Dodaj do ulubionych

Ostatni taki urząd

IP: 80.53.86.* 01.08.05, 06:01
Więc po co są te znaczki pocztowe? Nie można po prostu zapłacić w okienku?
Obserwuj wątek
    • Gość: jan Re: Ostatni taki urząd IP: *.ny325.east.verizon.net 01.08.05, 06:27
      to jest wlasnie wiecznie zywa komuna
      • Gość: LasVegasMan Re: Ostatni taki urząd IP: *.dyn.sprint-hsd.net 01.08.05, 07:24
        Kiedys bylem w Polsce, w Bialymstoku potrzebowalem podpis notariusza na
        dokumencie. Dokument napisalem sam i tylko mi bylo potrzebne stwierdzenie
        mojego podpisu u notariusza. Poszedlem z moim krewnym do jednego na
        Kilinskiego. Notariusz (ona) przeczytala i powiedziala, ze tekst musi byc
        zmieniony. Wowczas sie wku... i powiedzialem, ze tekst bedzie taki jaki ja
        napisalem, bo ja tak sobie zycze, a ona jest jak d... od sr... , aby
        potwierdzic moj podpis na dokumencie. Po wiekszej wymianie slow uzyskalem to co
        chcialem. Najbardziej mnie zaszokowal stempel notariusza na POL strony!!! Pytam
        po jaka cholere tak duza pieczatka?????? Polska jeszcze dlugo bedzie w tyle
        swiata cywilizowanego. A szkoda.
      • Gość: gimnazjalista Re: Ostatni taki urząd IP: *.torun.mm.pl 01.08.05, 08:39
        Czy w innych (normalnych) krajach istnieje coś takiego jak znaczki skarbowe?
    • lewe.oczko.misia.rysia Re: Ostatni taki urząd 01.08.05, 08:03
      "Ile zapłacimy za wydanie odpisu aktu urodzenia?
      Nic: jeżeli potrzebujemy go do zasiłku rodzinnego lub emerytury.
      15 złotych, jeżeli potrzebny jest do zawarcia małżeństwa, gdy staramy się o
      rentę lub dowód osobisty."

Braliśmy ślub w kwietniu tego roku i za skrócony odpis aktu urodzenia był wydany
      bezpłatnie (oboje jesteśmy mieszkańcami Białegostoku), więc ta suma 15 złotych
      jest chyba zmyślona albo zmieniły się zasady do 30 kwietnia.
      • Gość: lenka Re: Ostatni taki urząd IP: 194.146.128.* 01.08.05, 18:58
        Tez mialam dzis okazje byc w UM. Wprawdzie poszlo sprawnie, ale zanim
        dowiedzialam sie, GDZIE mam moja sprawe zalatwic, myslalam, ze czegos dostane.
        A jutro czeka mnie przeprawa w US. W taki upal w sam raz :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka