nekroskop88 07.07.05, 21:27 Via Baltica przez Łomże, a nam rząd buduje: miedzynarodowe lotnisko, Rail Baltike oraz droge ekspresowa Białystok-Warszawa (z obwodnicą Białegostoku) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamilario Re: Mam pomysł ! 07.07.05, 21:31 Popieram, a żeby wziąść na to forse wystarczy wypuścić obligacje:) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilario Re: Mam pomysł ! 07.07.05, 22:04 Właśnie, czemu teroryści raz w życiu nie zrobią czegoś pożytecznego i nie rozwalą tego kloca na wiejskiej. Tylko, żeby atak był w trakcie debaty nad podniesieniem diet poselskich, tak żeby frekwencja wynosiła 100% Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Mam pomysł ! 07.07.05, 22:06 nie przesadzajmy, jak bysmy ich nie lubili to jednak ludzie (robiono testy) :) nie zyczmy im ataku terrorystycznego... no moze małą bombę ]:-> Odpowiedz Link Zgłoś
kamilario Re: Mam pomysł ! 07.07.05, 22:11 Szczerze, to mi się wydaje, że bym się nie przejął:) Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_o_jednakowych_zebach Re: Mam pomysł ! 08.07.05, 16:23 kamilario napisał: > Szczerze, to mi się wydaje, że bym się nie przejął:) Mi się wydaje, że wzięli by jeszcze więcej kasy na ochronę... podnosząc ochroniarzom pensję o 100 złotych, a sobie o 1000. Odpowiedz Link Zgłoś
inks Re: Mam pomysł ! 07.07.05, 22:54 Popieram nekroskopa? Po co nam te mrowie tirów? Nie rozumiem tego uporu przy lobbowaniu za "białostockim wariantem". Dzisiaj o rozwoju miasta nie decydują drogi asfaltowe, ale drogi "powietrzne"! Odpowiedz Link Zgłoś
kamilario Re: Mam pomysł ! 07.07.05, 22:58 Ja protestuje, to mył mój pomysł. Necroscop zbija elektorat na moim projekcie:)))) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=26141893&a=26152617 Odpowiedz Link Zgłoś
dean84 Re: Mam pomysł ! 07.07.05, 23:17 eee mi sie juz tez przestal podobac pomysl zeby litwini sie pałętali po okolicy, jezdza marnie i wogole -bierzcie ich sobie:p Odpowiedz Link Zgłoś
inks Re: Mam pomysł ! 08.07.05, 09:30 Ja mogę sobie np. wyobrazić sytuację, że w celu dostania się do Warszawy jadę sobie przez Łomżę. Przecież te TIR-y sunące przez Białystok - nie ważne,czy tak jak teraz, przez Wasilkowską, Andersa... czy po obwodnicach, które dopiero powstaną to spalinowo-decybelowy koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Mam pomysł ! 08.07.05, 09:32 i tak beda jezdzic przez Białystok, mowicie tu o tirach do Warszawy - owszem moga jechac przez Łomze, ale co z tymi, ktore jada na poludnie (Lublin, Rzeszów, Slowacja, Ukraina) - tez pojada przez Łomze? Odpowiedz Link Zgłoś
dean84 Re: Mam pomysł ! 08.07.05, 09:33 cos w tym jest. jest niewiele dalej przez lomze. dla osobowek jest fajna wyremontowana droga od bialegostoku, skreca sie w nia w jezewie. Przydalby sie jedynie remont drogo Lomza-Ostrow Nie lubie obecnej drogi Wawa-Biały -w niektorych miejscach sa takie koleiny ze nic tylko w pedal, gazetka i lecisz jak po szynach;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g-rat jak szaleć to szaleć, do postulatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 09:33 dorzuciłbym jeszcze tor formuły 1... Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: jak szaleć to szaleć, do postulatów 08.07.05, 09:35 to i tak nic w prownaniu z bezcenna przyroda Polski polnocno-wschodniej Odpowiedz Link Zgłoś
inks Re: Mam pomysł ! 08.07.05, 09:38 Kiedyś był taki pomysł "TIR-y na tory". Jakoś o nim nie słychać a szkoda. Zamiast Via Baltiki via Białystok wolałbym porządnąszybkąkolej do Warszawy i lotnisko, ale nie na Krywlanach i nie w Topolanach...tylko? No właśnie- jedno za blisko, drugie za daleko. Więc może by tak gdzieś koło Zabłudowa? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Mam pomysł ! 08.07.05, 09:39 ja proponuje Choroszcz na lotnisko - to raz a dwa ze wlasnie Rail Baltica ma byc kolejowym odpowiednikiem Via Baltiki Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Mam pomysł ! 08.07.05, 09:44 Ty byles wczoraj na grillu, a u nas na kopytkowym forum byla impreza urodzinowa (dwa tygodnie forum). Party trwa do konca miesiac ;)))) Bad_habit sie popila i lezala pod stole ;) elektrodami ja budzilismy :P Chcesz to zajrzyj ;) - Kopytko Odpowiedz Link Zgłoś
kamilario Re: Mam pomysł ! 08.07.05, 09:54 Genialny, pomysł. Tylko to nie musi byc koniecznie Choroszcz, niech to będzie miejscowość podbiałostocka do której kursują miejskie autobusy, nie tylko do Choroszczy przecież jezdżą Odpowiedz Link Zgłoś
