Dodaj do ulubionych

Wzmocnienie Jagiellonii

IP: *.dip.t-dialin.net 31.08.04, 23:30
Z CALEGO SERCA ZYCZE JAGIELLONI SPADKU DO 5 LIGI
Obserwuj wątek
    • Gość: BTKA Re: Wzmocnienie Jagiellonii IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 01.09.04, 00:06
      A JA Z CALEGO SERCA ZYCZE CI SPADKU Z 5 PIETRA
    • Gość: looq Re: Wzmocnienie Jagiellonii IP: *.koba.pl 01.09.04, 00:25
      a co nie stac cie na bilety w II ?????
    • Gość: DJ Re: Wzmocnienie Jagiellonii IP: 80.55.171.* 01.09.04, 00:47
      a taki pierdola jak ty niech sie leczy Jaga pany!!!!!!!
    • Gość: herod Re: Wzmocnienie Jagiellonii IP: *.stnet.pl 01.09.04, 07:55
      To jest dopiero beznadzieja naszego sportu!.
      Jagiellonia , która ma jeden z lepszych w Polsce systemów szkolenia młodzieży piłkarskiej, nie sięga po swoich wychowanków. Jaką motywację mają młodzi piłkarze do pdnoszenia swoich umiejętności jeśli władze klubów sięgają po gotowych emerytów?
      Jaki sens ma dla dzisiejszych piłkarzy Jagielloni walka o I ligę? Przecież prawie żaden z nich tam nie zagra .Wszystkich wymienią , kupią innych , a oni wyjdą na idiotów.
      Niezależnie od tego jaki skład klubowy ma I liga i tak grają tam ci sami piłkarze, tylko w różnym zestawieniu osobowym.
      Dzisiaj w klubach jeśli gra 2 wychowanków - to jest sukces. Gdzie przywiązanie do barw klubowych , do miasta , regionu? Niedługo reprezentacje krajowe składać się będą z przysposobionych obywateli świata.
      Mnie nie interesuje sukces reprezentacji , Jagiellonii osiągnięty "obcymi" siłami. W takiej sytuacji lepszą lokatą kapitału jest kupowanie meczów , niż zawodników ( większa gwarancja sukcesu).
      Wolę Jagiellonię w III, IV lidze z jedenastoma wychowankami grającymi dla nas kibiców ,żądnych sukcesu i pragnacych tego sukcesu. Mogę się z nimi utożsamiać! Ale co mi po takim zawodników Jagielloni , który w następnym sezonie przyjedzie do Białegostoku z inna drużyną i nawrzuca nam bramek?
      • Gość: Jamaal Re: Wzmocnienie Jagiellonii IP: *.ld.euro-net.pl 01.09.04, 08:59
        To zobacz sobie Wisłę Kraków która też ma bardzo dobre wyniki pracy z młodzieżą
        i tam też w pierwszym składzie nie ma żadnego wychowanka!!I co czy Wisła gra
        żle??Przynajmniej w polskiej lidze nie ma sobie równych!!!Więc nie gadaj że
        wolisz Jagę w 3 czy 4 lidze z wychowankami bo gdyby nie obacna lokata w tabeli
        to pewnie nic byś nie pisał tutaj.Ciekawe czy rok emu gdy byli na pierwszym
        miejscu też Ci się nie podobało że prawie nie ma wychowanków w składzie??
        • kled Re: Wzmocnienie Jagiellonii 01.09.04, 11:02
          Świętą prawde piszesz, wszyscy teraz wrzucaja ze to ze tamto, no coz slaby poczatek zdarza sie, ale do konca sezono pozostalo jeszcze 28 kolejek i wszystko sie moze zdarzyc. Wierze, ze bedzie dobrze. W koncu sie chlopaki przelamia i pokaza tym zasranym niedowiarkom.
          • Gość: herod Re: Wzmocnienie Jagiellonii IP: *.stnet.pl 01.09.04, 16:39
            Przykro mi ,że zostałem źle zrozumiany.
            Oczywiście życzyłbym sobie żeby klub sportowy z mojego mniasta był jak najwyżej
            w tabeli najwyżej ligi- najlepiej Ligi Mistrzów.
            Tak się jednak składa ,że ostatnimi laty oglądałem IV, III i II ligę.Ten brak sukcesów mnie tak nie poraża, bo nie grają tu "nasi " chłopcy.
            Przegrywają kupieni piłkarze.
            O czym to świadczy? Ano o tym ,że klub albo nie ma pieniędzy na kupienie dobrych piłkarzy , albo nieumiejętnie wydaje pieniądze.
            A istotą działania klubu nie jest handlowanie piłkarzami, a przynajmniej - w moim przekonaniu- nie powinno być. Tą istotą winno być szkolenie sportowe. Tak nie jest - niestety. I tak się dzieje prawie na całym świecie -też niestety.
            O czy świadczy potęga Realu? co z tego ,że Wisła zdobywa Mistrzostwo Polski nie swoimi zawodnikami? Nie będzie pieniędzy - nie będzie mistrzostwa.
            Dzisiaj np. taka Arabia Saudyjska może kupić najlepszych piłkarzy świata, dać im obywatelstwo i zdobyć mistrzostwo świata. I co? Będzie to świadczyć ,że tam jest sport na wysokim poziomie?
            Sport przestał być zabawą ,przestał być zabawą i biznesem, stał się tylko biznesem.
            A ten biznes u nas jest , na dodatek, żle zorganizowany.
