Dodaj do ulubionych

Obsługa na dworcu PKP

IP: 212.33.82.* 19.08.05, 08:12
Paniusie w informacji na dworcu PKP są tragiczne, nieuprzejme i widać że
baaardzo znudzone swoją pracą. W kasach też można trafić na jakąś wredotę,
która nie jest zorientowana w aktualnych zniżkach i promocjach
Obserwuj wątek
    • Gość: |andy| Re: Obsługa na dworcu PKP IP: *.koba.pl 19.08.05, 10:44
      Gość portalu: Dorka napisał(a):

> Paniusie w informacji na dworcu PKP są tragiczne, nieuprzejme i widać że
      > baaardzo znudzone swoją pracą. W kasach też można trafić na jakąś wredotę,
      > która nie jest zorientowana w aktualnych zniżkach i promocjach

A próbowałaś sięczegoś dowiedzieć w informacji i kasach PKS? Ja próbowałem.
      W kasie:
      Ja: Ile kosztuje bilet z Białegosotku do Suchej Rzeczki?
      Kasjerka: Nie wiem, tam inny PKS jeździ.
      Ja: Czyli nie mogę kupić na całą trasę biletu?
      K: Nie.
      Ja: Ok, więc ile kosztuje studencki do Augustowa?
      K: Nie ma studenckich, są tylko normalne.
      Podała mi cenę, a następnego dnia okazało się, że studenckie jednak są...

O przygodach w informacji już kiedyś pisałem.
      Więc przy kasjerkach i informatorkach (siedzi tam jeszcze jeden koelś - jakiś
      dziwny, bo nie rozumie co to znacyz "połączenie w drugą stronę") z PKSu kobiety
      siedzące w PKP są super. To takie moje odczucie.

PS. Dlaczego w PKS Białystok płaci się za przewóz bagażu a w PKS Suwałki już nie?
      PPS. Sorry, że odbiegam od głównego tematu wątku :)
      • Gość: Jaco Re: Obsługa na dworcu PKP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 11:43
        Może dla tego liczą sobie za bagaż bo bilety są w Pks Białystok są tańsze niż w
        innych Pks-ach. Przykład: trasa Białystok-Lublin gdy jedzie się Pks Białystok
        to bilet kosztuje 19zl + 2zl za ewentualny bagaż. Ta sama trasa gdy jedzie Pks
        Rzeszów kosztuje 22.80!!!! Jak łatwo policzyc białostockim nawet z bagażem jest
        taniej. Dodam że nie jestem żadnym pracownikiem pks ani znajmomym kogokolwiek z
        tej firmy a przejscia z paniami w kasie też miałem. Pozdrawiam.
    • Gość: gość Re: Obsługa na dworcu PKP IP: 195.177.197.* 19.08.05, 10:45
      Podziękuj związkom zawodowym, że takie wredne, uparte i umysłowo ociężałe
      betony są nie do ruszenia.
      Całe PKP to jedna wielka przechowalnia jedynych żywicielek rodziny i wieków
      przedemerytalnych.
    • Gość: lenka Re: Obsługa na dworcu PKP IP: 194.146.128.* 19.08.05, 13:13
      W takim razie mi sie poszczescilo. Wiosna kupowalam bilety na dosc
      skomplikowane polaczenia i panie z PKP mi pomogly - w kasie i w informacji.
      Pewnie trafilam na jakas milsza zmiane.
    • Gość: Kasia Re: Obsługa na dworcu PKP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 18:42
      Faktycznie ja też trafiłam na jakąś niedouczoną i dopiero po pokazaniu jej
      informacji o zniżkach (którą wydrukowałam sobie ze strony pkp) pani łaskawie
      sprzedała mi bilet. Następny dłuższy wyjazd planuje dopiero za rok więc jakoś
      to przeżyję
      • Gość: Stefan Re: Obsługa na dworcu PKP IP: *.osiedle.net.pl 19.08.05, 19:03
        w kasach intercity siedza bardzo mile panie ile razy kupowalem bilet tyle razy
        pomogly podpowiedzialy i robily to z usmiechem na twarzy a nie z minal "zjezdzaj
        bo jestem zmeczona"
        • Gość: lenka Re: Obsługa na dworcu PKP IP: 194.146.128.* 19.08.05, 19:47
          Tez kupowalam bilety w tych kasach i wlasnie potraktowano mnie normalnie, jak
          normalnego klienta, a nie wredna pasazerke, ktora przylazla nie wiem po co po
          jakis bilet :)
    • czlowiek_o_jednakowych_zebach Re: Obsługa na dworcu PKP 19.08.05, 20:54
      Gość portalu: Dorka napisał(a):

> Paniusie w informacji na dworcu PKP są tragiczne, nieuprzejme i widać że
      > baaardzo znudzone swoją pracą. W kasach też można trafić na jakąś wredotę,
      > która nie jest zorientowana w aktualnych zniżkach i promocjach