kamilario Re: Mam pomysł ! 08.07.05, 09:57 Olmonty:) Jurowce:) Juchnowiec:) Księżyno:) Wasilków:) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Mam pomysł ! 08.07.05, 10:00 hmm... Choroszcz najbardziej mi sie podoba :P koło Choroszczy ma byc centrum Poczty Polskiej, wiec moze po wybudowaniu lotniska, powstałyby jakies inne centra logistyczne? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilario Re: Mam pomysł ! 08.07.05, 10:04 No ale każdy z tych pomysłów jest lepszy niż Topolany. Ale mieszkańcy tamtych okolic będą protestować, chyba że skusi ich się obietnicami miejsc pracy:) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Mam pomysł ! 08.07.05, 10:07 hehe :) pewnie, ze sa lepsze od Topolan... od nich to nawet Okęcie jest lepsze :))) Chciałbym zauwazyc ze Białystok ma coraz silniejsze zwiazki z aglomeracja (pomijajac polaczenia autobusowe): w Supraslu uzdrowisko, w Wasilkowie plaza i jak podaja w encyklopedii miejscowosc rekreacyjna dla mieszkancow Białegostoku, w Turczynie k. Choroszczy ma byc cmentarz miejski, koło Choroszczy centrum spedycyjno-rozdzielcze PP, pomijajac ze Białostoczanie buduja sie pod miastem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilario Re: Mam pomysł ! 08.07.05, 10:30 InterCity relacji Warszawa - Bielsko Biała, sto kilometrów od stolicy Dlaczego BB ma połączenie IC a Biały, miasto wojewódzkie nie??? Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Mam pomysł ! 08.07.05, 10:31 bo Bielsko-Biała leży na Śląsku, blisko GOP :) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilario Re: Mam pomysł ! 08.07.05, 10:34 A Białysto leży w centrum Białostockiego okręgu włókienniczego:) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilario Re: Mam pomysł ! 08.07.05, 10:37 Dlaczego nikt mi nie powiedział??? To co zakłady Moesa w Choroszczy już nie istnieją, w Supraślu też już nic nie ma??:) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Mam pomysł ! 08.07.05, 10:38 Niestety nie! Przykro mi, że dowiadujesz się w ten sposób :) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilario Re: Mam pomysł ! 08.07.05, 10:35 oraz terenów, które mają być turystycznym hitem, więć dobre połączenie kolejowe jest konieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilario Re: Mam pomysł ! 08.07.05, 10:40 No cóż mam nadzieję, że ten badziew zostanie sprywatyzowany, albo że puszczą zaczną nam jeździć pociągi niemieckie po naszych torach, może nada im się nazwę Niemiecka Kompania Kolejowa Nowych Prus Wschodnich. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilario Coś nie na temat 08.07.05, 10:49 www.ozon.pl/tygodnikozon_2_11_314_2005_12_1.html Odpowiedz Link Zgłoś
inks Re: Mam pomysł ! 08.07.05, 10:52 Istnieje ryzyko, że jeśli powstanie szybka kolej to połowa Białegostoku będzie pracować w Warszawie bez przeprowadzania się do stolicy... Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Mam pomysł ! 08.07.05, 11:32 a dlaczego nazywasz to ryzykiem? Cos takiego istnieje np. w Łodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagarmosen Re: Mam pomysł ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 11:42 obwodnica wam nie potrzebna! VIA BALTICA I WSZELKIE INNE DROGI PRZEZ ŁOMŻĘ , ŁOMŻE!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagarmosen Re: Mam pomysł ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 12:07 też , przyda się wam grzesznicy- przynajmniej do nieba pojdziecie niewinni. Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Mam pomysł ! 08.07.05, 12:09 Przecież to wy chcieliscie "wszelkie inne drogi przez Łomze" Odpowiedz Link Zgłoś
inks Re: Mam pomysł ! 08.07.05, 15:57 Kiedy już te obwodnice i Via Bałtyki będą przebiegały przez Łomżę proponuję, żeby Szosa Północno-Obwodowa znowu wróciła do swojej dawnej, przedwojennej nazwy... Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Mam pomysł ! 08.07.05, 17:29 przeciez teraz to jest ul. gen. Andersa :) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Mam pomysł ! 08.07.05, 17:33 fajnie :) w strategii rozwoju miasta to jest "Trasa Generalska" :) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilario Re: Mam pomysł ! 08.07.05, 17:34 Ja bym jeszcze pniesuł Berlinga, tak żeby sąsiadował z kolegami. Odpowiedz Link Zgłoś
inks Re: Mam pomysł ! 08.07.05, 19:22 e tam... Szosa to szosa. Północno. Obwodowa. Nazwa- jak dla mnie- Kultowa! Odpowiedz Link Zgłoś