            Czy w tej strukturze organizacyjnej Kobeszko ,Tupalski, Kulig, Zalewski, Olszewski, Załuska i reszta jest zaineresowana wywalczeniem awansu do I ligi ?
            Na tyle mają rozumu ,że pewnie im to do głowy nie przychodzi.
            Pozdrawiam.
      • Gość: kibic Jagiellonii głupoty piszesz IP: *.light.csk.pl 01.09.04, 23:47
        Herod napisałeś: "To jest dopiero beznadzieja naszego sportu!."
        musze napisac, że cały Twój tekst to beznadzieja. Opieranie zespołu na
        wychowankach? A co oni potrafią? Fakt że zdobyli Mistrzostwo Polski nie
        swiadczy o tym ,ze są gwiazdami polskiej piłki - choć niektórym zdrowo się
        chyba w głowie poprzewracało przez ten tytuł. Na czym chcesz opierać
        białostoska piłkę? Na młodzieży? Z nią nigdy nie awansujesz do pierwszej ligi,
        z nia byłoby trudno utrzymac sie w II lidze - przy założeniu nawet, że graliby
        badzo dobrze. A wiesz dlaczego? Bo oni są mądrzejsi od Ciebie. Przy nadażającej
        się okazji spłynęliby z Białegostoku i z Jagiellonii w nosie mając - jak
        piszesz "przywiązanie do barw klubowych , do miasta , regionu".
        Taką polityką jaką proponujesz Jagiellonia grałaby w V lidze, a nie w III czy
        IV.
        Pozdrawiam
    • Gość: Smieciarz Eustachy Re: Wzmocnienie Jagiellonii IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.09.04, 20:56
      Won smieciu pisac o swojej podworkowej druzynie, a nie o Jagiellonii. Wiecej tu
      nie pisz.
      • Gość: Ces do Heroda IP: *.bial.pl / 217.97.219.* 01.09.04, 23:02
        Przyjacielu , piszesz głupoty!. W tym momencie przekreślasz dokonania Darka
        Łatki , który w każdym meczu daje z siebie wszystko ! Przemka Kuliga który
        zapierdziela od jednej Bramki do Drugiej, Dzidka Zuberka , co prawda leczy
        kontuzje ale czuje Białystok i chce tu grać !
        Do Twego opisu pasowałby Danielewicz oraz Kośmicki ;-) ale już ich u nas nie ma !
        Wlej se Wlej , Ruma Ruma wlej !!!
        Do zobaczenia za bramką
        Ces
    • Gość: kibic Re: Wzmocnienie Jagiellonii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 23:04
      a ja tobie zycze raka mozgu
    • alex.4 Re: Wzmocnienie Jagiellonii 01.09.04, 23:50
      przydadza sie w walce o II lige w przyszlym roku???????
      • Gość: prezes Re: Wzmocnienie Jagiellonii IP: *.dip.t-dialin.net 01.09.04, 23:57
        mowie po raz kolejny :
        Z CALEGO SERCA ZYCZE JAGIELLONI SPADKU DO 5 LIGI , nie potrzeba nam dziadostwa
        i dziadow kibicow co demoluja stadiony
    • Gość: herod Re: Wzmocnienie Jagiellonii IP: *.stnet.pl 02.09.04, 08:14
      Z takim sposobem myślenia mamy potem takich działaczy -tzw "sportowych" - i taki mamy sport i takie mamy osiągnięcia.Takich też mamy trenerów i sportowców.
      Trener Kapka jeszcze na dobre nie przyszedł do Jagielloni , a już szuka gdzie by tu kogo kupić .I to ma być wartościowy trener!? Niech stworzy z tych zawodników drużynę , tak ich ustawi i wyszkoli.A potencjał w tej druzynie jest ogromny . Stać ich - i wierzę ,że tak będzie- na spokojne utrzymanie się w drugiej lidze.
      Trener Łazarek przetestował pół piłkarskej Polski ,spadł do III ligi , a skasował pieniądze jakby zdobył awans do I ligi. Czy ktoś go rozliczył z tych rozbudzonych nadziei? Wszyscy włazili mu w dupę , chociaż średno rozgarnięty kibic widział co się dzieje.
      Co to za trenerzy co to się biora za kupowanie , a nie za szkolenie? Gdzie wychowankowie Szerszenowicza , Mroziewskiego , Łazarka ? Tak pewnie będzie i z Kapką.
      Za nieograniczone pieniądze to i ja, i każdy z Was, pewnie mógłbym stworzyć drużynę mającą szanse walki o I ligę. Ale wyszkolić piłkarza młodego nie każdy potrafi i, niestety, niewielu się za to bierze!
      • Gość: knur Re: Wzmocnienie Jagiellonii IP: *.pl 02.09.04, 14:47
        "Tak pewnie będzie i z Kapką."

z Nawałką
        • Gość: herod Re: Wzmocnienie Jagiellonii IP: *.stnet.pl 02.09.04, 16:58
          Pewnie ,że z Nawałką .
          Przepraszam , ale zawsze ich nazwiska myliłem
    • Gość: zzz Re: Wzmocnienie Jagiellonii IP: 212.160.150.* 02.09.04, 08:18
      po co? wystarczy ze beda grac jak K.S.Szmacianka czyli Czarni Olecko:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka