Gość: najlepszy uczeń IP: *.net.pl 22.01.06, 07:37 Wspaniała szkoła, nie sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rodia Re: Szkoła Podstawowa nr 6 IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 22.01.06, 08:08 Mam zaszczyt byc absolwentem. Czy jeszcze dyrektoruje pan Hanus zwany Zaba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najlepszy uczeń Re: Szkoła Podstawowa nr 6 IP: *.net.pl 22.01.06, 09:55 Też jestem zadowolonym absolwentem, wybacz ten wprowadzający (jak widać) w błąd nick. Może i dyrektoruje, nie jestem pewien, za moich czasów zaczynał swoją tam pracę, wymieniając na dyrektorskim stołku taką jedną kobietę, u której podobno znaleziono raz wszę i nauczycielki szeptały o tym po kątach bojąc się jej o tym powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najlepszy uczeń Re: Szkoła Podstawowa nr 6 IP: *.net.pl 22.01.06, 09:56 A Żabą nazwał chyba Hanusewicza Krasula. Znasz go? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Szkoła Podstawowa nr 6 IP: *.euro-net.pl 22.01.06, 09:58 też jestem absolwentką:D wspaniale wspominam tę szkołę, do tej pory procentuje mi wiedza stamtąd:) taaaak, Hanu Boss:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodia Re: Szkoła Podstawowa nr 6 IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 22.01.06, 12:09 Miala na imie Zinajda. Raz dostalem od niej opieprz za luskanie pestek. Jakis czas temu Hanus zaslynal z zamontowania pierwszego w Bialymstoku systemu kamer w szkole. Jego nick "Żaba" wzial sie w oczywisty sposob od jego wygladu. Mial zagiete do srodka nogi i wylupiaste oczy. Zanim poszedl w dyrektorowanie byl nauczycielem ZPT. Chodzil po sali z taka wielka wskazowa, ktora lal uczniakow. A kiedy stawialo mu sie na biurko wykonany w pocie czola domek z zapalek, karmnik, albo model sygnalizacji swietlnej pochylal sie nad toba, wytrzeszczal swoje galy i mowil: "A co to kalectwo zrobilo?" Ech, sie dzialo... Pozdrawiam absolwentow szostki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najlepszy uczeń Re: Szkoła Podstawowa nr 6 IP: *.net.pl 22.01.06, 13:18 Tej wskazuwy i lania uczniaków nie pamiętam, ale za to pamiętam jak sprawdzał nam rysunki techniczne z satysfakcją wynajdując każdy błąd. Pamiętam jak dziś, jaki był wkurzony, kiedy u mnie nie znalazł ani jednego, więc powiedział, że jakaś kreska jest krzywo narysowana i postawił 5-, chociaż za każdy wynaleziony błąd obniżał innym ocenę o połowę, zaczynając od 6 (celującej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najlepszy uczeń Re: Szkoła Podstawowa nr 6 IP: *.net.pl 22.01.06, 13:40 Aha, byłbym zapomniał - też wszystkich pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
annam10 Kiedy skończyliście "szóstkę"? 22.01.06, 21:02 Ja też pozdrawiam wszystkich absolwentów. Z tego co wiem to nadal rządzi Hanusewicz. Ja skończyłam szkołę w 1988 roku. Byłam w 8B. Może ktoś był ze mną w klasie? Najlepiej wspominam moją wych. Wiśniewską (chyba tak się nazywała, od fizyki i chemii). Najgorzej p. Hintertan od historii. Brr. Do dzisiaj nic nie umiem z historii. Aż wstyd. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najlepszy uczeń Re: Kiedy skończyliście "szóstkę"? IP: *.net.pl 23.01.06, 16:57 Pani Hintertan od historii, pamiętam, że kiedyś chciałem ją złapać za pierś (na lekcji, siedziałem w pierwszej ławce), ale dałem sobie spokój. Do dzisiaj żałuję. Miała potężny biust. I tak czytała podręcznik jakby mówiła z głowy (kilka razy dałem się na to nabrać). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szlona Re: Szkoła Podstawowa nr 6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 19:19 cześć ja też uczyłam się w 6. było super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nutopia Re: Szkoła Podstawowa nr 6 IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 23.01.06, 21:31 przestań szalona przecież ty żadnej szkoły nie skonczyłaś:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szalona Re: Szkoła Podstawowa nr 6 IP: *.csk.pl 24.01.06, 10:25 to podobnie jak ty. sprzątaczki muszą trzymać się razem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nutopia Re: Szkoła Podstawowa nr 6 IP: *.csk.pl 24.01.06, 10:45 właśnie:) jak tam szalona? zdobyłaś już granatowy czepek w sprzątaniu?:) Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Szkoła Podstawowa nr 6 22.01.06, 21:12 Hmmm. 6 to wróg najgorszy, tak przynajmniej uważałem w podstawówce. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Metzgermeister Re: Szkoła Podstawowa nr 6 IP: *.chello.pl 23.01.06, 07:23 Pan pewnie z 25... Się pamięta te rekolekcje, chociaż szkołę skończyłem 14 lat temu. A jeżeli chodzi o p. Hanusewicza to pamiętam raczej że strzelał "karczycha" problematycznym dzieciom :D. Teraz, przy bezstresowym wychowaniu młodzież nie będzie miała takich wspomnień. Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Szkoła Podstawowa nr 6 23.01.06, 08:59 Zgadza się: 25. Super szkoła. Pamiętam olimpijki (słynna przyśpiewka: "Chociaż macie kolorowe gacie, ale z nami nigdy nie wygracie."), mecze piłki ręcznej, a nawet oficjalne "wojny";-) między nami. To były czasy. Metzgermeister: jesteśmy w tym samym wieku. Ja też kończyłem szkołę podstawową 14 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szalona Re: Szkoła Podstawowa nr 6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 19:25 dlaczego tak mówisz maleńki? zgadnij kim jestem? ha,ha Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Szkoła Podstawowa nr 6 23.01.06, 21:10 Przecież wiem kim jesteś. Wiem o tym, że Twoja koleżanka i mój kolega są sobie bardzo bliscy. Ha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj77 Re: Szkoła Podstawowa nr 6 IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 22.01.06, 21:29 a ja pamietam, ze jak ktos ganial po korytarzu, to Hanusewicz lapal i tak mocno za ramie sciskal, az bolalo :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Szkoła Podstawowa nr 6 IP: *.euro-net.pl 22.01.06, 22:44 hehe, no za fraki:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andzia Re: Szkoła Podstawowa nr 6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 20:50 No pewnie, że fajna!!! Skończyłam ją w 1996. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent XV Re: Szkoła Podstawowa nr 6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 20:57 Pozdrowienia dla wszystkich absolwentów 6-ki skończyłem ją w 67 to dobra szkoła. Odpowiedz Link Zgłoś