Masz pecha, wszędzie można trafić na wkurzoną pizdę. W Białymstoku nie spotkała mnie niemiła sytuacja, ale np. w Suwałkach już tak. Nie wiedziała co to znaczy bilet rodzinny.
    • Gość: krzys Re: Obsługa na dworcu PKP IP: *.hsd1.il.comcast.net 20.08.05, 06:52
      ...a tak w ogole,macie tam dworzec?
      • ogabignac Re: Obsługa na dworcu PKP 20.08.05, 06:58
        no
      • Gość: Aga Re: Obsługa na dworcu PKP IP: 194.146.128.* 20.08.05, 10:40
        A nie, furmankami jeździmy...
        • Gość: rowerzyk Re: Obsługa na dworcu PKP IP: 195.177.197.* 20.08.05, 10:44
          Gość portalu: Aga napisał(a):

> A nie, furmankami jeździmy...

... ciagnietymi przez biale niedzwiedzie.

:)
          • czlowiek_o_jednakowych_zebach Re: Obsługa na dworcu PKP 20.08.05, 13:04
            Gość portalu: rowerzyk napisał(a):

> > A nie, furmankami jeździmy...
            >
            > ... ciagnietymi przez biale niedzwiedzie.
            >
            > :)

... białe myszki ;-)
      • nekroskop88 Re: Obsługa na dworcu PKP 20.08.05, 13:08
        mamy bardzo ładny dworzec, niestety zbytnio nie używany
        • kobieta-filolog Re: Obsługa na dworcu PKP 23.08.05, 11:44
          nekroskop88 napisał:

> mamy bardzo ładny dworzec, niestety zbytnio nie używany
          >
          a pamiętasz jak i przez kogo byl używany przed remontem?
          brudno, a na lawkach lezeli pijani, zasikani bezdomni........
          Nie ma naprawdę czego żalować.
          Dworzec PKP wyglada teraz naprawdę super- czysto, elegancko, mozna usiąść, jest
          firma ochroniarska.
          Owszem, jest problem z wynajęciem lokali na dworcu, gdyż PKP za slono sobie
          życzy.

Ale trzeba pochwalić jednostki, które na ten remont pieniądze wylożyly.
          Zrobili z nich naprawdę dobry użytek!
          • Gość: jot Re: Obsługa na dworcu PKP IP: *.stnet.pl 23.08.05, 17:19
            Czy trzeba " pochwalić jednostki, które na ten remont pieniądze wylożyły". Jakie pieniądze, może swoje? Był taki jeden od dworca w Białymstoku, niby to jego zasługa? Jak był ministrem od dróg czy komunikacji to tylko Dyrekcję Dróg i Autostrad powołał, ale jednego metra autostrady nie zbudowano. W Białymstoku mamy Dyrekcję Dróg i Autostrad, choć autostrad na lekarstwo.
            Ja nie rozumieć, może jest ja Makumba. Czy mam dziękować za to, że jeżdżą autobusy, że pociąg przyjechał o czasie, że ulice posprzątane. Dziękowaliśmy Pani Z Mięsnego, że sprzedała kiełbasę, dziękowaliśmy Towarzyszom wszystkim, za zbiory, plony, plan pięcioletni. Jeszcze trzeba podziękować murarzom, tynkarzom, ordery, goździk, rąsia, misiek. Dosyć. Nie dajmy się zwariować.
            Niech robią swoje, za to im płacą. Uważam, że dworzec jest normalny, żaden cud świata. To powinna być norma.
            • Gość: kobieta-filolog Re: Obsługa na dworcu PKP IP: 57.66.193.* 24.08.05, 13:17
              Gość portalu: jot napisał(a):

> Czy trzeba " pochwalić jednostki, które na ten remont pieniądze wylożyły". Jak
              > ie pieniądze, może swoje? Był taki jeden od dworca w Białymstoku, niby to
              jego
              > zasługa? Jak był ministrem od dróg czy komunikacji to tylko Dyrekcję Dróg i
              Aut
              > ostrad powołał, ale jednego metra autostrady nie zbudowano. W Białymstoku
              mamy
              > Dyrekcję Dróg i Autostrad, choć autostrad na lekarstwo.
              > Ja nie rozumieć, może jest ja Makumba. Czy mam dziękować za to, że jeżdżą
              autob
              > usy, że pociąg przyjechał o czasie, że ulice posprzątane. Dziękowaliśmy Pani
              Z
              > Mięsnego, że sprzedała kiełbasę, dziękowaliśmy Towarzyszom wszystkim, za
              zbiory
              > , plony, plan pięcioletni. Jeszcze trzeba podziękować murarzom, tynkarzom,
              orde
              > ry, goździk, rąsia, misiek. Dosyć. Nie dajmy się zwariować.
              > Niech robią swoje, za to im płacą. Uważam, że dworzec jest normalny, żaden
              cud
              > świata. To powinna być norma.
              ************************************************************************
              Owszem, to powinna byc norma.
              Ale ta norma jak na razie nie dotarla nawet do warszawskiego dworca, wiec
              uwazam, ze trzeba bialostockie wladze pochwalic (choc nie wiem kogo konkretnie)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka