Gość: Michał N IP: 80.53.86.* 01.08.05, 06:01 Więc po co są te znaczki pocztowe? Nie można po prostu zapłacić w okienku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jan Re: Ostatni taki urząd IP: *.ny325.east.verizon.net 01.08.05, 06:27 to jest wlasnie wiecznie zywa komuna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LasVegasMan Re: Ostatni taki urząd IP: *.dyn.sprint-hsd.net 01.08.05, 07:24 Kiedys bylem w Polsce, w Bialymstoku potrzebowalem podpis notariusza na dokumencie. Dokument napisalem sam i tylko mi bylo potrzebne stwierdzenie mojego podpisu u notariusza. Poszedlem z moim krewnym do jednego na Kilinskiego. Notariusz (ona) przeczytala i powiedziala, ze tekst musi byc zmieniony. Wowczas sie wku... i powiedzialem, ze tekst bedzie taki jaki ja napisalem, bo ja tak sobie zycze, a ona jest jak d... od sr... , aby potwierdzic moj podpis na dokumencie. Po wiekszej wymianie slow uzyskalem to co chcialem. Najbardziej mnie zaszokowal stempel notariusza na POL strony!!! Pytam po jaka cholere tak duza pieczatka?????? Polska jeszcze dlugo bedzie w tyle swiata cywilizowanego. A szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gimnazjalista Re: Ostatni taki urząd IP: *.torun.mm.pl 01.08.05, 08:39 Czy w innych (normalnych) krajach istnieje coś takiego jak znaczki skarbowe? Odpowiedz Link Zgłoś
lewe.oczko.misia.rysia Re: Ostatni taki urząd 01.08.05, 08:03 "Ile zapłacimy za wydanie odpisu aktu urodzenia? Nic: jeżeli potrzebujemy go do zasiłku rodzinnego lub emerytury. 15 złotych, jeżeli potrzebny jest do zawarcia małżeństwa, gdy staramy się o rentę lub dowód osobisty." Braliśmy ślub w kwietniu tego roku i za skrócony odpis aktu urodzenia był wydany bezpłatnie (oboje jesteśmy mieszkańcami Białegostoku), więc ta suma 15 złotych jest chyba zmyślona albo zmieniły się zasady do 30 kwietnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka Re: Ostatni taki urząd IP: 194.146.128.* 01.08.05, 18:58 Tez mialam dzis okazje byc w UM. Wprawdzie poszlo sprawnie, ale zanim dowiedzialam sie, GDZIE mam moja sprawe zalatwic, myslalam, ze czegos dostane. A jutro czeka mnie przeprawa w US. W taki upal w sam raz :P Odpowiedz Link Zgłoś