Dodaj do ulubionych

Szkoła Podstawowa nr 6

IP: *.net.pl 22.01.06, 07:37
Wspaniała szkoła, nie sądzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: rodia Re: Szkoła Podstawowa nr 6 IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 22.01.06, 08:08
      Mam zaszczyt byc absolwentem. Czy jeszcze dyrektoruje pan Hanus zwany Zaba?
      • Gość: najlepszy uczeń Re: Szkoła Podstawowa nr 6 IP: *.net.pl 22.01.06, 09:55
        Też jestem zadowolonym absolwentem, wybacz ten wprowadzający (jak widać) w błąd
        nick. Może i dyrektoruje, nie jestem pewien, za moich czasów zaczynał swoją tam
        pracę, wymieniając na dyrektorskim stołku taką jedną kobietę, u której podobno
        znaleziono raz wszę i nauczycielki szeptały o tym po kątach bojąc się jej o tym
        powiedzieć.
        • Gość: najlepszy uczeń Re: Szkoła Podstawowa nr 6 IP: *.net.pl 22.01.06, 09:56
          A Żabą nazwał chyba Hanusewicza Krasula. Znasz go?
        • Gość: M. Re: Szkoła Podstawowa nr 6 IP: *.euro-net.pl 22.01.06, 09:58
          też jestem absolwentką:D
          wspaniale wspominam tę szkołę, do tej pory procentuje mi wiedza stamtąd:)
          taaaak, Hanu Boss:)
        • Gość: rodia Re: Szkoła Podstawowa nr 6 IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 22.01.06, 12:09
          Miala na imie Zinajda. Raz dostalem od niej opieprz za luskanie pestek.
          Jakis czas temu Hanus zaslynal z zamontowania pierwszego w Bialymstoku systemu
          kamer w szkole. Jego nick "Żaba" wzial sie w oczywisty sposob od jego wygladu.
          Mial zagiete do srodka nogi i wylupiaste oczy. Zanim poszedl w dyrektorowanie
          byl nauczycielem ZPT. Chodzil po sali z taka wielka wskazowa, ktora lal
          uczniakow. A kiedy stawialo mu sie na biurko wykonany w pocie czola domek z
          zapalek, karmnik, albo model sygnalizacji swietlnej pochylal sie nad toba,
          wytrzeszczal swoje galy i mowil: "A co to kalectwo zrobilo?"
          Ech, sie dzialo...
          Pozdrawiam absolwentow szostki!
          • Gość: najlepszy uczeń Re: Szkoła Podstawowa nr 6 IP: *.net.pl 22.01.06, 13:18
            Tej wskazuwy i lania uczniaków nie pamiętam, ale za to pamiętam jak sprawdzał
            nam rysunki techniczne z satysfakcją wynajdując każdy błąd. Pamiętam jak dziś,
            jaki był wkurzony, kiedy u mnie nie znalazł ani jednego, więc powiedział, że
            jakaś kreska jest krzywo narysowana i postawił 5-, chociaż za każdy wynaleziony
            błąd obniżał innym ocenę o połowę, zaczynając od 6 (celującej).
            • Gość: najlepszy uczeń Re: Szkoła Podstawowa nr 6 IP: *.net.pl 22.01.06, 13:40
              Aha, byłbym zapomniał - też wszystkich pozdrawiam.
              • annam10 Kiedy skończyliście "szóstkę"? 22.01.06, 21:02
                Ja też pozdrawiam wszystkich absolwentów. Z tego co wiem to nadal rządzi
                Hanusewicz. Ja skończyłam szkołę w 1988 roku. Byłam w 8B. Może ktoś był ze mną
                w klasie? Najlepiej wspominam moją wych. Wiśniewską (chyba tak się nazywała, od
                fizyki i chemii). Najgorzej p. Hintertan od historii. Brr. Do dzisiaj nic nie
                umiem z historii. Aż wstyd. Pozdrawiam.
                • Gość: najlepszy uczeń Re: Kiedy skończyliście "szóstkę"? IP: *.net.pl 23.01.06, 16:57
                  Pani Hintertan od historii, pamiętam, że kiedyś chciałem ją złapać za pierś (na
                  lekcji, siedziałem w pierwszej ławce), ale dałem sobie spokój. Do dzisiaj
                  żałuję. Miała potężny biust. I tak czytała podręcznik jakby mówiła z głowy
                  (kilka razy dałem się na to nabrać).
      • Gość: szlona Re: Szkoła Podstawowa nr 6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 19:19
        cześć ja też uczyłam się w 6. było super.
        • Gość: nutopia Re: Szkoła Podstawowa nr 6 IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 23.01.06, 21:31
          przestań szalona przecież ty żadnej szkoły nie skonczyłaś:)
          • Gość: szalona Re: Szkoła Podstawowa nr 6 IP: *.csk.pl 24.01.06, 10:25
            to podobnie jak ty. sprzątaczki muszą trzymać się razem:)
            • Gość: nutopia Re: Szkoła Podstawowa nr 6 IP: *.csk.pl 24.01.06, 10:45
              właśnie:)
              jak tam szalona? zdobyłaś już granatowy czepek w sprzątaniu?:)
    • zewsi Re: Szkoła Podstawowa nr 6 22.01.06, 21:12
      Hmmm. 6 to wróg najgorszy, tak przynajmniej uważałem w podstawówce. :-)
      • nekroskop88 Re: Szkoła Podstawowa nr 6 22.01.06, 21:18
        Eeee tam, fajna była:-)
      • Gość: Metzgermeister Re: Szkoła Podstawowa nr 6 IP: *.chello.pl 23.01.06, 07:23
        Pan pewnie z 25... Się pamięta te rekolekcje, chociaż szkołę skończyłem 14 lat temu. A jeżeli chodzi o p. Hanusewicza to pamiętam raczej że strzelał "karczycha" problematycznym dzieciom :D. Teraz, przy bezstresowym wychowaniu młodzież nie będzie miała takich wspomnień.
        • zewsi Re: Szkoła Podstawowa nr 6 23.01.06, 08:59
          Zgadza się: 25. Super szkoła.
          Pamiętam olimpijki (słynna przyśpiewka: "Chociaż macie kolorowe gacie, ale z
          nami nigdy nie wygracie."), mecze piłki ręcznej, a nawet oficjalne "wojny";-)
          między nami. To były czasy.
          Metzgermeister: jesteśmy w tym samym wieku. Ja też kończyłem szkołę podstawową
          14 lat temu.
      • Gość: szalona Re: Szkoła Podstawowa nr 6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 19:25
        dlaczego tak mówisz maleńki? zgadnij kim jestem? ha,ha
        • zewsi Re: Szkoła Podstawowa nr 6 23.01.06, 21:10
          Przecież wiem kim jesteś. Wiem o tym, że Twoja koleżanka i mój kolega są sobie
          bardzo bliscy. Ha!
    • Gość: mj77 Re: Szkoła Podstawowa nr 6 IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 22.01.06, 21:29
      a ja pamietam, ze jak ktos ganial po korytarzu, to Hanusewicz lapal i tak mocno za ramie sciskal, az bolalo :(
      • Gość: M. Re: Szkoła Podstawowa nr 6 IP: *.euro-net.pl 22.01.06, 22:44
        hehe, no za fraki:D
    • Gość: Andzia Re: Szkoła Podstawowa nr 6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 20:50
      No pewnie, że fajna!!!
      Skończyłam ją w 1996.
    • Gość: Absolwent XV Re: Szkoła Podstawowa nr 6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 20:57
      Pozdrowienia dla wszystkich absolwentów 6-ki skończyłem ją w 67 to dobra szkoła.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka