Dodaj do ulubionych

Nabór do przedszkoli

26.03.12, 14:51
Pierwszy raz się zetknęłam z elektronicznym naborem do przedszkoli
nabor.pcss.pl/bialystok/przedszkole/nabor/?service=page/Home
i piszę się wyżalić, bo szlag mnie trafił. :[
Zaskoczona byłam nawet, że tak światowo u nas i da się dziecko przez komputer zapisać :P
Ale oczywiście tak różowo nie jest.
Wypełniałam formularz TRZY razy. Za pierwszym razem musiałam przerwać, poszłam gdzieś - strona wygasła i kazało wypełniać od początku - dlaczego????? skoro wszystkie dane są na JEDNYM formularzu? Co za super zdolny informatyk to napisał, i JAKIE niby dane wygasły skoro WSZYSTKIE były widoczne na tej stronie?
Za drugim razem po wypełnieniu do końca okazało się, że dane trzeba WYDRUKOWAĆ! Żadnej opcji "zapisz jako pdf" "wydrukuj do pliku" czy coś w tym stylu. Skoro wypełniałam na kompie bez drukarki - to nijak się nie dało tego zapisać :[ Musiałam wprowadzać trzeci raz od początku.
Co za idiota to wymyślił? Jakim debilem trzeba być żeby w ten sposób zaprogramować formularz zgłoszeniowy?
I w ogóle jakie w tym ułatwienie dla rodziców, skoro ten pier*%@#ony formularz i tak trzeba wydrukować i w zębach zanieść do przedszkola???
Ułatwieniem to chyba jest tylko dla przedszkoli - jest szansa, że rodzice sprawdzą sobie wyniki na stronie (mam nadzieję, że chociaż ta opcja zadziała) i nie będą zasypywać przedszkola telefonami. No i pewnie dane dziecka i tak by trzeba było wprowadzić do systemu - więc lepiej niech to rodzice zrobią a nie przedszkolanki :/
Po prostu porażka - oceniam to z punktu widzenia programisty piszącego tego rodzaju programy. Niedopracowana tandeta. I pewnie jeszcze za taki chłam zapłacili masę kasy :[
Obserwuj wątek
    • mama_amelii Re: Nabór do przedszkoli 26.03.12, 14:58
      heheh jakbym siebie czytała:DZa drugim razem nie miałam gdzie wydrukowac,a za trzecim się okazało,że dopiero po wydrukowaniu wchodzi do systemu i dziecko jest zapisane.Później jeszcze nie odchaczyłam,że dziecko jest gdzieś idziej zameldowane i poszło w eter,bo poprawić nie można:)
      Zobaczymy jak będzie wynikami rekrutacji:)Zresztą wolę jednak pofatygować się osobiście do szkoły.
    • agas-30 Re: Nabór do przedszkoli 30.03.12, 18:45
      ja myślałam że tzreba i internetowo i osobiscie zanieść ankietę.
      Ankietę zaniosłam więc omineły mnie internetowe nerwy ;)
      przedszkole samo w necie wpisze
    • agaja5b Re: Nabór do przedszkoli 06.04.12, 14:36
      Ja nie jestem programistką ale przemyślenia miałam podobne tj : co za matoł to robił???. Też musiałam trzy razy od nowa wypełniać to zgłoszenie, bo też min na kompie który nie miał w danym momencie podłączenia do drukarki a zapisać sie nie dało. I myślałam że tylko ja taka czepliwa baba jestem a tu proszę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka