drugich.
        A odnośnie rozczarowania obsadzaniem przez lewicę stołków przez partyjnych
        kolegów to pragnę przypomnieć że Miler od dawna oznajmiał,że wymieni wszystkich
        z sołtysem włącznie.
        • Gość: Acro Re: BIAŁOSTOCKA LEWICA - JAKA JEST? IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.02, 20:12
          Jedna uwaga - to nie są idioci. Trzeba być niezłym cwanaiczkiem i nieźle
          pomanewrować, żeby sie do koryta dostać. Poza tym - dużo racji.
    • ralston Re: BIAŁOSTOCKA LEWICA - JAKA JEST? 26.04.02, 12:01
      A właściwie, to czemu białostocka miałaby być inna niż wszędzie? Każda jest
      taka sama...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka